Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ילי גאומטרי - חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה לי הוא התבלבל עם סיפור המזגן בטסלה משנה שעברה. בטסלה הייתה באמת תקלה בצינורית מזגן, ללא קשר לטעינת יתר, אצלו המזגן פסק בגלל העומס על הסוללה.

בטסלה במצבים כאלה, כמובן שהבלימה הרגנטיבית מתבטלת אוטומטית עם התרעה לעבור להשתמש בבלמים, ללא הפסקת המזגן.

פורסם
לפני 7 שעות, Uri-G כתב:

סיפור מאוד מוזר, כי בטכלס זו לא בדיוק תקלה. זו הייתה כמובן טעינת יתר של הסוללה. לא אמורים להטעין רכב חשמלי ל 100% לפני ירידה ארוכה, כמו במצפה רמון לפני הירידה לאילת, ירושלים, רמת הגולן וכו'. אם בטעות עשית את זה פשוט בטל טעינה רגנטיבית או תוריד אותה למינימום, זה כמובן אומר שתצטרך להשתמש יותר בבלמים.

מה שמוזר, שמחשב הרכב לא ידע להתמודד עם התופעה הזאת לבד (פשוט לבטל לך את הטעינה הרגנטיבית), או לפחות לתווך לך את המצב כדי שתפעל באופן ידני. 

גם לא ברור לי למה אתה טוען ל 100%,אם יש לך סוללת nmc (למיטב ידיעתי כן, אתה יכול לבדוק במוסך). לא מומלץ באופן קבוע לטעון אותה ל 100%, רק לפני נסיעות ארוכות שאתה צריך את הטווח. אם יש לך nmc ובמוסך אומרים לך שאתה יכול לטעון קבוע ל 100% תתעלם מהם וטען בין 80-90% ביומיום. חבל סתם לשחוק את הסוללה.

גם אם טכנית אתה צודק, מעשית זאת תקלה ולא מתקבל על הדעת.

מדובר במוצר צריכה המוני, גם ללקוח ההדיוט שלא יודע מה טווח הטעינה המומלץ ובטח שאין לו מושג מה זה טעינה רגנטיבית.

אם היצרן לא יודע לגרום לזה לעבוד בצורה חלקה למשתמש הפשוט, אז שלא יוציא את הרכב מהמפעל

• אהבתי 7
פורסם

הוא לא צודק, בכלל.

כשמגיע ל100 הוא פשוט לא ממשיך להטעין. לא משנה אם זה דרך מטען או שרך בלימת מנוע, אין טעינה.

מדובר בתקלה בטיחותית חמורה.

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

ההתנפלות הזו על רכבים חדשים מיצרן לא מוכר בלי מערך שירות בארץ ובלי מבחני ריסוק מפליאה אותי כל הזמן מחדש.
לא ברור לי איך אנשים רצים להזמין רכבים משפחתיים שאין להם מבחן ריסוק.
זה קודם כל רכב משפחתי. מילא אם אתם נוסעים בו לבד, אבל לסיע בו ילדים?
רק המבט על הבליטה מתחת לגאומטרי C מעבירה בי חלחלה... כן כן שמו מיגון ממש לישון טוב בלילה..., זה נראה כמו קומבינה מארץ הקומבינות.

מאחל לכם הצלחה ושתהנו מהרכב, באופן אישי מעדיף לשלם על בנזין או לקנות רכב חשמלי עם ציון בטיחות גם אם זה עולה עוד 30K.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, tepic כתב:

גם אם טכנית אתה צודק, מעשית זאת תקלה ולא מתקבל על הדעת.

מדובר במוצר צריכה המוני, גם ללקוח ההדיוט שלא יודע מה טווח הטעינה המומלץ ובטח שאין לו מושג מה זה טעינה רגנטיבית.

אם היצרן לא יודע לגרום לזה לעבוד בצורה חלקה למשתמש הפשוט, אז שלא יוציא את הרכב מהמפעל

סוג הסוללה ברכב ומה טווח הטעינה המומלצת צריכה להיות חלק מהידע שמעבירים לבעל הרכב ולהיות רשומה בספר הרכב, בדיוק כמו שבעל רכב ice צריך לדעת את סוג המנוע שיש לו וסוג הדלק שיש לתדלק ברכב. 

