Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, קורן בן אשר כתב:

משהו בניסוח של הפוסט ההוא לא ממש מעורר רצון לענות ולשתף פרטים. 

״משהו״

זה כתוב כנסיון הוכחה, הגדיל לעשות והוסיף אח״כ הודעה המשווה אנשים כאן המדברים על המצוקה והחרדות שלהם לאנשים שמחפשים לזיין כוכבת קולנוע 🤷‍♂️

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

משהו לא נעים בצלחת מרק הכופתאות ..מדברים הרבה בזמן האכילה. 
כאשר מדגישים להם כל הזמן - אין משיחין בזמן הארוחה.
אחר-כך מתלוננים, למרק אין טעם התבלינים נוסחו בחסר..

וכאשר מתברבר כי בשנה האחרונה, אין הרבה קופצים מחברי הפורום על עגלת היציאה מהארץ.
מנסים להעלות על העגלה, גם חברים ושכנים..

ואם כבר מוסיפים מכל הבא ליד לספירת ההעמסה, של חברים ושכנים על עגלת היציאה.
מדוע אתם לא סופרים, גם את אלפי האריתראים תושבי ישראל העוברים לקנדה.

בכל המדינות יש הגירה למדינות אחרות - זו הגירה רגילה ונורמלית אשר מתבצעת בכל המדינות.
וזו כמות הגירה יחסית די קבועה, ב 15 שנים האחרונות.

בשנת 2022 כמה אזרחים עזבו את ישראל

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), כ-55,300 אזרחים ישראלים עזבו את ישראל בשנת 2022.

נתון זה מהווה עלייה משמעותית של כ-46% לעומת שנת 2021 (שבה כ-38,000 ישראלים עזבו).

בממוצע, בין השנים 2009 ל-2021, עזבו את ישראל כ- 36,000 ישראלים כל שנה.

בשנת 2022 - כ-110,000 אזרחים צרפתים היגרו למדינות ה-OECD. מדובר בעלייה של 4%
בהשוואה לשנת 2021.

מדינות היעד העיקריות עבור אזרחים צרפתים אלו היו:

• שווייץ (כ-16% מהמהגרים)

• ספרד (כ-15%)

• קנדה (כ-13%)

בשנת 2022 כמה אזרחים עזבו את  הולנד -
    בשנת 2022 - כ 179,310 אנשים עזבו את הולנד.
    על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של הולנד (CBS).

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפורום הזה לא מייצג את הלך הרוח בישראל כמו שכולנו פה יודעים.

יש נטיה לאנשים באינטרנט להיות ילדי מאוורר. כמו שבתחום הרכב מישהו החליט לקנות תוצרת כלשהי זה הופך אותו ללוחם הנאבק על כבודו של המותג בכל פעם שמישהו אומר משהו שלילי בנושא.

אותו דבר בנושא של ההגירה. לפעמים מי שהחליט להגר, לא משנה מה הסיבה, חייב לספר לכולם כמה חרא פה ואיזה טעות הם עושים שהם לא מנסים "לברוח" מכאן. מצד שני יש את אלה שלא יכולים או לא רוצים לעזוב אז הם לא ישארו פראיירים ויצאו על כל מי שמעיז להכפיש את גן העדן עלי אדמות שהם חיים בו.

לא כולם ככה אבל איכשהו תמיד מגיעים לזה. במקום לשתף מידע ולתת עצות כדי לעזור לאחרים משתפים בעיקר כדי לצאת צודקים.

נו טוב, לפחות יש מה לקרוא בשירותים.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני כמה חודשים בחור פתח טופיק וביקש עיצות לשימוש באייפון. הראשונים להגיב היו חברים שמעולם לא היה להם אייפון והמליצו לו לזרוק את האייפון ולקחת אנדרואיד.

רק טבעי שבשרשור של אנשים שמבקשים עיצות לגבי הגירה יבואו ״הפטריוטים״ ויגחיכו את הנושא. אחד גם טרח לשתף אותנו בפנטזיות המיניות שלו והשני תיאר את המרק התפל שהוא מגיש במסעדתו (אם הבנתי נכון את גבב המליצות שלו).

וכמובן שהגירה זו החלטה הרבה יותר פשוטה ומהירה מלהחליף מע׳ הפעלה בטלפון. זה לא שלמישהו פה יש הורים נתמכים, ילדים בצבא וכו׳.

בכל אופן, אני אישית השקעתי כמה אלפי שקלים בנסיון להשיג דרכונים זרים, בעיקר לטובת דור העתיד. בינתיים ללא הצלחה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

צריך לזכור בנוסף, מאלו שאני מכיר - הם מהגרים בשקט, לא מודיעים לכל העולם ואשתו. 

