Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BYD Dolphin החל מ-141990 ש"ח (מחיר רישמי)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Ragnar כתב:

אני לא סותר את מה שאתה אומר, ולכל אחד השיקולים שלו, אבל זו רק דעתך.

מאז הגעתה של הגיאומטרי לארץ נחשפתי לעשרות תאונות שאנשים עשו עם הרכב, קלות וגם קשות יותר, ואומנם אני לא מומחה - אבל בעיניים שלי הוא עובר אחלה מבחן ריסוק ע"י עם ישראל

אפשר לשים לב שהקורות בחזית תמיד נותרו במקומן ותא הנוסעים לא נפגע בצורה שגורמת לפגיעות. אגב, הנוסעים בגיאומטרי בחלק ניכר מהתמונות שצירפתי סבלו מחבלות שטחיות קלות ומהצד השני היו פגיעות קשות יותר

אתה אולי לא תסיק מזה דבר, כנראה שגם לא אחרים, ואין פה שבריר של המלצה על רמת הבטיחות של הרכב, אבל עבורי זה נותן 2 סנט. זה, וזה שג'ילי אינה יצרן קקיוני בלשון המעטה.

ואכן באשר לעיצוב - על טעם ועל ריח...

לא לכולם יש מועדון הוט או חבר.

תמונה של WhatsApp‏ 2023-07-13 בשעה 19.20.31.jpg

PHOTO-2022-10-12-20-24-43.jpg

PHOTO-2022-09-07-23-52-09.jpg

ברור הרי למה צריך מבחן ריסוק עם תנאי מעבדה ו1,001 חיישנים ומדדים? פשוט מסתכלים איך הקורות נראות אחרי תאונה בתאנים לא ידועים.

גילי אולי אינה יצרן קקיוני, אבל הגאומטרי זה רכב קקיוני, אי אפשר לקרוא אחרת לרכב שנבנה במלואו להיות רכב בנזין ללא שום חשיבה או תכנון להיות רכב חשמלי, ואז פשוט קימבנו לו סוללה למטה על כמה ברגים.
לנוכח העובדה הנ"ל אני לא חושב שיש איזשהו סיכוי לרכב הנ"ל לעבור מבחן NCAP עם ציון לכול היותר סביר.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 43 דקות, Gavrik כתב:

ברור הרי למה צריך מבחן ריסוק עם תנאי מעבדה ו1,001 חיישנים ומדדים? פשוט מסתכלים איך הקורות נראות אחרי תאונה בתאנים לא ידועים.

גילי אולי אינה יצרן קקיוני, אבל הגאומטרי זה רכב קקיוני, אי אפשר לקרוא אחרת לרכב שנבנה במלואו להיות רכב בנזין ללא שום חשיבה או תכנון להיות רכב חשמלי, ואז פשוט קימבנו לו סוללה למטה על כמה ברגים.
לנוכח העובדה הנ"ל אני לא חושב שיש איזשהו סיכוי לרכב הנ"ל לעבור מבחן NCAP עם ציון לכול היותר סביר.

חשבתי למנות לך את מס' הדגמים של היצרנים היותר "מכובדים" מאירופה וקוריאה ששחררו לשוק רכבים שאינם רכבים חשמליים במקור אלא מוסבים, וזה היה ארוך מדי.

כולם עשו את זה וכולם עושים את זה משיכולים כלכליים גרידא ואין שום קשר להאם זה רכב קקיוני או לא. לפי דבריך, גם יונאי קונה זה רכב קיקיוני וגם וולו XC40

• רעיון גרוע 1
פורסם

זה נכון, אבל הבעיה הכי גדולה היא בכלל ההתייחסות של היבואן שאומר שהדגם נבחן בסין וקיבל 5 כוכבים שזה משהו שלא הצלחתי למצוא לו ולו עדות אחת, גם לא מבחן של הדגם עליו הוא מבוסס (Emgrand GS). 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Ragnar כתב:

אני לא סותר את מה שאתה אומר, ולכל אחד השיקולים שלו, אבל זו רק דעתך.

