Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאשתי היתה חברה שנסעה עם בעלה לטיול החלומות באיזה אי באוקיאניה שבו נוסעים בשמאל. שכרו רכב, ביציאה מתחנת ההשכרה בעלה פנה לנתיב הימני, התנגש במשאית, היא נהרגה והוא נפצע קשה. מאותו רגע ווטו על נהיגה בארצות ״הפוכות״.

• מבאס 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, BoazB11 כתב:

ואז פתאום מעבר לסיבוב מגיע רכב מולך ב"נתיב הנגדי", שהוא כמובן הנתיב הנכון שם...

(אישית לא התנסיתי עדיין)

כשנסעתי בקפריסין, כשהכביש מפותל עם פניות סגורות, אני נוסע כמו שצריך בצד שמאל - ומגיעות מכוניות מעבר לסיבוב שנוסעות רגיל בנתיב שלהן אבל הן מגיעות מהצד ההפוך ממה שאתה רגיל לראות - האינסטינקט הטבעי הוא מיד לשבור ולברוח. זה משהו שמתרגלים אליו אחרי כמה זמן אבל זה משהו מאוד מוחשי.

פורסם

נהגתי מס’ פעמים באנגליה ובקפריסין. הסתגלות קלה ומהירה.

יותר מורכב בשבילי ההסתגלות בכל נסיעה לחול לתת ז”ק לרכב הבא ממול ברמזור ירוק.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 25 דקות, tinoki כתב:

הגיע הזמן לבטל את ההבחנה בר.נ. בין ידני לאוטומט

לא חושב שזה יקרה.

אבל לדעתי תוך עשור וחצי או שניים נגיע למצב שלא יהיו מורי נהיגה שמלמדים על ידני. לא יהיו מכוניות ידניות שהם יכולו לרכוש בשביל ללמד, יצטרכו לשמור משהו משומש. למייטב ידעתי רכב לימוד נהיגה אפשר להפעיל עד 10 שנים.

אז הרישיון יהיה יהיה "אוטומטי" באופן אוטומטי.

מי שישי לו רישיון ידני ישן, נוהג. מי שאין לו - כבר לא יוכל להוציא.

אולי כן יהיו כמו מורים "בוטיק" שיביאו ביבוא אישי רכב ידני וילמדו במחיר שיעור גבוה בשביל מישהו שחייב את זה.

פורסם
לפני 9 דקות, tinoki כתב:

נהגתי מס’ פעמים באנגליה ובקפריסין. הסתגלות קלה ומהירה.

מה הכוונה?

פורסם
לפני 8 דקות, Buki כתב:

לא חושב שזה יקרה.

אבל לדעתי תוך עשור וחצי או שניים נגיע למצב שלא יהיו מורי נהיגה שמלמדים על ידני. לא יהיו מכוניות ידניות שהם יכולו לרכוש בשביל ללמד, יצטרכו לשמור משהו משומש. למייטב ידעתי רכב לימוד נהיגה אפשר להפעיל עד 10 שנים.

אז הרישיון יהיה יהיה "אוטומטי" באופן אוטומטי.

מי שישי לו רישיון ידני ישן, נוהג. מי שאין לו - כבר לא יוכל להוציא.

אולי כן יהיו כמו מורים "בוטיק" שיביאו ביבוא אישי רכב ידני וילמדו במחיר שיעור גבוה בשביל מישהו שחייב את זה. 

יכול להיות שיישרו קו עם שאר המדינות בעולם וכבר לא יהיה הגבלה של ידני/אוטומט.

פורסם
לפני 2 דקות, taranta כתב:

מה הכוונה?

ברוב העולם כשפונים שמאלה ברמזור יש ירוק גם לתנועה ממול, בפניה שמאלה בירוק אתה צריך לתת זכות קדימה לרכב שנוסע ישר בכיוון הנגדי ברחוב ממנו אתה פונה.

פורסם
לפני 1 דקה, taranta כתב:

טוב לדעת.. קצת מעקר את הרעיון של רמזור, לא?

זה לא קיים בכל רמזור, יש רמזורים שעובדים כמו בארץ, עם חץ שמצביע שמאלה ואז אפשר לפנות בלי שצריך לתת זכות קדימה. 

רמזורים שכן צריך לתת בהם זכות קדימה הם לרוב במקומות לא מאוד עמוסים.

פה אני אומר חד משמעיות שהשיטה הישראלית יותר טובה. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, taranta כתב:

מה הכוונה?

בכל העולם  (ובעבר הרחוק גם בישראל) יש שני סוגי רמזורים: הרגיל - הירוק פתוח בשני כיוונים נגדיים במקביל, מי שרוצה לפנות שמאלה נכנס וממתין באמצע הצומת עד שהתנועה הנגדית מסתיימת (או מקבלת רמזוור אדום) ואז חוצה. מסומן בעדשות עדולות ללא ליצים. השיטה השניה היא רמזורים ״מוגנים״ כמו בארץ, ואז העדשות מסומנות בחץֶ(שמאלה או ישר ושמאלה). אם שמת לב, אצלנו כל הרמזורים לפניה שמאלה מסומנים בחיצים, כך שגם נהגים זרים יבינו שהפניה מוגנת.

