Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שזה מאוד עניין של אופי.

אישית אני תמיד מעדיף להיות ליד ההגה, ככה אני יותר ערני ומחובר לסביבה וגם לנופים.

בטיול משפחתי בחו"ל לפני כמה שנים, נהגתי את רוב הנסיעה, כמה אלפי ק"מ במצטבר,

וזה מתוך בחירה כי היינו ברכב 5 בעלי רשיון מתוך 6.

זה כולל על גיר ידני באירופה אחרי 20 שנה על אוטומט,

למרות שלשניים מהבנים היה ניסיון טרי יותר על גיר ידני מהרכב הפרטי שלהם בארץ,

ואני סומך במאה אחוזים על כישורי הנהיגה שלהם, גם כשמדובר ברכבים גדולים יחסית,

מרצדס ויטו ודודג' קרוואן בטיול המדובר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 דקות, Buki כתב:

יש מקומות עם תנועה דלילה וכבישים מצויינים, אתה נוסע כמה שעות עם קרוז אדפטיבי נעול על הרכב שלפניך במהירות קבועה וכמעט ולא מתאמץ, יכול גם להסתכל על הנוף מסביב.

סליחה על הבורות, אבל מה זה קרוז אדפטיבי?

יכול להיות גם שאולי אנשים רבים כאן שהם חובבי רכב יותר  "כבדים" נהנים מעצם החוויה של לנהוג במקום אחר ובכבישים אחרים בארץ אחרת, אז אולי לחלק מהם זה פחות מפריע שהם רואים פחות נוף וטוב להם להתרכז בחווית הנהיגה עצמה, או ככה לפחות זה נדמה לי.

פורסם
לפני 1 דקה, שביט כתב:

בוא, אנחנו לא רחוקים משם

דווקא בקטע הזה, אנחנו רחוקים מאוד משם...תשתית הכבישים הבינעירונים בארץ יחסית ברמה גבוהה.

למשל המם הזה, די מדוייק 😁

IMG_20240831_131126.thumb.jpg.b089933009ac43ac83cb70e950db76ea.jpg

• אהבתי 1
  • מצחיק 5

פורסם
לפני 1 דקה, NEW10 כתב:

מה זה קרוז אדפטיבי?

בקרת שיוט 'חכמה' שמתאימה את עצמה למהירות הרכב שמלפנים, כולל בלימה,

ובמתקדמות יותר גם עם זחילה עצמונית בפקקים, עם האטה לאפס וזינוק בהתאם לתנועה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 18 שעות, NEW10 כתב:

אבל מה זה קרוז אדפטיבי

מערכת ששומרת מרחק מוגדר מהרכב שלפניך. 

אם הרכב שלפניך מאיץ, גם האוטו שלך מאיץ,  אם הוא בלום, גם האוטו שלך בולם. עד למצב עצירה.

ככה שזה קצת כמו "נהג שנוסע לפניך נוהג גם את האוטו שלך" 

לפני 18 שעות, BoazB11 כתב:

עם האטה לאפס וזינוק בהתאם לתנועה.

מה שלא עובד ברכב ידני עם קרוז אדפטיבי, אגב 😁

• אהבתי 1

פורסם
לפני 18 שעות, Buki כתב:

מערכת ששומרת מרחק מוגדר מהרכב שלפניך. 

אם הרכב שלפניך מאיץ, גם האוטו שלך מאיץ,  אם הוא בלום, גם האוטו שלך בולם. עד למצב עצירה.

ככה שזה קצת כמו "נהג שנוסע לפניך נוהג גם את האוטו שלך" 

אבל אם נגיד הנהג ברכב שלפנים הוא ממש גרוע או שיכור, יש לך דרך להשתלט על המערכת הזאת? כי אין לנו שליטה על מי שנוהג ברכב לפנינו, שוב, סליחה על הבורות והשוקיסטיות, פשוט אני לא מכיר מספיק מערכות כאלה.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Buki כתב:

מה שלא עובד ברכב ידני עם קרוז אדפטיבי, אגב 😁

עם סטארט/סטופ והילוך ראשון קצר זה יכול לעבוד,

מניסיון של פעמיים בעבר עם כבל קלאץ' שנקרע כמה ק"מ מהבית...

יכול להיות שעלינו פה על רעיון לסטארט-אפ (אבל קצת מאוחר מדי מן הסתם🙃)

לפני 8 דקות, NEW10 כתב:

אבל אם נגיד הנהג ברכב שלפנים הוא ממש גרוע או שיכור, יש לך דרך להשתלט על המערכת הזאת?

