Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 דקות, asix כתב:

בגלל שאין לו לימודי ליבה הוא צריך לעבוד כמו עבד?

לצערנו התשובה לשאלה הזאת חיובית. מי שלא קיבל בסיס לא יוכל לנצל את הפוטנציאל שלו. אנחנו לא יכולים לדעת לאן דוד היה יכול להגיע אילו זכה להשכלה כפי יכולתו, אבל העובדה שהמשפחה והסביבה מנעה זאת ממנו פוגעת בו עד יומו האחרון.

צריך להסיר את הכובע בפני דובצע על המאמץ שהוא משקיע. האם הוא צריך להתכלב? אין לי מושג מה ההכנסות שלו ומה עלויות המחיה שלו, כך שאיני יכול לשפוט. אבל יש עניין של מציאת נקודת האיזון בין ההווה לעתיד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לימודי ליבה זה בסיס מינימלי. 

מי שאין לו את זה, מצטער לומר- לא יוכל לעשות כמעט כלום, בלי מזל מטורף. 

גם מי שכן יש לו, אבל אין לו השכלה מעבר לתיכונית, בהחלט נתקע. אם כי יש לו יותר אופציות. 

את תעודת ההנדסאי מכונות שלי הוצאתי רק השנה (קיבלתי את התעודה במאי). אני בן 45. 

השכלה תיכונית לא ממש עזרה לי בקידום הקריירה. 

התחלתי את הקריירה שלי כמחסנאי. 

המשכתי כמחסנאי. 

ניסיתי לפרוץ בדרך אחרת, להיות עצמאי. לא הלך, בלשון המעטה. 

חזרתי להיות מחסנאי. 

בפוקס של הגורל, קיבלתי את ההזדמנות להיות מנהל מחסן (ועובדים). 

גם המקום הבא שלי היה מנהל מחסן. 

למרות שלקחתי קורס ניהול רכש, ולמרות שהיה לי ניסיון מעשי ברכש גלובלי. 

את ההזדמנות האמיתית, הרצינית שלי, קיבלתי בעקבות זה שאני הולך ללמוד- והיום אני מנהל רכש. 

בלי הלימודים כנראה שעדיין הייתי פורק ארגזים כל יום כל היום בתוך המכולות, במקום לדאוג שהמכולות יתמלאו ויגיעו למפעל. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

יש עניין של יכולת.

ויש של סביבה שדוחפת להשכלה.

דוגמה שלילית, במדינה שלפחות בעבר לא עודדה ניידות חברתית: לפני המון שנים אבא שלי למד באנגליה, וכסטודנט תפרן שכרנו דירה בשותפות עם זוג אנגלי ממעמד צווארון כחול. אבי המשפחה היה צבע, וכשאמא שלי שאלה את השותפה מה הולך הבן בן ה-15 ללמוד התשובה היתה פשוטה: מה שטוב לבעלי טוב לבן שלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק מחזק עוד את מה שאני אומר.

בסיס ההצלחה בחיים זה לימודים.

אין קיצורי דרך אלא אם נולדת למשפחה עשירה.

מה שניסיתי לומר, במקום לקחת קורס מנופאי שהעבודה שם זאת עבדות, וכל המעסיקים בתחום הם נצלנים, אפשר לחפש קורס ( גם בלי לימודי ליבה) שיתן לך מקצוע ועבודה מבלי להיות עבד.

נכון, כל עבודה מכבדת את בעליה, ואני לא סתם רשמתי שאני מעריך את ההקרבה של דובצע, אבל אי אפשר לעבוד בעבודה כזאת לאורך זמן ביחוד אם רוצים להנות מהחיים קצת ולהקים משפחה.

זאת הסיבה ששאלתי מה יקרה בעוד חצי שנה כשהוא יסיים את ההתחייבות ומסביב יש מעסיקים שנותנים את אותם התנאים?

