Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, Pavlik כתב:

זה היה עולם ממש רחוק ממני וכשחבר דיבר איתי על זה שאנחנו צריכים לקנות רכב "מהיר חזק ומפואר" כדי שנוכל להגיע למפגשים, אני לא הבנתי איך רכב כזה יותר טוב מהדייהטסו שהייתה לי אז. כל נושא הרכב ובמיוחד הנהיגה הרגיש רחוק ולא שייך אלי.

מעניין לדעת איך התרחש השינוי הזה אצלך, מתי ואיך הפכת לחובב רכב ונהיגה?  

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, Buki כתב:

בתקופה השרות הצבאי שלי היו משאיות

בתקופת השרות הצבאי שלי ....

לקחו אותנו לטירונות במשאית (D-500?) כשאנחנו על הספסלים בארגז וכמובן - לבטיחות יש כיסוי ברזנט על הקשתות.

בדרך עברנו ברפיח, אז הורידו את כיסוי המגן - סגרו גם את הברזנט של הפת מאחורה "שאם יזרקו רימון הוא לא יוכל להיכנס לארגז".

היו זמנים במערב.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם

בתקופת השירות שלי לקחו אותנו פעם לעזה במשאית כזו. הברזנט היה מורד קבוע - כנראה בגלל האבק בשטחי האימונים - אבל כל אימת שאיזה רכב מקומי ניסה לעקוף מי שישב מאחור הרים את המע״ד של ה-מק-77 והרכב העוקף היה חוזר לימין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

לא רק בדנה היו סידורי בטיחות מפוקפקים, היו אצלנו האמרים עם חיפוי ברזנט מוגבה וספסלים.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בשנות ה 90 עוד היו אצל קבלנים טנדרים פיז'ו 504 אם ארגז סגור, בארגז ספסלי אורך שכל ספסל מכיל בכייף 5 אנשים. 

אז יש 10 פועלים בארגז ועוד שניים בקבינה ליד הנהג.

היו גם טנדרים סובארו עם ספסלי אורך, וגם פיאוט פיורינו ורנו אקספרס עם כזו סידור, שם היה מקום ל 3 מול 3. 

אני חושב שבשלב מסויים נאסר להסיע נוסעים בארגז של רכב מסחורי. אבל עד איזור סוף שנות ה 90 זה היה מותר, נסעתי בטנדרים כאלה כמה פעמים.

הצבא איפשהו ב 1996 או 1997 קיבל טנדרים GMC סונומה עם ארגז בהתקנה מקומית ובארגז 4 מושבים נפרדים בכיוון הנסיעה עם חגורות.

פורסם
לפני 13 שעות, Buki כתב:

כבר לפני 20 שנה וכנראה גם עוד קודם לכן היו משאיות לימוד נהיגה ל C1 (או ג') עם תא צוות ל 6 מקומות. 

לפני 12 שעות, ariel000 כתב:

בשנות ה-90 זה לא היה מקובל, לא באמת זכור לי תאי צוות כפי שאמרת.

זה היה פחות נפוץ. זכור לי שבסוף שנות ה90 התצורה המקובלת הייתה חד קבינה עם ארגז כזה.
זוכר שהיה על הארגז שלט "למתגייס! למד נהיגה על חשבון צה"ל" 😄

אני הוצאתי C1 בסוף שנת 2000 בשירות הצבאי (רישיון נהיגה על האמר). למדנו על משאיות אזרחיות דאבל קבינה וזה היה נחשב "לוקסוס" יוצא דופן.  

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בתור ילד בשנות התשעים אני גם זוכר את הספסלים בארגזים של הטנדרים שהיו בסובארו, סקודה, וגם בטנדרים היפניים.

המשותף לכולם שהם היו רק בטנדרים חד קבינה, לטנדרים עם קבינה כפולה לא היו מושבים בארגזים.

פעם אחרונה שנסעתי במשאית ספארי היה בשנת 2006 בשירות הצבאי שלי במעברים.

אחרי שנה הכלי הוחלף ב"ספארון" שגם היה על בסיס משאית, אבל בעל תא נוסעים כמו של מיניבוס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני בהחלט זוכר את עצמי נוסע בארגז פיברגלס של הטנדר סובארו של דוד שלי אי שם בשנות ה80, לרכב היו מותקנים 2 ספספים מתקפלים בתוך הארגז, ללא חגורות בטיחות כמובן אבל העיקר היתה שם מאפרה ומדבקה ירוקה שכתוב עליה "אין לזרוק בדלי סיגריות מהחלון".

פיצ'ר נוסף שהיה שם זה חור ניקוז מים על הרצפה של הארגז, החור במקור נועד היה לנקז מי גשם כשהארגז פתוח אבל אנחנו היינו אוספים את הקליפות של הגרעינים שהיינו מפצחים בנסיעה וכשהאוטו היה עומד ברמזור היינו מהר מעיפים מהחור הקטן את כל הקליפות וכשהרכב היה מתחיל לנסוע היינו מסתכלים מהחלון הדלת האחורית לראות את הקליפות מפוזרות על הרצפה, להגנתו במדבקה היה כתוב שאסור לזרוק בדלי סיגריות ולא היה כתוב שום דבר על קליפות של גרעינים.

