Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם כעצמאי תמיד יש תקרת הכנסה. החוכמה היא לחיות מפחות ממה שאתה מכניס ולחסוך לאורך זמן.

אני גם עובד הרבה שעות אבל אני זוכר את הילדות שלי שלא ראינו כמעט את אבא שלי. היה יוצא לעבודה כשאנחנו עוד ישנים וחוזק לפעמים אחרי שהלכנו לישון ולפעמים קצת לפני. גם שבתות הוא עבד אבל חצאי ימים אז ראינו אותו קצת.
לי היה ברור שאין דבר כזה שלא אראה את הבנות שלי. גם כשנשארתי לעבוד עד השעות הקטנות של הלילה תמיד דאגתי לקפוץ הביתה ולשבת איתן לפחות לארוחת ערב וקצת משחק לפני שנאי חוזר לעבודה. זו שאלה של החלטה וניהול זמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

גם כעצמאי תמיד יש תקרת הכנסה. החוכמה היא לחיות מפחות ממה שאתה מכניס ולחסוך לאורך זמן.

אתה קובע את התקרה.

אחד יקח לעצמו שכר של 500k  ואחר יקח יותר מכפול, השיקול הוא רק גובה המס. 

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

שאלה של החלטה וניהול זמן.

בדיוק

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 2 דקות, zaf כתב:

אתה קובע את התקרה.

אחד יקח לעצמו שכר של 500k  ואחר יקח יותר מכפול, השיקול הוא רק גובה המס. 

זה ממש לא עובד ככה.

אני יכול לקחת רק עד התקרה שהעסק מרויח.

פורסם

@Night Driver היתרון שלך כעצמאי או מנהל או שיכולת לנהל את הזמן. אז אולי עבדת 18 שעות ביממה, אבל יכולת לפנות את השעה אונהשעתיים ל״זמן איכות״ עם הבנות.

כשאני הייתי בתחילת הקריירה הייתי עושה בין 2-4 תורנויות בשבוע. תורנות זה להיות במחלקה בשעה 7 בבוקר ולצאת ממנה בין 9-4 למחרת. פורמלית יש תורנויות יותר קצרות, מעשית זה לא פעל כך בכל מקום בגלל חוסר כוח אדם ועוד הרבה סיבות (אני לא יודע מה קורה כיום, במיוחד עם ״מתווה קיצור התורנויות״ המטופש והכושל). אני לא יכול לשכוח שכשהפסקתי לעשות תורנויות אחד הבנים אמר ״איזה כיף, אבא בבית״. ולאשתי לא היה יותר קל עם אינסוף הישיבות וליווי הטיולים וכל שאר המטלות שיש למורה ושההורים לא מכירים.

מה לעשות - קריירה בונים במקביל לבניית משפחה. אלה השנים בהן אתה לומד פורמלית ומשלים השכלה לא פורמלית, ובמקביל גם צריך לטפל בילדים ולשלם את ההוצאות העצומות על גידולם. ולא תמיד יש סבא וסבתא שעוזרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

@Night Driver היתרון שלך כעצמאי או מנהל או שיכולת לנהל את הזמן. אז אולי עבדת 18 שעות ביממה, אבל יכולת לפנות את השעה אונהשעתיים ל״זמן איכות״ עם הבנות.

אין הרבה אנשים שמבינים את זה ומקדישים את תשומת הלב הזו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

זה ממש לא עובד ככה.

אני יכול לקחת רק עד התקרה שהעסק מרויח.

ברור.

ניהול נכון, והעסק ירוויח. ניהול לא נכון זה כבר אחרת.

חבר רו״ח למשל ״מגביל״ את עצמו לתקרת פטור למשל עקב נכות. 🥹 למרות שהעסק רווחי מאד.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 39 דקות, ברווז כתב:

רק המסגרת לא התאימה לי. בצורה די קיצונית, כאחד עם הפרעות קשב וריכוז. 

ריטלין לא עזר?

כשהקמתי אתר והייתי צריך לעבד כמויות גדולות של חומר, הבנתי שאני בבעייה.

לקחתי מחבר כדור וזה עשה נפלאות. פתאום אני יכול לשבת 8-9 שעות בריכוז גבוה ולתת תוצרת.

(לרופא משפחה יש סמכות לרשום ריטלין גם בלי הפרוצדורה של "טובה", אז הוא רשם לי)

40 ימים כאלה לאורך קרוב לשנה וכל התוכן היה מוכן, ערוך ומסודר, והאתר עלה לאוויר בזמן.

זה שכמה חודשים אח"כ איבדתי עניין ונטשתי את התחום, זה כבר סיפור אחר...

פורסם

ריטלין קיבלתי בתור ילד קטן, זה לא עשה לי טוב. 

לא נגעתי בזה מאז. 

מעניין מה שאמרת לגבי האתר. 

לימדתי את עצמי להיכנס ל"היפר-פוקוס", גם כן בהקשר של אתרים- כשהייתי צריך לשאוב כמות עצומה של מידע לגבי קידום האתר שלי בגוגל. ביום הראשון, לא יכלתי להשלים 5 דקות מול המסך. בעייה רצינית. הבנתי שאני חייב לעשות עם זה משהו.