הקרובים לך, משתפים את התהליך בשיחות נפש - על ההתלבטויות, הקשיים ובסופו של דבר גם העצב שבו הם קיבלו את ההחלטה שהם ימצאו חיים טובים יותר במקום אחר.

על ההגירה של הקרובים פחות, תגלה יותר במקרה - פתאום שלט של מכירת דירה אצל השכן, פתאום הרופא שהיית אצלו שנים כבר לא נמצא, מסיבת פרידה מהעובד ששלח הודעת התפטרות לפני חודש, הבן של החברים שמצא את עצמו משתקע במקום אחר עם בת זוג לא יהודיה וכך הלאה (כל אלו מקרים מהיכרות אישית).

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

לפעמים מי שהחליט להגר, לא משנה מה הסיבה, חייב לספר לכולם כמה חרא פה ואיזה טעות הם עושים שהם לא מנסים "לברוח" מכאן.

זה בעיקר מה שאני רואה כאן לא מעט.

אנשים שהיגרו, וחייבים לספר כמה חרא לנו פה, כמה הם "מודאגים" מהמצב ועוד.

אבל ברגע שמישהו מציב להם מראה או חולק על קביעתם, אז הוא כמובן ביביסט חסר כל יכולת, שנשאר בישראל רק כי אין לו אופציה להגר.

לא יודע אם זה ניסיון לשכנע את עצמם (כמו אלו שקונים רכב מסוים, ואז חייבים לספר לכולם איזה רכב טוב זה ואיזו בחירה מעולה הם עשו), או סתם שמחה לאיד, אבל זה בהחלט לא סיפורי מעבר "תמימים".

לי אישית אין בעיה עם אף אחד שבוחר להגר. שכל אחד יעשה מה שטוב לו. 

רק קצת פרופורציות, המדינה לא תקרוס כי א' או ד' או פ' בחרו להגר. בסך הכל יהיה פחות ביקוש לאוכל נטול גלוטן או לקטוז.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

לפני כמה חודשים בחור פתח טופיק וביקש עיצות לשימוש באייפון. הראשונים להגיב היו חברים שמעולם לא היה להם אייפון והמליצו לו לזרוק את האייפון ולקחת אנדרואיד.

רק טבעי שבשרשור של אנשים שמבקשים עיצות לגבי הגירה יבואו ״הפטריוטים״ ויגחיכו את הנושא. אחד גם טרח לשתף אותנו בפנטזיות המיניות שלו והשני תיאר את המרק התפל שהוא מגיש במסעדתו (אם הבנתי נכון את גבב המליצות שלו).

וכמובן שהגירה זו החלטה הרבה יותר פשוטה ומהירה מלהחליף מע׳ הפעלה בטלפון. זה לא שלמישהו פה יש הורים נתמכים, ילדים בצבא וכו׳.

בכל אופן, אני אישית השקעתי כמה אלפי שקלים בנסיון להשיג דרכונים זרים, בעיקר לטובת דור העתיד. בינתיים ללא הצלחה.

מעבר למסעדה אשר מוכרת על ידי 3 שלוש דורות של לקוחות.. עשיתי עוד מספר דברים גם בשירותי הצבאי
דבר אחד לא הייתי - לא הייתי פחדן, אשר כל צל עובר מלחיץ אותו.
לא חונכתי  לנטוש  ולמכור את העם שלי, במקום להילחם ולהגן על אזרחי המדינה שלנו.

זה בסדר אם תעזוב את הארץ, כי יש אנשים, אשר רק גורמים לשבר ולהוצאת דיבת הארץ..
כיום אנו מבינים כי בכל חברה יש אנשים חזקים יותר, וגם חששנים יותר.. אשר כוחם רק בכתיבה ודיברורים.

בהצלחה בהשגת הדרכונים הזרים..
לך בכייף למדינה אשר תתן לך שקט נפשי (זה בסדר, זה דבר המגיע לכל אדם) 
זה תהליך רגיל של מעבר אוכלוסיה בין מדינות ממגוון סיבות, אשר מתבצע בכל מדינות העולם.
כדוגמה -  בין השנים 2009 ל-2021, עזבו בממוצע את ישראל כ- 36,000 ישראלים כל שנה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

רק קצת פרופורציות, המדינה לא תקרוס כי א' או ד' או פ' בחרו להגר. בסך הכל יהיה פחות ביקוש לאוכל נטול גלוטן או לקטוז.

עניין כמותי ואיכותי. כשמדובר בשלושה זה זניח. כשמדובר בעשרות אלפים, מהשכבה שמחזיקה את המדינה כלכלים וביטחונית זה כבר משמעותי, ועוד יותר כאשר החבורה השולטת מחבלת בכלכלה ובביטחון.

לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

שמדובר בעשרות אלפים, מהשכבה שמחזיקה את המדינה כלכלים וביטחונית

אל תחמיא לעצמך יותר מדי.

