Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BYD Dolphin החל מ-141990 ש"ח (מחיר רישמי)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 44 דקות, Ragnar כתב:

אגב, לא מאוד ברור למה... הטווח של האטו 3 בפועל רחוק מאוד מהמוצהר, מזגן בעייתי, הרכב מרגיש כבד הרבה יותר

גם הפנים מזעזע לטעמי אבל על טעם ועל ריח...

היכלות לשלוט באפליקציה מרחוק על מיזוג האוויר בהחלט משמעותי מבחינתי לטובת האטו 3, אבל מאמין שאנשים בעיקר מתחברים יותר לעיצוב החיצוני ותו לא

אצל הרבה בעלי משפחות העובדה שה-Atto 3  נבחן ע״י Euro NCAP  ונמכר באירופה, וה-Geometry C  לא, גם משחקת תפקיד משמעותי.
לא רק מבחן הריסוק.
ג׳ילי מוכרת הרבה מותגים ודגמים באירופה, בעיקר חשמלים: Volvo, Polestar, Lotus, Lynk & Co, Zeekr, Smart ומוניות ומסחריות של LEVC (שנמכרות גם בארץ)). אבל לא את ה-Geometry, וזה גורם לחלק מהקהל לחשוד (וממש לא משנה אם בצדק או לא) שזה דגם נחות שמיועד לעולם השלישי.

אני מאד סקרן לראות איך יתומחר ה-Volvo EX30 בארץ. זה דגם שתוכנן ע״י Geely בסין (משתמש בפלטפורמה ומע׳ הינע שתוכננו על ידה זהה לזו שיש ב-Zeekr הקטן וב-Smart החדש) ומיוצר בסין -- הקשר היחיד של וולבו זה חלק קטן מתיכנון הקאבינה. בארה״ב הוא יהיה מאד זול, יתחיל ב-$35000 לפני תמריצים ומיסים לגירסה עם הנעה אחורית וטווח WLTP של 480 ק״מ.

פורסם
לפני 49 דקות, איציק נ. כתב:

בקיצור - יש מנוע חשמלי ומחיר זול ? יאללה, להיט מכירות.

הזיה.

מפתיע אותך? 

רוב עיתונות הרכב בארץ מרגישה לפעמים כמו דף נחיתה של היבואנים. 

אפשר לא לחבב את תומר הדר, האג'נדה, והכתיבה שלו אבל לפחות ממה שאני ראיתי, לא ניראה שהוא סובל מהתסמין הזה. 

לפני 53 דקות, PinkDolphin כתב:

וזה גורם לחלק מהקהל לחשוד (וממש לא משנה אם בצדק או לא) שזה דגם נחות שמיועד לעולם השלישי.

אני חושב שהלכת רחוק מדי. קונה הרכב הממוצע לא מבין ולא יודע יותר מדי מעבר לברושור של היבואנים ומה שהשכן אומר לו. 

האטו 3 לטעמי ניראה טוב יותר, הוא גדול יותר, אחריות ארוכה יותר, ויש 5 כוכבי בטיחות. זה שהטווח שלו קצר יותר בפועל, אף אחד לא באמת יודע. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 31 דקות, davemustaine87 כתב:

מפתיע אותך? 

מפתיע עד כמה נמוך הגענו.

לכל רכב יש יתרונות וחסרונות, אבל כמעט על כל רכב אתה יכול להגיד שהוא ממש טוב או מצטיין במשהו. על כל היתר (עיצוב\נוחות\הנדסת אנוש\ התנהגות כביש\מידות וכד') ברור שיש על מה לדבר כי זה מהות העניין בבחירה של רכב.

ספציפית לכתבה של נועם ריין, הבן אדם קוטל את האוטו כמעט בכל אספקט - אבל בסעיף היתרונות משאיר את המחיר כפקטור ראשון (על אבזור, ביצועים ומערכות בטיחות אני כבר לא מדבר - כי תכל'ס כל רכב חשמלי מודרני יהיה מפוצץ באיבזור והביצועים יהיו טובים כי זה חשמלי שמקבל את מלוא המומנט כבר מהסיבוב הראשון - אז אין פה איזו חוכמה מיוחדת לדגם כזה או אחר).

