Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אין לי דרכון אירופאי, למרות שאני מבין שאני יכול להוציא אחד. 

עוד שלב שיקרה כשהמעבר יהיה אפשרי, אך לא לפני... 

כשרוצים להוציא דרכון אירופאי קולטים שזה לוקח איזה 4 שנים ואפילו יותר. אז אם יש את האפשרות, תתחיל להוציא דרכון אתמול כבר, אל תחכה שזה יהיה רלוונטי כי אז תשאר בישראל עוד שנים ברגע שכן תוכל לעבור. גם אני רציתי לעבור כמה שנים לפני שהדרכון היה מוכן, זה היה מתסכל לחכות. גם החוקים משתנים, וכל כמה שנים המדינות מקלות או מקשות את היכולת לקבל דרכון, כמו שחצי ישראל הוציאה דרכון פורטוגלי אבל עכשיו אין מצב יותר, אף אחד לא מקבל יותר דרכון פורטוגלי. אם אתה יכול לקבל איזה דרכון ממדינה מסויימת, עוד שנתיים פתאום היכולת הזאת תעלם. אל תחכה עם זה, יכול להוציא? לך עכשיו תשלם לבעל מקצוע המתאים שיעשה לך מה שצריך.

בקשר למה שכתבת בהודעות האחרונות, אני לאחרונה שם לב שאנגלים, ובמידה מסויימת כל המדינות שאנגליה מאוד השפיעה עליהם כמו קנדה ואירלנד, מוכנים לקבל על עצמם כל חוק אידיוטי שהמדינה תפיל עליהם בתירוצים של בטיחות וכאלה, שהם יותר ״עוזרים״ ל״״מסכנים״״ למיניהם כמו מהגרים זרים ושאר underdog וחלשים בצורה הצהובה שאתה יכול לשים לב אליה כמו ענייני המלחמה והתגובות שלהם, והתגובות שלהם לדברים אחרים. מאוד צבועים \ נאיבים \ לא חושבים אינדיבידואלי - לטעמי. 

אבל כשאני רואה תגובות של אירופאים אחרים לדברים זה הרבה פחות מרגיש ככה. יש לכולם את השמאלנים המעצבנים מהאוניברטיסה שישמחו שכולם יגורו במגדלים בעיר בלי מכוניות ושיהיה קומוניזם ואיסלם, אבל האוכלוסיה הכללית לא כזאת בכלל, רק ההזויים האלה. בכל המדינות האירופאיות נבחרים לאחרונה מנהיגים יותר ימנים כי כולם רוצים להחזיר את המטוטלת שזזה יותר מדי שמאלה. 

אז כן יש מוסלמים באירופה, זה לא יפן מהבחינה הזאת, אבל בישראל יש הרבה יותר.. בגדול קצת תרבויות נוספות לא מזיק לאף אחד (זה נותן עוד סוגי מסעדות), אבל גם מקווה שמצד שני הבחירות שהלכו ימינה חזק בכל המדינות יעצרו את זה ברמה הנוכחית וזהו. 

באיטליה כאן לא קיבלתי תגובה שלילית על הישראל, ההפך.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

וואלה? שוודיה, מגניב.

באילו שכונות לא כדאי לך להסתובב? ובאילו רחובות יש הכי מעט פיצוצים?

זה פשוט הזוי שהעיתונאות הישראלית מציגה את שוודיה כמדינה של פשע-רשע בה כל הערים הן מינימום גות'אם סיטי...

ואז האדם הפשוט מן השורה באמת חושב שיש שכונות שלא כדאי לו להסתובב בהן.

אני מזכיר לך שבשנה האחרונה מאות אלפי אנשים פונו מבתיהם בארץ הקודש מסיבות בטחונית.

אתה רואה מה קורה סביבך?

לפני שעה, ברווז כתב:

רגע, אמור לשנות לי אם אפגע מפיצוץ טרוריסטי או מפיצוץ במלחמת כנופיות? 

