Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן בפיורינו שהיתה לי לפני כעשור היה מותר 4 בארגז. המוכר אמר לי אז כי כשרכש את הרכב היה מותר 6.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כמי שהתעניין ברכב מילדות מיהרתי להתחיל ללמוד נהיגה ביום שהיה מותר.

המורה היתה מעולה. אמא של מי שתהיה לימים סמדר גנזי, אבל אז היתה סמדי כהן, והיתה מחזור מעלי ביסודי. מימנתי חלק מהשיעורים בשיעורים פרטיים במתמטיקה שנתתי לאח הקטן.

בשיעור הראשון היא אמרה לי "סע", אז הנעתי ונסעתי. הילוך ראשון, שני, שלישי. הכל בא לי טבעי. 

האוטו היה סובארו DL מלפני הצורה המרובעת. ידני כמובן.

עברתי בטסט ראשון. אני זוכר שבפניה שמאלה מרמזור לא נכנסתי בדיוק לנתיב השמאלי והבוחן עשה קצת פרצוף, אבל העביר אותי בכל זאת.

תודה לפות"ש. כל הדברים האלה כבר פרחו מזכרוני ושבתי ונזכרתי בהם תוך כדי הכתיבה.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם
לפני 49 דקות, Buki כתב:

ממתי התקנה הזו בתוקף?

היא מסבירה מדוע סונומה צבאית עם ארגז בהתקנה מקומית הייתה עם 4 מושבים בארגז אבל לא מסבירה איך במשאית דנה היו משהו כמו 30 מושבים בארגז.

מאז ומעולם.

התקנה התייחסה לרכבים מסוג משא אחוד/בלתי אחוד עד 4,000 ק״ג, אשר מסווגים היום כמרכב אחוד/בלתי אחוד(M1) או משא אחוד/בלתי אחוד(N1)

• רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)

אביב 1994, סובארו DL ידנית, 7 שיעורים ומעבר בטסט ראשון. כבר בשיעור השני המורה אמר לי שאני מוכן אבל שהוא לא יכול להגיש אותי כ"כ מוקדם (למרות שלא היה אז מינימום שיעורים) מכיוון שזה יראה לא טוב... סחבק לא מתלונן ומקפיד להתקין שלט "הדג נחש" ככל שנדרש.

מספר חודשים לאחר מכן, עובר טסט ראשון גם על אופנוע עד 500 סמ"ק, בשבוע שבו התגייסתי...

שלוש שנים מאוחר יותר, חפש"ש, אותו דבר גם עם אופנוע מעל 500. וואו, כמה שאני זקן ;-) 

עריכה אחרונה על ידי Muataz

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם
בתאריך 1.6.2024 בשעה 10:33, Dudi2 כתב:

אימי אמרה ״על גופתי...״

בתאריך 1.6.2024 בשעה 10:33, Dudi2 כתב:

איך להתעופף מהאופנוע ולהשאר בחיים - פעמיים 🙃

יש מצב אמא שלך צדקה...

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Roycohen1979 כתב:

אני בהחלט זוכר את עצמי נוסע בארגז פיברגלס של הטנדר סובארו של דוד שלי אי שם בשנות ה80, לרכב היו מותקנים 2 ספספים מתקפלים בתוך הארגז, ללא חגורות בטיחות כמובן אבל העיקר היתה שם מאפרה ומדבקה ירוקה שכתוב עליה "אין לזרוק בדלי סיגריות מהחלון".

גם אני. וגם בסקודות.

ובתור ילד, לקח לי הרבה זמן להבין את המשפט "אין לזרוק בדלי סגריות המחלון". אז קראתי את זה בתור דלי - bucket ולא הבנתי איפה רוצים לזרוק אם לא בפח...חחחח

וכמה חודשים לפני שהוצאתי רשיון העלו את גיל המינימום להוצאת הרשיון מ 16.5 ל 17. כמה התבאסתי, גם ככה הייתי הכי קטן, יליד נובמבר והוצאתי אחרי רוב החברים שלי, אז נדפקתי בעוד חצי שנה. זו הייתה מכה בשבילי בתור חובב מכוניות ממש קשה.

רשיון בשנת 1993, אחרי שיעור 20, ביום הראשון של גיל 17, טויוטה קורולה 1992 ידני, טסט ראשון. בלי מלווה, רק שלט נהג חדש.