מאז הגעתה של הגיאומטרי לארץ נחשפתי לעשרות תאונות שאנשים עשו עם הרכב, קלות וגם קשות יותר, ואומנם אני לא מומחה - אבל בעיניים שלי הוא עובר אחלה מבחן ריסוק ע"י עם ישראל

אפשר לשים לב שהקורות בחזית תמיד נותרו במקומן ותא הנוסעים לא נפגע בצורה שגורמת לפגיעות. אגב, הנוסעים בגיאומטרי בחלק ניכר מהתמונות שצירפתי סבלו מחבלות שטחיות קלות ומהצד השני היו פגיעות קשות יותר

אתה אולי לא תסיק מזה דבר, כנראה שגם לא אחרים, ואין פה שבריר של המלצה על רמת הבטיחות של הרכב, אבל עבורי זה נותן 2 סנט. זה, וזה שג'ילי אינה יצרן קקיוני בלשון המעטה.

ואכן באשר לעיצוב - על טעם ועל ריח...

לא לכולם יש מועדון הוט או חבר.

תמונה של WhatsApp‏ 2023-07-13 בשעה 19.20.31.jpg

PHOTO-2022-10-12-20-24-43.jpg

PHOTO-2022-09-07-23-52-09.jpg

ככה נראים רכבים במבחן ריסוק:

VW-ID4-IIHS-Crash-Test.thumb.jpg.d5133b9994a8a4525d7398a5758850e3.jpgmaxresdefault.thumb.jpg.14f1c2e053dc0d1acd165644a8a8ad3b.jpg

ברור לך שהתאונות שהבאת לא קרובות ברמת העוצמה שלהם למבחן ריסוק אמיתי. לא לדבר שלרמת החפיפה יש חשיבות, היכולת להגן בתאונות צד, תפקוד המערכות האקטיביות וההגנה מצליפת שוט כל אלה מוטלים בספק.

לפני 4 שעות, motior כתב:

ובכל זאת, למרות המס הנמוך משמעותית, המכוניות החשמליות בארץ (לפחות) לרוב יקרות יותר מדגמי בנין מקבילים. לא יודע אם זה בגלל שהיצרנים יכולים לדרוש יותר או בגלל שהיבואנים יכולים לדרוש יותר או בגלל עלויות גבוהות יותר.

תלוי איזה. אטו 3 שמקביל לפיז'ו 3008 ,סקודה קארוק ויונדאי טוסון. זול מאובזר וחזק מהם.

טסלה 3 שמקבילה לרכבי ספורט סדאן זולה חזקה ומאובזרת יותר. 

יונדאי איוניק 5 וטסלה y נותנות מרחב פנימי של ג'יפונים גדולים כמו פורד אדג' או סנטה פה והם זולות וחזקות יותר ולרוב גם מאובזרות יותר.

Mg4 והדולפין המדובר, עולים כמו מרכז הקטגוריה שלהם והם חזקים יותר.

ה eveasy זול מהגירסה הרנואית שלו הגראן קופה וחזק יותר.

יש גם דוגמאות בקטגורית היוקרה , כמו ה ix שזול מה x5 ויש את וויה.

נכון שבהרבה מקרים המצב שונה , אבל זה בעיקר בגלל תמחור ישראלי של יבואנים.

לפני 3 שעות, Supertigre כתב:

תוסיף לזה את העבודה, לדוגמה, שאטו 3 הבכיר נמכר בסין במחיר של 87,000 שקל, איך זה מגיע לתוספת של 100% באולם התצוגה בישראל. אין לי ספק שנתח הרווחים הוא אדיר, אבל בתכלס זה כמו הפרשי המחיר בין עליבאבא לבין עליאקספרס, את אותה מוצר אתה יכול למצוא בעליבאבא ב-10% מהמחיר. 

זה בגלל מלחמת מחירים שמתחוללת בסין. המחיר שאנחנו מקבלים על האטו 3 יותר מהוגנים מול המחירים שלו באירופה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Ragnar כתב:

חשבתי למנות לך את מס' הדגמים של היצרנים היותר "מכובדים" מאירופה וקוריאה ששחררו לשוק רכבים שאינם רכבים חשמליים במקור אלא מוסבים, וזה היה ארוך מדי.