לגבי טעינה לפני ירידה והעובדה שהרכב ניסה להמשיך לטעון את הסוללה גם כשהיא מלאה וגרם לעומס, אתה צודק. מה שהתכוונתי שזו בעיית תוכנה ולא חומרה. מחשב הרכב והסוללה אמורים היו לטפל בבעיה הזאת באופן שקוף למשתמש או במינימום לספק אינדיקציה לנהג לבטל טעינה רגנטיבית.

ובאופן כללי, גם רכב ice הוא המוני ועדיין רצוי שהנהג ידע מה זה בלימת מנוע ואיך מפעילים אותה, למרות שזה לא שקוף למשתמש.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • ספונסר פורום
פורסם
לפני 58 דקות, Uri-G כתב:

מה שהתכוונתי שזו בעיית תוכנה ולא חומרה. מחשב הרכב והסוללה אמורים היו לטפל בבעיה הזאת באופן שקוף למשתמש או במינימום לספק אינדיקציה לנהג לבטל טעינה רגנטיבית.

צריך להפנים את העובדה שכיום, בכל המכוניות, תקלות תוכנה הן תקלות לכל דבר ועניין, ולו משום שבאג או גליץ' בתוכנה

מסוגל להשבית רכב ברגע, גם תוך סיכון הנוסעים, ולכן שוב עולה החשיבות של יצרנים שמצליחים "לגהץ" את הבאגים

ברכב לפני שמעלים אותו לכביש.

אנו בתקופת מעבר ושינוי שכמותה טרם חווה עולם הרכב מעולם - המעבר להנעה חשמלית יחד עם מעבר לנהיגה סמי-אוטונומית ברמות כאלה ואחרות, בדרך לרכב אוטונומי מלא.

בשני המישורים - תוכנות הופכות לעניין קריטי בדיוק כמו החומרה.

• רעיון טוב! 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

ההתנפלות הזו על רכבים חדשים מיצרן לא מוכר בלי מערך שירות בארץ ובלי מבחני ריסוק מפליאה אותי כל הזמן מחדש.
לא ברור לי איך אנשים רצים להזמין רכבים משפחתיים שאין להם מבחן ריסוק.
זה קודם כל רכב משפחתי. מילא אם אתם נוסעים בו לבד, אבל לסיע בו ילדים?
רק המבט על הבליטה מתחת לגאומטרי C מעבירה בי חלחלה... כן כן שמו מיגון ממש לישון טוב בלילה..., זה נראה כמו קומבינה מארץ הקומבינות.

מאחל לכם הצלחה ושתהנו מהרכב, באופן אישי מעדיף לשלם על בנזין או לקנות רכב חשמלי עם ציון בטיחות גם אם זה עולה עוד 30K.

בתור מישהו שמבקר כבר המון זמן בפורום יעוץ, שיקול משמעותי מאוד בקנית רכב X או Y זה אם צריכת הדלק היא 1 ל-12 או 1 ל-13. כאילו, על זה אנשים בשיא הרצינות ישקלו אם לקנות רכב כזה או אחר. 

אז כשאתה מציע להם רכב שלא צורך דלק בכלל? שים מולטימדיה וגאנטים 17 אינץ בלאדה שהורכבה בכפר קאסם, וגם עליה יתנפלו. 

פורסם
לפני 14 שעות, המהיר הזהיר כתב:

התחלתי את הירדיות עם כ99 אחוז בסוללה, אחרי דקה נסיעה בערך נדלק לי נורה עם ציור של צב בצבע צהוב שלמפרע התברר שזה מראה על הגבלת כח מנוע. חשבתי בגלל שזה נורה צהובה ולא אדומה שאני לא חייב לעצור מיידי ותכננתי להמשיך עוד כ5 דק בשביל לעצור במבשרת מאשר לעמוד בשוליים שהם די צרים..

