Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טסט באמצע שנות השמונים, 22 שיעורים. בלי דרמות או סיפוריפ. ההבדל מהיום הוא שהיום צריך לעמוד בפקקים זמן לא מועט עד שיוצאים למקום בו אפשר להבחן ממש.

השכרה בחול: הגה שמאלי ידני ללא בעיות ושיעורי בית לפני מדינה חדשה.

הגה ימני אוטומט, ו"נווט" שתפקידיו להשגיח על תכנת הניווט ולתת התראות יותר מציאותיות, מה שמוריד את העומס, וגם לשים לב אם אני בטעות נכנס לנתיב הלא נכון.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לכל אלה שמדברים על נהיגה על ידני באירופה וכמה זה סיוט - לדעתי הגזמתם, סך הכל יבשת מערבית ומאוד מפותחת.

גם ביוון ששם הנהיגה דומה לנהיגה בכפר ערבי לא היתה שום בעיה עם ידני, הצרות העיקריות היו עם בלם יד לא תקין שחייב אותנו לשים אבנים מאחורי הגלגלים בחניה בשיפוע חד.

נסו לנהוג במזרח בערבוביה של מכוניות, משאיות, אופנועים וטוקטוקים (ועל אוטומט אין בכלל על מה לדבר).

פורסם
לפני 10 דקות, nadavd4 כתב:

לכל אלה שמדברים על נהיגה על ידני באירופה וכמה זה סיוט -

לא ראיתי שמישהו בשירשור כתב את זה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 שעות, nadavd4 כתב:

נסו לנהוג במזרח בערבוביה של מכוניות, משאיות, אופנועים וטוקטוקים

כשאתה מצליח להבין את ההיגיון שבתנועה שם זה לא כזה נורא. כמו איילון בצהריים.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 21 שעות, NEW10 כתב:

אני יודע שזה מאוד נפוץ שאנשים שוכרים רכב ונוהגים בחו"ל, אבל זה לא מפחיד אתכם? וגם במקום להינות מהנופים צריך כל הזמן להיות מרוכזים בנהיגה, בלי קשר לידני או אוטומטי, אני יודע שיש מלא שאוהבים את זה ונוהגים בחו"ל, אבל לי אישית זה נשמע כמו סיוט(אני אחד שלא נוהג בכלל גם בארץ).

זה לא סיוט, בייחוד אם יש לך עוד נהגים שחולקים איתך את הנהיגה. יש מקומות שהנהיגה גם ממש זורמת ונוחה אז זה סבבה לגמרי.

זה לרוב הרבה יותר זול מאשר לקחת נהג מקומי, אתה גמיש ועצמאי וזה יתרון ענק.

אפשר להגיע לחלק מהמקומות בתחבורה ציבורית, אבל זה עלול לקחת הרבה יותר זמן. יש מקומות שאי אפשר להגיע אליהם בכלל בתחבורה ציבורית.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Buki כתב:

לא ראיתי שמישהו בשירשור כתב את זה.

רק הרבה הודעות על זינוק בעליה או פניה שמאלה בלי רמזור ייעודי ועוד שלל דברים...

עריכה - עכשיו נתקלתי גם בהודעה שמצוטטת מעליי.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 5 דקות, nadavd4 כתב:

עכשיו נתקלתי גם בהודעה שמצוטטת מעליי

כתב את זה בחור עם מעט מאוד ניסיון נהיגה גם בארץ לפי הבנתי.

חוץ מזה פניה שמאלה בלי רמזור יעודי נראה לי פחות קשורה לסוג גיר 😁

• אהבתי 1

פורסם

יש לי כלל פשוט מאוד: טיול עירוני - תחב"צ. טיול נופים או ריבוי אתרים מרוחקים - נהיגה עצמית או מאורגן, זה כבר תלוי לוגיסטיקה. ולפעמים שילוב - שימוש ברכב שכור למעברים ואתרים מרוחקים, ותחב"צ בערים.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, Buki כתב:

אחד למשל זה אם אתה עומד ראשון ורוצה לפנות שמאלה, זה לצאת מהר מאוד בשניה שמופיע ירוק, אם הנהגים ממול קצת מתעקבים בזינוק, אתה יכול לפנות לפני שהם התחילו לנוע. 

שנית בדרך כלל החפיפה במופע ירוק לא מלאה אז לקראת סוף מחזור ירוק שלך, לתנועה ממול כבר יש אדום ואפשר לפנות רגיל. 

שלישית זה לעבוד עם מרווחי בטחון קטנים יותר ממה שאנחנו רגילים ולנצל "חורים" בתנועה.

רביעית זה פשוט להמתין. נכנסת לצומת בירוק, התקדמת לאמצע הצומת, לפעמים יש כמה מכוניות לפניך שממתינות לפנות, אז אתה ממתין איתן.

