Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 29 דקות, Pika007 כתב:

לאחר 7 שנים של מגורים ממושכים עם סטטוס "סטודנט/עובד/יזם/עיתונאי"

אתה בטוח לגבי היזם ? אני לא סגור על זה.

לפני 30 דקות, Pika007 כתב:

במעמד האזרחות חייב לוותר על כל אזרחות אחרת. בתכלס? כולם מגישים תצהיר חצי מפוברק של ויתור, או ש "מוותרים", מקבלים את האזרחות ומחדשים מיד אחרי אזרחות גם במדינת המוצא.

אולי זה עניין תרבותי כי רוב מי שאני מכיר שאזרח יפני - יפני במקור - אבל אף! אחד מהיפנים שאני מכיר פה בארה״ב לא מחזיק תושבות אמריקאית בגלל זה וכולם זכאים כבר עשרות שנים ובמקום זה מתנהלים כתושבי קבע (בארה״ב אין שום מגבלה על הארכת גרין קארד כל עוד זה מרכז החיים שלך). ואני מכיר דיי הרבה.

לפני 31 דקות, Pika007 כתב:

לאחר 10 שנים של סטטוס מגורים חוקי ניתן להגיש בקשה לאזרחות.

יש עוד כמה אותיות קטנות לגבי מבחן תרבות ושפה. מצד שני אם גרת כ״כ הרבה שם ולא למדת :)

לפני 31 דקות, Pika007 כתב:

1- אני דובר יפנית שוטפת, קרוא וכתוב לא רע גם כן. מתמצא בתרבות על כל בוריה, יודע לקרוא את האנשים, יודע לקרוא בין השורות, יודע לנהל את המצבים שצריך, ועם כל זאת- די סוליסט, אין לי שום בעיה "לשרוד" גם על אי בודד.

וזו הנקודה החשובה ביותר בכל מה שציינת.

מלבד אוסף זמנים (ארוך משמעותית אפילו מארה״ב) ותנאים דיי קשיחים - זו מדינה שאפילו אם התחתנת עם מקומית ויש לך פתאום משפחה שם - אתה תיהיה שם הרבה יותר לבד מבחינת קהילה (מהאנשים שהכרתי שגרו שם כזרים וגם מכאלו שנולדו שם).

לי זה כנראה גם היה מתאים - אמנם יש לי קהילות של חברים שנוצרים דיי טבעית במהלך השנים איפה שאני לא נמצא - אבל כתא משפחתי אנחנו דיי סוליסטים. אבל ממש לא לכולם.

לפני 34 דקות, Pika007 כתב:

2- לא צללתי ראש פנימה בלי תכנית. התחלתי לפעול מהארץ, בסופו של דבר הצלחתי להגיע למצב שהחברה (חברה יפנית שפועלת בישראל) תציע לי רילוקיישן.

כנ״ל - רק עם חברה אמריקאית עם פעילות ביפן ומשכורת מאוד גבוהה ליפן (קרובה יותר למשכורת אמריקאית - שהיא בעצמה גבוהה יותר מישראלית). והיו הרבה הירהורים בנושא.

בכ״א - זה לגמרי לא צעד של ״אני אוהב את התרבות טיילתי שם פעמיים״ וזו בהחלט מדינה יחסית קשה להגירה - ועוד יותר קשה לקבלת אזרחות (לפרופורציות - גרין קארד הוצאתי תוך פחות מ4 שנים - הייתי יכול כנראה לצמצם את זה אפילו לחצי ומטה - כי מרגע שהגישו - הייתי תושב קבע תוך שנה וחצי. והפכתי לאזרח בדיוק על קו ה5 שנים בארה״ב. סה״כ קצת פחות מ-9 שנים מהרגע שנחתתי)

אה.... 

והbullet train (שינקסן) זה אחד הדברים הכי מדהימים ביפן ללא ספק מבחינת התפעול שלו.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

@Pika007   הודעה סופר מפורטת ומענינת ופותחת עיניים לרבים,  מאחד שמכיר- מחכה להודעות נוספות  , תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

@Pika007, חיכיתי מהבוקר כשנתת את הפוסט עם "בקרוב אעלה".