ומאיזה מוצא הכנופיות האלו בכלל?...;)

כן. בהחלט  יש הבדל בין ארגוני טרור עם זרועות צבאיות די (מאד) מפותחות וחזקות שמנסות להרוג את תושבי ישראל ותומכיהן אל מול מלחמה של כנופיות פשע מאורגן.

גם אם נתעלם מטרור לחלוטין, עדיין הפשע המאורגן וגם זה הלא מאורגן בישראל גובה מחיר בנפש הרבה יותר גבוה בכמה סדרי גודל מזה השוודי. וגם בישראל הסבירות להפגע סתם מפיצוץ ברחוב שנובע מאיזה נסיון חיסול פלילי גבוה יותר. ראיות לכך יש מספיק.

אגב, זה לא משנה אם אתה ביפן, אירלנד, שוודיה, או בפפואה - ביום יום זה לא ממש מעניין אנשים אם אתה ישראלי ומה אתה הדעה שלך בנוגע לסכסוך... כמו שרוב הישראלים לא ממש מתעניינים בסכסוכים זרים.

עריכה אחרונה על ידי דג
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

רגע, אמור לשנות לי אם אפגע מפיצוץ טרוריסטי או מפיצוץ במלחמת כנופיות? 

ומאיזה מוצא הכנופיות האלו בכלל?...;)

מעט מאד אזרחים נפגעו, לעומת טרור שמטרגט אזרחים. אני מבטיח לך שעל אף שהמצב בשוודיה גרוע באופן יחסי החיים שלנו שקטים ורגועים יותר משהיו אי פעם בישראל עוד לפני ה 7 לאוקטובר 

פורסם
לפני 9 שעות, David32 כתב:

הזוי בעיניי לקרוא שיש אופציה ללמוד יפנים ולעבור ליפן. בטח אם זה בגלל עיניין כלכלי או בטחוני.

חפש ביוטיוב "הגירה ללא דרכון זר". שם תמצא כמות גדולה של אופציות. הרוב לא רלוונטי אבל סביר להניח שתמצא משהו אחד שמתאים.

כנ"ל אלייך @ברווז שב ותתעמק.

לפני 8 שעות, Pika007 כתב:

בכל מקרה, אם מישהו מעוניין לשאול משהו בנושא אני סוגר פה כרגע את החודש החמישי מאז המעבר, בהחלט חוויה מעניינת.

איפה זה "פה"?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

@ברווז

יפן...יפן ..

אם הייתי יכול הייתי עוזב לשם לשנה, לשנות אווירה. יש לי קצת אובבסיה למדינה הזאת.

למדתי המון עליה, המנהגים שלה, תרבות. וגם יצא לי לפגוש יפנים בשיטוטים שלי בעולם, וגם מתנדבים בקיבוץ.

משהוא קטן על הצד, היה לנו מתנדב יפני בקיבוץ, והוא עזב בחזרה ליפן. אחראי כמה שנים הוא חלה ומת. בצוואה שלו הוא ביקש שישרפו אותו, ואת העפר שלו יטמינו בפינה שהוא הכי אהב בקיבוץ, ליד המפל מים, בתחילתו של היער. ועד היום יש שם מצבה קטנה שחורה עם כיתוב ביפנית, ככה בקיבוץ ישראלי בצפון. עד ככה ישראל והקיבוץ נגעו בו בכמה חודשים שהיה שם.

רוצה לומר, תתחיל אולי לעבור לקיבוץ בצפון, תראה חיי קהילה, יותר שקט, יותר בועה.

יפן זה מקום מדהים, אבל אני לא רואה במה תוכל לעבוד שם? בלי שפה מקומית, התחלת ללמוד יפנית? או ללמד אנגלית?

וזה לא עניין של זרות שם. היפנים מאוד דורשים ומאמינים במרחב אישי,

תיקח בחשבון, רעידות אדמה, צונאמי גם.