בסוף התנועה ממול נעצרת ואז אפשר להשלים את הפניה. נכנסת לצומת - תסיים את הפניה כשמתאפשר. לא להמתין למחזור הבא.

הרעיון הראשון שלך נשמע לי מתכון לתאונה.

השלישי גם עלול להיות בעייתי, תלוי כמה גדול החור...

בעיקרון השלישי - עם מרווח ביטחון סביר  - והרביעי זה מה שעושים הנהגים בחו"ל (לפחות בארה"ב שם חייתי שנתיים וחצי)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

הנגים בחו"ל מבצעים את 4 השיטות, לא אני המצאתי את זה...

נכון הראשון בעייתי, צריך להפעיל שיקול דעת, להסתכל, לקרוא את מצב התנועה, יש מצבים שזה אפשרי לביצוע בצורה בטוחה ויש מצבים שלא. 

כתבתי פה כבר, זו שיטה שעובדת בצורה טובה כשיש נפח תנועה קטן, אז היא מאפשרת לתת מופע ירוק ארוך יותר ולא מפריעה לזרימת התנועה.

במקומות עמוסים זו שיטה לא טובה, גם שיטות 3 ו 4 לא הכי אידיאליות. 

עוד דבר לא מוכר בישראל שנתקלתי בו בכמה מדינות זה זה:IMG_20240901_132849.thumb.jpg.0ec305f7c72eb96cf083a8f92e081ee0.jpg

משמעות החץ הירוק הקבוע זה כמו פניה חופשית ימינה אצלנו. 

זאת אומרת מותר לפנות ימינה מהנתיב  הימני גם באדום, תוך מתן זכות קדימה לכולם. 

פורסם

גם זה לא מדוייק - יש מדינות בהן פירוש החץ הירוק ימינה הוא עצור ותן זכות קדימה, בשעה שהרמזורישר אדום. י כול להיות שלט קבוע או רמזור ואז דולק חלק מהמחזור. אגב, בחלק גדול ממחוזות ארהה"ב וקנדה פניה ימינה ברמזור אדום היא ברירת מחדל, ויש שילוט במקומות בהן היא אסורה. אבל מדינות אלה אינן חתומות על אמנת וינה ותקנות התעבורה, התמרורים והרמזורים בהן שונים לגמרי ממה שמוכר לנו ומצריך לימוד לפני נהיגה. והגרוע ביותר - תקנות משתנות ממחוז למחוז ולעתים בן ערים שכנות.

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

גם זה לא מדוייק

אי אפשר להיות מדויק שכן ביקרתי רק במשהו כמו 20-25 מדינות מתוך כ 200 מדינות בעולם...

פעם ראשונה כשראיתי את החץ הירוק הזה על לוחית מפח בדקתי באינטרנט מה המשמעות שלו באותה מדינה, היה כתוב לתת זכות קדימה לכולם כשהרמזור הראשי אדום, ולנסוע עם זכור קדימה שלך כשהרמזור הראשי ירוק. 

בהחלט יכול להיות שיש מקומות שמחייבים עצירה כחלק ממתן זכות קדימה. או שלא יצא לי להיות בכזה מקום או שהנהגים המקומיים התעלמו מזה ולא הקפידו על עצירה.

פורסם

בגרמניה חץ ירוק ימינה צמוד לרמזור אדום מחייב עצירה. אבל לא תמיד. העסק מסובך. , והתקנות משתנות. זו הסיבה שבכל שרשור שעוסק בנהיגה בחו״ל אני ממליץ ללמוד את החוקים המקומיים.

כשנסעתי לקנדה הייתי צריך ללמוד את החוקים של בריטיש קולומביה, את אלה של אלברטה ואת אלה של אונטריו (בסוף נהגתי רק בשתי הראשונות), והם ממש לא זהים.

• מעניין 1

פורסם

למרות שהגיר הידני הולך ונעלם עדיין ישנם בעלי רכבים ידניים ויש גם רכבים חדישים שיצאו בשנים של עכשיו, החידוש שעשו שם בטכנולוגיה שגם אם בטעות זורקים את הקלאץ' הרכב נכבה וישר נדלק  באופן אוטומטי.

• מעניין 1
פורסם
לפני 23 שעות, Liquidator כתב:

למרות שהגיר הידני הולך ונעלם עדיין ישנם בעלי רכבים ידניים ויש גם רכבים חדישים שיצאו בשנים של עכשיו, החידוש שעשו שם בטכנולוגיה שגם אם בטעות זורקים את הקלאץ' הרכב נכבה וישר נדלק  באופן אוטומטי.

לי נדמה שדווקא כאן בפורום הרוב הגדול של חובבי הרכב יעדיפו לנהוג על רכב ידני בחו"ל כדי להנות יותר מחווית הנהיגה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...