Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך זה היה להוציא רישיון נהיגה לפני 30 שנה?

Buki

פוסטים מומלצים

עברתי טסט (ראשון) במרץ (למיטב זכרוני) 98.

32 שיעורים, ואצל המורה שלמדתי לא היו טסטים פנימיים, אז לא היה לי אחד.

אימפרזה שהייתה אז די חדשה, משלהי 97, דווקא זכורה לי לטובה. לא זוכר שהייתה חובת מלווה (לדעתי נכנסה אחרי), אבל נהג חדש כבר היה שנתיים.

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוצאתי רישיון 15-16 שנים אחריך והמצב לא השתנה הרבה.

חובת מינימום של 28 שיעורים, טסט פנימי עם מורה אחר או עם מנהל בית הספר לנהיגה, גם ללא הסרטה וללא GPS.

מבחן התיאוריה היה ממוחשב כבר בתקופה שלי (2009) ואם אני לא טועה מותר לטעות ב-5 שאלות.

גם אז (2009-2010) הרוב למדו על ידני, אבל המורה שלמדתי אצלה כבר קנתה רכב אוטומטי במקביל לידני. המספרים השתנו מאז, היום אני לא רואה כמעט רכבי לימוד נהיגה ידניים.

גיל מינימלי היה 17 (השתנה לפני כמה שנים ל-16 ו-9 חודשים), נהג חדש לשנתיים והגבלת נוסעים לשני נוסעים אם אין לך מלווה. עם מלווה מותר לך להסיע רכב מלא. מלווה היה ל-3 חודשים. אחרי כמה שנים שינו ל-6 חודשים שמתחלקים ל-2 - 3 חודשים ראשונים ליווי מלא, 3 חודשים אחר כך ליווי רק בשעות הערב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אותו סיפור, מורה לנהיגה שהעביר את שתי האחיות שלי 10-13 שנה לפני...

מיצובישי גאלנט ידנית שנחשבה רכב גדול בתקופה ההיא, אני ראיתי את זה כיתרון כשבדיוק באזור לנו יצא בית ספר דרייב עם צי של פיאט פונטו כרכבי לימוד נהיגה.

28 שיעורים וניגשתי לסטס ראשון- ו...נכשלתי.

כבר בשיעור הראשון המורה אמר לי שתהיה לו בעיה איתי ועם הבטחון העצמי המופרז שלי. בטסט נכשלתי על מה שהוא הגדיר כעודף בטחון עצמי, פייר לא התחלתי ככה, קיבלתי לעשות חניה ברוורס בירידה (כלומר כל החניה היתה זינוק בעליה) בעיקול כשמאחור היתה ערימה של גזם ולא מכונית כך שלא ראיתי אותה מאחורי האוטו- החניה היתה מושלמת וגרמה לבוחן לחייך ולי לתפוס ביטחון כאילו אני היורש של קרלוס סיינז על ההגה כשכל עולם התחבורה רק מחכה שאקבל רישיון כדי להחתים אותו על חוזה לכל החיים.

כשהמורה שלי חזר לאוטו הטסטר עשה לו פרצוף (לא ראיתי המורה סיפר לי) הוא פתח את הבגאז וגילה שם בלאגן רציני- "לחצת טוב אהה " אמר לי המורה, טוב נתראה בטסט הבא וכך היה. בין הטסטים עברנו שיעורים באיך לא להיות דביל ולעשות רושם על הבוחן אלא לנהוג כמו שלימדו אותי ועברתי אותו בסבבה.

אגב התאוריה- 30 שאלות, 4 טעויות, ושמועה על טופס אחד מכשיל עם הרבה שאלות טכניות- כמובן שאני כנראה קיבלתי אותו מה שהתברר כברכה כיוון שבאותו זמן עבדתי כל יום אחרי התיכון וגם בחופשים כשוליה במוסך שטיפל באוטובוסים ומשאיות, ומה שהתחיל כאחראי על ניקוי רחבת הטיפולים וכלי העבודה הפך להיות צמוד למכונאי הראשי שבשביל הכיף פשוט לימוד אותי על כל אחת ואחת ממערכות הרכב בכל מה שנגענו בו, בסוף אגב עשינו ביחד אובראול מנוע לרכב הראשון שלי- פיאט 127 שהוא יעץ לי כמובן לא לקנות אבל ב1500 שקל תקציב לא בדיוק היו לי מגוון אפשרויות.

בכל מקרה כיף להזכר...

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשש, החזרת אותי אחורה עכשיו לשנת 97. שבוע לפני הגיוס עברתי טסט שלישי.

מצחיק, גרמת לי להזכר בברברה, אחת מהתלמידות נהיגה שהיו איתי לרוב בנסיעות. יום אחד עצרנו לקנות גלידה והזמנתי אותה 😁. הייתה גם אחת אחרת שגם למדה איתי ורצתה לחגוג איתה מסיבת גיוס קצת יותר "אישית". 😁

זכרונות.

• מעניין 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Buki כתב:

למרות שנכבה לי המנוע בטסט (זרקתי קלאץ') עברתי בטסט ראשון...