יכולת לתקשר שם. דיור שונה לחלוטין ממה שאתה מכיר פה. אז תיקח קורס ביפנית ותיסע לאיזה חודשיים להסתובב. רק לקחת בחשבון שהכול נראה בהתחלה ורוד. תקופת ירח הדבש במדינה חדשה שהכול נראה מדהים ושונה.

וקשה לשים לב ליום יום.

אני גרתי 5 שנים בנורווגיה, גם הייתי בשוודיה ופינלנד.

א.ב של מקום זה שפה. שפה זו תרבות, שייכות, פותח דלתות. אז ללמוד לפני, להתחיל.

לא יודע בן כמה אתה? יש מקומות שעד גיל 35 מאפשרים הגירה ללא דרכון בתנאים מסיומים.

לי יש דרכון אוסטרי. לקח לי 7 חודשיים.

בהצלחה

ובסוף יש יפני שרק רוצה שיקברו אותו בארץ מתחת לעץ בקיבוץ

ומשהוא אחרון

בשוודיה פגשתי יפנית בחווה שעבדתי.

היא שאלה אותי מאיפה אני. אמרתי ישראל.

שאלה איך זה בישראל. חשבתי ואמרתי לה תחשבי כל מה שאת יודעת על יפן, ותהפכי ב 180 מעלות. היא אמרה לא יכול להיות, זה כאוס. אמרתי, בדיוק 

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.
  • אהבתי 5

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

עריכה, יש משהו שלא ממש הבנתי:

אתם מנסים לשכנע אותי למה לא לעבור ליפן או משהו?

לא קראתי לעומק את כל התגובות אבל בקצרה: היפנים בגדול לא מאפשרים הגירה *בכלל*, אלא אם כן התחתנת עם יפנית. עד כמה שזכור לי פספסת את הפרט הזה כבר 😆 נו, הנישואין...

חלום של מקום, אבל יישאר בלתי מושג ל-99.9999 אחוז מאוכלוסיית העולם שבחוץ.

בנוגע לדרכון אירופי - אם יש לך זכאות תתחיל בתהליכים עכשיו. יעלה כמה שיעלה. גם במדינות הכי מסודרות זה תהליך ארוך מאוד. תחשוב על זה כתעודת ביטוח. רוצה את זה יותר באלימות? בעלי אזרחויות כפולות בשואה ניצלו זאת לא פעם כדי לברוח/להינצל.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 50 דקות, DareDevil כתב:

חפש ביוטיוב

? אני לא צריך, תודה. פשוט מוזר לי הגירה למדינה כול כך זרה וזנופובית. עם אפס קשר לשפה, עם זה שאתה בולט אחושרמוטה. 

לפני 51 דקות, DareDevil כתב:

"פה"?

בארץ השמש העולה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

לא קראתי לעומק את כל התגובות אבל בקצרה: היפנים בגדול לא מאפשרים הגירה *בכלל*, אלא אם כן התחתנת עם יפנית. עד כמה שזכור לי פספסת את הפרט הזה כבר 😆 נו, הנישואין...

גם אז יש אוסף תנאים אגב (מגורים של 3 שנים , יכולת לכלכל את עצמך , ידיעת שפה יפנית ברמה דיי גבוהה) וזה דורש לזכרוני וויתור על אזרחויות אחרות תוך שנתיים מקבלת האזרחות. (מה שאגב לישראלים לא טריוויאלי - ביטול אזרחות ישראלית - לא תושבות - הוא צעד שצריך להגיע כל הדרך לשר הפנים אישית שיחתום על זה)

הם לא מעודדי הגירה במילים מעטות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חברים, לא נכון, קשה לעבור לפה- אבל זה לא בלתי אפשרי כמו שאתם כותבים פה.