אני יכול לומר שאני הייתי עובד 10 וחצי שעות ביום וביום שישי עד שעה 14:30-15:00 והרגשתי שאני שורף את החיים שלי בשביל מעסיקים שלא העריכו את ההקרבה שלי.

לא חושב שזה שהוא טוחן שעות בעבודה מקדם אותו לאנשהו. ההיפך הוא הנכון. צריך למצוא עבודות שאתה מרוויח הרבה בזמן סביר של שעות ולא לטחון שעות בעבור משכורת סבירה.

פורסם

זה נכון, אבל בשביל ללמוד צריך תנאים מאפשרים.

יש עניין של יכולות - אין שני אנשים עם אותה יכולת.

ויש עניין של סביבה מאפשרת - הורים ששמים את השכלת ילדיהם במקום גבוה בסדר העדיפות והמצאות מוסדות חינוך ראויים נגישים. אם אתה גדל במשפחה שבה השכלת הילדים בסדר עדיפות נמוך, או שהגישה לבית ספר ראוי לא קיימת, הקידום שלך בחיים נחסם עוד לפני גיל בר מצווה. וכיוון שהנהגת חלק גדול מקבוצות החרדים מתנגדת להשכלה רחבה חלק גדול מהקבוצה הזו נדונה לחיי עוני ועבדות.

פורסם
לפני 13 דקות, asix כתב:

רק מחזק עוד את מה שאני אומר.

בסיס ההצלחה בחיים זה לימודים.

אין קיצורי דרך אלא אם נולדת למשפחה עשירה.

מה שניסיתי לומר, במקום לקחת קורס מנופאי שהעבודה שם זאת עבדות, וכל המעסיקים בתחום הם נצלנים, אפשר לחפש קורס ( גם בלי לימודי ליבה) שיתן לך מקצוע ועבודה מבלי להיות עבד.

נכון, כל עבודה מכבדת את בעליה, ואני לא סתם רשמתי שאני מעריך את ההקרבה של דובצע, אבל אי אפשר לעבוד בעבודה כזאת לאורך זמן ביחוד אם רוצים להנות מהחיים קצת ולהקים משפחה.

זאת הסיבה ששאלתי מה יקרה בעוד חצי שנה כשהוא יסיים את ההתחייבות ומסביב יש מעסיקים שנותנים את אותם התנאים?

אני יכול לומר שאני הייתי עובד 10 וחצי שעות ביום וביום שישי עד שעה 14:30-15:00 והרגשתי שאני שורף את החיים שלי בשביל מעסיקים שלא העריכו את ההקרבה שלי.

לא חושב שזה שהוא טוחן שעות בעבודה מקדם אותו לאנשהו. ההיפך הוא הנכון. צריך למצוא עבודות שאתה מרוויח הרבה בזמן סביר של שעות ולא לטחון שעות בעבור משכורת סבירה.

בסיס ההצלחה זה להיות טוב במה שאתה עושה ולבחור מקצוע שמתאים לארגז הכלים שלך.

אם אתה עם בגרות של 30 י"ל בממוצע מטורף לך ללימודים אקדמאיים במה שמעניין אותך אבל אם סיימת בקושי כיתה י' אבל יש לך ידיים טובות לך תהיה קבלן שיפוצים/צבעי/מקצוע אחר שדורש ידיים. באותה המידה אם אתה מאוד מוכשר בציור ובקושי סיימת 3 יחידות מתימטיקה ואנגלית (יחד. לא 3 כל אחד) ותר על התואר בהנדסה ולך להיות מקעקע.

לגבי שעות עבודה, ככל שתתקדם בדרגות ובתפקידים לא תקבל רק שכר יותר גבוה אלא גם תעבוד יותר ותהיה זמין לעבודה יותר שעות.

מעבר לזה אם לא הגעת למקצוע עם משכורות גבוהות כשכיר ובמקצוע שלך ניתן להיות עצמאי בלי השקעות גדולות מידי (לא תפתח מפעל בגלל שלמדת הנדסת מכונות למשל אבל כן תהיה עצמאי אם אתה צבעי או חשמלאי) תשקיע בלימודים שישלימו את הידע המקצועי שלך. לך ללמוד שיווק, ניהול, יזמות ודברים כאלה כדי שתוכל להיות עצמאי ולנהל את עצמך בצורה המיטבית.

• רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רק להוסיף שהיכולת לנהל (עסק, מחלקה או משהו אחר) גם היא חלק מהכלים שלא כל אחד מקבל מאמא ואבא.

פורסם
לפני 39 דקות, asix כתב:

אפשר לחפש קורס ( גם בלי לימודי ליבה) שיתן לך מקצוע ועבודה מבלי להיות עבד.

א-בהצלחה לך עם זה. 

ב-בהצלחה לך עם זה מכיוון שני. 

ג- בהצלחה לך עם זה מכיוון אחד נוסף...

א- אין הרבה מקצועות שניתן ללמוד בקורס, אם אין לך בסיס של ליבה. 

ב- קורס שכן ניתן לקחת, בלי בסיס של לימודי ליבה (וגם כאלו עם בסיס כזה), לא ממש נותן משהו, גם אם יש לך ניסיון מעשי. זה בעיקר נראה טוב בקו"ח, אבל אם זה התוכן היחיד שלהם, זה לא שווה הרבה. הייתי שם. 

ג- קורסים שיכולים להיות יעילים מצריכים מתמטיקה. זה מה יש. מי שאין לו ליבה, יצטרך להשכיב הרבה כסף (שאין לו, כי הוא לא מוצא עבודה שתשלם לו בצורה טובה- מעגל קסמים מרושע שכזה) על מכינות וכדומה, כדי לקבל סיכוי להתקבל. 

לפחות עד גיל מסויים, שממנו והלאה כל מה שאתה צריך כדי להתקבל זה דופק וכרטיס אשראי. ואני לא 100% משוכנע לגבי הצורך בדופק. 

פורסם

אני מכיר בחור עם בגרות מלאה, ועם לפחות תואר ראשון (אולי גם שני, לא בטוח).

עבד כמורה שנים רבות. שעות נוחות, חופשות רבות, אבל משכורת ביזיון.

עבר מהמרכז לפריפריה להוזיל עלויות מחייה ולנצל כל מיני הטבות מס וכדו'.

בסביבות גיל 50 נשבר לו לעבוד ולהשקיע בתוך מערכת לא מתגמלת.

החליט לחתוך, ועשה הסבה מקצועית ל...מנופאי.

אחרי הסטאז' הסתבר לו שבצפון המנופים זה מאפיה. מזומן בלי תנאים ובלי חוקים.

עבר למרכז. טוחן שעות על המנוף ועוד כ-4 שעות נסיעות הלוך חזור.

טוען שעובד קשה, אבל לפחות מרויח טוב. יותר מכפול ממשכורת של מורה.

ואיזו עבודה היא לא סוג של עבדות?

סטאז'ר לרפואה או משפטים, לא טוחן שעות ומקבל גרוש וחצי?

מתכנת הייטק עם משכורת עתק שנדרש לשעות ללא הגבלה?

עצמאי שגם אחרי שעות העבודה הוא עדיין בהווייה של העבודה 24/7?

כל מי שלא התמזל לו לעבוד בתחום שהוא ממש אוהב ובתנאים טובים,

יכול להתלונן על כך שהוא סוג של עבד... 

כמעט כולנו עבדים בצורה כזו או אחרת לאורח החיים החומרני וההישגי.

באיזו תכנית טלוויזיה ראיינו הומלסים שחיים ברחוב. ללא רכוש וללא עבודה.

אחד מהם שהיה בעבר מנהל ובעל עסק, טען שרק ברחוב הוא מרגיש באמת חופשי ומשוחרר,

ולכן הוא מסרב לכל פתרון או הצעה לחזור למסלול החיים ה"רגיל".

• אהבתי 2
פורסם
לפני 12 דקות, BoazB11 כתב:

טוען שעובד קשה, אבל לפחות מרויח טוב. יותר מכפול ממשכורת של מורה.

