Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי חוזה דירה שמסתיים באוגוסט ואני מעוניין לעזוב לפני הזמן.

עכשיו ברור לי שאם אמצא מישהו שיחליף אותי אז זה ייפתר ואין פה שום שאלה.

השאלה שלי היא מה אם לא אמצא מחליף כי התקופה לא טובה וגם המחיר גבוה (למעשה זו הסיבה שאני רוצה לעזוב).

האם אני יכול להודיע שאני עוזב חודשיים לפני ואז אם לא אמצא לו שוכר חודשיים אז מרגע זה זו כבר הופכת להיות בעיה שלו?

קראתי פה:

https://www.kolzchut.org.il/he/ביטול_חד-צדדי_של_חוזה_שכירות_שלא_עקב_הפרתו

שיש חוקים שמטרתם לאזן את יחסי הכוחות בין השוכר לבעל הדירה ואז אם לבעל הדירה יש אפשרות לסיים את החוזה מראש, אז גם השוכר מקבל אפשרות כזו.

בדקתי בחוזה ובעל הדירה לא לקח לעצמו זכות לסיים את החוזה מראש.

זה אומר שנדפקתי?

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני כשעה, Gorpi כתב:

זה אומר שנדפקתי?

זה אומר שלמדת לקח לפעם הבאה- תקרא על מה אתה חותם לפני שאתה שולף את העט.

אצלי, בדירה הנוכחית שאני שוכר, במעמד החתימה ראיתי שאין סעיף כזה והתעקשתי עליו. בעל הבית לא הבין מה אני רוצה ממנו.

אמרתי לו או שמוסיפים סעיף או ביי.

אני רציתי חודשיים, הוא שלושה, סגרנו על 70 יום (שירגיש טוב עם עצמו).

החיים נותנים לנו שיעורים, כל הזמן. צריך ללמוד מהם. תלמד, תפנים, תיישם להבא, ובהצלחה 

לפני כשעה, Gorpi כתב:

זה ממש לא ברור. ובטח שיש שאלה. בעל הבית ממש לא מחוייב להסכים להחליף אותך עם שוכר שתמצא. בטח ובטח לא באותם תנאים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 דקות, אורח לרגע כתב:

זה אומר שלמדת לקח לפעם הבאה- תקרא על מה אתה חותם לפני שאתה שולף את העט.

אצלי, בדירה הנוכחית שאני שוכר, במעמד החתימה ראיתי שאין סעיף כזה והתעקשתי עליו. בעל הבית לא הבין מה אני רוצה ממנו.

אמרתי לו או שמוסיפים סעיף או ביי.

אני רציתי חודשיים, הוא שלושה, סגרנו על 70 יום (שירגיש טוב עם עצמו).

החיים נותנים לנו שיעורים, כל הזמן. צריך ללמוד מהם. תלמד, תפנים, תיישם להבא, ובהצלחה 

תודה על התשובה גבר.

כן, אני למדתי את השיעור שלי.

לפני 4 דקות, אורח לרגע כתב:

זה ממש לא ברור. ובטח שיש שאלה. בעל הבית ממש לא מחוייב להסכים להחליף אותך עם שוכר שתמצא. בטח ובטח לא באותם תנאים.

יש לי סעיף של כזה כתוב במפורש אבל הבנתי שחוק הגנת הדייר כולל אפשרות כזו גם אם זה לא רשום במפורש.

הכוונה שאתה יכול להכניס מישהו בתוך החוזה שלך. כמובן שאחרי שהחוזה הזה מסתיים, בעל הדירה יכול להעלות לו את שכר הדירה.

וגם יש את העיניין של להביא דייר חלופי שבעל הדירה יסכים לקבל. הרי הוא תמיד יכול לעשות קונצים, להגיד שהוא לא רוצה אותו מסיבה זו או אחרת.

פורסם

אתה יכול להכניסשוכר בכפוף לאישור בעל הבית. הוא לא יכול סתם לסרב אבל יכול להוציא למחליף את החשק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

אתה יכול להכניסשוכר בכפוף לאישור בעל הבית. הוא לא יכול סתם לסרב אבל יכול להוציא למחליף את החשק.

הבעיה שלי היא שהתקופה של החודשים הקרובים היא לא תקופה של מעבר דירות וגם המחיר של הדירה לא אטרקטיבי.

