Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

איפה

זה אפילו יותר חמור אם מנרמלים per capita. מן הסתם האוכלוסיה בעולם לא מתפלגת באופן אחיד אבל נראה לי הנקודה ברורה.

--

שיחקתי קצת עם הג'בטה והוא טוען ל1.14 מיתות עקב מעשי טרור/שנאה פר שנה פר 100 אלף יהודים מול פחות מ-0.03 בארה"ב (לא תיקפתי את הנתונים שלו). לעומת זאת בפשעי שנאה אירופה (גרמניה ואנגליה) מככבות עם 50-100 פר 100 אלף יהודים.

אפשר להבין למה אנשים רואים "סכנה" במקומות אחרים. אבל זו שאלה מאוד מורכבת וקליק בייטים בטח לא מועילים לדיון.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

יש לי חבר שנסע לישיבה בצרפת,

כשהגיע לשם, הוא שאל אחד מצוות הישיבה הרם מפחיד להסתובב באזור בלבוש דתי כיפה וציצית וכו, ענה לו אותו אחד אתה מפחד להסתובב פה בלבוש דתי, אני מפחד לעלות לרכבת הכלה בירושלים,

אין כמו בבית בעולם, כל אדם מנסה להגביש טוב במקום בו הוא חי,

בדיוק כמו שאם יש פיגוע בירושלים בעתיקה, אז הדודה מחול מתקשרת לשאול שהכל בסדר למרות שאני חי במרכז, וכשפוגשים מישהו מירושלים, הוא אומר לך הכל טוב זה בכלל בעתיקה, ואז פוגשים מישהו מהרובע והוא אומר לך זה לא ברחובות שלנו זה ברחוב לייד....

עוד לא ראיתי אנשים שמוכנים לשלם אלפי דולרים העיקר להגיע בכל אופן לאזור לחימה הכי חם חוץ מפה, וזה אומר משהו על מה שאנשים מרגישים כלפי הארץ הזו.

פורסם

בתהליכי הוצאה מתקדמים להוצאת דרכון לליטא, לי ולילדים.

הייתי שם בקיץ שעבר, מדינה ממש שקטה, אין פיצוץ אוכלוסין ברמה שב6 בערב בכביש הראשי מחוץ לוילנה (מקביל לאיילון או כביש 4) פשוט ריק.

אין "בני דודים" או מהגרים ברחובות (בכל אופן מה שראיתי), לא ראיתי סמימנים לאנטישמיות ברחובות (למרות ההיסטוריה הידועה לשמצה).

בהחלט הייתי שוקל לעבור לשם, בתנאי שיש העסקה דומה מבחינת הייטק.

• אהבתי 1

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)

בתקווה שרוסיה לא תעשה שם אוקראינה. לרוסיה יש הרבה תיאבון למדינות הבלטיות.

בכל מקרה, אתה חשת את המדינה או חלקה ברמה של תייר. אבל איך זה לגור שם? אין לי מושג. תצטרך לבדוק.

וקוריוז - המקום הראשון שבו שמעתי cell broadcast - הצריחות מעירות המתים בטלפון שהכרנו בשבועיים האחרונים - היה וילנה. בקושי הספקתי להתמקם במלון והטלפון התחיל לצרוח והציג על המסך הודעה בליטאית. תרגום גוגל הסביר שמדובר בתרגול לשריפה גדולה בעיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, Gosser1860 כתב:

לעומת זאת בפשעי שנאה אירופה (גרמניה ואנגליה) מככבות עם 50-100 פר 100 אלף יהודים.

לעומת ישראל? איך בכלל מודדים פשעי שנאה בישראל?

פורסם
לפני 15 דקות, sperial כתב:

בתקווה שרוסיה לא תעשה שם אוקראינה. לרוסיה יש הרבה תיאבון למדינות הבלטיות.

בכל מקרה, אתה חשת את המדינה או חלקה ברמה של תייר. אבל איך זה לגור שם? אין לי מושג. תצטרך לבדוק.

וקוריוז - המקום הראשון שבו שמעתי cell broadcast - הצריחות מעירות המתים בטלפון שהכרנו בשבועיים האחרונים - היה וילנה. בקושי הספקתי להתמקם במלון והטלפון התחיל לצרוח והציג על המסך הודעה בליטאית. תרגום גוגל הסביר שמדובר בתרגול לשריפה גדולה בעיר.

ברור

לא מתכוון באמת להגר, אני בישראל וכנראה לא אעזוב אותה, למרות שמאוד התאהבתי בליטא.

אם הייתי רווק ללא ילדים, בהחלט הייתי שוקל את זה.

פורסם

בדקתי את האופציה הליטאית, שילמתי כמה אלפי שקלים לעורך דין שחפר שם בארכיונים. לצערי התשובה שלו היתה שלילית, לגבי סיכוי לקבלת אזרחות.

עדיין מחכה שיתקדם משהו עם האופציה הפורטוגלית, למרות ששם אם כבר יצא משהו זה רק אזרחות עבורי ואולי אחר כך לאשה ולבן הקטין.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, Shaike.Zam כתב:

ברור

לא מתכוון באמת להגר, אני בישראל וכנראה לא אעזוב אותה, למרות שמאוד התאהבתי בליטא.