ככה זה כשלילדים לא היה אייפון לבהות בו בזמן הנסיעה.

• מצחיק 4
פורסם

אני לפני 19 שנה.

עם וולוו שלא זוכר את הדגם ספציפית אבל אני זוכר את מושבי העור. 

לא זוכר כמה שעורים עשיתי אבל היה בסביבות 40. גולת הכותרת כמובן היתה נסיעה לעיר הגדולה תל אביב. נסיעה לא מתוכננת (המורה אמר שיש לו נסיעה לתל אביב אז הצעתי לו שניסע לשם)

אבל הדבר שהכי זכור לי לטובה ממנו זה שהוא לימד אותי לנהוג ולא רק לעבור טסט.

פורסם
לפני 14 שעות, ariel000 כתב:

במשאית נהגתי על מאן ואז הרכיבו תא ישיבה על המשטח מאחורה, בלי חגורה, בלי מזגן, בלי כלום.

אגזוז ברקס ברגל שמאל על הרצפה.

אני זוכר שהיו שם מספר אדני מדרכה, בשביל לתת  משקל מאחורה.

את שיעורי הנהיגה (הרישמיים, בפועל נהגתי בקיבוץ בהרבה רכבים, עוד טרם קבלת רשיון) עשיתי במשאית, שאם הזכרון לא מטעה אותי הייתה פורד קארגו.

בדרך כלל לשיעורי הנהיגה הגעתי עם בן כיתה מהקיבוץ ושלושתינו (הוא, המורה ואני) ישבנו בקבינה.

בזמן הטסט הנבחנים הנוספים היו יושבים על הספסל מאחור, בארגז המשאית, שהיה פשוט פתוח באוויר, בלי תא, גגון או משהו אחר.

טסט עברתי בנסיון שני. הייתי השני שנהג באותה פעם. בזמן שישבתי מאחור בארגז המשאית, כשהראשון נהג, שמתי לב שהבחור מפשל מספר פעמים. אז אחרי הנהיגה שלו כנראה שלא הייתי צריך להתאמץ הרבה בשביל לעבור.

שיעורי הנהיגה וכמובן גם הטסט היו בקרית שמונה, שבאותה תקופה, אמצע שנות השמונים, הייתה נטולת רמזורים. ההתקלות הראשונה עם רמזור, לאחר קבלת הרשיון, הייתה בצומת גולני.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

לא הביאו רמזור נייד? כי האגדה מספרת שבאילת היה רמזור פעם בחודש, ביום שהבוחנים הגיעו מהצפון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

האגדה מספרת שבאילת היה רמזור פעם בחודש,

פעם דווקא היו כמה רמזורים באילת.

כולם הוחלפו בכיכרות, וב-2007 בכיכר האחרונה הוצבו כל הרמזורים יחדיו כפסל סביבתי

והכיכר נקראת מאז כיכר הרמזורים...

5.jpg

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

נוהג משנת 2000 בערך (בן 10)

הוצאתי רישיון לרכב ב2007 לאופנוע ב2008

28 שיעורים כרגיל , מורה נהיגה חבר של המשפחה

היה משמיע לי שירים בדרך ואומר לי סע לאן שאתה רוצה

טסט פנימי לא עשיתי (חבר של המשפחה)

הטסט עצמו היה בערך 30 דקות - נסיעה מרמלה לניר צבי, חניה ברוורס וחזרה לרמלה.

עריכה אחרונה על ידי אלעדיקו
פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

בשנות ה 90 עוד היו אצל קבלנים טנדרים פיז'ו 504 אם ארגז סגור, בארגז ספסלי אורך שכל ספסל מכיל בכייף 5 אנשים. 

אז יש 10 פועלים בארגז ועוד שניים בקבינה ליד הנהג.

היו גם טנדרים סובארו עם ספסלי אורך, וגם פיאוט פיורינו ורנו אקספרס עם כזו סידור, שם היה מקום ל 3 מול 3. 

אני חושב שבשלב מסויים נאסר להסיע נוסעים בארגז של רכב מסחורי. אבל עד איזור סוף שנות ה 90 זה היה מותר, נסעתי בטנדרים כאלה כמה פעמים.

הצבא איפשהו ב 1996 או 1997 קיבל טנדרים GMC סונומה עם ארגז בהתקנה מקומית ובארגז 4 מושבים נפרדים בכיוון הנסיעה עם חגורות.

ע״פ התקנות, הסעת נוסעים בארגז מותרת -

1. ארגז תקני - עד 6 נוסעים.

2. ארגז לא תקני - עד 4 נוסעים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 21 דקות, kompy כתב:

ע״פ התקנות, הסעת נוסעים בארגז מותרת -

1. ארגז תקני - עד 6 נוסעים.

2. ארגז לא תקני - עד 4 נוסעים.

ממתי התקנה הזו בתוקף?

היא מסבירה מדוע סונומה צבאית עם ארגז בהתקנה מקומית הייתה עם 4 מושבים בארגז אבל לא מסבירה איך במשאית דנה היו משהו כמו 30 מושבים בארגז.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...