Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדמה לי שתמיד היתה אפשרות לעשות רישיון על אוטומט בלבד, אבל באותה תקופה רק נכים בחרו באפשרות הזאת.

לנהג רגיל רישיון כזה היה מגביל מידי.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

@NEW10 הסיפור של הוותק בנהיגה הולך בשני הכיוונים כי, מצד אחד, אתה פחות מתלהב ולומד לזהות בעיות פוטנציאליות בשלב מוקדם, אבל, מצד שני, הרפלקסים פחות חדים. אז בקו התחתון, לפחות אצלי, סגנון הנהיגה הופך יותר ויותר רגוע, לפעמים עד שמי שלידי מתעצבן (וזה לא שאני איטי, אבל שומר יותר מרחק ומאיץ בהדרגה).

לגבי רכב אוטומטי - היה קיים גם לפני שנות ה-80 ולא רק בקטגוריות היוקרה, אבל חוץ ממה שציין @Buki היה יקר מאוד, ולכן לא נפוץ.

אגב, שלושת הבנים שלי למדו על ידני, שניים מהם ניצלו זאת בשכירת רכב בחו״ל. אבל אם לפני עשור שכירת רכב אוטומטי במערב אירופה היתה יקרה מאוד כיום ההפרש מול אוטומטי זניח, ואם אני נוסע עם אשתי אני שוכר אוטומטי, כדי שבמידת הצורך היא תוכל לנהוג, למרות שיש לכל אחד מאיתנו ניסיון של למעלה מ-20 שנה על ידניות היא מסרבת לחזור מהאוטומט.

לגבי דרגות רישיון חוץ מ-B - אף אחד מאיתנו לא טרח להוציא, כי מעולם לא התעורר צורך. ואגב, אם שאלת על טנדר - אינו מצריך רישיון שונה, אלא לפי סוג הרכב - ובצבא בהחלט נהגתי על טנדר, וזה אפילו היה מפחיד כי היה מדובר בשילוב של רכב לא יציב, עם חוסר כוח, ידית הילוכים לא ברורה על מוט ההגה והזנחה טכנית פושעת.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא לפני 30 שנה אלא 20, אבל זה היה גם אותו הדבר כמו בפוסט הראשון.

אני לא זוכר את זה כחוויה משמחת כי בשיעור הייתי נוהג טוב וניגשתי אחרי כמות השיעורים המינימלית אבל בטסטים תמיד נלחץ ועושה טעויות. עברתי טסט חמישי או רביעי, לא ממש זוכר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

בשנות ה 80 שמעו יופי על אוטמטי, היה בארץ מבחר יפה של מכוניות אוטומטיות כולל בקטרגיית משפחתיות וסופר מיני ואפילו מיני (סוזוקי אלטו).

מכוניות גדולות ויקרות רובן נרכשו עם גיר אוטומטי כבר אז.

חשוב לציין שבתקופה ההיא היו הרבה מכוניות קטנות ("מיני" בהגדרה של היום), והמכוניות ה"גדולות והיקרות" לא בהכרח היו מרצדסים או BMW's אלא המון VOLVO שהיתה ממש מלכת הכביש בשנים מסויימות + "סתם" משפחתיות סדאן אחרות.
בתור ילד אני זוכר שבאיזור שנות ה 80 היו לנו במשפחה מכוניות אוטומטיות בלבד:
פיאט 124 (שנת 1974), פיאט 131 (שנת 1978), סובארו 1.8GLF שנת 1982 וכו'.
הידניות שהיו - היו רכבים שאבא שלי קיבל מהעבודה: טנדר 404, פיאסטה 1.3 + רכב שקנה בזמנו לנסוע לעבודה: סימקה "סטיישן" ידנית. בשנות ה 90 כבר "זכינו" לנסוע על הטנדר L200 של מיצובישי שהיה מודרני לתקופתו אבל מאוד נוקשה על הכביש).
זו היתה תקופה אחרת לגמרי שהיום אפשר רק להתגעגע אליה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בנוסף לוולוו ואחרות, ב"גדולות ויקרות" התכוונתי גם למכוניות אמריקאיות שהיו אוטומטיות כולן,  מדובר במשפחתיות רגילות בפורמט אמריקאי שבארץ נחשבו רכבי יוקרה מפוארים. 

פורסם

בשנות ה80 לא היה אוטומט.

היה "פול-אוטומט"!

בלשון מודעות היד2 של אז.