בעל הדירה העלה אותו באגרסיביות וזו הסיבה העיקרית שאני רוצה לעזוב.

לכן אני חושש שלא אמצא (אבל כמובן שתמיד שווה לנסות).

וכן, כמו שציינת הוא יכול להמציא סיבות למה הדייר החדש "לא מתאים".

באופן כללי, נמאס לי מהמשחק הזה של לשכור דירות. אני מבין למה עם ישראל קונה דירות בלי לחשוב פעמיים, גם כשהריבית במשק מתקרבת ל-4 אחוז והמחירים בשמיים.

בעלי דירות להשכרה פשוט לא אנושיים בארץ.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Gorpi כתב:

יש לי חוזה דירה שמסתיים באוגוסט ואני מעוניין לעזוב לפני הזמן.

השאלה שלי היא מה אם לא אמצא מחליף כי התקופה לא טובה וגם המחיר גבוה (למעשה זו הסיבה שאני רוצה לעזוב).

האם אני יכול להודיע שאני עוזב חודשיים לפני ואז אם לא אמצא לו שוכר חודשיים אז מרגע זה זו כבר הופכת להיות בעיה שלו?

קראתי פה:

https://www.kolzchut.org.il/he/ביטול_חד-צדדי_של_חוזה_שכירות_שלא_עקב_הפרתו

שיש חוקים שמטרתם לאזן את יחסי הכוחות בין השוכר לבעל הדירה ואז אם לבעל הדירה יש אפשרות לסיים את החוזה מראש, אז גם השוכר מקבל אפשרות כזו.

זה אומר שנדפקתי?

אל תכניס את עצמך לכאב ראש, תעדכן את בעל הדירה, תפרסם את הדירה ותסביר לו שאתה והוא נמצאים בזה "ביחד". כלומר אתה לא בא לדפוק אותו ולברוח כך שהוא יישאר בלי הכנסה ומצד שני הוא לא בא לדפוק אותך ולהתעקש שתשאר בדירה עד סוף החוזה.

לגבי מצב השוק, אני בדיוק בימים אלה מחליף דייר באחת הדירות שלי. הדירה מאוד מושקעת אז תמיד יש ביקוש גבוה למרות שאנחנו דורשים מחירים על הצד הגבוה של הסקאלה. בד"כ מגיעים לשלב הסיום בנאדם 1, גג 2, שעוברים את כל הסינונים והדרישות שלנו.

הפעם הזו ממש הופתעתי מהביקוש. הראנו את הדירה פעמיים בשבוע האחרון לכ-10 אנשים. 5 רצו להתקדם בלי לדבר על המחיר. נאלצנו לפסול אנשים על "שטויות" כמו גיל, היסטוריה שכירותית, סוג מקצוע וכו'. וכל זה כאשר אנחנו אפילו לא ב"עונה החמה" (יולי-אוגוסט).

ד"א, הסיבה שהחוזה של הדירה הזו לא נפתח בקיץ היא בדיוק בגלל סיפור זהה אחד לאחד למה שאתה רשמת. דייר שהיה תחת חוזה ופנה אליי בבקשה לסיים אותו לפני הזמן.

עריכה אחרונה על ידי redroze
  • אהבתי 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מותר לך להביא שוכר אחר שיכנס בנעליך עד תום החוזה שלך. למשכיר מותר לסרב מטעמים סבירים בלבד.

מצד שני, אם המשכיר ממש לא רוצה, הוא יכול לגרום לרוב השוכרים הפוטנציאלים להתקפל בלי לעבור על הכללים. למשל, להודיע שבאוגוסט, תום החוזה, המחיר עולה ב- 50%. מצד אחד זכותו, מצד שני כנראה שלא תמצא שוכר שרוצה רק עד אוגוסט, במיוחד שאתה אומר שהמחיר כרגע לא להיט.

כפי שנאמר, אם אין לו הזכות לסיים את החוזה מכל סיבה, גם לך לא.  

בכל אופן, גם אם יכלת לצאת תוך 60 יום, סוף אפריל, כמה חסכת? 3-4 חודשים?

כמה כבר הפער במחיר שבשבילו שווה לך להתעסק עם זה?

• תוכן חדש...