לפי מה אתה קובע שזה עשרות אלפים דווקא מאלו ש"מחזיקים" את המדינה?

כלומר סביר להניח שהחזקים יותר, מבחינה כלכלית והשכלה, הם אלו שמהגרים יותר, אבל איך זה ביחס למדינות אחרות, ואיך זה מתקזז מול אלו שדווקא מהגרים חזרה לישראל?

זה לא שחסר סיפורים על כל מיני חוקרים או מדענים שבחרו דווקא לחזור בתקופה הזאת.

פורסם
לפני 7 דקות, ליין מן כתב:

לנטוש  ולמכור את העם שלי

לנטוש ולמכור את העם שלי? זה מה שעשיתי?

גדי, הודעה מאוד מצחיקה. אהבתי גם שכול מי שהיגר הוא סוי בוי, והאיזכור לזה שניסית להגר אבל לא רצו אותך.

חוץ מאחד, לא יודע מי פה בדיוק כותב סיפור מעבר 'לא תמים' או מנסה לשכנע מישהו שבישראל חרא. אבל בסדר, זה כמו שכולנו סוי בוייז ללא לקטוז. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 19 דקות, גור אדם כתב:

על ההגירה של הקרובים פחות, תגלה יותר במקרה

כן. בחורה שעבדה עם אשתי, מדברות יום יום אבל לא חברות קרובות, פתאום הודיעה לה שהיא ובת הזוג שלה עוברות לצרפת. כמובן שגילתה לה את זה רק אחרי כל ההכנה וממש כמה שבועות לפני שעזבה.

לפני 10 דקות, ליין מן כתב:

לך בכייף למדינה אשר תתן לך שקט נפשי

לא זכור לי שביקשתי ממך אישור. בכל אופן, קיים יחס ישיר בין המרחק שלי מגזענים חובבי גופשטיין שכמותך, למידת השקט הנפשי שלי.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

בכל אופן, קיים יחס ישיר בין המרחק שלי מגזענים חובבי גופשטיין שכמותך, למידת השקט הנפשי שלי.

זה קיים בכל מקום, אנחנו רואים את זה בנושא האנטישמיות. אבל זה שייך לשרשור ״האם ישראל מסוכנת ליהודים״, ושכל אחד יעשה את ניהול הסיכונים לעצמו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 27 דקות, gadik6 כתב:

זה בעיקר מה שאני רואה כאן לא מעט.

אנשים שהיגרו, וחייבים לספר כמה חרא לנו פה, כמה הם "מודאגים" מהמצב ועוד

אני רואה כאן משני הסוגים וגם כאלו שלא.

כולם מודאגים מהמצב, במיוחד שיש פה מלחמה בכמה חזיתות שלא נגמרת. זה שמישהו מודאג מהמצב לא אומר שהוא חושב שעוד שניה כל מי שחי פה יישחט.

כאחד שאישתו משגעת אותו לנסות להוציא אזרחות נוספת לכל מקום שרק יסכים לקבל אותנו (למרות שהיא יכולה די בקלות לשכנע את אמא שלה שתכף יוצאת לפנסיה לגור שנה בארה"ב ולסלול לכולנו את הדרך לשם) אני לא באמת חושב על הגירה כי אין לי מה לעשות במקום אחר. אני ואשתי עובדים בתחום שהוא די ספציפי לישראל והside hustle שלי זה בדולרים אז עדיף לחיות פה איפה שהדולר קונה יותר. הילדים זה סיפור אחר, לא רוצה להגביל אותם ואם אפשר להוציא בשבילם אזרחות נוספת אני מתעניין בזה וקורא עצות ומידע בנושא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

.....

לא זכור לי שביקשתי ממך אישור. בכל אופן, קיים יחס ישיר בין המרחק שלי מגזענים חובבי גופשטיין שכמותך, למידת השקט הנפשי שלי.

זה ברור לכל דיכפין כי יש בנינו מרחק - הרי לא הייתה מעולם לוחם או בקו הראשון.
או לקחתה אחריות על חיי אחרים.
וסליחה על ההערה -  האם בכלל עשיתה צבא,  או בקשתה פטור.. כפצפיסט יפה נפש.
ושאחרים ילחמו ויגנו עלייך.
נראה שאתה מאמין שיש לך תפקיד חשוב בחברה - לשבת ביציע כמו 2 מעבירי הביקורת בהצגת החבובות..
ולהעביר ביקורת וציונים לעם הפשוט,  נראה כי זו מהות הגבורה שלך.

אייל.

• רעיון גרוע 5

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

חצוף. מאין אתה מכיר אותו, מה עשה ואיך חינך את ילדיו?. חפש את ההודעותֶשל פינדר מאוקטובר 2023.

עריכה אחרונה על ידי sperial

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...