וזה מזכיר לי, שכשרצית לקנות רכב משומש טוב, היית צריך להשיג את העיתון של יום שלישי או שישי מוקדם בבוקר. משום שכל מילה עלתה כסף, היו צפנים: חח הכ נמ.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 7 דקות, amosbmw כתב:

כל מילה עלתה כסף, היו צפנים: חח הכ נמ.

נכון. נדמה לי שהמינימום היה 8 מילים, והיה צריך לתמצת את כל המידע כי כל מילה נוספת עלתה עוד.

המנוסים שמו לב שסימני קריאה זה ב"חינם", ואז צצו מודעות עם יותר סימני קריאה ממילים...

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, amosbmw כתב:

בשנות ה80 לא היה אוטומט.

היה "פול-אוטומט"!

בלשון מודעות היד2 של אז.

כי היה גם חצי אוטומט, כמו חיפושית.

לפני 25 שנה: טסט על משאית 15 טון (בקד”צ) אצל אבי גולן בת”א.

מורה טוב וחכם. הייתה לו שיטה טובה לניטרול פחדים: אמר לנו לפני הטסט כי יגיע מורה מחליף שניקח אותו למגרש ושם הבוחן יעלה למשאית. בפועל עלה הבוחן וחשבנו שזה מורה מחליף.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 9 שעות, NEW10 כתב:

ברת בטסט הראשון? ( אני מניח שרק ידני כי בשנות השמונים עוד לא שמעו על אוטומט). למה היית בטוח שנכשלת? ממה שסיפרת זה נראה שדווקא נהגת ממש בסדר ולא עשית טעויות דרמטיות, ואפילו לא נכבה לך המנוע.

המורה נהיגה שלך צופר לך ברכב מלמטה כדי להודיע לך שעברת? מצחיק😅 .מורי נהיגה בדרך כלל מקפידים להעיר בשיעורים שצופרים רק כדי להזהיר מתאונה או כדי למנוע סכנה ברורה ומיידית, ושבשום אופן לא צופרים סתם, ובעיקר לא צופרים למישהו שירד, ובסוף דווקא הוא בתור מורה לנהיגה מגיע עד לבית שלך וצופר לך מהרכב שתבוא לקחת את הרישיון ,אחרי שהיית בטוח שנכשלת ופחדת אפילו להתקשר. בסוף המורה נהיגה הוא זה שצופר מתי שלא צריך, שלא כדי למנוע סכנה 😅 , דוגמה ממש מעולה, שנייה לפני שהוא מוסר לך את הרישיון הוא צופר לך שתבוא לקחת אותו.

יש לך גם רישיון נהיגה על טנדר? או שהבנתי לא נכון? אתה נוסע עליו הרבה?

עשיתי ידני כמובן ואחר כך גם אופנוע ו c1.

היה גם אז רישיון לאוטומו שהיה יחסית נדיר (ב 78 אבא שלי קני 504 אוטומט).

וצפרו אז כי לא היו פלאפונים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, tinoki כתב:

...מורה טוב וחכם

גם לי היה מורה חכם, לגבי טוב הדעות חלוקות עד היום 😃

חכם מסוג אחר, הוא דאג להכיר לנו את כל מסלולי המבחן(רמת אביב), כך שביום הטסט ברגע שיצאנו מהמשרד הכרתי את הדרך והשתדלתי לא לעשות שטויות, מלבד חניה בעליה שהרכב לא רצה להתקרב למדרכה.

רכשתי נסיון נהיגה מגיל צעיר (ניידת חקלאית) בגיל 16 רשיון על טילון, בצבא - ג'יפ ננ ורכבי שלל יונימוג וקבריולה של הקצינים המצריים.

בדרך חזרה הטסטר ישב בפנים חתומות עד קודרות, והייתי די מודאג.

בתקופה ההיא 1977 הפסיקו למסור מיד את תוצאת המבחן כמו שכתב sperial  אבל המורה שלי הצליח להשתחל לחדר הבוחנים, ואחרי דקה חזר עם פנים זורחות, עברת.

** גיר ידני היה האופציה העיקרית ללימוד, גיר אוטו. היה נדיר מאוד.

עריכה אחרונה על ידי רוןS

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

סימקה "סטיישן" ידנית. בשנות ה 90 כבר "זכינו" לנסוע על הטנדר L200 של מיצובישי שהיה מודרני לתקופתו אבל מאוד נוקשה על הכביש).

אתם מתנחלים? זו היתה הסטיגמה של הרכב..