אחרי 20 שניות בערך נדלקה לי נורה אדומה של מצבר ואז נורת מצבר נוספת עם סימן קריאה, פתאום אני שם לב שהמזגן על איורור, הסתכלתי למסך ואני רואה שהרכב כבוי והוא על ניוטרל.. ישר דרדרתי לשולים..

הם בדקו ולא מצאו שום בעיה... ואז אמרו לי שדיברו עם המנהל הטכני וזה קרה לעוד בן אדם אחד בכל הארץ והיה איזה באג במערכת בקרה של הסוללה שקלטה כאילו יש מתח יתר ולכן כיבתה את הרכב...

לדעתי ומהנסיון שלי עם הרכב, הרכב אכן מתגלה כאמין מאוד, נח, שימושי וודאי ששווה את המחיר.

אני ממליץ

לדעתי "רכב אמין מאוד" לא אמור להיכבות ולעבור לניוטרל באמצע כביש מהיר רק בגלל טעינה ל-100% ונסיעה בירידה.  

• רעיון טוב! 5

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

אותו מקרה קרה גם לAMG ONE , הרכב הטעין בטעינה רגנטיבית מעל 100 אחוז ופשוט נכנס למוד חלש יותר. פשוט פאק תוכנתי שאפשר לסדר. מאמין שאפשר לסדר את זה גם בגילי העממית. הכל שאלה של תמיכה בארץ או של היצרן ובזה יסתכם השירות לחיוב או לרעה..

בכל מקרה , אם זה קורה לרכב של מליון פאונד.. 

עריכה אחרונה על ידי CarloAbarth

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 6 שעות, CarloAbarth כתב:

בכל מקרה , אם זה קורה לרכב של מליון פאונד.. 

נכון - אבל פה לפחות יש למרצדס את התירוץ שזה רכב Pre-production....... כך לפחות אומר הנהג

האגדי ברנד שניידר למאט ווטסון איפשהו סביב דקה 14😊

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

בקיצור - כל מי שגר בירושלים ומתכנן נסיעה למרכז צריך לקום באמצע הלילה ולכבות את הטעינה כשהיא מגיעה ל 80%. בטח בסינית זה נשמע הגיוני

אני מהמר שאחרי שלוש שנים על כבישי ישראל לא יישארו הרבה רכבים סיניים שעדיין נוסעים.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 23 שעות, המהיר הזהיר כתב:

אחרי 20 שניות בערך נדלקה לי נורה אדומה של מצבר ואז נורת מצבר נוספת עם סימן קריאה, פתאום אני שם לב שהמזגן על איורור, הסתכלתי למסך ואני רואה שהרכב כבוי והוא על ניוטרל.. ישר דרדרתי לשולים..

התקשרתי לג'ילי והם אמרו שזה נראה כשל בסוללה ושצריך לגרור למוסך.. הזמנתי גרר מהביטוח ובנתיים המתנתי, נסעתי להניע מס פעמים אך הרכב לא הניע..

...לדעתי ומהנסיון שלי עם הרכב, הרכב אכן מתגלה כאמין מאוד...

@המהיר הזהיר
אני חושב שפרצו לך ליוזר, תחליף סיסמא בבקשה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 15 דקות, Michazzz כתב:

בקיצור - כל מי שגר בירושלים ומתכנן נסיעה למרכז צריך לקום באמצע הלילה ולכבות את הטעינה כשהיא מגיעה ל 80%. בטח בסינית זה נשמע הגיוני

אני מהמר שאחרי שלוש שנים על כבישי ישראל לא יישארו הרבה רכבים סיניים שעדיין נוסעים.

ברוב הרכבים החשמליים אתה יכול להגביל טעינה במחשב הרכב, לא צריך לקום באמצע הלילה בשביל זה. אני מנחש שכך גם בג'ילי.

פורסם
לפני 9 שעות, motior כתב:

הרכב אכן מתגלה כאמין מאוד

רכב שדומם לך באמצע נסיעה וגרם לך לדרדר לשוליים הביא אותך לפסוק שהוא "אמין מאוד"? 🤔

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 4

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...