אם הייתי רווק ללא ילדים, בהחלט הייתי שוקל את זה.

היתרון במקום כזה שאתה יכול לחיות על הקו, בימים כתיקונם גם יש טיסה ישירה, זה לא כמו בארה"ב שכל נסיעה לארץ זה פרוייקט.

פורסם

נכון, ב worst case לוקחים רכב או טיסת פנים לוורשה ומשם לארץ.

פורסם

השרשור נפתח לפני כשנתיים וחצי.

67 עמודים אחרי, מעניין מי מהכותבים כאן אכן היגר/עלה/ירד/התלקשן מנובמבר 2022 ועד היום לחו״ל, לאן ועד כמה הוא/היא מרוצה.

נא משתמשים רשומים בלבד.

נא לא לרשום בני משפחה, חברים, שכנים וכו׳ שלא ניתן לאמת לגביהם את הצעד.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
בתאריך 27.6.2025 בשעה 19:01, Rשף כתב:

תמצא שהשם מוחמד הוא הנפוץ ביותר גם בישראל

השם מוחמד נפוץ מאוד אצל המוסלמים 

בעוד שאצלנו יש מגוון רחב מאוד של שמות אצל המוסלמים השם מוחמד נפוץ מאוד, גם כשם שני. 

פורסם
בתאריך 29.6.2025 בשעה 10:45, waterman כתב:

השרשור נפתח לפני כשנתיים וחצי.

67 עמודים אחרי, מעניין מי מהכותבים כאן אכן היגר/עלה/ירד/התלקשן מנובמבר 2022 ועד היום לחו״ל, לאן ועד כמה הוא/היא מרוצה.

נא משתמשים רשומים בלבד.

נא לא לרשום בני משפחה, חברים, שכנים וכו׳ שלא ניתן לאמת לגביהם את הצעד.

אם משתמש רשום ותיק ופעיל יכתוב שחבר ילדות או אח היגרו אתה לא תאמין?

אני כאן אבל מאז שנפתח השרשור:

1. חבר ילדות אחד עבר לפורטוגל.
2. חבר ילדות שני עבר לניו ג׳רזי.
3. בן דוד שלי סיים להוציא את הדרכון האירופאי שלו והם עוברים גם לפורטוגל.
4. חבר טוב אחר עבר לאיטליה.

5. מכר (רופא) לא חזר מקנדה אחרי שסיים שם את ה-fellowship (אשתו קנדית אבל הם גרו כאן כ-10 שנים).

הייתי אומר שזה לא מעט, במיוחד ש-3 מה-5 ברשימה אמידים מאוד ++

ואני לא סופר את אלו שכאן עדיין כי אמא/אבא/סבא/סבתא עודם בחיים...

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
בתאריך 29.6.2025 בשעה 08:39, Shaike.Zam כתב:

הייתי שם בקיץ שעבר, מדינה ממש שקטה, אין פיצוץ אוכלוסין ברמה שב6 בערב בכביש הראשי מחוץ לוילנה (מקביל לאיילון או כביש 4) פשוט ריק.

אתה רואה בזה דבר חיובי (כרגע) אבל מדובר בבעיה לא קטנה.

שיעור הילודה בליטא הוא 1.35 (פחות מחצי משיעור הילודה בישראל) מה שמהווה תקדים לכלכלה גוססת.

לא הייתי מהגר למדינה עם שיעור ילודה כזה, כי פשוט עוד 20 שנה לא יהיה מי שיעבוד וישלם מיסים ולא יהיה מי שיממן את השירותים שכולנו צריכים (כבישים, בתי חולים וכו...)

אגב מדינת ישראל היא דיי פריק מהבחינה הזאת, היא המדינה המערבית היחידה שיש בה שיעור ילודה גבוהה מסםיק (++) גם אם להוציא את הערבים והחרדים מהמשווה שיעור הילודה במגזר החילוני והיצרנית  מספיק כדי להבטיח תחלופת כוח עבודה ויכולת להחזיק את הכלכלה בעתיד.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Gavrik כתב:

שיעור הילודה בליטא הוא 1.35 (פחות מחצי משיעור הילודה בישראל) מה שמהווה תקדים לכלכלה גוססת.

בדיוק מה שרשמת.

אני אומנם בעצמי לא סובל את הצפיפות בישראל, על כל המשתמע - פקקים, תורים, רעש וכדומה, ומאוד אוהב מקומות בהם יש מרחבים ושקט, אך עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שבטווח הרחוק, זה בעיה רצינית עבור אירופה, שלא לומר סכנה קיומית.

גם כדאי לא לשכוח שבחלק ממדינות אירופה אחוז המוסלמים אומנם נמוך מאשר בישראל, אך גילם ביחס לאוכלוסיה המקומית נמוך משמעותית גם כן. למשל אוסטריה, בה יש פחות מ-10% מוסלמים, אך בבתי ספר בוינה, כמדומני, ילדים מוסלמים מהווים כבר 40-50% מכלל התלמידים בכיתות הנמוכות, ואף בחטיבות הביניים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...