Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, האוטו שלנו גדול וירוק כתב:

מתעלק על השרשור 👺

ֶאני ואשתי עם רישיון אוטומט בן שנים בודדות 

ושנינו רוצים לשדרג לידני, מה הפרוצדורה? 

והאם אפשר לעשות על הדרך רישיון למשהו אחר או לנהיגה ספורטיבית וכדו׳?

ראיתי פה כל מיני עצות ממקור שני או שלישי, מעניין אם יש כאן מישהו שממש עשה בעצמו את ההסבה הזאת ויכול לספר איך בדיוק זה התבצע?

• רעיון טוב! 1
פורסם

הוצאתי רישיון נהיגה בשנת 1990.

אני זוכר שלושה דברים, שיעור עלה 70 שח, למדתי עם חבר ושנינו עברנו טסט שני על ידנית סובארו DL, היה חוק מטומטם שהיה אסור לנו לנהוג על הכביש מ 1 בלילה ועד 5 בבוקר, יצאנו לבלות בערבי שישי וחזרנו ב 6 בבוקר. זה היה ממש חוק מטומטם. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 17 דקות, Michazzz כתב:

היה חוק מטומטם שהיה אסור לנו לנהוג על הכביש מ 1 בלילה ועד 5 בבוקר, יצאנו לבלות בערבי שישי וחזרנו ב 6 בבוקר. זה היה ממש חוק מטומטם. 

לא היה - עדיין. 

מלווה לילה - בחצי שנה הראשונה לאחר קבלת הרישיון אסור לנהוג ללא מלווה בין 21:00-06:00.

פורסם

אצלנו לא היה צורך במלווה, נהגנו כולנו יחד, עייפים אחרי בילוי. העיקר... כחוק

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הוצאתי רישיון בשנת 2009 - קורולה ידנית משנתון די חדיש בהתאם לתקופה. 

טסט ראשון נכשלתי, מהתרגשות הרגל רעדה ולא היה שליטה מספקת בחניה ברוורס על הדוושות, את השני עברתי. 

למחרת כבר רכשתי רכב אוט', דבר אחד עשיתי לא נכון [עד היום], נהגתי עם 2 רגליים [כפי שהייתי רגיל בידני].  רק אחרי תקופה רצינית, הבנתי שהרוב המוחלט נוהג באוט' ברגל אחת בלבד ואילו אני רגיל ימין על הגז, שמאל על הברקס. 

ניסיתי לנהוג בדרך המסורתית, לא עובד לי, נשארתי עם 2 הרגליים. 

ייתרון לנהיגה ב 2  רגליים, מאפשר לבחורים שהם 1.90 פלוס לנהוג ברכבים קטנים בלי יותר מדי בעיות. 

פורסם

לא הבנתי מה הקשר לידני, והנהיגה עם שני רגליים.
שהרי בידני רגל ימין משמשת גם לדוושת התאוצה וגם לדוושת הבלם, זה לא שאתה בולם עם רגל שמאל.

גם לא הבנתי מה עניין הגובה ויתרון בשימוש עם שני רגליים. אבל אני רק 180 ס"מ... מה כבר אני מבין.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

מהי דעתכם על השינוי שעשו בטסטים שהיום זה עם טאבלט ויש הפרטה, השיטה הישנה הייתה טובה יותר או זאת של היום? עם הטאבלט.

לפני 3 שעות, האוטו שלנו גדול וירוק כתב:

מתעלק על השרשור 👺

ֶאני ואשתי עם רישיון אוטומט בן שנים בודדות 

ושנינו רוצים לשדרג לידני, מה הפרוצדורה? 

והאם אפשר לעשות על הדרך רישיון למשהו אחר או לנהיגה ספורטיבית וכדו׳?