מרתק.

מאוד אהבתי את העיצוב הברווזי משהו של השינקנסן N700A שמסתבר שהיא כבר ענתיקה... פשוט לא ניתן לעמוד בקצב של השינויים שלהן.

אם אתה אומר שהחדשה (E7) יותר יפה - לדעתי זה לא ממש עובר בתמונות.

מה שכן - כולן מדהימות. יצירות הנדסיות חד פעמיות שמיוצרות בהמון עותקים.

אם תתן סקירת רכב על המכונות המופלאות האלו זה יהיה נהדר.

N700A+S:

spacer.png

E7:

spacer.png

spacer.png

נ.ב. - נשלח מה- Rog Zephyrus G14 שלך...

פורסם

רק אזכיר שיש שירשור אוננות על רכבות שבוקי בטוח קורא ולכן אני בטוח שהוא ישמח למצוא שם אקסטרא חפירות. חבל שאני לא ממש יכול לתרום שם.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

תודה רבה PIKA, פשוט אהבתי ונהניתי לקרוא. 

בתאריך 27.2.2025 בשעה 17:15, Pika007 כתב:

זה פוסט על יפן אז חייב משהו מוזר אחד לפחות. לא יודע מה החבוב הזה רצה להשיג פה אבל 3 דקות ככה זה אחלה אימון לירכיים אני מניח.

image.thumb.jpeg.096634f8859f5864db39d9c9fea65064.jpeg

הניחוש שלי? עובד על גמישות. 

כשהתחלתי להתאמן לפני מספר שנים (חזרתי? התחלתי? הכל תלוי איך מסתכלים על זה), עשיתי דברים כאלו בעצמי כדי לעבוד על הגמישות שלי. קראתי מאמר בזמנו שטוען שגמישות "מתקבעת" אחרי ממוצע של כ-10 דקות עבודה (רצופות). 

בתאריך 27.2.2025 בשעה 21:00, פריג'י כתב:

מאוד אהבתי את העיצוב הברווזי משהו של השינקנסן N700A 

:rofl:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא יודע, אם בחור צעיר "עובד על גמישות" בפישוק כזה צר אולי באמת כדאי שיעבוד על זה, משהו אומר לי שזו לא הייתה הסיבה.

(והערה כללית בנושא, המצב הגופני של אנשים צעירים יחסית פה, גילאי 25-40 פשוט מזעזע. עובד משרד ממוצע בן 30 לא ישרוד משחק כדורסל ממוצע עם ישראלים באותו הגיל, ואני מוצא את עצמי במצב גופני טוב לאין שעור מסובבים שיש להם 7-10 שנים מתחתי ואני פוגש פה ושם, בעבודה, בקיר טיפוס שאני הולך אליו לפעמים ובמסלולי ריצה פופולריים בעיר....)

בתאריך 28.2.2025 בשעה 04:00, פריג'י כתב:

נ.ב. - נשלח מה- Rog Zephyrus G14 שלך...

אני עומד לסגור מעגל, אחרי מיליון מחשבים אחרים שפשוט לא היו זה, הדור של 2025 יציע ת'אנדרבולט אפילו עם AMD. 

אגב, יש גם E8. אתחיל להעלות בשרשור של בוקי קצת פוסטים לגבי הרכבות, אני נוסע הרבה ב N700 לסוגיהן, E7, E8, E353, וכמובן בכל הרכבות התוך-עירוניות, רכבות תחתיות וכדומה.

בתאריך 28.2.2025 בשעה 00:54, Liviur כתב:

אתה בטוח לגבי היזם ? אני לא סגור על זה.

בטוח. כל עוד אתה בסטטוס תושבות חוקית ופעילה למשך 7 שנים רציף.