גם לי נכבה בטסט פעם אחת וגם אני עברתי ראשון. 

המורה שלי טען שכל עוד זה לא חוזר על עצמו שוב ושוב - הכל בסדר. אבל אם זה חוזר על עצמו זה מראה שאין שליטה בתפעול הרכב ומכשילים. 

הטסט שלי היה 7 דק עם הטסטר הכי טוב בעיר, השמועה מספרת שהייתי בין הטסטים האחרונים שלו לפני שפרש.

את הרישיון עצמו תקתקתי בפחות משלושה חודשים וסיימתי שבועיים לפני יום הולדת 17. 

עריכה אחרונה על ידי topop
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את הטסט עברתי ביום הזיכרון 1977 בשעה 7 בבוקר. בשיעור החימום המורה לקח אותי לדרך העצמאות - איזור אסור ללימודי נהיגה - ומילא את הבגאז' בארגזי בירה ליום העצמאות.

לימודי הנהיגה באותה תקופה הותרו מגיל 18. לא היה מינימום שיעורים, אבל לימוד הנהיגה נמתח כמו מסטיק כי ההמתנה בין טסטים היתה חצי שנה ומעלה, לא היו מספיק הקצאות.

הרכב היה פורד אסקורט 1300 מדור ראשון. כמובן ידני. למרות מומנט של משהו כמו 9 קג"מ זינק יפה במקומות כמו רחוב התורן, וזינוקים פחות תלולים עברו אפילו בהילוך שני. כמובן עם בלם יד, כי לא היו מערכות עזר.

לתיאוריה למדתי מתוך איזו חוברת שהדגישה מאוד את הפרק הטכני. את החוקים והתמרורים הכרתי היטב, גם בזכות אבאה גם כי בילדות קראתי בשקיקה את חוברות עדכון התקנות שמשרד התחבורה הפיץ לכל בעל רישיון נהיגה כל 2-3 שנים.

לתוצאות הטסט הייתי צריך להמתין עד אחרי החג, כי כמה חודשים קודם תלמיד רצח בוחן שהכשיל אותו, ואז תוצאת הטסט נמסרה למורה רק למחרת (וכאמור - היה חג).

כמובן שבתקופה זו לא היתה חובת ליווי, אבל אבא שלי יזם כזו ולא שחרר לי את הרכב עד שסמך על הנהיגה שלי.

אבל הסיפורים היפים באמת שייכים לדור קודם, השכנה שעברה טסט בשבוע 39 להריון, ואבא שלי שעבר טסט בלי לדעת שהוא בטסט.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני למדתי לפני 25 שנה, סוף 98. 

אפשר היה להתחיל ללמוד ב17 ולגשת לטסט ב17 וחצי. ב17 ושלושה חודשים התחלתי (בדיוק על היום) וב17 ו7 עברתי טסט (בדיוק על היום). 

למדתי אצל מורה שהיה שכן שלי בהרצליה, שלימד בצפון תל אביב (בית ספר "איחוד"), על פג'ו 306 דיזל סדאן

לקח לי 3 "טסטים פנימיים" כדי להיות מוכן לטסט, שתי תאוריות וטסט אחד 😁

השאלה שתמיד הייתי נופל עליה בלימודים לתאוריה- רמזור שמהבהב בכתום... 🤦‍♂️

אז היה חובת מלווה לחודשיים, ונהג חדש לשנתיים. 

זכורה לי לטובה הפעם הראשונה שלקחתי את האוטו של אמי לבית הספר ביום שישי (סובארו 1.3 84) והסיבוב דאווין לים בהרצליה עם החבר'ה 😄

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עברתי ב 91 אם אני זוכר נכון (טסט שלישי),
היו חייבים 20 שעורים, למדתי על מיצובישי גאלנט 1.6 ידנית,
ולפני הטסט המורה לקח אותנו לקנות לו בורקס ואכל כל הדרך (בכלל לא הסתכל על הכביש),

גם הטסטר אכל תוך כדי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ב2006

תאוריה בדף עד 5 טעויות

שיעורי חובה 28 בתחלס עשיתי 33

טסט פנימי 

סיאט טולדו דיזל-יתרון בזינוקים שפחות ניכבה המנוע

טסטרית חביבה מאוד ועברתי עד 4 טון היה אז

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זכרונות.. טסט ראשון נכשלתי על מעבר ברמזור "אדום". הייתי רביעי בטור, איך שהשלישי נכנס לצומת הרמזור התחלף לצהוב בלי להבהב, במהירות של 25-30 קמ"ש העדפתי לעבור אבל הטסטר כנראה לא הכי אהב את הרעיון ובלם אותי אחרי הקו. היום - כמעט 20 שנה אחריי, כנראה שהייתי עושה בדיוק אותו הדבר.

את הטסט לרישיון אופנוע עשיתי לבד, ממש לבד.

