Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, ליין מן כתב:

זה ברור לכל דיכפין כי יש בנינו מרחק - הרי לא הייתה מעולם לוחם או בקו הראשון.
או לקחתה אחריות על חיי אחרים.
וסליחה על ההערה -  האם בכלל עשיתה צבא,  או בקשתה פטור.. כפצפיסט יפה נפש.
ושאחרים ילחמו ויגנו עלייך.
נראה שאתה מאמין שיש לך תפקיד חשוב בחברה - לשבת ביציע כמו 2 מעבירי הביקורת בהצגת החבובות..
ולהעביר ביקורת וציונים לעם הפשוט,  נראה כי זו מהות הגבורה שלך.

אייל.

תודה לך על עוד הוכחה עד כמה המקום הזה רעיל.

• אהבתי 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

הגזמת פראית. חפש את ההודעותֶשל פינדר מאוקטובר 2023.

לא הבנתי מה לחפש בהודעות שלו.. אם אפשר רשום קישורים
לצערי - במהלך הדיונים לא למדתי או הרחבתי את קישורי השכליים, מקריאת הגיגים שרשם.
כלל התגובות שלו, הם רק לשלילה ומרה שחורה.
הלוואי ואתבדה,  ואראה עוד איכויות חיוביות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 59 דקות, David32 כתב:

גדי, הודעה מאוד מצחיקה. אהבתי גם שכול מי שהיגר הוא סוי בוי, והאיזכור לזה שניסית להגר אבל לא רצו אותך.

אני ניסיתי להגר ולא רצו אותי?   נראה לי שאתה מתבלבל.

אני בדקתי לפני כ-10 שנים לגבי הגירה לקנדה או לארה"ב, אבל שם זה נשאר, בשלב הבדיקות.

מאז דעתי לגבי הגירה השתנתה מעט.

ובמאמר מוסגר, אני שמח בדיעבד שלא המשכתי עם התהליך לעבור לקנדה למשל, עם כל מה שקורה שם עכשיו.

וגם הייתה לי אופציה (תיאורטית) לעבור לארה"ב מטעם העבודה בהמשך, אבל אפילו לא התחלתי את התהליך.

כמו שאמרתי, לא כל מי שחי כאן זה כי לא רצו אותו במקום אחר.

לפני 15 דקות, פינדר כתב:

תודה לך על עוד הוכחה עד כמה המקום הזה רעיל.

מצטער לאכזב אותך, כי אני יודע שאתה מאוד רוצה לחשוב או להראות כמה המצב גרוע פה, אבל זה קיים ברוב העולם, הרעילות, רק בצורות שונות.

פה זה לגבי אנשים שרוצים להגר, בפורומים של דוברי רוסית זה לגבי כל מי שקצת קשה לו, או באופן כללי עם דברים שלא מתיישבים עם מנטליות "סובייטית", בארה"ב זה אם אתה תומך טראמפ או חלילה מתנגד לכך שגברים ישתינו בשירותי נשים ועוד.

רעילות, גזענות, אפילו קסנופוביה, קיימים בחלק גדול מהמערב. חלקן תופעות יותר גלויות וחלקן סמויות.

אז שלא תתאכזב במקום החדש.

פורסם
לפני 9 דקות, gadik6 כתב:

מצטער לאכזב אותך, כי אני יודע שאתה מאוד רוצה לחשוב או להראות כמה המצב גרוע פה, אבל זה קיים ברוב העולם, הרעילות, רק בצורות שונות.

באמת? שברת לי את הלב עכשיו. הייתי בטוח שהכל דבש מחוץ לגבולות ישראל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

זה בעיקר מה שאני רואה כאן לא מעט. אנשים שהיגרו, וחייבים לספר כמה חרא לנו פה, כמה הם "מודאגים" מהמצב ועוד.

אבל ברגע שמישהו מציב להם מראה או חולק על קביעתם, אז הוא כמובן ביביסט חסר כל יכולת, שנשאר בישראל רק כי אין לו אופציה להגר.

לא יודע אם זה ניסיון לשכנע את עצמם (כמו אלו שקונים רכב מסוים, ואז חייבים לספר לכולם איזה רכב טוב זה ואיזו בחירה מעולה הם עשו), או סתם שמחה לאיד, אבל זה בהחלט לא סיפורי מעבר "תמימים".

עד כמה שזכור לי, שקלת הגירה בשלב מסויים אך בסוף החלטת להישאר ועם הזמן גם הפכת לפטריוט גאה. אילו היית מנסה לגור במדינה אחרת, כנראה שהיית מבין ממה ההתנהגות לעיל נובעת.

ברוב סיפורי ההגירה ישנם מספר שלבים שאנשים עוברים, ואחד מהם זה התחושה ששרפת שנים מחייך על מה שהותרת מאחור, עכשיו שראית שאפשר לחיות אחרת. עם זה בד"כ מגיע הדחף לבקר מצד אחד ולעודד הגירה אצל אחרים מצד שני, כי אתה כועס (בצדק או שלא) ומתוסכל על המקום הקודם שלא הציע לך את אותן אפשרויות לפני כן ורוצה שיקיריך יזכו להנות גם כן. בשלב זה החסרונות האובייקטיביים של המקום החדש לא תמיד ברורים ומוכרים, לכן קשה לנהל דיאלוג קוהרנטי - כי שני הצדדים לא רואים את התמונה המלאה. אחרי כמה שנים זה עובר וההלהבות יורדת, כמו גם הכעס והתסכול. אצל מי שלא היגר כדי 'לעשות מכה' ולחזור אלא פשוט בחר לצאת ולחפש את מזלו במקום אחר, הזיקה לארץ המקור נחלשת ואיתה יורד גם היקף יחסי הציבור לבחירה שעשה. אבל עם זאת, למי שהיגר והתמיד במשך כמה שנים כבר בד"כ יש הבנה קצת יותר טובה של הפלוסים והמינוסים שמקומות שונים יכולים להציע, בעוד שמי שנשאר בד"כ ממשיך לראות רק את החלק הקטן מהתמונה שמקיף אותו ביומיום + קצת דיווחים מעיתונות מגמתית.