אולי זה עניין תרבותי כי רוב מי שאני מכיר שאזרח יפני - יפני במקור - אבל אף! אחד מהיפנים שאני מכיר פה בארה״ב לא מחזיק תושבות אמריקאית בגלל זה וכולם זכאים כבר עשרות שנים ובמקום זה מתנהלים כתושבי קבע (בארה״ב אין שום מגבלה על הארכת גרין קארד כל עוד זה מרכז החיים שלך). ואני מכיר דיי הרבה.

ליפנים יש את הדרכון החזק בעולם ואין המון סיבה לותר על האזרחות שלהם אם הם לא מוגבלים בעניין הארכת התושבות וכדומה, כמו שלי אין שום עניין באזרחות יפנית (יש לי דרכון ישראלי+צרפתי), אני מחפש להגיע למעמד תושב קבע וזהו.

יש עוד כמה אותיות קטנות לגבי מבחן תרבות ושפה. מצד שני אם גרת כ״כ הרבה שם ולא למדת :)

שפה בלבד, וזה ברמת כתה ב' בערך. מי שלא עובר את זה מעולם לא תכנן באמת להשתקע. אפשר ללמוד את מה שדרוש על מנת לעבור את המבחן בחצי שנה מאוד לא מאומצת. כמו שאמרת, אם אחרי 10 שנים לא הגעת לרמה הזו, well.....

וזו הנקודה החשובה ביותר בכל מה שציינת.

מלבד אוסף זמנים (ארוך משמעותית אפילו מארה״ב) ותנאים דיי קשיחים - זו מדינה שאפילו אם התחתנת עם מקומית ויש לך פתאום משפחה שם - אתה תיהיה שם הרבה יותר לבד מבחינת קהילה (מהאנשים שהכרתי שגרו שם כזרים וגם מכאלו שנולדו שם).

לי זה כנראה גם היה מתאים - אמנם יש לי קהילות של חברים שנוצרים דיי טבעית במהלך השנים איפה שאני לא נמצא - אבל כתא משפחתי אנחנו דיי סוליסטים. אבל ממש לא לכולם.

כנ״ל - רק עם חברה אמריקאית עם פעילות ביפן ומשכורת מאוד גבוהה ליפן (קרובה יותר למשכורת אמריקאית - שהיא בעצמה גבוהה יותר מישראלית). והיו הרבה הירהורים בנושא.

בכ״א - זה לגמרי לא צעד של ״אני אוהב את התרבות טיילתי שם פעמיים״ וזו בהחלט מדינה יחסית קשה להגירה - ועוד יותר קשה לקבלת אזרחות (לפרופורציות - גרין קארד הוצאתי תוך פחות מ4 שנים - הייתי יכול כנראה לצמצם את זה אפילו לחצי ומטה - כי מרגע שהגישו - הייתי תושב קבע תוך שנה וחצי. והפכתי לאזרח בדיוק על קו ה5 שנים בארה״ב. סה״כ קצת פחות מ-9 שנים מהרגע שנחתתי)

אה.... 

והbullet train (שינקסן) זה אחד הדברים הכי מדהימים ביפן ללא ספק מבחינת התפעול שלו.

כל אחד ומה שמתאים לו, אפילו עושר כלכלי די מופלג לא מבטיח חיים מאושרים ביפן (ומצד שני, יש פה אנשים שעפים על החיים עם שכר ביניים)

קהילה זה דבר קצת קשה כמובן, אבל למרות שאנחנו אומרים "יפן", זו מדינה ענקית עם שלל תרבויות מקומיות. באוסקה המקומיים פתוחים בהרבה מטוקיו, ברוב קיושו (האי הגדול הדרומי) האנשים חברותיים ונגישים יותר, וכו' וכו'.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, Pika007 כתב:

לא יודע, אם בחור צעיר "עובד על גמישות" בפישוק כזה צר אולי באמת כדאי שיעבוד על זה, משהו אומר לי שזו לא הייתה הסיבה.