בעבר בחוברות ההדרכה של משרד התחבורה צויין בפירוש שהרמזור הישראלי יותר קשוח בגלל קיבוץ הגלויות מתרבויות שונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, tinoki כתב:

...

נתקלתי בזה בפולין.

אני עומד ראשון ברמזור, מופיע אור ירוק, מתחיל בנסיעה ומופתע לראות את התנועה מולי גם מתחילה בנסיעה.

יש לציין שלא נשמע ולו צפצוף אחד.

בכל אופן הבנתי את הרעיון, ושוב זה לא קרה.

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

לגבי נהיגה בחו"ל - בנסיעה פרטית, אם היעד הוא לא מקום שאפשר לנהוג בו, אני פשוט לא אסע לשם כי זה לא מעניין אותי.

הכי כיף לנסות דברים מאתגרים כמו שלג, כיכר הניצחון בפריז, מעברי הרים ובכלל כל דבר שאין בארץ

מסכים מאוד, נהיגה בחו"ל זה חלק משמעותי מחוויית הטיול. לא בכל טיול שכתי אוטו אבל בהחלט באלו ששכרתי נהנתי יותר. 

לפני 16 דקות, Ron Poh כתב:

נתקלתי בזה בפולין.

אני עומד ראשון ברמזור, מופיע אור ירוק, מתחיל בנסיעה ומופתע לראות את התנועה מולי גם מתחילה בנסיעה.

יש לציין שלא נשמע ולו צפצוף אחד.

בכל אופן הבנתי את הרעיון, ושוב זה לא קרה.

בערים, איפה שיש הרבה תנועה ורמזור כזה, זה די בעייתי לנו הישראלים שלא רגילים לזה. 

יש פה כמה דברים. 

אחד למשל זה אם אתה עומד ראשון ורוצה לפנות שמאלה, זה לצאת מהר מאוד בשניה שמופיע ירוק, אם הנהגים ממול קצת מתעקבים בזינוק, אתה יכול לפנות לפני שהם התחילו לנוע. 

שנית בדרך כלל החפיפה במופע ירוק לא מלאה אז לקראת סוף מחזור ירוק שלך, לתנועה ממול כבר יש אדום ואפשר לפנות רגיל. 

שלישית זה לעבוד עם מרווחי בטחון קטנים יותר ממה שאנחנו רגילים ולנצל "חורים" בתנועה.

רביעית זה פשוט להמתין. נכנסת לצומת בירוק, התקדמת לאמצע הצומת, לפעמים יש כמה מכוניות לפניך שממתינות לפנות, אז אתה ממתין איתן.

בסוף התנועה ממול נעצרת ואז אפשר להשלים את הפניה. נכנסת לצומת - תסיים את הפניה כשמתאפשר. לא להמתין למחזור הבא.

פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

רוכבים מעידים שעל אופנוע יותר קשה להסתגל מאשר עם רכב

כי אין את ההגה בצד ההפוך ממה שרגילים,

ובכבישים משניים ושוממים יחסית, באופן טבעי מתמקמים בימני

ואז פתאום מעבר לסיבוב מגיע רכב מולך ב"נתיב הנגדי", שהוא כמובן הנתיב הנכון שם...

(אישית לא התנסיתי עדיין)

אופנוע בכבישים שוממים זו בעיה.

כשהנהג שבא ממול ולא מבין למה אתה נוסע מולו הוא בורח לשוליים השמאליים ואתה גם בורח לאותו הכיוון וברגע האחרון נזכר שאתה דביל ושובר שמאלה.

ברכב שתי הבעיות היו המרפק שאתה מביא לדלת כשאתה בא להעביר הילוך והראסיה לחלון ברוורסים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 30.5.2024 בשעה 13:39, Muzic4Ever כתב:

את הטסט לרישיון אופנוע עשיתי לבד, ממש לבד

אתה לא היחיד.

סיימנו את מבחן השליטה במגרש בחולון, התארגנו לצאת בשיירת ברווזים, אני בסוף.

רק שלפני הרמזור שמוציא מהמתחם היתה משאית שעשתה תמרון ברוורס. שני התלמידים לפני עוד עברו מאחוריה, אני קיבלת החלטה שזה כבר קרוב מידי ועצרתי לחכות, והם בנתיים קיבלו ירוק ועברו.

הנחתי שיחכו לי בנקודת המפגש שהטסטר קבע, אבל הם לא היו שם. תהיתי אם לצאת לחפש אותם, אבל לא היה לי מושג לאן נסעו אז חיכיתי. אחרי כמה דקות הם באו ממול והטסטר סימן לי לפרסס ולחזור איתם.

הנחתי שעשיתי טעות פטאלית ופסלו אותי. מסתבר שהוא אהב את זה שלא תימרנתי מאחורי המשאית עם מרווח בטיחות קטן והעביר אותי על סמך טסט שלמעשה כלל מבחן שליטה ונסיעה של 50 מטר.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...