זה לא קורה כי המערכת מגיבה רק למרחק מהרכב שלפנים,

ובזו שאני מכיר אפשר להגדיר את המרחק.

גם בלימת חירום חזקה המערכת יודעת לעשות כשצריך.

חוץ מזה (אולי למעט ה"אוטו פיילוט" של טסלה) ההגה חייב להיות בידיים של הנהג.

אגב - נגיעה בבלמים או בגז מבטלת מיידית את פעולת המערכת. אין צורך "להשתלט" עליה.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

אני חושב שבן אדם שיש לו רישיון על ידני אבל פעם אחרונה שנהג בידני הייתה בטס לפני 15 שנה לא צריך לשכור רכב ידני בחו"ל.

נהיגה במדינה זרה בשטח לא מוכר עם תרבות נהיגה אחרת, שילוט בשפה אחרת, גיאומטריית כבישים וצמתים אחרת וברכב לא מוכר, קצת מאתגרת בפני עצמה. להוסיף על זה הסתגלות לרכב ידני - פחות מומלץ. למרות שכמובן אפשר להסתדר ואנשים עושים את זה לפעמים.

תלוי... אחרי שהוצאתי רישיון נהגתי חמש שנים רק ברכב ידני. מאז בעיקר אוטומטי. בכמה פעמים שנהגתי מאז ברכב ידני בחו"ל החלפת ההילוכים הייתה לי די טבעית.  מה שכן, ביום שאגיע לנהוג במדינה כמו אנגליה בה נוהגים "הפוך" אני בטוח שארצה רכב אוטומטי

לפני כשעה, NEW10 כתב:

אני יודע שזה מאוד נפוץ שאנשים שוכרים רכב ונוהגים בחו"ל, אבל זה לא מפחיד אתכם? וגם במקום להינות מהנופים צריך כל הזמן להיות מרוכזים בנהיגה, בלי קשר לידני או אוטומטי, אני יודע שיש מלא שאוהבים את זה ונוהגים בחו"ל, אבל לי אישית זה נשמע כמו סיוט(אני אחד שלא נוהג בכלל גם בארץ).

אני מעדיף לנסוע בחו"ל בתחבורה ציבורית בעיקרון אבל יש טיולים שחייבים רכב. לדוגמא נסענו לטיול משפחתי באיטליה שהתחיל בכמה ימים ברומא בהם כמובן נסענו בתחבורה ציבורית אבל משם נסענו לטוסקנה וכמובן ששכרנו מכונית כדי להגיע לכל היעדים שרצינו בנוחות.   בארה"ב (ובעוד ארצות) מחוץ לערים הגדולות חייבים רכב.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

5 שנים זה ניסיון משמעותי, אני דיברתי על אנשים שאין להם ניסיון מעבר לשיעורי נהיגה ואולי עוד משהו מזדמן. 

נהגתי פעמיים בקפריסין ברכב ידני עם הגה מימין, יש תקופת הסתגלות בה אתה מרגיש כמו תלמיד בשיעור נהיגה ראשון, אחרי כמה ימים זה כבר מתחיל להיות סביר. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אותי שלחו ללמוד על ידני. אז לאבא שלי היתה פיזו 305. ידנית שנת 1984.

בינתיים עד שסיימתי אם הטסטים. הוא קיבל סוברו לאונה אוטומטית שנת 1991.

בשנת 1995. עבר מקום עבודה. וקיבל פיזו 1995. ידנית. 

שפרש. קנה לו. יונדאי אקסנט.1500 אוטומט. ב 2001.

אחרי זה קנו לי סוזוקי סוויפט. 1987 אוטומטית. בשנת 1994.

אחרי זה קנו לי סוזוקי ONE סוג של אלטו. ב 1999. ידנית.

אחרי זה קנו לי סוזוקי איגניס 2003. אוטומטית.

ב 2011 חזרתי לידני. אם i10 ידנית.

ב2012 החליפו לי ל סוזוקי אלטו 2012. ידנית.

היום האיתי בוחר באוטומטית. אפילו שאני מעדיף ידני. 

משנת 1999 קנו לי מכוניות  חדשות. לא יד 2.

בעבודה נסעתי על ידניים.

