Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

השאלה מה זה שווה.

לפני מספר שנים ראיתי ידיעה שבמכללות החרדיות שיעור הנשירה בשנה הראשונה עומד על 30%. זה במכללות החרדיות, לא בטכניון, כן? כנראה שקשה להתחיל ללמוד מאפס בגיל 25.

קשה מאד במיוחד אם התרגלת לקום לקפה/סיגריה/ מה שבא לך,  מתי שבא לך ושבגדול אם לא למדת לא קרה כלום 

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, GREEN. כתב:

1. אני מכיר שני מנופאים חרדים שעבדו מספר שנים, לשניהם נימאס לשבת למעלה עשו הסבת מקצוע למנהלי עבודה באתרי בניה.

2. כיום לחרדים יש מסגרות ללימודים מהירים להשלמת לימודי ליבה, ונראה לי שמגיל מסוים אפילו לא צריך את זה.

1. ממנופאי למנהל עבודה? לא ידעתי כי בכלל אפשרי. דב, נתקלת בזה?

2. כמה מהירים? מזכיר לך שלימודי ליבה שעברנו נמשכו כ 4 שנים בתיכון... בנוסף אתה אומר שאין בהם צורך מגיל מסוים? למה?

המושג של לימודי ליבה עבר הזנייה במשך השנים האחרונות. בתחילה דובר על 4 המקצועות המרכזיים והייתה דרישה לרמה מינמלית מסויימת אך כיום (להבנתי) מדובר על 3 יחידות מטמטיקה+אנגלית. לא חושב כי זה יאפשר להשתלב בעבודה שהיא יותר מהרף הטכני הנמוך למרבה הצער...

פורסם (נערך)

@yohai71 יש לנערים ירושלמיים איזה עניין עם טיפוס לאן שלא צריך? לפני חודש, ב״הפגנת המיליון״, זה עלה למישהו בחייו.

@Haim_gds אני לא יודע איזה מסלולים עוקפים קיימים היום. אני זוכר, היסטורית, מסלולים ייעודיים לחסרי תעודת בגרות מעל גיל מסויים - דומני 30 - וגם לבוגרי בתי ספר קיבוציים שלמדו ברמה טובה ומעלה אבל לא נבחנו במבחני הבגרות.

חוץ מזה, במסגרות אקדמיות יש מסלולי הכנה והשלמה ללימודים אקדמיים. אחד הבנים שלי, שאמנם למד בתיכון מתמטיקה 5 יחידות, אבל לא למד פיזיקה, למד בקורס כזה לצורך קבלה לטכניון, בדרך ״הרויח״ עוד כמה נקודות בסכם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראיתי את הכתבה המעודכת ב-N12 - נראה לי שצריך להוסיף איזה קורס חובה בבטיחות. התמונות מראות דבר אחד - הטימטום חוגג.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, sperial כתב:

יש לנערים ירושלמיים איזה עניין עם טיפוס לאן שלא צריך? לפני חודש, ב״הפגנת המיליון״, זה עלה למישהו בחייו.

פיספסת, מדובר על אותו אתר בנייה.  זו כבר אובססיה, לא סתם "עניין".

Screenshot_20251124_092333_ynet.thumb.jpg.e83c8802078d6b35d1335ba43535b05c.jpg

עריכה אחרונה על ידי pasat04

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה רוצים להגיע קרוב לאבא שבשמיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@pasat04 את הידיעה המעודכנת ראיתי אחרי שההודעה הקודמת ננעלה לעריכה. התמונות בסיפור החדש הזויות לגמרי - הבחור יושב על האנקול. נראה שאפילו ל-669 תהיה בעיה לחלץ אותו.

פורסם (נערך)

מי שאחראי לאתר הזה צריך לשלם ביוקר. כבר פעם שניה ש״נער״ מגיע למצב מסוכן.