המחיר הופך להיות פקטור משני ברגע שהאוטו יעלה על הכביש ותתחיל תנועה שלו בשוק יד2 או 0 ק"מ. עם מה נשארנו ? עם נוחות "בסדר" בכביש עירוני ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, PinkDolphin כתב:

אצל הרבה בעלי משפחות העובדה שה-Atto 3  נבחן ע״י Euro NCAP  ונמכר באירופה, וה-Geometry C  לא, גם משחקת תפקיד משמעותי.
לא רק מבחן הריסוק.
ג׳ילי מוכרת הרבה מותגים ודגמים באירופה, בעיקר חשמלים: Volvo, Polestar, Lotus, Lynk & Co, Zeekr, Smart ומוניות ומסחריות של LEVC (שנמכרות גם בארץ)). אבל לא את ה-Geometry, וזה גורם לחלק מהקהל לחשוד (וממש לא משנה אם בצדק או לא) שזה דגם נחות שמיועד לעולם השלישי.

אני מאד סקרן לראות איך יתומחר ה-Volvo EX30 בארץ. זה דגם שתוכנן ע״י Geely בסין (משתמש בפלטפורמה ומע׳ הינע שתוכננו על ידה זהה לזו שיש ב-Zeekr הקטן וב-Smart החדש) ומיוצר בסין -- הקשר היחיד של וולבו זה חלק קטן מתיכנון הקאבינה. בארה״ב הוא יהיה מאד זול, יתחיל ב-$35000 לפני תמריצים ומיסים לגירסה עם הנעה אחורית וטווח WLTP של 480 ק״מ.

יש בזה, נכון.

אגב, גם אנוכי מחכה ל-EX30. יהיה מאוד מעניין לראות את התמחור בארץ מאחר ובאירופה הוא מתומחר די אגרסיבית.

מנגד, הוא קטן יותר מהגיאומטרי והאאטו 3, והשד יודע למה הם לא שמים וילון הצללה חשמלי לגג הפנורמי. זה והמחסור בצג מול הנהג די מפריעים לי.

אם יתומחר באזורי ה-45,000 דולר, הוא יהיה רכישה מעולה ואשקול לחיוב להחליף את הגיאומטרי. בינתיים, נרשמתי לעדכונים 

פורסם (נערך)

נשמע שהEX30 באמת אחלה חבילה.אבל האם בעשר שנים האחרונות חברת מאיר יבואן הונדה וולוו תמחרו משהוא בצורה תחרותית בארץ? נהפוך הוא. אני אתפלא אבל אשמח אם זה יקרה עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

לפי הכתבה של נועם ריין נראה שבדולפין יש בעיקר חסרונות, אבל צופים שהיא תהיה להיט מכירות מטורף.
הוא בעצמו אומר ש: אין עיצוב (פנימי\חיצוני), לא הנדסת אנוש, לא בידוד רעשים, לא צמיגים, לא נוחות\התנהגות, ולא טווח קרוב למה שמצהיר היצרן.... אבל (!) היא תהיה להיט מכירות מטורף.

בקיצור - יש מנוע חשמלי ומחיר זול ? יאללה, להיט מכירות.

הוא צודק, יש המון דברים בינויים בהמון רכבים חשמליים כיום אבל הצרכנים נוהרים, סולחים או ליתר דיוק מתנהגים כמו בכת, אסור לומר שהמנהיג דפוק. כאשר המשוואה, כיום, היא ביצועים טובים יותר מרכב בנזין (בקו ישר), המון אבזור וחיסכון משמעותי בהוצאות הדלק, זה כל מה שמעניין את הצרכן. 

פורסם
לפני 8 שעות, Ragnar כתב:

יש בזה, נכון.

אגב, גם אנוכי מחכה ל-EX30. יהיה מאוד מעניין לראות את התמחור בארץ מאחר ובאירופה הוא מתומחר די אגרסיבית.

מנגד, הוא קטן יותר מהגיאומטרי והאאטו 3, והשד יודע למה הם לא שמים וילון הצללה חשמלי לגג הפנורמי. זה והמחסור בצג מול הנהג די מפריעים לי.