תאוריה בגיל 16.5 - היה מצחיק לראות חברה שבאים לתאוריה עם רכב...

עריכה אחרונה על ידי bjlb
פורסם
לפני 7 שעות, tinoki כתב:

אכן בפיורינו שהיתה לי לפני כעשור היה מותר 4 בארגז. המוכר אמר לי אז כי כשרכש את הרכב היה מותר 6.

זוכר את הטנדר פג'ו 404 עם ארגז סגור מאחורה וספסלי ישיבה ? 

שכנינו "הנחמדים" מעזה מתים על הרכב הזה ועדיין יש כמה עשרות כאלה רכבים שהמחבלים עשו שימוש בכל מני תצורות כדי לפגוע בכחותינו

כן, לסטטוס מחזור הם לא הגיעו...

לפני 11 שעות, שביט כתב:

זה היה פחות נפוץ. זכור לי שבסוף שנות ה90 התצורה המקובלת הייתה חד קבינה עם ארגז כזה.
זוכר שהיה על הארגז שלט "למתגייס! למד נהיגה על חשבון צה"ל" 😄

אני הוצאתי C1 בסוף שנת 2000 בשירות הצבאי (רישיון נהיגה על האמר). למדנו על משאיות אזרחיות דאבל קבינה וזה היה נחשב "לוקסוס" יוצא דופן.  

כהיום הצבא עשה חסד עם המון אנשים ונותן היתר 41(נהיגת האמר) לחבר'ה עם רישיון B 

במקום לבזבז הקצאות של C1 

פורסם
לפני 8 שעות, M H כתב:

יש מצב אמא שלך צדקה...

צדקה ועד איך, ולראייה נשארתי בחיים.

יש הבדל גדול בין להוציא רישיון על אופנוע בגיל 17 או כמו במקרה שלי בגיל 30.

לו הייתי מוציא רישיון אופנוע בגיל 17 לא בטוח שהייתי בסביבה היום כי הייתי צעיר פוחז וטיפש שרצה להיות שומאכר רק ללא שום כישרונות נהיגה/רכיבה.

• אהבתי 1

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם

לגבי רישיון על אופנוע,

בגיל 29 עשיתי 2 שיעורים.

אחרי השיעור השני, המורה אמר

"יום ראשון תגיע לקפה, נדבר"

הגעתי, נתן לי להתייבש איזה שעה,

הלכנו לסניף של ארומה.

מפה לשם,

- אחינו, אתה לא שם. אתה פזיז בראש.

- מה? כולה שיעור וחצי עשינו.

- אני יודע, ואני מכיר אותך כמה שנים.

- אז מה עושים ?

- אל תוציא רשיון. אתה תמתח את הגבולות לא נכון.

- מה הקשר גבולות, כולה קיבוץ עם פאב נחמד.

- אתה יודע שאני צודק, קשה לי להמשיך איתך.

- אז מה עכשיו?

- כלום, תישאר עם הטנקים שלך...

- טנקים זה שריון, אני בנמרים.

- בא לי בורקס, רוצה סנדביצ'?

וזה למה לא הוצאתי רשיון על אופנוע.

• אהבתי 2
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 2.6.2024 בשעה 20:05, Pavtul כתב:

זוכר את הטנדר פג'ו 404 עם ארגז סגור מאחורה וספסלי ישיבה ? 

שכנינו "הנחמדים" מעזה מתים על הרכב הזה ועדיין יש כמה עשרות כאלה רכבים שהמחבלים עשו שימוש בכל מני תצורות כדי לפגוע בכחותינו

כן, לסטטוס מחזור הם לא הגיעו...

כמדומני הטנדר הכיכב במתקפות היה טויוטה היילקס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 5 שעות, itsik170 כתב:

כמדומני הטנדר הכיכב במתקפות היה טויוטה היילקס.

לא אמרתי 7/10.

בתוך הרצועה, בזמן ההתקדמות 

מף

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מלקרוא את התגובות של כולם אני מבין כמה אני צעיר פה ..

