Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 3 מכוניות ידניות בבית...

חזרתי מטיול בחו"ל לפני כמה שבעות, הייתה לי שם סיאט אטקה 2024 1.5 עם DSG. שלא הזמנתי אבל קיבלתי שידרוג ואי אפשר היה להחליף, כי לקחתי את האוטו במדינה אחת והחזרתי במדינה אחרת ובדיוק חברת ההשכרה הייתה צריכה להחזיר את הרכב הזה לאיפה שנסעתי (היה עם רישוי של מדינת ההחזרה). אז ניצלו את הנסיעה שלי. 

אובייקטיבית אין שום דבר שבו גיר ידני יכול להתקרב ל DSG. לא מהירות ההחלפה, לא רכות שילוב מצמד, לא זינוק מהמקום, לא חיסכון בדלק - שום דבר. 

תהיה נהג מיומן ככל שתהיה עם 100 שנות ניסיון - אין לך סיכוי. 

אין תכלס שום הגיון היום להעדיף גיר ידני חוץ מהעדפה אישית. 

האם הייתה חסרה לי ידית ההילוכים והקלאץ'? כן זה היה חסר. אין תחושת נהיגה טבעית שאני רגיל אליה, לא אהבתי את זה.

אבל מניח שזה עובר אחרי שנוהגים קצת יותר משבוע. 

זה בראש. 

כל הדיון הזה מזמן הפך ללא רלוונטי, אין בארץ מכוניות חדשות עם גיר ידני שאפשר לקנות חוץ מאיזה 3-4 דגמי נישה.  

אבל נגיד שאני רוצה לקנות סוזוקי סוויפט שעדיין מוצעת גם בגרסה ידנית, זולה יותר ב 13 אלף ש"ח מאוטומטית עם איבזור זהה. אז כן עדיין לוקח את הידנית בלי לחשוב פעמיים.

אבל זה דיבורים באוויר, מתחיל להתרגל לאט לאט לעובדה שהאוטו הבא שלי יהיה אוטומטי...פשוט לא נשאר משהו אחר שאפשר לקנות בארץ. 

וזה לא רע כמובן. הכל בראש. 

• אהבתי 2

פורסם

זה נחמד לי לשבור לפעמים את השגרה על דיזל ידני. 

אני לא אוהב בנזין ידני- מאד עדין, נכבה לי יותר מדי (בחיפה יש גם פקקים אבל גם עליות, וגם פקקים בעליות... לא סימפטי). 

מהעבודה הקודמת, היו לפעמים מניחים אותי בתוך קנגו בשליחות קטלנית לאן שהוא. סבבה וחצי, נהניתי מהנסיעה הזו. 

(גם את הרישיון שלי הוצאתי על ידני דיזל).

ליום יום? חד משמעית מעדיף אוטומטי. אם הייתי גר במקום אחר (מישורי ופחות צפוף מבחינת תנועה) אולי הייתי מזמר זמירות אחרות. אולי. 

מצד שני, גם לך תמכור את הרכב הידני אחר כך...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 22 דקות, ברווז כתב:

גם לך תמכור את הרכב הידני אחר כך...

דוגמא, הייתה לנו במשפחה ריו ידנית 2014.

כשהיא הייתה חדשה ב 2014, אוטמטית עלתה נגיד 90.000, ידנית 80.000. 

אחרי 10 שנים, אוטומטית עולה 30.000, ידנית 20.000. 

נראה קצתי יותר טוב לא? בכל מקרה היא נמכרה בבוקר למחרת פרסום המודעה...

• מעניין 1

פורסם
לפני 26 דקות, ברווז כתב:

מצד שני, גם לך תמכור את הרכב הידני אחר כך...

שוק מצומצם אבל גם היצע מצומצם מאוד. זה מתאזן.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 שעות, Liquidator כתב:

יש גם יוצאי דופן כאן בישראל שיש להם ידני ויצא לי לראות מודל שנת 2022 ידני, בפקקים זה לא נוח בכלל לנהוג על ידני.