כולם עשו את זה וכולם עושים את זה משיכולים כלכליים גרידא ואין שום קשר להאם זה רכב קקיוני או לא. לפי דבריך, גם יונאי קונה זה רכב קיקיוני וגם וולו XC40

יש הבדל אחד גדול מאוד מאוד בין רכב קקיוני כמו הגיאומטרי לרכב כמו הקונה או הXC40.
כל הרכבים ה"אירופאים" (הלא קקיוניים) נבנו על פלטפורמות שתוכננה מראש כפלטפורמות מודולאריות עם התאמה להסבה למערכת הנעה בחשמל. אתה יכול לראות את זה בPRESS RELEASE של הEMP של פיג'ו או הP6 של ולוו, זה מה שמאפשרת לייצר גם גרסאות חשמליות וגם גרסאות בנזין של ה208 או הXC40.

זה גם מסביר למה באף אחד מהרכבים האלו אין שיקוצים מוזרים וכל המערכת החשמלית יושבת בתוך הרכב בצורה מאוד מסודרת, כי הרכב תוכנן לכך מראש.
בניגוד לגאומטרי ששם הפלטפורמה שמשותפת לEMGRAND GL מעולם לא תוכננה למערכת הנעה חשמלית, לכן יש צורך בקומבינות כמו סוללה שפשוט קימבנו לתחתית הרכב עם כמה ברגים.

גם אם הEMGRAND קיבלה 5 כוכבי בטיחות, סוללה של כמה מאות ק"ג שחוברה מתחת לרכב משנה את כל תמונת העומסים ושום רכב שלא תוכנן מראש לשאת סוללה כזאת לא יעבור מבחן ריסוק וזאת גם הסיבה כנראה שלא מוסרים אותן למבחן ריסוק.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

יש הבדל אחד גדול מאוד מאוד בין רכב קקיוני כמו הגיאומטרי לרכב כמו הקונה או הXC40.
כל הרכבים ה"אירופאים" (הלא קקיוניים) נבנו על פלטפורמות שתוכננה מראש כפלטפורמות מודולאריות עם התאמה להסבה למערכת הנעה בחשמל. אתה יכול לראות את זה בPRESS RELEASE של הEMP של פיג'ו או הP6 של ולוו, זה מה שמאפשרת לייצר גם גרסאות חשמליות וגם גרסאות בנזין של ה208 או הXC40.

זה גם מסביר למה באף אחד מהרכבים האלו אין שיקוצים מוזרים וכל המערכת החשמלית יושבת בתוך הרכב בצורה מאוד מסודרת, כי הרכב תוכנן לכך מראש.
בניגוד לגאומטרי ששם הפלטפורמה שמשותפת לEMGRAND GL מעולם לא תוכננה למערכת הנעה חשמלית, לכן יש צורך בקומבינות כמו סוללה שפשוט קימבנו לתחתית הרכב עם כמה ברגים.

גם אם הEMGRAND קיבלה 5 כוכבי בטיחות, סוללה של כמה מאות ק"ג שחוברה מתחת לרכב משנה את כל תמונת העומסים ושום רכב שלא תוכנן מראש לשאת סוללה כזאת לא יעבור מבחן ריסוק וזאת גם הסיבה כנראה שלא מוסרים אותן למבחן ריסוק.

קיבלתי. אתה צודק כאמור באשר לפלטפורמה ולדגמים שציינת

מנגד נסכים שלא להסכים להכתיר את הגיאומטרי כדגם קיקיוני

מלבד אירוע אסתטי בעייתי והקטנת מרווח הגחון (מה שעדיין מתיר אותו כסביר לחלוטין), אני לא רואה או מבין מדוע הגיאומטרי הופך לרכב לא-בטיחותי, מאחר ואין סימוכין לכאן או לכאן

פורסם

זה תמיד הצחיק אותי איזה אקרובטיקה המוח האנושי, בשביל לעשות רציונליזציה לדברים. 

זה היה בהשוואה בין היונדאי איוניק 6 לטסלה למשל, שפתאום הבדל בתאוצה של 5.8 שניות לעומת 7.4 שניות ל-100, זה כזה זניח וחסר חשיבות, בעוד שבעידן לפני החשמליות, הבדל של חצי שניה היה מקבל התייחסות. 