אם יתומחר באזורי ה-45,000 דולר, הוא יהיה רכישה מעולה ואשקול לחיוב להחליף את הגיאומטרי. בינתיים, נרשמתי לעדכונים 

למען ההגינות -- לא ציינתי והייתי צריך לציין שה-EX30 הוא ב-B-segment, מה שבארץ אוהבים לקרוא סופרמיני, כלומר בקטגוריית גודל אחת מתחת למשפחתיות (C-segment). זה כמובן עוזר להוריד מחיר ולשפר יעילות וטווח, למרות שזה קרוסאובר. עבור ארה״ב מאד משמעותי שהוא יהיה זמין גם בגירסת AWD, מה שלא מאד משנה אצלנו או אירופה.
די משעשע שבתור רכב זול (בארה״ב ובמידה פחותה אירופה -- שם מחיר הבסיס הוא לגירסה עם סוללה קטנה יותר שלא תימכר בארה״ב) תהיה לו התאוצה הכי טובה 0-100 מאשר לכל רכב של וולבו אי פעם (3.6 שניות).

לפני 9 שעות, davemustaine87 כתב:

מפתיע אותך? 

אפשר לא לחבב את תומר הדר, האג'נדה, והכתיבה שלו אבל לפחות ממה שאני ראיתי, לא ניראה שהוא סובל מהתסמין הזה.

אני לא מעריך במיוחד אף כתב רכב בארץ חוץ מגיל מלמד, אבל תומר הדר עוד יותר נבער מהרגיל. לקח יותר משנה מאז התחיל לכתוב ביקורות על חשמליות לפני שהבין את ההבדל בין kW ל-kWh. גם דיבר הרבה על ״טווח אמיתי״, כשפשוט אין חיה כזו. יש רק טווח בתנאי מדידה מסויימים, והוא גם נוהג להשתמש במד הטווח בדאשבורד כאינדיקציה על קיבולת הסוללה והטווח הנותר.
לפני כל דבר אחר, חשובות העובדות.

ציטוט

אני חושב שהלכת רחוק מדי. קונה הרכב הממוצע לא מבין ולא יודע יותר מדי מעבר לברושור של היבואנים ומה שהשכן אומר לו. 

האטו 3 לטעמי ניראה טוב יותר, הוא גדול יותר, אחריות ארוכה יותר, ויש 5 כוכבי בטיחות. זה שהטווח שלו קצר יותר בפועל, אף אחד לא באמת יודע. 

נושא ה-Euro NCAP  באופן כללי נידון בהרחבה בקבוצות הדיון לרכב חשמלי, ואני רואה הרבה מאד אנשים שזו עבורם החשמלית הראשונה שואלים לגביו. זה מזמן נכנס לדברים שגם השכן יגיד לך ״הדגם לא עבר עדיין בדיקת ריסוק -- קח בחשבון״. יש מעט מאד אנשים שרק הולכים לפי ברושור. אא״ט יש כבר לא מעט יבואנים שלא מדפיסים ברושור, יש להם רק כ-PDF להורדה.

פורסם
לפני 17 שעות, blackpolo כתב:

נשמע שהEX30 באמת אחלה חבילה.אבל האם בעשר שנים האחרונות חברת מאיר יבואן הונדה וולוו תמחרו משהוא בצורה תחרותית בארץ? נהפוך הוא. אני אתפלא אבל אשמח אם זה יקרה עכשיו.

לפני 18 שעות, Ragnar כתב:

יש בזה, נכון.

ההונדה גאז מתומחרת על ידם ב-147000 ש"ח.

אל תצפו באמת לתמחור הוגן ל-EX30.

פורסם
לפני 28 דקות, -UC- כתב:

ההונדה גאז מתומחרת על ידם ב-147000 ש"ח.

אל תצפו באמת לתמחור הוגן ל-EX30.

ניחוש זהיר , המחיר לא ירד מ 200K , מאיר הוא יבואן שהוא יודע בעיקר להחמיץ.

• אהבתי 2

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

גילוי נאות: הח"מ לקוח של חברת "מאיר"  מזה 32 שנים.

1. חברת "מאיר" (לדעתי) יודעת לתמחר את מוצריה בהתאם למה שהיא יכולה להשיג מהיצרן.

2. הייתי ועודני לקוח גם של יבואנים אחרים, ועדיין אינני חושב שיש יבואן שיודע להתאים עסקה ללקוח כמו יבואן וולוו.