אישית, אני מעדיף לשמוע ביקורת ולדעת שלבן אדם עדיין אכפת מאשר לא לשמוע כלום ולדעת שהוא כבר במקום אחר בחיים ואיבדתי אותו סופית. לא רק בענייני הגירה.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

או שתישארו בגבולות הגזרה של השרשור, או שאני נועל.

הטינופת שאתם מייצרים בשרשור פוליטי גולשת לכל מקום, נמאס.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

@Derish ההתרשמות שלי ממך הפוכה ממה שאתה מתאר. מתוך המעקב אחר ההודעות שלך אני למד שהיגרת יותר מפעם אחת עד שמצאת את מקומך. אבל דומה שההתייחסות שלך לישראל, שהרבה פעמים נראית שלילית ואפילו צינית, מצביעה דווקא על עניין ואיכפתיות, שאם לא כן לא היית טורח לכתוב כאן. עד כמה זה מאפיין ״יורדים״? אין לי מושג. אבל, שוב, ישראל מדינה קצת מוזרה ויוצאת דופן מהרבה בחינות, גם יחסיה עם העוזבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, ליין מן כתב:

לא חונכתי  לנטוש  ולמכור את העם שלי, במקום להילחם ולהגן על אזרחי המדינה שלנו.

טוב שלא אמרת בוגד. אלה בדיוק המילים שאני זוכר מתעמולה בברית המועצות לשעבר, ומה שמפיצים הרוסים היום.

לפני שעתיים, ליין מן כתב:

זה ברור לכל דיכפין כי יש בנינו מרחק - הרי לא הייתה מעולם לוחם או בקו הראשון.
או לקחתה אחריות על חיי אחרים.
וסליחה על ההערה -  האם בכלל עשיתה צבא,  או בקשתה פטור.. כפצפיסט יפה נפש.
ושאחרים ילחמו ויגנו עלייך.

אין צורך לנפנף בשירותך הצבאי. לא אתה המצאת את צה"ל. למרות שהייתי לוחם, גם אני מתעב כהניסטים, גזענים ולב"ה למיניהם, ואת גופשטיין בפרט.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, ליין מן כתב:

לא הבנתי מה לחפש בהודעות שלו.. אם אפשר רשום קישורים
לצערי - במהלך הדיונים לא למדתי או הרחבתי את קישורי השכליים, מקריאת הגיגים שרשם.
כלל התגובות שלו, הם רק לשלילה ומרה שחורה.

אני אעזור לך.

קרא את העמודים הראשונים של השרשור הזה שוב פעם. תראה שאנשים בעיקר מביעים חשש, לא מרמור ולא שנאה.

ספציפית קרא את החשש שלו מלשלוח את הילד שלו לצבא וכמה הגרוע מכל כמעט פגש אותו כשהבן שלו היה בעוטף (טירונות בזיקים אם אני זוכר נכון).

אז אל תגיד שהוא חושש מכל צל עובר, כי הוא חושש בצדק.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

באמת? שברת לי את הלב עכשיו. הייתי בטוח שהכל דבש מחוץ לגבולות ישראל.

מההודעות שלך זה באמת נשמע ככה.

לפני שעה, Derish כתב:

עד כמה שזכור לי, שקלת הגירה בשלב מסויים אך בסוף החלטת להישאר ועם הזמן גם הפכת לפטריוט גאה. אילו היית מנסה לגור במדינה אחרת, כנראה שהיית מבין ממה ההתנהגות לעיל נובעת.

נכון, שקלתי, גם כתבתי את זה ממש כמה שורות מעל.

אז אתה טוען שכששקלתי להגר לא הייתי פטריוט גאה?

אין קשר בין הדברים. פשוט צברתי ניסיון חיים, ושעות בחו"ל, והבנתי שבחו"ל לא הכל דבש כמו שמספרים, או יותר נכון שבארץ לא הכל כל כך גרוע בהשוואה לאלטרנטיבות.

יש לי חבר מארה"ב, שאף פעם לא גר כאן, ושהגיע לארץ לשירות צבאי קרבי של שנה וחצי ואז חזר חזרה. הוא פטריוט או לא פטריוט?

עכשיו אני יודע שיש את הויכוח האם מישהו שלא גר במקום יכול באמת לדעת מה קורה שם.

לדעתי, ברגע שנמצאים במקום מספיק זמן, בין אם בנסיעות עבודה ובין אם מסיבה אחרת (אני מדבר על מספר שבועות בשנה, אולי אפילו חודשים בודדים במצטבר), אז אפשר לגבש דעה מספיק מוצקה ומספיק מחוברת למציאות על התנאים במקום.

• אהבתי 1

• אחראי פורום
פורסם

אז אני מבין שהבנתם והפנמתם.

לפני שעה, itaysamurai כתב:

או שתישארו בגבולות הגזרה של השרשור, או שאני נועל.

הטינופת שאתם מייצרים בשרשור פוליטי גולשת לכל מקום, נמאס.

• מצחיק 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 3

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...