אז גם פה, רכב שלא נבחן בשום מבחן בטיחות,  נחשב למספיק בטיחותי כי לא ניראה שהוא התפרק ל-2 חלקים בצילומים של תאונות. בעוד שפעם רכב כזה היה נקטל ברמות. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני שעה, Uri-G כתב:

ככה נראים רכבים במבחן ריסוק:

VW-ID4-IIHS-Crash-Test.thumb.jpg.d5133b9994a8a4525d7398a5758850e3.jpgmaxresdefault.thumb.jpg.14f1c2e053dc0d1acd165644a8a8ad3b.jpg

ברור לך שהתאונות שהבאת לא קרובות ברמת העוצמה שלהם למבחן ריסוק אמיתי. לא לדבר שלרמת החפיפה יש חשיבות, היכולת להגן בתאונות צד, תפקוד המערכות האקטיביות וההגנה מצליפת שוט כל אלה מוטלים בספק.

תלוי איזה. אטו 3 שמקביל לפיז'ו 3008 ,סקודה קארוק ויונדאי טוסון. זול מאובזר וחזק מהם.

טסלה 3 שמקבילה לרכבי ספורט סדאן זולה חזקה ומאובזרת יותר. 

יונדאי איוניק 5 וטסלה y נותנות מרחב פנימי של ג'יפונים גדולים כמו פורד אדג' או סנטה פה והם זולות וחזקות יותר ולרוב גם מאובזרות יותר.

Mg4 והדולפין המדובר, עולים כמו מרכז הקטגוריה שלהם והם חזקים יותר.

ה eveasy זול מהגירסה הרנואית שלו הגראן קופה וחזק יותר.

יש גם דוגמאות בקטגורית היוקרה , כמו ה ix שזול מה x5 ויש את וויה.

נכון שבהרבה מקרים המצב שונה , אבל זה בעיקר בגלל תמחור ישראלי של יבואנים.

זה בגלל מלחמת מחירים שמתחוללת בסין. המחיר שאנחנו מקבלים על האטו 3 יותר מהוגנים מול המחירים שלו באירופה.

תיארתי לעצמי שאקבל דוגמאות כאלה, אבל פה כבר נכנסים לשאלה מהו בדיוק רכב מקביל.

קל לראות שבדגמים הנמכרים גם בגרסת בנזין וגם בגרסה חשמלית - כמו לדוגמא יונדאי קונה או פיג'ו 208 בהם ברור מיהי המקבילה, מחיר החשמלי יקר יותר משמעותית מהבנזין. אולי באמת בגלל היבואן, אבל זאת אכן הסיבות האפשריות שהעליתי

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 7 שעות, ArikC כתב:

למה מופרך? רכב חשמלי הוא פשוט משמעותית מרכב מונע בנזין ,וגם זול יותר מבחינת עלויות פיתוח.

לא יודע מה עלויות הפיתוח לרכב חשמלי וגם לא מעניין אותי.

בשורה התחתונה אני פחות מסכים עם הקביעה האבסלוטית שרכב חשמלי הוא רכב "פשוט משמעותית" מרכב מונע בנזין.

יכול להיות שכמה חברי פורום\כתבי רכב קיבלו השארה מהפרוייקט חשמל ביסודי שהם עשו עם מתג, נורה, סוללה ומנוע 3V-DC, אבל רכב חשמלי לא "פשוט משמעותית" מרכב מונע בנזין.

אומנם אין שם מנוע 4 פעימות עם מזרקים ומשאבת דלק עם גיר צמוד אליהם, אבל יש בו מנוע\מנועים חשמליים, יש סוללה גדולה, יש מערכת קירור לסוללה (קירור מים בד"כ - שהוא לא פחות RISKY ממערכת קירור של מנוע בעירה), יש ממירי מתח למנועים\סוללה, יש מערכת טעינה, יש התמודדות עם טמפרטורות גבוהות בהספקי טעינה גבוהים - וללא ספק מערכת אלקטרוניות\חשמליות הן מערכות שמועדות לפורענות לא פחות ממערכות "ברזל על ברזל".
מערכת בלימה, היגוי, מתלים, מיזוג, חימום, קירור ואביזרי נוחות - יש כמו בכל רכב בעירה פנימית (עם התאמות נדרשות בנושא החימום\מיזוג לרכב חשמלי)...
ברכב עם מנוע חשמלי לא מדובר על איזה מנוע 12V-DC מצ'וקמק עם 2 חוטים אלא על מפלצת אחרת לגמרי - כזאת שיש בה תמסורת קטנה, תושבות גומי ("תושבות מנוע"), ממיר מתח וכד'. אז להסיק שזה "פשוט משמעותית" לדעתי (האישית, ואתה לא חייב להסכים) זה ממש לא נכון.