יש לי רכב ידני (208 דיזל) ורכב אוטומטי (פיקסו).  אישית מעדיף את ה 208 גם בפקקים.  ייתכן שזה גם עניין של גיל.

פורסם (נערך)

כנ"ל, יש לי רישיון 14 שנה ו9 מתוכן אני נוהג על רכבים ידניים.
ידני? סבבה. אוטומט? גם סבבה. כנראה שעם הזמן מתרגלים.

בפקקים יותר מפריעה לי תנוחת המושב מאשר איזה גיר יש ברכב.

יש רק מקום אחד שאוטומט מרגיש לי משמעותית יותר נוח וזה בפקק בשיפוע חד, כשהרכב מאחוריי ממש נצמד אלי (כי אנשים לא מודעים לזה שרכבים ידניים/רובוטיים דופקים זינוק בעליה מידי פעם). אבל זה קורה לעיתים רחוקות מאוד, בדרך כלל בחיפה או ביציאה מחניון.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 10 דקות, nadavd4 כתב:

כי אנשים לא מודעים לזה שרכבים ידניים/רובוטיים דופקים זינוק בעליה מידי פעם)

בידניים החדשים האוטו לא מדרדר בזינוק בעליה-הברקס מחזיק אותו

אני אישית אוהב בלי שום מערכות שמתערבות 

פורסם
לפני 1 דקה, דובצע כתב:

בידניים החדשים האוטו לא מדרדר בזינוק בעליה-הברקס מחזיק אותו

אני אישית אוהב בלי שום מערכות שמתערבות 

גם בDS הידנית שלי יש hill hold (וכנראה שבכל רכב רובוטי/ידני מודרני), אבל היא לא מושלמת ומידי פעם יש קצת תזוזה אחורה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הייתי עומד בפקק בעליה כל בוקר בכניסה לטכניון מנשר עם רכב ידני במשך 4 שנים. פשוט מאד, יש בלם יד. לא צריך לחשוש מהרכב שמאחורה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

הייתי עומד בפקק בעליה כל בוקר בכניסה לטכניון מנשר עם רכב ידני במשך 4 שנים. פשוט מאד, יש בלם יד. לא צריך לחשוש מהרכב שמאחורה.

זה לא אישיו כזה גדול, גם בחו"ל כשקיבלתי רכב ידני ללא המערכת פשוט השתמשתי בבלם היד או שלחצתי עם רגל ימין על הברקס והגז בו"ז (מי אמר ש heel and toe לא שימושי?).

ועדיין, עם ממיר מומנט זה יותר נוח, אין מה לעשות. ברכב רובוטי כשה hill hold לא עובד פרפקט לעומת זאת, נראה לי סיוט...

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, ארי62 כתב:

אם מגיעם לנקודת החיכוך המושלמת בקלאצ (האוטו רועד מעט) אז עדין צריך לערב ברקס\בלם יד? מזמן לא נהגתי על ידני

אם שאלת על גז - אם יש לך רכב עם מספיק מומנט בסרק כדי לאפשר לרכב לזנק גם בשיפוע חד - אולי אפשר. ברכבים ה"עממים" ו"לא מסחריים" שיצא לי לנהוג עליהם, זה לא אפשרי.
לגבי בלם כלשהו - תלוי בשיפוע.

פורסם

העניין הוא שצריך לשחרר את הקלאטש לאט מהרגע שהוא בנקודת החיכוך. ורוב מכריע שזה גם אני בתוכם משחרר מהר מדיי. ניסיתי פעם בכוח לשחרר נגד ההרגל לאט לאט והאוטו מתנהג הרבה יותר לעניין

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעליה לא יעזור לך כמה לאט תשחרר אם תעזוב את הברקס בלי גז זה יכבה כל עוד אין לך מנוע של קטר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 33 דקות, SlowRide כתב:

בעליה לא יעזור לך כמה לאט תשחרר אם תעזוב את הברקס בלי גז זה יכבה כל עוד אין לך מנוע של קטר.

אז צריך להגדיר את המכוניות האלה מכונית עם מנוע עזר-כמו באופניים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...