אם יש לך כסף מיותר ואתה רוצה להיות לא מוגבל לאוטומט ולהיות עם רישיון שנותן לך לנהוג על עוד כלים כבדים יותר כגון טנדרים מעל 4 טון, תוציא C1 יכול להגיע לעלות גם של 10K תלוי בך, בעיקרון חייב 20 שיעורים אבל אתה יכול לסיים תוך שלושה חודשים עם הרישיון ביד, אתה צריך מחדש בדיקת עיניים, תיאוריה ו 20 שיעורים וטסט פנימי עם עדיין יש וחיצוני, בלי קשר לזה אם תעבוד או לא, יהיה לך קל לנהוג על כל הרכבים הג'יפים הגדולים וגם תוכל לנהוג על ידני.

אתה גם יכול ללמוד על ידני, אם אתה מחפש ללמוד משהו חדש תעשה C1.

הרישיון הוא עד גיל 70 שככה זה כמו דרגה B.

אני עשיתי C1 סיימתי תוך כמה חודשים, עלה לי לא מעט כסף.

ללמוד על ידני זה טופס מקוון ומספר שיעורים להתרגל לגיר הידני וטסט חיצוני.

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
פורסם
לפני שעה, Michazzz כתב:

אצלנו לא היה צורך במלווה, נהגנו כולנו יחד, עייפים אחרי בילוי. העיקר... כחוק

עייפים...

זה בסדר להגיד שיכורים. כשהיינו צעירים, טיפשים וחושבים שאנחנו חסינים לא היו ינשופים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, האוטו שלנו גדול וירוק כתב:

״נהיגה מתקדמת״ זה קשור? 

זה משרד התחבורה? 

זה לבעלי רישיון נהיגה בתוקף, זה לא יתן לך רישיון ידני, פשוט ילמדו אותך לשלוט יותר טוב ברכב ויעשו לך הדרכה וזה גם עלות לא כזו זולה.

אם אתה רוצה לנהוג על ידני זה או לעשות הסבה לידני או אם אתה רוצה להוסיף דרגה וללמוד משהו חדש להחוויה שלך ויש לך כסף מיותר אז תעשה C1 זה תלוי מה אתה רוצה.

לדעתי אישית לא כדאי לקנות רכב ידני, כי זה לא נוח וצריך להתרגל לגיר ובפקקים בכלל זה לא נוח עם הקלאץ' למרות שאפשר לשים על ניוטרל עדיין זה לא נוח, היום יש רכבים אוטומטים/ גיר רובוטי חיסכונים בדלק, אבל תמיד טוב ללמוד משהו חדש.

פורסם

עברתי טסט ראשון קצת אחרי יומולדת 17,

בדיוק בשנה בה הורידו את גיל קבלת הרישיון ל...17. (1979)

למדתי בהרצליה אצל יחיאל הררי, על סובארו DL סטיישן. ידנית כמובן.

דבר אחד שאני זוכר מאז, שבסיום אחד השיעורים הגענו לכתובת של תלמיד חדש,

אנחנו מחכים לו באוטו מתחת לבית, ויחיאל מסתכל בשעון ואח"כ בפינקס שלו

ואז מסנן קללה "סססאמק... רעננה" (היינו בכתובת הנכונה אבל בהרצליה...),

ואז הוא שואל אותי אם אני ממהר לאנשהו.  

עניתי שלא,   והוא צועק עלי "אז תתחיל למהר! טוס לרעננה!!"

לא הייתי צריך יותר מזה. טסתי. ועוד איך שטסתי!

את נסיעת הכיף הזו אני זוכר עד היום

כמו שזוכרים עוד כל מיני דברים מענגים שעושים בפעם הראשונה :-)

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 35 דקות, Night Driver כתב:

עייפים...

זה בסדר להגיד שיכורים. כשהיינו צעירים, טיפשים וחושבים שאנחנו חסינים לא היו ינשופים.

כי כאשר אתה "עייף" ונוהג במהירות של 160 קמ"ש אתה פחות זמן על הכביש ולכן אתה מסכן פחות את האחרים😂

• מצחיק 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...