איבדתי את השיירה של הנבחנים 5 דק' אחרי שיצאנו לדרך איפשהו בכיכר המשטרה של חדרה למי שמכיר. עמדתי בצד 5-10 דק' בתקווה שמישהו יבוא לחפש אותי אבל אף אחד לא הגיע אז חזרתי למגרש על דעת עצמי, על אופנוע במבחן נהיגה, לבד וללא רישיון אפילו על A2. 

איכשהו מסיבה לא ידועה עד היום הבוחן העביר אותי את המבחן. 

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עברתי טסט בשנת 1991. יותר נכון 1.1.91 בגיל 18. טסט חמישי. יכולתי לעבור בשני. אבל הטסטר בלם לי במעבר חציה. מאז הרגל רעדה.

כמעט עשיתי תאונה. המורה שישב מאחור. והטסטר צעקו עלי.  הטסטר אמר לי נהגתה יפה עד אחשב. תעזוב מה שהיה במעבר החציה.

המעבר היה במעגל תנועה. בטסט שלישי חירבשתי. בטסט רביעי לא עצרתי בשני תמרורי עצור. התייחסתי לזה בתור תן זכות קדימה.

היה כביש שרות ליד הקיריון. הטסטר לא בלם. בשני התמרורים. רק שעל למה לא עצרתי.

בחמישי הגעתי במצב ירוד. והצלחתי בסוף.

למדתי על ידני. על מיצובישי לנסר שנת 1989. בטסט השלישי חשבתי להרים ידיים אבל ההורים דחפו. למדתי שנה וקצת.

תוריה עברתי  במבחן הראשון.

תרכב קיבלת רק אחרי חצי שנה. לנסוע לבד. אז לא היה חובה על  מלווה. אבל היה צריך לעבור אצל אבא שלי טסט.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב, אחד הדברים שקצת הקשו עלי זה העובדה שלאבא שלי אין ואף פעם לא היה רישיון נהיגה מסיבות בריאותיות ולאמא אומנם כן היה רישיון נהיגה עוד מאוקראינה אבל היה לה 0 ניסיון נהיגה, היא אף פעם לא נהגה אחרי השיעורים. התחילה לנהוג רק אחרי שקנתה אוטו בארץ וזה היה כבר אחרי שאני הוצאתי רישיון.

זאת אומרת אחרי שעברתי טסט אף אחד לא הדריך אותי ולא הסביר לי כלום, אף אחד לא ישב לידי בפעמים הראשונות ולא תרם מהניסיון שלו. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

אצלי מדובר על ספטמבר 96.

למדתי על קורולה 95-6 אצל מורה שקנה מההורים שלי בית וכך הכרנו, לא בגלל תלמידים אחרים.

דווקא בעקבותיי הלכו אליו לפחות 10 חברים ובני משפחה, היה איש מקסים ועדין עד שנפטר ממחלה בגיל צעיר מדי.

בשיעור הראשון כבר הוציא אותי מחוץ לעיר וגם חניה. ברוורס הראשון הסתובבתי עם חצי גוף אחורה ושמתי יד על משענת הראש שלו.

הוא צחק ואמר "אתה עושה את זה הרבה זמן?"

חייכתי אבל לא הפללתי את אבא שלי שבערך כל שבת מגיל 8 היה נותן לי לנהוג כשהוא לצידי בכל מיני חורשות.

כמו רובנו פה חיכיתי לרישיון כמעט בלי נשימה.

תיאוריה ניסיון ראשון והרבה פחות מ-28 שיעורי מינימום, אבל בשני הטסטים הראשונים נפלתי על טסטרים נבלות.

חותם לכם על כל מה שיש לי - שתי טעויות שהם המציאו.

את הטסט השלישי דווקא התחלתי עם טעות אמיתית.

אבל הטסטר היה בנאדם. חייך, אמר לי להרגע (הייתי לחוץ טילים) ולהתחיל מחדש.

עברתי.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני זוכר נכון, עברתי טסט על ידני ב1999,

הייתי הראשון, מוקדם בבוקר, הטסטר שולח אותי לתוך מרכז העיר חדרה,

פקקים, צפירות, צפיפות, להיט לנהג המתחיל,

2 תאונות קטנות קרו בדיוק לרכבים מלפניי והגבתי בזמן,

אחרי נסיעה קצרה גם בכביש המהיר, הוא שולח אותי לעלייה גדולה , עצר אותי באמצע שלה ורוצה שאחנה חנייה ברוורס (ירידה),

היום זה בעיניים עצומות, אבל אז, על ידני, בתחילת הדרך, לקח איזה 2-3 נסיונות איטיים של קדימה-אחורה,

בסוף נכנסתי בצורה מושלמת, מתסכל על הטסטר לראות אם הוא מרוצה - הוא נרדם בכלל!

אחריי חבר שלי עלה על ההגה, עשה את אותו המסלול, בחנייה ברוורס הוא פישל יותר ממני, פגע עם הצמיג במדרכה כמה פעמים - גם אצלו הטסטר נרדם בדיוק באותו הקטע!

שנינו עברנו!

עריכה אחרונה על ידי yairw
  • מצחיק 3
  • מעניין 1

כבר חתמתי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...