אם היה עובד אותן שעות כמורה היה מרויח יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"אדם לעמל יולד"

החיים זה עבדות. גם אם אתה בוחר לחיות כמו הומלס ברחוב אתה צריך לשקיע מאמץ בשביל לשמור על קיום מינימלי, להשיג אוכל ושתיה, לשמור שהומלסים אחרים לא יגנבו ממך, למצוא מקומות מסתור מתנאי מזג האוויר וכאלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, asix כתב:

ממש לא הייטקיסט אבל גם אני קרעתי את התחת במוסכים עד שהבנתי כמה מנצלים את עובדי המוסך.

בגלל שאין לו לימודי ליבה הוא צריך לעבוד כמו עבד?

יום שהולך לא חוזר. למה הוא צריך לשרוף את החיים שלו בעבודה שלא מעריכים אותו? לא יותר חשוב לדאוג לאיזון בין עבודה לחיים אישיים מאשר לעבוד במחנה עבודה?

אני אומר את זה כי הייתי שם ואף אחד לא שווה את זה שיבזבז את החיים שלו בעבור מעסיקים נצלנים.

כן, לעבוד 12 שעות ביום זאת עבדות איך שלא תסובב את התמונה.

ממש לא מסכים איתך.

אני הייטקיסט וקרעתי את התחת בעבודה עד שהתקדמתי מספיק והיום יש לי איזון בין עבודה לחיים אישיים עם המשכורת שרציתי. כן, קרעתי את התחת (ויותר מפעם אחת עבדתי יותר מ 12 שעות ברצף) אך ידעתי שיצא לי משהו מזה אחרי כל המאמץ. 

"יום שהולך לא חוזר" זה מה שמשנה פה, ההשקעה והחיסכון היום לא יהיו קלים יותר בעתיד אלא להפך. לדעתי שווה להשקיע את הזמן/מאמץ  כצעיר ולההנות מהתשואה בעתיד. תחשוב, בתור רווק צעיר ההוצאות שלך נמוכות יותר (אתה יכול להרשות לעצמך את המינימום הנדרש) וההכנסות הפוטנציאליות שלך גבוהות יותר (אתה יכול לעבוד יותר שעות או לקחת עבודה נוספת). כל גרוש שאתה חוסך עכשיו יתבטא בהרבה יותר בעתיד, למשל ע"י לקיחת משכנתא נמוכה יותר.

לעבוד כמו עבד? אף אחד לא מכריח אותו, שזו ההגדרה לעבד.

אבי ז"ל עבד בשתי עבודות מגיל 20 עד 40, כשהוא יצא לפנסיה היה לו הון לא קטן ברכוש ובכסף (יותר ממה שיהיה לי לכשאפרוש...😬).

לפני שעה, ברווז כתב:

ג- קורסים שיכולים להיות יעילים מצריכים מתמטיקה. זה מה יש. מי שאין לו ליבה, יצטרך להשכיב הרבה כסף (שאין לו, כי הוא לא מוצא עבודה שתשלם לו בצורה טובה- מעגל קסמים מרושע שכזה) על מכינות וכדומה, כדי לקבל סיכוי להתקבל.

היום זה כבר אפשרי ללא השקעה כספית גדולה תודות לרשת. אמנם זה דורש לא מעט זמן (ועיקשות) אך  עדיין אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש שימוש עודף במילה ״עבדות״ בשיח המודרני, זילות של השפה.

המשוואה בארץ מאוד פשוטה - כל מי שלא נתמך / ירש / גונב / מתקמבן

עובד הרבה שעות. הרבה שעות זה קשה בכל מקצוע.

אבל זאת לא עבדות.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, Haim_gds כתב:

היום זה כבר אפשרי ללא השקעה כספית גדולה תודות לרשת. אמנם זה דורש לא מעט זמן (ועיקשות) אך  עדיין אפשרי.