אעלה היום פוסט בנושא כשאחזור, גם קצת בנוגע ל "יום בחייו של"

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Liviur כתב:

מה שאגב לישראלים לא טריוויאלי - ביטול אזרחות ישראלית - לא תושבות - הוא צעד שצריך להגיע כל הדרך לשר הפנים אישית שיחתום על זה

ואני השתתפתי בצערם של קולגות איראנים שהתלוננו שהם לא יכולים לוותר על האזרחות שלהם

פורסם
לפני 14 שעות, דג כתב:

זה פשוט הזוי שהעיתונאות הישראלית מציגה את שוודיה כמדינה של פשע-רשע בה כל הערים הן מינימום גות'אם סיטי...

ואז האדם הפשוט מן השורה באמת חושב שיש שכונות שלא כדאי לו להסתובב בהן.

אני מזכיר לך שבשנה האחרונה מאות אלפי אנשים פונו מבתיהם בארץ הקודש מסיבות בטחונית.

אתה רואה מה קורה סביבך?

כן. בהחלט  יש הבדל בין ארגוני טרור עם זרועות צבאיות די (מאד) מפותחות וחזקות שמנסות להרוג את תושבי ישראל ותומכיהן אל מול מלחמה של כנופיות פשע מאורגן.

גם אם נתעלם מטרור לחלוטין, עדיין הפשע המאורגן וגם זה הלא מאורגן בישראל גובה מחיר בנפש הרבה יותר גבוה בכמה סדרי גודל מזה השוודי. וגם בישראל הסבירות להפגע סתם מפיצוץ ברחוב שנובע מאיזה נסיון חיסול פלילי גבוה יותר. ראיות לכך יש מספיק.

את המידע שלי אני לא שואב מתוך ה"עיתונות" בישראל. אני מסתובב במספיק "חורים" כחלק מתחומי העניין שלי בשביל להיחשף לשלל דברים מהעולם, מעניינים ורלוונטיים יותר ופחות. 

מאחר ואני לא דובר שוודית, קשה לי לחפש ביוטיוב את הסרטונים שראיתי לגבי איסור על כניסה לשכונות מסויימות (אישה, עיתונאית אם אני זוכר נכון) פשוט לא הורשתה להיכנס לעשות כתבה באיזור מוסלמי מ"חשש לשלום הציבור". 

גם את המידע על הפיצוצים בכל מיני שכונות אני מקבל מאותם מקורות. 

ואני שואל שוב. משנה לי מאיזה פיצוץ אני אפגע? 

אם נפגעתי מפיצוץ, למה אמור לשנות לי מאיזה מוצא הוא? 

מה זה משנה לי אם זה טרור, פשע, תאונה, התנקמות של ישות עליונה כלשהי בזה שאני לא מאמין בה, סוף של שרשרת מאורעות מצערת, למה זה אמור לשנות לי? 

וכן אני רואה מה קורה סביבי. זה למה אני רוצה לנסוע, בין היתר. 

לפני 13 שעות, Rשף כתב:

מעט מאד אזרחים נפגעו, לעומת טרור שמטרגט אזרחים. אני מבטיח לך שעל אף שהמצב בשוודיה גרוע באופן יחסי החיים שלנו שקטים ורגועים יותר משהיו אי פעם בישראל עוד לפני ה 7 לאוקטובר 

הזכרת לי את הבדיחה על השוטר והשלט עצור. שוטר עצר מישהו שלא עצר בעצור, והתחיל להתווכח עם השוטר שהוא האט מאד מאד. השוטר שולף את האלה שלו ומתחיל לדפוק מכות לנהג, ושואל אותו- "תגיד, אתה רוצה שאני אאיט- או שאני אעצור?!".

לפני 12 שעות, לירון .ה. כתב:

יפן זה מקום מדהים, אבל אני לא רואה במה תוכל לעבוד שם? בלי שפה מקומית, התחלת ללמוד יפנית? או ללמד אנגלית?