עריכה אחרונה על ידי yor2
  • מעניין 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 30.5.2024 בשעה 15:23, Buki כתב:

זאת אומרת אחרי שעברתי טסט אף אחד לא הדריך אותי ולא הסביר לי כלום, אף אחד לא ישב לידי בפעמים הראשונות ולא תרם מהניסיון שלו.

החזרת אותי אחורה לא 30 שנה, כי אם מעל 42 שנה...

כמובן שלמדתי על ידנית.

לא היתה מגבלת שיעורים, אז ניגשתי לטסט אחרי 9 שיעורים כפולים ו... הבוחן העיף אותי מהאוטו אחרי שביקש תעודת זהות ואני, אופס, שכחתי להביא אותה איתי...

כשבוע אחרי זה, ועם התעודה עמוק בכיס, עברתי טסט ראשון, עם חניה ברוורס בעליה, אפילו את זה אני עוד זוכר...

כבר אז היה אסור לגלות לנבחן האם עבר או לא, אז חגגתי למחרת היום, קיבלתי רישיון זמני, ועוד באותו שבוע גשום יצאתי עם אבי ז"ל לנסיעה מנהריה לנתב"ג, בלנצ'ה HPE 1600 היפהפיה שהיתה אז להורי...

למרות שנהג מלווה טרם נולד אז, אבי לא נתן לי לנהוג לבדי לפני שהשתכנע שאני יודע לנהוג ולא רק לעבור טסט... מנהג ששמרתי מאז עם אחיינים צעירים ואח"כ ארבעת ילדי.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

היי

את הרישיון קיבלתי ב94 לא זוכר איזה חודש אבל לא היה חובה עדיין של 28 שיעורים.

"למדתי" לנהוג על רכב ידנית דייהטסו הפלאוז ,הייתה לי מורה לנהיגה חמודה מאוד מראשון לציון. בשיעור ה10 ביקשתי לשלוח אותי לטסט אבל המורה צחקה ואמרה שלא יכולה כי אין דבר כזה להוציא לטסט אחרי כלום שיעורים למרות השליטה מצויינת ברכב. שהגעתי לשיעור 11 התקלקל רדיו טייפ ברכב והיא בכתה לי שאין לה זמן לתקן ואז אמרתי שאני מוכן לתקן לה אותו תמורת שהיא נותן לי טסט בהזדמנות הראשונה,למחרת טייפ היה מוכן ותקין ,הרכבתי לה ואז בשיעור 13 היה לי טסט ובזה הסיפור נגמר. טסט ראשון והרישיון נהיגה היה לי ביד .

המורה אמרה לי אז שזה מקרה ראשון בהיסטוריה שלה ואז אמרתי לה שגם אחרון..😂

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

לגבי נהיגה בחו"ל - בנסיעה פרטית, אם היעד הוא לא מקום שאפשר לנהוג בו, אני פשוט לא אסע לשם כי זה לא מעניין אותי.

הכי כיף לנסות דברים מאתגרים כמו שלג, כיכר הניצחון בפריז, מעברי הרים ובכלל כל דבר שאין בארץ.

לגבי נהיגה בצד שמאל, זה באמת הפחיד אותי וניסיתי באנגליה לראשונה רק לפני שנה. עשיתי בהתחלה כמה טעויות מביכות.

לגבי זמינות הגיר -  הרבה שנים זה מתנהל ככה: יש אפשרות לתוספת תשלום בזמן מועד ההזמנה לגיר אוטומט מובטח. מובן שאני לא בוחר בזה. ואז כשאתה בא לקחת את האוטו הם אומרים לך "שידרגנו" אותך לאוטומט בחינם. ואני מתבאס.

בשנים האחרונות זה כבר נעלם כי מראש הכל אוטומט. ולעיתים הויכוח על למצוא את האוטו הכי פחות גרוע שזמין.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בחול אם חש תחץ טוב מעדיף על לנהוג ורק משלים עם רכב.

כל השאר נוהג חופשי ולא מרגיש שונה מבארץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, amosbmw כתב:

לגבי נהיגה בצד שמאל,

רוכבים מעידים שעל אופנוע יותר קשה להסתגל מאשר עם רכב

כי אין את ההגה בצד ההפוך ממה שרגילים,

ובכבישים משניים ושוממים יחסית, באופן טבעי מתמקמים בימני

ואז פתאום מעבר לסיבוב מגיע רכב מולך ב"נתיב הנגדי", שהוא כמובן הנתיב הנכון שם...

(אישית לא התנסיתי עדיין)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...