לפני 7 שעות, BoazB11 כתב:

נכון. נדמה לי שהמינימום היה 8 מילים, והיה צריך לתמצת את כל המידע כי כל מילה נוספת עלתה עוד.

המנוסים שמו לב שסימני קריאה זה ב"חינם", ואז צצו מודעות עם יותר סימני קריאה ממילים...

מה שהביא את הבדיחה שאני זוכר בתור ילד - פרסי אחד התקשר לפרסם מודעת אבל בעיתון. אמרו לו שהמינימום זה חמש מילים אז פרסם "שולה מתה, למכירה סובארו 86".

• מצחיק 5
פורסם

@איציק נ. ההגדרות של קבוצות הרכב השתנו במהלך השנים וגדלו . בשנות ה-60 פיאט 600 (אורך 3.22 מ׳) נחשבה סופרמיני, הרנו 14 שהיתה לי (4.02 מ׳) נחשבה ״משפחתית קטנה״.

לא בכדי וולבו נחשבה רכב מפואר - בשנות ה-70-90 היא היתה הרכב של שרי הממשלה. אפילו באיזה משבר דיפלומטי עם שוודיה, במערכון בטלוויזיה הציגו את העונשים ששוודיה תשית על ישראל. אחד מהם היה שייקחו לשרים את הוולבו. חוץ מזה היתה בדיחה על העולים החדשים שהסיסמה שלהם היא ״כחול לבן״ - וולבו כחול עם ״מספר לבן״. ולמי שלא מכיר - עד שנות ה-70 כמה סוגי רכב סומנו על ידי מסגרת סביב מספר הרישוי: מסגרת לבנה לרכב פטור ממס, מסגרת משובצת ירוק לבן לרכבי השכרה ומסגרת משובצת כחול לבן לרכב ממשלתי.

לפני הוולבו היה מדובר ברכבים אמריקאיים, בתחילת שנות ה-80 נסעתי פעם ברכב של תא״ל שהיה מקטגוריה זו. כנראה (אבל זה זכרון עמום) פלימות׳, שמשום מה כונה בארץ פליימות.

אגב, בתקופה שבה ההורים שלי למדו לנהוג (תחילת שנות ה-60) הוראת הנהיגה נעשתה ברכבים מקטגוריה זו (זכור לי יום שבו הצטרפתי לאימי עם אזהרה חמורה לא לפצות פה). בתקופה בה אני למדתי (1976-7) נדרש נפח מנוע מינימלי 1,200 סמ״ק ובבית הספר בו למדתי היו רק אסקורטים (דור ראשון ושני) 1,300 סמ״ק וגם החיפושית היתה מקובלת.

@tinoki  הסיפור שלך מזכיר את אבא שלי - האיש התחיל ללמוד לנהוג בגיל 40 וסבל מחרדת בחינות קשה (כנראה ייחודית לנהיגה), נכשל בטסט לפחות 8 פעמים ועבר רק כאשר הבוחן עלה לרכב באמצע שיעור ״רגיל״, על תקן טרמפיסט. 

@רוןS השיטה של הוראת נהיגה במסלולי הטסט (או, ליתר דיוק, באזורי הטסט) ותיקה כימי הטסט. התלמיד צריך להכיר כל נתיב ותמרור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כתבתי על זה בפורום לפני כמה שנים כשהגרסה הזו הוצגה.

hyundai-venue-IMT.jpg

החידשו השני (שהוא לא ממש חידוש אלא יישום מודרני של טכנולוגיה שלא הייתה בשימוש בעשורים האחורנים) הוא גיר ידני עם קלאץ' אוטומטי ללא דוושה בכלל, הוצג ביונדאי Venue. 

בידית ההילוכים ישנם חיישנים שמזהים את תחילת הזזה של הידית ונותנים פקודה לאקטואטור, הוא זה שמפריד את הקלאץ'.

זאת אומרת הקלאץ' רובוטי והגיר ידני. ראינו את זה לפני 25 שנה ברנו טווינגו ובעוד כמה מכוניות. 

גרסת הקלאץ' האוטומטי לא מחליפה את הגרסאות האחרות אלא מוצעת במקביל לתיבה ידנית רגילה ולתיבה רובוטית דו מצמדית. 

תוספת מחיר לקלאץ' אוטומטי צנועה מאוד - כ 300 דולר, כאשר תוספת לתיבה דו מצמדית היא 1500 דולר. כולן מוצעות עם מנוע 1.0GDi

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...