ואני פוגש פה ושם, בעבודה, בקיר טיפוס שאני הולך אליו לפעמים ובמסלולי ריצה פופולריים בעיר....)

זה היה ניחוש שלי, לא יותר מניחוש. 

לגבי קיר טיפוס (והשלכות לגבי יפן, באופן ספציפי, תבינו לבד תיכף): לא הכוס-תה שלי. 

הסיבה: יצא לי לנסות אחד לפני אי-אילו שנים. 

אני לא ממש טוב בזה, לא בכושר שמותאם לזה, והגעתי לנקודה של לא יכול לעלות ולא בדיוק לרדת לבד. 

בחבל שהייתי קשור אליו, החזיקו 2 ציפורים, אה, אנשים שלמדו לעוף.... אחרי שהשתכנעתי פשוט סוג של לקפוץ וזהו.

2! שעלו להם לאוויר כשקפצתי. 

אם אנשים רגילים נחשבים "זרים" ביפן, עם הגודל שלי, ובכן- אני רק צריך תחפושת של לטאה :LOL:

Adult Kids High Quality Realistic Walking Godzilla Costume

• מצחיק 2

פורסם

יפן זולה היום כי 100 ¥ שווים 0.66 דולר. כשגרתי ביפן ב 1996 100 ¥ היו שווים דולר אחד. הכסף שהרווחתי שם (בפחות משנה) הספיק לי כדי לטייל במזרח הרחוק (סינגפור, אינדונזיה, מלזיה ותאילנד) ולחזור לארץ עם כסף. כשהמטבע יתאושש, יפן תחזור להיות יקרה ותיירים יפנים יחזרו לטייל בהמוניהם בעולם.

לגבי ויזה, הכי פשוט בזמנו היה להתחתן עם יפנית, לא יודע אם זה המצב גם כיום. אני לא עשיתי את זה😉

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שבדיה היא מדינה מטרידה מאוד - גם לשבדים.

קולגה שלי שעלה משבדיה אומר שהוא כבר לא מכיר את המדינה, יש שכונות שלמות שמתנהלות לפי חוקי השריעה והמשטרה לא מתערבת שם, שבדים "מקוריים" מפחדים מהמאפיה המוסלמית שם, הפשע משתולל, ולטענתו במקביל לשבדים נאיבים/טמבלים  ש"מזדהים עם העם המדוכא", מתחילה לקום תנועת נגד שקוראת לגרש את המהגרים משבדיה.

פורסם
לפני 36 דקות, Fazer כתב:

יש שכונות שלמות שמתנהלות לפי חוקי השריעה והמשטרה לא מתערבת שם,

זה נשמע כמו נאום של נשיא מסוים בצפון אמריקה ומנכל של חברה שהשם שלה מתחיל באות שלפני Y. יש לך שם של שכונה כזו? אני מתנדב לקפוץ לשם ולצלם את המשטרה המוסלמית (במילים אחרות- זה בולשיט).

תנועת הנגד שקוראת לצמצם הגירה ואפילו התחילה לגרש מהגרים לא חוקיים נקראת כאן "הממשלה".

הדגלים האלו בהחלט מטרידים, אבל דווקא נאצים אמיתיים אין כאן יותר מדי ורוב האנטישמיות מגיעה ממוסלמים ויפי הנפש שתומכים בהם.

• אהבתי 1
פורסם

לא יודע, השילוט החדש של "כיכר לפניך" לא ממש מוצא חן בעיני. 

פורסם

האכזבה הגדולה שלי היתה שכייסו אותי בסטוקהולם, וכמה חודשים אחרי כן ראיתי סטטיסטיקה שסטוקהולם נמצאת במקום החמישי באירופה מבחינה זו.

• מצחיק 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, Rשף כתב:

זה נשמע כמו נאום של נשיא מסוים בצפון אמריקה ומנכל של חברה שהשם שלה מתחיל באות שלפני Y.

אני רק מצטט מישהו שעלה משם ושההורים שלו עדיין שם - אישית אין לי שום קשר לשבדיה.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...