Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם היום יש מורים כאלו עם רכבים יותר מיוחדים.

לא מבין מה יוצא לי מזה בתור תלמיד נהיגה, הרי רוב הסיכויים שחוץ מפוזה ולספר לחבר'ה לא הרבה.

זה לא שהמורה ייתן לי לנצל את הרכב.

גם לרוב התלמידים בבית יש רכב סטנדרטי (גם אז בתכלס זה לא משנה, כי אם הסתדרת לנהוג בקורולה של המורה שלך לנהיגה אז תסתדר גם ברכב אחר, רק צריך ללמוד את המימדים של הרכב וכו').

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 31.5.2024 בשעה 16:49, baer כתב:

אח"כ עשיתי רישיון גם בקליפורניה - מגיע בבוקר ל DMV מחכה כמה שעות בתור, עושה תיאוריה במקום על המחשב (הרבה שאלות על אחוזי אלכוהול ודברים לא טריויאלים) ומקבל טופס שאפשר לנהוג שבוע ובזמן הזה להגיע עם הרכב שלך לטסט. חוויה נחמדה.

מוסיף בעקבות baer:  ב-1997 הוצאתי רישיון נהיגה במדינת ניו יורק. קודם הייתי צריך לעשות מיני קורס תיאוריה (אני חושב שלא היה מבחן) - אשתי ואני היינו המבוגרים היחידים עם חבורה של ילדים...
אחר כך קיבלנו learner permit - כלומר אישור לנהוג בחברת מבוגר אחראי כדי ללמוד, אבל כמובן לא ממש היינו צריכים. קבענו מיד מועד לטסט (אשתי ואני בזה אחר זה ברצף) אליו הגענו במכונית שלנו.
הסבירו לנו שאנחנו חייבים להגיע עם מלווה בעל רישיון נהיגה של מדינת ניו יורק. ניסינו לקבל הקלה על סמך כך שיש לנו רישיון נהיגה בינלאומי אבל במשרד הרישוי התעקשו שחייבים... הצלחנו להביא מישהו מהעבודה שילווה אותנו. לפני הטסט הוא הראה לבוחן את הרישיון בתור המלווה ואז שאל אם הוא יכול לחזור לעבודה. הבוחן שאל אותו מי יסיע אותנו חזרה אם ניכשל... הסברנו שיש לנו רישיון בינלאומי ואחרי שהוא הסתכל עליו הוא אמר שבכלל לא היינו צריכים מלווה (הגיוני יותר).

יכול להיות שבעצם עברנו את הטסט בשלב זה אבל הבוחן לקח אותנו (כל אחד בנפרד) לסיבוב בעיר (במכונית שלנו) כולל חניה ברוורס. בסוף שנינו עברנו (הייתה בושה גדולה אם לא...)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 3 שעות, Pavtul כתב:

רק על השיווק הטוב הזה שיעור עלה אצלו בטח 150 שקל ל45 דק' כשאז הממוצע היה 90 שקל על כל רכב ידני פשוט כמו אוקטביה.

מהיכרות עם אותו מורה, הוא לקח את אותו המחיר על שני הרכבים - 80 לשיעור.

הוא המשיך לקחת מחיר זהה, גם שמכר את שני הרכבים לטובת סדרה 3 דיזל חדשה יותר והפאסאט הידנית הוחלפה ב-2007 בסקודה פאביה דיזל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 6 דקות, itsik170 כתב:

מהיכרות עם אותו מורה, הוא לקח את אותו המחיר על שני הרכבים - 80 לשיעור.

הוא המשיך לקחת מחיר זהה, גם שמכר את שני הרכבים לטובת סדרה 3 דיזל חדשה יותר והפאסאט הידנית הוחלפה ב-2007 בסקודה פאביה דיזל.

יפה, כנראה לא היה לחוץ כי הרוויח טוב מכמות תלמידים נאותה. 

בשנות אלפיים המאוחרות כשעשיתי סקר שוק אצל מי ללמוד כל המורים עם המכוניות המנהלים ומעלה רצו מעל 150 לשיעור.

אני בכלל רציתי להיות הראשון בשכבה עם רישיון מה שקרה באמת וב1 לספטמבר כבר באתי עם רישיון מלווה ביד 😀

פורסם

מצד אחד חשבתי 30 שנה ועלה לי בראש, מה הקשר אלי? מדברים פה על טסטים משנות ה-60, גג 70.

ואז אני קורא את פותח השרשור ואחרים כותבים על טסטים שנערכו בשנות ה-90 ואני קולט, אלוהים כמה שאני זקן.

כמה שהזמן עובר מהר.

אני למדתי רכב פרטי על פילקסוואגן, קטע נפלא שהרגע הבנתי שאני לא זוכר את הדגם, עוד השפעה של זקנה.

פולקסוואגן סדאן, משהו עם פולו? או דגם מעל? לא זוכר

מנוע 1.9 דיזל  ללא טורבו.

טסט ראשון.

במשאית נהגתי על מאן ואז הרכיבו תא ישיבה על המשטח מאחורה, בלי חגורה, בלי מזגן, בלי כלום.

אגזוז ברקס ברגל שמאל על הרצפה.

אני זוכר שהיו שם מספר אדני מדרכה, בשביל לתת  משקל מאחורה.

טסט שני.

עכשיו חיפשתי תמונה של משאית לימוד נהיגה, אני ממש ממש מקווה שהיום לומדים כבר על משאית דאבל קבינה וכבר אין טת החרא הזה בחוץ.

כמו כן, נזכרתי ברכב, פולקסוואגן פולו קלאסיק!!