והרבה, הרבה, כבוד לצוות החילוץ, ובמיוחד לאיש שטיפס על העגורן וירד על הכבל. יהלום זה חומר רך בהשוואה לביצים שלו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

מי שאחראי לאתר הזה צריך לשלם ביוקר. כבר פעם שניה ש״נער״ מגיע למצב מסוכן.

במקום להאשים את האחראי, שבוודאות לא נמצא באתר בחצות, כאשר הכל חשוך ונער אידיוט (אין לי שם תואר מוצלח מזה ,במחילה) מחליט לחמוק בחסות אותה חשכה ומטפס על המנוף (גם ללא הסולם המיועד) , לא תצליח למנוע מקרים נוספים.

אתה קצת ממהר לשפוט 🥺 גם במקרה הקודם זומנה משטרה, היו שומרים ובכל זאת התפרצו לאתר וטיפסו על המבנה ועל המנוף. 

כשמישהו , לא חכם במיוחד 🥺, מאמין שהכל בידי שמיים ולא יאונה לו כל רע (לפחות בידי אדם) אתה פוגש דברים כאלה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
Just now, zaf כתב:

במקום להאשים את האחראי, שבוודאות לא נמצא באתר בחצות, כאשר הכל חשוך ונער אידיוט (אין לי שם תואר מוצלח מזה ,במחילה) מחליט לחמוק בחסות אותה חשכה ומטפס על המנוף (גם ללא הסולם המיועד) , לא תצליח למנוע מקרים נוספים.

כנראה שזה פשוט יותר מדי קל לפרוץ לשם, כך שלבעל האתר לחלוטין יש אחריות כבדה פה.

זו המשמעות של אחריות, כן נמצא, לא נמצא- אתה אחראי. 

Just now, zaf כתב:

אתה קצת ממהר לשפוט 🥺 גם במקרה הקודם זומנה משטרה, היו שומרים ובכל זאת התפרצו לאתר וטיפסו על המבנה ועל המנוף. 

יש קצת הבדל, האמת, לדעתי בין התפרצות כחלק מהמון מוסת וזועם לבין ילד אדיוט שפעל לבדו. אבל ניחא. 

Just now, zaf כתב:

כשמישהו , לא חכם במיוחד 🥺, מאמין שהכל בידי שמיים ולא יאונה לו כל רע (לפחות בידי אדם) אתה פוגש דברים כאלה.

נו? קרה לו משהו? לא? הכל ייעשה בדברו. 

היה קורה לו משהו? נסתרות דרכי השם. 

חוץ מזה. למה להקל עליהם?... בעל האתר כנראה לא הפיק מספיק לקחים כדי לסגור את האזור הרמטית. 

הוא צריך להיחקר, חד משמעית, לגבי איך זה קרה ומה בדיוק הוא כן (ויותר חשוב, מה הוא לא) עשה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@sperial בעצרת של החרדים הנער לא נפל אלא קפץ בכוונה תחילה. (התאבד!)

במקרה של עכשיו אני גם לא יודע איך הטיפש הזה הגיע לשם גם אם הוא רצה באמת להתאבד, צריך להיות מקצוען כדי לשבת על האונקל הזה.

אני מאמין שזה קורה בגלל הלגיטמציה שנותנים להתאבדויות בזמח האחרון..

נ.ב אני חרדי וכל משפחתי חרדית ונמצא המון בסביבה חרדית(אני תושב תל אביב אז רוב הזמן אני בסביבה חילונית)

וכל חרדי שיצא לי לדבר איתו על החולי נפש שהיו על העגורן באותו יום של העצרת, כולם גינו אותם וכעסו מאד על הרשלנות העצמית שהם ביצעו.

לדעתי היה צריך לעצור אותם למטה לכמה חודשים טובים!

• אהבתי 1
פורסם

בכלל לא חשוב האם נפל או קפץ. הבעיה היא עצם האפשרות שלו להגיע לגבהים..בדיוק כפי שציין ברווז - המקום צריך להיות מגודר היטב, אולי עם שמירה 24/7. אם פעמיים תוך חודש אנשים מגיעים לפינות מסוכנות יש בעיה במקום.

• רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...