לימדתי את עצמי לשלוט בזה. אני יכול עכשיו להפעיל את ההיפר-פוקוס כשאני מחליט, לא רק כשזה מתאים "לו" להתחיל לפעול. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

כשאני הייתי בתחילת הקריירה הייתי עושה בין 2-4 תורנויות בשבוע. תורנות זה להיות במחלקה בשעה 7 בבוקר ולצאת ממנה בין 9-4 למחרת. פורמלית יש תורנויות יותר קצרות, מעשית זה לא פעל כך בכל מקום בגלל חוסר כוח אדם ועוד הרבה סיבות (אני לא יודע מה קורה כיום, במיוחד עם ״מתווה קיצור התורנויות״ המטופש והכושל). אני לא יכול לשכוח שכשהפסקתי לעשות תורנויות אחד הבנים אמר ״איזה כיף, אבא בבית״. ולאשתי לא היה יותר קל עם אינסוף הישיבות וליווי הטיולים וכל שאר המטלות שיש למורה ושההורים לא מכירים.

מה לעשות - קריירה בונים במקביל לבניית משפחה. אלה השנים בהן אתה לומד פורמלית ומשלים השכלה לא פורמלית, ובמקביל גם צריך לטפל בילדים ולשלם את ההוצאות העצומות על גידולם. ולא תמיד יש סבא וסבתא שעוזרים.

החיים לא פשוטים.

ההבדל הוא שהתמחות נגמרת אחרי 3-4 שנים ואצלי זו דרך חיים. גם בגיל 57 אני עדיין עובד אותו הדבר אבל אני נהנה ואוהב את מה שאני עושה אז לא מרגיש חנוק. בכל השנים האלה לא הרגשתי אף פעם שאני זקוק לחופש או שלא בא לי ללכת לעבודה. אם זה לא היה ככה מזמן הייתי פורש.

פורסם

אני נהנה בעבודה רק צריך כמה דברים בסיסיים כמו מנוף קבוע דרך לא ארוכה/פקקים ואולי עוד משהוא בקטנה

זה שלפרקים נפלתי על מנהלי עבודה לא טובים וכאלה זה לא תרוץ אלא אני לומד מזה ובדיוק בשביל זה אני בחופש כבר כחודש עד שיתאמצו ויביאו לי אתר ראוי

כי לעבוד בצורה שלא מתאימה לי כמו למשל כול יום מקום אחר זה מתכון בטוח לזה שאני יגמר ושאני יעזוב את המיקצוע מהר מאוד 

לגבי משפחה אני רווק אבל אפשר לקחת חופש פעם פעמיים בשבוע באופן קבוע

לגבי עבדות אני דווקא אוהב פה שאני לבד למעלה ואף אחד לא יושב לי על הראש ולא צריך להיתרוצץ 

בקיצור בהחלט אפשר להנות בעבודה הזו רק בלי להיתקל שאנשים בעייתיים

פורסם

@Night Driver ההתמחות שלי נמשכה קרוב ל-9 שנים, וזה בלי שעשיתי fellowship, שזה עניין של עוד 2-4 שנים. מה שקורה אחרי כן תלוי במקצוע - בחלק מהמקצועות גם לבכירים שבוע עבודה של 50-60 שעות ויותר, וחלק אפילו מחוייבים בתורנויות עד יציאתם לגמלאות. אני עברתי לקהילה, אז אחרי 10 שנים נוספות עברתי לשבוע עבודה נורמלי (עד אז המשכתי חלק מהשבוע בימי עבודה ארוכים, עד 14 שעות). וכדי שלא תגיד ״עבדת פרטי והרווחת טוב״ - אז לא, זה רק במערכת הציבורית. מי שעוסק בעבודה פרטית זו תוספת שעות והכנסות.

אז אין לי תלונות. אבל הדברים שונים מכפי שהם נראים מבחוץ. בדיוק כפי שהורי התלמידים של אישתך לא מודעים לכל ה״עבודות שלא רואים אותן״ - הכנת מערכי שיעור, כתיבת ובדיקת מבחנים, ישיבות צוות, השתלמויות צוות וכל המשימות האחרות שהיא מבצעת מאחורי הקלעים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכיר את הצקצוע שלך ממשפחה קרובה (גניקולוג בכיר, קרדיולוג בכיר והבן של הגניקולוג גם גניקולוג). 

כמו בכל מקצוע, כשאתה הולך לשפיץ אתה משלם בשעות עבודה אינסופיות. 

ולגבי הכסף, לרוב אין קורלציה.

פורסם

אאיתי פעם סטטיסטיקה שהמקצוע הכי משפחתי זה רופא שיניים. לא זוכר את המשך הרשימה.

אגב, הל משלמים מאות אלפי שרלים תמורת ההתמחות.

פורסם

1. אני מכיר שני מנופאים חרדים שעבדו מספר שנים, לשניהם נימאס לשבת למעלה עשו הסבת מקצוע למנהלי עבודה באתרי בניה.

2. כיום לחרדים יש מסגרות ללימודים מהירים להשלמת לימודי ליבה, ונראה לי שמגיל מסוים אפילו לא צריך את זה.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

השאלה מה זה שווה.

לפני מספר שנים ראיתי ידיעה שבמכללות החרדיות שיעור הנשירה בשנה הראשונה עומד על 30%. זה במכללות החרדיות, לא בטכניון, כן? כנראה שקשה להתחיל ללמוד מאפס בגיל 25.

• תוכן חדש...