2924_1301756421_55545.j.jpg

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני 6 דקות, ariel000 כתב:

ממש ממש מקווה שהיום לומדים כבר על משאית דאבל קבינה וכבר אין טת החרא הזה בחוץ.

כבר לפני 20 שנה וכנראה גם עוד קודם לכן היו משאיות לימוד נהיגה ל C1 (או ג') עם תא צוות ל 6 מקומות. אני למדתי על MAN כזאת בדיוק כמו בתמונה ששמת,  מודל 2006 עם תא צוות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 18 דקות, Buki כתב:

כבר לפני 20 שנה וכנראה גם עוד קודם לכן היו משאיות לימוד נהיגה ל C1 (או ג') עם תא צוות ל 6 מקומות. אני למדתי על MAN כזאת בדיוק כמו בתמונה ששמת,  מודל 2006 עם תא צוות.

בשנות ה-90 זה לא היה מקובל, לא באמת זכור לי תאי צוות כפי שאמרת.

משאיות היו לרוב קבינה אחת וזהו.

גם טנדרים דאבל קבינה לא היו הרבה, אם אינני טועה, אבל אני כבר זקן.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני שעה, ariel000 כתב:

תא ישיבה על המשטח מאחורה, בלי חגורה, בלי מזגן, בלי כלום

איך זה בטיחותי? זה פשוט לשבת בארגז של משאית נוסעת (ולקוות לטוב...)

פורסם

בתקופה השרות הצבאי שלי היו משאיות דנה מדוגמות להסעת נוסעים, יושבים 20 או 30 חיילים על ספסלים בארגז של המשאית (ארגז פתוח עם כיסוי ברזנט) בלי חגורות ובלי כלום.

אני חושב שזה נאסר בשלב מסויים, הרבה שנים לא ראיתי משאיות עם דיגום כזה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 31.5.2024 בשעה 17:41, zvigolden כתב:

יכול מאוד להיות שכן אבל המורה הדגיש זאת.

אגב , יש חוק לא לחנות בצד שמאל בדו סטרי והרבה מאוד מזלזלים בו

אני מודה לפקח בעיריית כפר סבא שנתן לי דו"ח על חנייה בצד שמאל וכך נהייתי מודע לחוק.

אני מבין היטב את ההגיון שלו ולא ברור לי מדוע הרבה מזלזלים בו ואין אכיפה

פורסם
לפני 56 דקות, ArikB כתב:

איך זה בטיחותי? זה פשוט לשבת בארגז של משאית נוסעת (ולקוות לטוב...)

היה מקובל מאוד. מלבנון (1983-4) יצאתי אפילו זרוק על ערימה של שק״שים בארגז של ריאו. אבל במקומות יותר מסודרים היו משאיות (מכל מינינדגמים, אני זוכר במפורש מרצדס, מאן וכמובן ריוסים עם ספסלים לאורך, מכוסותֶברזנט. ולמען הבטיחות היתה חובת חבישת קסדות.

חוץ מזה, בלבנון היינו מתניידים על ״ספארי״ (שהחיילים הגו ב-פ דגושה) שבהן היינו יושבים על ספסלי אורך במרכז הארגז מוכנים להשיב אש ולפרוק מהמשאית במקרה התקלות.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 49 דקות, Buki כתב:

בתקופה השרות הצבאי שלי היו משאיות

עשית לי פלאשבק.

בחודשים טרום לבנון 82' עשינו לא מעט פעמים את הדרך ממצפה רמון להר דב

בארגז של משאיות ריו. לא מושבים ולא כלום. פלטה ברזל וערימות של קיטבגים ואפודים.

הארגז בגובה 2 מטר+ מהכביש, והברזנט מתוח בקושי 1.30 מעלינו.

מתלים מבטון ככה זה הרגיש, מהירות אולי 60 קמ"ש. ככה  8 שעות נסיעה.

בטיחות? הצחקתם. הישרדות.

היום מובילים בקר בתנאים יותר טובים...

עוד פלאשבק:

בארגז של D500 כבר היו ספסלים. 3 קורות עץ על צירים. חגורות? כן בטח...

כשהטנדר משאית הזה עשה סאלטה לוואדי, הספסלים האלה תפקדו כמו להבים של מיקסר.

זה היה ממש בירידה מהבסיס. את המשך הדרך כבר עשיתי חגור... לאלונקה במסוק.

• מבאס 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Buki כתב:

משאיות דנה מדוגמות

לא נתקלתי במשאית דנה כזו. המשאית היחידה שנסעתי בארגז שלה היתה ספארי ממוגנת בלבנון (לקראת סוף שנות ה- 90) ושם באמת אין חגורות אבל יש (סוג של) ספסלים.

משהו כזה:

s17_07_201314_40_00-750x375.webp.467d685d14a80bf75554235a5ec97f58.webp

עריכה אחרונה על ידי ArikB
פורסם

בתקופה שלי עוד לא היה המיגון. מעקה וזהו.

אגב, ספסלי אורך היו מקובלים גם בטנדרים, חלקם עם כיסוי ברזנט וחלקם עם כיסוי קשיח, אני חושב שפייברגלס אבל אולי מתכת. 

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אולי מתכת. 

נהגתי כמה פעמים ב- D200 עם ארגז מחופה פח על קשתות מתכת

עם חלונות הזזה ודלת ברזל.

בפנים ספסלי אורך עם ריפוד(!) ומשענת תואמת.

סוג של צינוק נייד...

אגב, למיטב זכרוני לדיפנדר הישן בגירסה הארוכה היו ספסלי אורך מאחורי המושב האחורי הרוחבי.

לא נראה לי שהיו חגורות, ואם כן מה היעילות כשיושבים ככה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...