התחלתי את התהליך קצת לפני הגיוס (2017) 

ואז התגויסתי ולא המשכתי, במהלך הסדיר התחלתי שוב וטעות שבדיעבד לא הייתי עושה שוב, גם לעבוד גם לעשות פסיכומטרי גם לעשות יומיות בחיפה ולגור בנתניה וגם בדיוק הגיע תקופת הקורונה והכל ביחד ,

כל התהליך לקח בערך כשנה כולל הפסקות באמצע ו8 טסטים 

התחלתי על בלאנו ידנית 2018 הרגיש כמו לנהוג בריקשה, עם קלאץ מעצבן 

טסט ראשון לחץ של הטסט יוצאים מאזור התעשיה בנתניה לכיוון דרום העיר, כמעט מפספס את הנתיב ומקבל ברקס על רכב בשטח מת 

ומהלחץ שכבר ידעתי שנכשלתי בחנייה ברוורס הרגל רעדה וזרקתי קלאץ והאוטו כבה 

בטסט השני שהיה כמעט מושלם נתקעתי מאחורי אוטובוס בכיכר והשתלבתי לאט מידי וכבר שחכתי מה היה השאר 

אני זוכר שבאחד הטסטים קיבלתי טסטרית שנחשבת להכי רעה ,והיא אמרה לי בכביש עם 3 נתיבים תעשה פה פרסה ונכנסתי והשתלבתי והסתכלתי כמו שצריך והכביש היה ריק וכמובן אותתתי והזיזה לי את ההגה ,

וקטע מעניין אחר הבחור השני שהיה איתי יצא מכיכר למעבר חציה ולא עצר אולי קצת האט ועמדה בחורה שלא היה ברור אם חוצה או לא כי הייתה בטלפון ,דפקה לו ברקס ובדיוק התחלפנו הוא התחיל ישר להתבכיין "אני נהג נהג טוב" (רק נציין שמוצאו "שוודי" היא העבירה אותו ואותי לא 

בשלב מסוים המורה שהוא חבר ילדות של המשפחה אמר לי שי אולי תנסה לעבור לאוטומט תנסה , ואז הוא בדיוק קנה איוניק חדשה (לפני זה הייתה לו קורולה 2010 שהוא בדיוק חיפש להחליף והמלצתי לו על איונוק( והייתה לי חוויה של לנהוג ברכב עם ניילונים, 

חודש לפני השחרור יולי 2020 מסכות אלכוג'ל וכל הנלווה ,יום אחד באמצע השבוע בשעות הבוקר מודיע למפקדת שלי שאני מאחר כי יש לי טסט והיא אומרת לי הכל טוב כפרה קח חופש והפעם אתה עובר מפה לשם נוסעים טסט ראשון על אוטומט הולך לי פצצה ברגוע בלי משהו מיוחד עד שאני עושה טעות דבילית ברמות וקולט מישהי רוצה לחצות את הכביש ללא מעבר חציה ובצעד מוזר ביותר נותן לו לחצות כשאין מעבר חציה... לא ברור מה עבר לי בראש באותו רגע כמובן שלא עברתי ואני גם יכול להבין למה

בטסט שהיה בערך 3 שבועות אחרי אותם שעות אותו אזור תעשייה בנתניה יוצאים מהמגרש של הטסטים מתחיל לנסוע ופתאום איזה אידיוט בספורטאז עשה רוורס לנתיב שלי בלי להסתכל והיה כבר עוד שניה בכנף של באוטו ,דפקתי ברקס של החיים והמורה שלי אמר לי אל תצפור בטסט רק אם אין לך באמת ברירה אז לא צפרתי אבל בלמתי והטסטר צפר לו שיזוז מהנתיב 

וכל הטסט עבר חלק בלי שום דבר מיוחד כולל חניה מושלמת ובשעה 14:00 בצהריים אני מקבל סמס שעברתי והמורה התקשר אליי אחרי שעתיים להגיע שעברתי 

ומאז נהגתי פה ושם עד שלפני 5 חודשים קניתי לעצמי אוקטביה 2018 ומאז כמעט 4 שנים אחרי אני אומר לעצמי מה זה משנה איזה טסט עברתי העיקר יש לי רישיון אבל לפעמים מתבאס שהוצאתי על אוטומט בלבד

• אהבתי 1
פורסם
לפני 59 דקות, Shay Shd Dave כתב:

כמעט מפספס את הנתיב ומקבל ברקס על רכב בשטח מת

אני מניח בזהירות שהמורה נהיגה לא היה מי יודע כמה, אם בבלאנו לימוד נהיגה (עם מראות עזר ומראה פנורמית) הצליח להתקיים שטח מת כזה שלא תראה בו רכב (בניגוד לאופנוע או הולך רגל)

פורסם

במה אתה בחרת?

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...