איציק

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, Ragnar כתב:

קיבלתי. אתה צודק כאמור באשר לפלטפורמה ולדגמים שציינת

מנגד נסכים שלא להסכים להכתיר את הגיאומטרי כדגם קיקיוני

מלבד אירוע אסתטי בעייתי והקטנת מרווח הגחון (מה שעדיין מתיר אותו כסביר לחלוטין), אני לא רואה או מבין מדוע הגיאומטרי הופך לרכב לא-בטיחותי, מאחר ואין סימוכין לכאן או לכאן

סבבה - זה לא רכב קקיוני ולאנשים הנכונים הוא יכול להציע חבילה טובה, יש לו טווח מצוין והעיצוב שלו הרבה יותר מוצלח לדעת מאוטו 3 שאני לא יודע איך לאכול את הסלון המאוד מוזר שלו.

לגבי העניין הבטיחותי אם אתה לא מבין למה הגאומטרי הוא רכב שהבטיחות שלו מוטלת בספק אז אני אסביר לך:
ישבו מהנדסי רכב ותכננו פלטפורמה מסוימת, הם חישבו מה צריך לעשות כדי שהרכב יהיה בטיחותי ויקבל 5 כוכבי בטיחות במבחן ריסוק.
הם חישוב שהמשקל של רכיבים שונים (מנוע, מיכל דלק, שלדה, דלתות, חלונות) הוא X ואותם המשקלים ממוקמים במיקומים Y ובעת תאונה הם מפעילים עומס מתוך אינרציה על שלדת הרכב בנקודות 1,2,3.
לכן שלדת הרכב בנקודות 1,2,3 צריכה לעמוד בעומס X1, X2, X3 והתחילו לייצר שלדה כזאת.
עד כה הכל בסדר...
אבל אז הגיע הצורך ברכב חשמלי והיה צריך להסב את הרכב לחשמל ולהוסיף סוללה ששוקלת 500 קילו, רק שאין איפה כי הרכב לא תוכנן לזה, אז חיברו אותה מתחת לרצפה של הרכב.
ועל הדרך הוסיפו X+500 ק"ג משקל לנקודות 1,2,3 שמעולם לא תוכננו לעמוד בעומס כזה במקרה של תאונה.

WISHFULL THINKING זה נחמד אבל מבחינתי זה דיל ברייקר אני מעולם לא הייתי רוכש לעצמי או ממליץ לקרובים שלי לרכוש רכב כזה, גם במחיר של 100 אלף שקל. מבחינתי יש את כל הסיבות ההגיוניות להסיק שהרכב הנ"ל לא בטיחותי בשום קנה מידה עד שיעבור מבחני בטיחות ויוכיח אחרת.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

אז להסיק שזה "פשוט משמעותית" לדעתי (האישית, ואתה לא חייב להסכים) זה ממש לא נכון.

איציק

נסכים שלא להסכים.
ובכל אופן,אני מסתכל על פשוט גם מהאופן הכלכלי,יצרן לא צריך לפתח עכשיו 5-10 מנועים לכל הליין של המוצרים שלו כנ"ל לגבי גירים.
מספיק מנוע אחד או שניים,לצורך העניין טסלה יש להם 2 סוגי מנועים למיטב ידעתי וזהו,זה לכל הליין של המוצרים.
עלויות הפיתוח הן משמעותיות מאוד והן החלק הגדול ביותר בעלות הרכב.
לכן אין שום סיבה בעולם שרכב חשמלי יעלה יותר מרכב מונע בנזין.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 5 דקות, ArikC כתב:

סוללות, זה עדיין הרכיב היקר ביותר בכל רכב חשמלי והוא לא זול בכלל. זה ייקח כנראה עוד כמה שנים טובות עד שנראה ירידה משמעותית במחירי הסוללות, לשנים הקרובות זה עדיין מוצר במחסור. 