עוד לא התחלתי ללמוד יפנית. אני שולט יפה באנגלית, כחלק מהיותי איש רכש, זה מאד יעיל... ושפה נוספת ממש לא תזיק לי לרזומה (בין היתר) בכל מקרה. 

תיקח בחשבון, רעידות אדמה, צונאמי גם.

ידוע. אבל, יודע מה? שם, הבנייה מותאמת לעובדה שיש להם רעידות אדמה. פה, כשתהיה, זה יהיה אסון לאומי עם כל הבתים המתפוררים... 

יכולת לתקשר שם. דיור שונה לחלוטין ממה שאתה מכיר פה. אז תיקח קורס ביפנית ותיסע לאיזה חודשיים להסתובב. רק לקחת בחשבון שהכול נראה בהתחלה ורוד. תקופת ירח הדבש במדינה חדשה שהכול נראה מדהים ושונה.

וקשה לשים לב ליום יום.

מודע. 

לא יודע בן כמה אתה? יש מקומות שעד גיל 35 מאפשרים הגירה ללא דרכון בתנאים מסיומים.

תוסיף כמה שנים למספר הזה. או שלפחות תעלה את הספרה הראשונה טיפה :LOL:

שאלה איך זה בישראל. חשבתי ואמרתי לה תחשבי כל מה שאת יודעת על יפן, ותהפכי ב 180 מעלות. היא אמרה לא יכול להיות, זה כאוס. אמרתי, בדיוק 

הגיוני מאד, האמת... 

לפני 12 שעות, hans כתב:

יעלה כמה שיעלה. גם במדינות הכי מסודרות זה תהליך ארוך מאוד. תחשוב על זה כתעודת ביטוח. רוצה את זה יותר באלימות? בעלי אזרחויות כפולות בשואה ניצלו זאת לא פעם כדי לברוח/להינצל.

"יעלה כמה שיעלה" צריך גם לשלם, אתה יודע. 

תודה על הניסוח האלים יותר (כמו שאמרת עליו), עוזר לסדר את המחשבות. 

לפני 10 שעות, Liviur כתב:

(מה שאגב לישראלים לא טריוויאלי - ביטול אזרחות ישראלית - לא תושבות - הוא צעד שצריך להגיע כל הדרך לשר הפנים אישית שיחתום על זה)

נו, בוודאי- המדינה לא מוכנה לוותר על יהודים משום מה.

וזה לא משנה אם אני יהודי כמו שאני כרטיס ביקור שקוף עם כיתוב בברייל. אני מוגדר יהודי, זה מספיק גרוע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

נו, בוודאי- המדינה לא מוכנה לוותר על יהודים משום מה.

הכלל הזה נכון לגבי כלל האזרחים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

הפיצוצים בכל מיני שכונות

אתה יודע, בשוודיה שה בכל מיני שכונות, אצלנו זה מגיע במשלוח עד הבית.

כולם כאן מדברים על ארצות החלומות שלהם. אז לפעמים חלומות מתגשמים, ולא פעם מגלים שלא כל הנוצץ זהב. צריך קצת מזל כדי להגיע בזמן הנכון למקום הנכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

צריך קצת מזל כדי להגיע בזמן הנכון למקום הנכון.

(אאל"ט) לסינים יש פתגם:

כשהתלמיד מוכן, המורה מופיע. 

א-אתה צודק. 

ב-תמיד אוכל לראות שזה לא בדיוק המקום הנכון, ולהחליט משהו אחר. אני אשאר בינתיים עם שפה נוספת לרזומה, ניסיון מגורים במדינה זרה לחלוטין (על כל ההסתגלויות שכרוכות בכך, ועל איך אני מבצע את ההסתגלויות האלו), רוצה לאמור- חוויית למידה שתקל על "הבא בתור", וזה במקרה הגרוע שבו לא אוהב את מה שאגיע אליו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...