אתה צודק, אבל שים לב- וחזק- שזה ממש ממש ממש לא מתאים לכל אחד.

יש כמה תכונות שצריך שיהיה לך כדי שתהיה מסוגל להתמודד עם זה. 

לא ממש דיברתי על זה פה, למיטב זכרוני. 

אבל, בעוונותי, אי שם סביב 2008 (אחרי מכינה, ופסיכומטרי) התחלתי ללמוד באו"פ במגמת כימיה עם אפיק מעבר לטכניון. 

ממבחן למבחן, הציון שלי נפל. והייתי תותח-על בזה בתיכון (מגמה מקצועית, כימיה תעשייתית- אני לבורנט. מי היה מאמין שזה יהיה שימושי עבורי בהמשך החיים, כשהתחלתי להכין נוזלי איוד לעצמי :lol:).

הנחתי מה שכל אחד אחר במצבי היה מניח, מאחר ואני לא ממש להיט במתמטיקה (לכן, המכינה, שדווקא הסתדרתי איתה לא רע האמת)- שאני לא מסוגל ללמוד. שמשהו דפוק אצלי. 

אז לא הלכתי ללמוד משהו אחר (מכונות כיכב אצלי הרבה מאד שנים ברשימה- תמיד הנחתי שאם לא כימיה אז מכונות). 

אפילו ניסיתי להיות עצמאי כי "אני לא יכול ללמוד" ו"שום דבר לא יצא ממני". 

לקח לי הרבה יותר מדי זמן, והצלחה בלימודים אחרים (קורס רכש, בניית אתרים- למשל.) כדי להבין שאולי אני כן יכול ורק המסגרת לא התאימה לי. בצורה די קיצונית, כאחד עם הפרעות קשב וריכוז.  

זה אפשרי ללמוד דרך הרשת, כן. אם יש לך סבלנות בלתי מתפשרת, יכולות תפיסה פנומנליות, כח רצון לתרגל בלי סוף ועוד כמה תכונות קריטיות, שלא לכל אחד יש. 

עריכה. 

עדיין לא יצא ממני כלום...

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם (נערך)
לפני שעה, BoazB11 כתב:

איזו עבודה היא לא סוג של עבדות?

סטאז'ר לרפואה או משפטים, לא טוחן שעות ומקבל גרוש וחצי?

מתכנת הייטק עם משכורת עתק שנדרש לשעות ללא הגבלה?

עצמאי שגם אחרי שעות העבודה הוא עדיין בהווייה של העבודה 24/7?

כל מי שלא התמזל לו לעבוד בתחום שהוא ממש אוהב ובתנאים טובים,

יכול להתלונן על כך שהוא סוג של עבד... 

כמעט כולנו עבדים בצורה כזו או אחרת לאורח החיים החומרני וההישגי.

זו בדיוק הנקודה.

עבדתי בהייטק כמה עשורים, היום הילדים ואשתי דואגים להזכיר לי שלא הייתי ממש נוכח בשעות שהם היו ערים (למעט סופי שבוע) .

זו הייתה עבדות מודרנית שאני מודה מאוד נהניתי ממנה וגם המשפחה, בעיקר מהנסיעות לחו״ל וכמובן המתנות והפינוקים. (הילדים שלי צוחקים שמספרים שהיו לבושים תמיד בבגדים שהיה קשה להשיג בארץ או מותגים שהקדימו את זמנם, gap , french connection ודומיהם ).

כיום ללא ליבה, שפות נכונות להקריב שעות ולהשקיע בלהתעדכן, קשה להגיע למשהו משמעותי בטווח הארוך לקראת פרישה.

שכיר ככל שישקיע (למעט תפקידי ניהול מאוד בכירים שמתוגמלים מעבר לשכר שעות עבודה) לא ניתן מה שנקרא להתעשר ולנוח. גם אם תרוויח 250 שקלים לשעה ותעבוד 24/7 תגיע לתקרת הכנסה מוגדרת (והמס בהתאם) .

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...