3. ה-EX30 מתומחר באירופה מצוין, ברמות שמקבילות פה ל-160000 ש"ח בערך לדגם עם הסוללה הקטנה.

4. להערכתי הדגם הנ"ל לא יגיע לכאן אלא רק דגם ה-ER שעם העלאת המס אכן יעלה באיזור 200000 ש"ח.

5. בהחלט יתכן שהדגם עם הסוללה הקטנה יגע בייבוא מקביל במחירים נמוכים יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הימור שלי, ה-EX30 יתומחר בערך באותו מחיר של ג'יפ אוונצ'ר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 11.8.2023 בשעה 22:10, levy כתב:

שכחת פרט קטן,ההפרש הולך ומצטמצם ככל שתדלק יותר בנזין

זה נכון . סוג של יתרון.

השאלה היא, על פני כמה שנים ??

לא הזכרת יתרון נוסף. 204 כ"ס. או 7-ל-100 .רכב חשמלי זה טיל בליסטי.

להזכירך בעלי החשמליות [ATTO3], "שכחו" מזמן שיש להם את זה,  והפסיקו להתלהב.

הדבר העיקרי שמעניין אותם בנהיגה,[מלבד תנאי הדרך], זה הטווח ,שנעלם מהר מדי.

כולל נסיעה איטית, שלא הייתה מביישת תלמיד בשיעורי נהיגה..

אחר-כך המזגן. 

קיבלתי רמז מהכתבה ב-ICAR, שמחיר הרכב [דולפין], נמוך מדי.

כתבה קצת רדודה, ויחד עם כל החסרונות [הרבים], שהוא בעצמו הציג, עדיין מתנוסס מעליה דגל היבואן . 

לגבי המחיר, אני מקווה שאחרי ינואר הקרוב, זה יסתדר לו..

פורסם
בתאריך 12.8.2023 בשעה 10:14, davemustaine87 כתב:

ה-ATTO 3 מוכרת טוב ונמסרת בקצב קבוע של סביב ה-1200 רכבים בחודש.

ה-גאומטרי לעומת זאת מאז חודש מרץ דועכת ומוסרת סביב ה-400 רכבים

רק שכחת לציין שג'ילי הציגו מתיחת פנים. ולמעשה שיווקו בחודשים הרלוונטיים את מה שנשאר להם מהדגם הישן. תתחיל להסיק מסקנות בסוף אוקטובר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, yossiaviel כתב:

זה נכון . סוג של יתרון.

השאלה היא, על פני כמה שנים ??

לא הזכרת יתרון נוסף. 204 כ"ס. או 7-ל-100 .רכב חשמלי זה טיל בליסטי.

להזכירך בעלי החשמליות [ATTO3], "שכחו" מזמן שיש להם את זה,  והפסיקו להתלהב.

הדבר העיקרי שמעניין אותם בנהיגה,[מלבד תנאי הדרך], זה הטווח ,שנעלם מהר מדי.

כולל נסיעה איטית, שלא הייתה מביישת תלמיד בשיעורי נהיגה..

אחר-כך המזגן. 

קיבלתי רמז מהכתבה ב-ICAR, שמחיר הרכב [דולפין], נמוך מדי.

כתבה קצת רדודה, ויחד עם כל החסרונות [הרבים], שהוא בעצמו הציג, עדיין מתנוסס מעליה דגל היבואן . 

לגבי המחיר, אני מקווה שאחרי ינואר הקרוב, זה יסתדר לו..

וטויוטה קורולה החל מ 160000 זה מחיר סבבה?

פורסם
לפני כשעה, PriceDevil כתב:

רק שכחת לציין שג'ילי הציגו מתיחת פנים. ולמעשה שיווקו בחודשים הרלוונטיים את מה שנשאר להם מהדגם הישן. תתחיל להסיק מסקנות בסוף אוקטובר.

מה אני אגיד, אם אתה חושב שהוספת 9-25 קילומטר לטווח(תיאורתי בלבד, שכן הסוללה נשארה באותו גודל), שיפורים בתפעול המסך מגע, ומעט שיפורים בחזית הולך להחזיר את הרכב להיות להיט מכירות, אז אתה ממש אופטימי. אני פחות . 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...