פורסם
לפני 12 דקות, ArikC כתב:

נסכים שלא להסכים.
ובכל אופן,אני מסתכל על פשוט גם מהאופן הכלכלי,יצרן לא צריך לפתח עכשיו 5-10 מנועים לכל הליין של המוצרים שלו כנ"ל לגבי גירים.
מספיק מנוע אחד או שניים,לצורך העניין טסלה יש להם 2 סוגי מנועים למיטב ידעתי וזהו,זה לכל הליין של המוצרים.
עלויות הפיתוח הן משמעותיות מאוד והן החלק הגדול ביותר בעלות הרכב.

אין בעיה. אולי שכחת את עלות הסוללות, המנוע עצמו, פיתוח שלדה שתתאים לזה... סבבה.

נחזור למנועים -
רק אומר שרוב היצרנים של מכוניות הלחם והחמאה שאנחנו מדברים עליהן  (מדברים כרגע על מכוניות פרטיות בעיקר, לא משאיות או אוטובוסים, כן ?) בשנים האחרונות מחזיקים ליין מאוד מצומצם של מנועים שמשרת את כל הדגמים שלהם - וחלק גדול מהם מחזיקים מנועים ישנים שעברו התאמות "כאלה ואחרות" בשביל לעמוד בתקני זיהום אויר (ויש כאלה שלא עברו שום דבר וממשיכים להגיע בתקינה שאינה אירופאית לארץ הקויידש) - להגיד שהם משקיעים את עיקר התקציב בפיתוח מנועים....נו שויין. להגיד דברים לא עולה כסף, אז נגיד.
יכול להיות שיש יוצאי דופן אבל הם בהחלט מעטים.

מעבר לזה - פיתוח מנועים בעשורים האחרונים, כמו גם פיתוח תיבות הילוכים אוטומטיות, הפך לנחלתן של יצרניות שאח"כ מוכרות את התוצרת ליצרנים אחרים (מנועים בפיתוח של פורד ו BMW למשל, תיבות של סימנס, AISIN, ZF, מגנטי-מרלי וכד'). כבר מעטות היצרניות (לפחות ב 20 שנים האחרונות) שמפתחות לעצמן תיבות ומנועים. הכל כבר מעורבב ממזמן...

לכן אני לא חושב שעניין הפיתוח של המנועים והתיבות הוא העלות העיקרית בתיכנון של רכב. ממש לא. אבל כמו שאמרת - נסכים שלא להסכים.

לדעתי גם נסכים שלא להסכים שחוץ מטסלה - כל יתר המתחרים שעכשיו צצים עם חשמליות, הם בעלי ניסיון ארוך טווח כמו שאני מאלף תנינים אוזבקיים כבר 25 שנה.
ימים יגידו מה יהיו האתגרים שיתגלו תוך כדי תנועה - וכמה זה יעלה לנו (למי שקנה).
אתה יודע, גם במנועי בנזין, אם תסתכל 30 שנה אחרונה - היו אתגרים אחרים לגמרי בכל מה שקשור למנועים עם טורבו, ועם התקדמות הטכנולוגיה -> כל מה שהיה בעייתי לפני 30 שנה נפתר לחלוטין, אבל צצו בעיות חדשות ככל שדחקו את המנועים לקצה (בגלל עניין תקנות זיהום האויר).

רכב חשמלי זה לא דבר שמתאים לכל אחד, מהרבה סיבות. אבל מי שזה מתאים לו - עושה עסקה טובה מאוד (נכון לעכשיו) במידה והוא קונה מיצרן מוכר. 
אם הייתי צריך לחשוב עם השכל, הייתי קונה טסלה (בגלל הניסיון ארוך טווח שלהם). אם הייתי צריך לחשוב עם הלב, הייתי רוצה לראות איוניק5 בחניה שלי - כי לפחות דרך העיניים, מבין החשמליות שנמכרות כיום - משהו במראה ה"עתידני" שלה (סטייל אה-לה-בק-טו-דה-פיוצ'ר-דלוריאן) כן עובר לי.
מבחינתי - כשהשוק יירגע מכל ההייפ של החשמליות, ויהיו גם משומשות במחירים טובים, יהיה שווה להתסכן. ויכול להיות שאם מתישהו יהיה לי את התקציב להשכיב במכה 200K ולקנות חדשה (ללא מימון), אני בהחלט אשקול את זה בחיוב... כרגע אני עם הדיזל ולא נראה לי שאני הולך לוותר עליו בקרוב.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 52 דקות, Supertigre כתב:

סוללות, זה עדיין הרכיב היקר ביותר בכל רכב חשמלי והוא לא זול בכלל. זה ייקח כנראה עוד כמה שנים טובות עד שנראה ירידה משמעותית במחירי הסוללות, לשנים הקרובות זה עדיין מוצר במחסור. 

סדר גודל של 150 דולר לקילוואט ,לא זול אבל לא ביג דיל.
בטח ובטח שרוב היצרנים בכלל לא מפתחים סוללות אלא נשענים על יצרנים קיימים,טסלה לדוגמא פנסוניק וLG.
ולאחרונה יש גם שמועות שהם רוכשים סוללות מBYD.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

לא יודע מה עלויות הפיתוח לרכב חשמלי וגם לא מעניין אותי.

בשורה התחתונה אני פחות מסכים עם הקביעה האבסלוטית שרכב חשמלי הוא רכב "פשוט משמעותית" מרכב מונע בנזין.

יכול להיות שכמה חברי פורום\כתבי רכב קיבלו השארה מהפרוייקט חשמל ביסודי שהם עשו עם מתג, נורה, סוללה ומנוע 3V-DC, אבל רכב חשמלי לא "פשוט משמעותית" מרכב מונע בנזין.

אומנם אין שם מנוע 4 פעימות עם מזרקים ומשאבת דלק עם גיר צמוד אליהם, אבל יש בו מנוע\מנועים חשמליים, יש סוללה גדולה, יש מערכת קירור לסוללה (קירור מים בד"כ - שהוא לא פחות RISKY ממערכת קירור של מנוע בעירה), יש ממירי מתח למנועים\סוללה, יש מערכת טעינה, יש התמודדות עם טמפרטורות גבוהות בהספקי טעינה גבוהים - וללא ספק מערכת אלקטרוניות\חשמליות הן מערכות שמועדות לפורענות לא פחות ממערכות "ברזל על ברזל".
מערכת בלימה, היגוי, מתלים, מיזוג, חימום, קירור ואביזרי נוחות - יש כמו בכל רכב בעירה פנימית (עם התאמות נדרשות בנושא החימום\מיזוג לרכב חשמלי)...
ברכב עם מנוע חשמלי לא מדובר על איזה מנוע 12V-DC מצ'וקמק עם 2 חוטים אלא על מפלצת אחרת לגמרי - כזאת שיש בה תמסורת קטנה, תושבות גומי ("תושבות מנוע"), ממיר מתח וכד'. אז להסיק שזה "פשוט משמעותית" לדעתי (האישית, ואתה לא חייב להסכים) זה ממש לא נכון.

איציק

בוא נמדוד את זה בצורה אחרת.
המבול של יצרנים סיניים שמציגים ארסנל של רכבים חשמליים מכל המינים והסוגים שמציגים ביצועים שווים לתוצרת מערבית +- לא התרחש ברכבי בעירה פנימית .
אני מסיק מזה שמחסום הכניסה שלהם נמוך יותר. 

ברכב חשמלי יש אכן מערכות שאין ברכבי כעירה פנימית אבל הן פשוטות יותר.
כמה חלקים יש במנוע בעירה פנימית? כמה במנוע חשמלי? אם נספור את עלות החלקים לבד במנועי בעירה פנימית ובגיר מודרני יש כנראה יותר חלקים מרכב חשמלי שלם.
מערכת קירור מתפקדת זה משהו פשוט בסופו של יום. לנהל מערכת כזו כדי להביא את ביצועי הסוללה לאופטימום זה משהו אחר, אבל מערכת שבה הסוללה תתפקד ולא תתפוצץ? נו זה לא משהו מסובך.
עוד נקודה, לתכנן רכב חשמלי שיצליח במבחני בטיחות זה פשוט בהרבה, יש הרבה פחות אילוצים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...