Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

אוקי...

על אילו רכבים מדובר?

אני מכיר מישהי שקנתה את הגירסה עם הגג הנפתח כשרק הגיעה לארץ ואוכלת קש מול המוסך בגלל כל מיני שטויות, כמו מצלמה אחורית לא עובדת וכו'. אני אברר פרטים ואחזור לדווח.

אצלנו לא היתה שום בעיה עם המצלמה האחורית, פשוט אין כזו בגירסה שרכשנו, ו"...ניתן להזמין מודול ואולי אפשר להתקין".

ויתרתי לכרגע.

אתה מסובב את הראש אחורה והחלון האחורי יותר קרוב אליך מהחלון הקדמי. 

יש מעט מאוד מכוניות בהן מצלמה אחורית כל-כך מיותרת. 

לגבי מתחרות - יש את ה 208 / קורסה החשמליות הנפלאות באמת, אבל עולות כ 150.0 אש"ח, ויש את הרנו זואי והדאצ'יה ספרינג. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 13 שעות, borsood כתב:

החסכון במגיני השמש זו גם רמיזת רטרו לפיאט משנות החמישים שנמכרה בלעדיהם.

מהמם.

שמישהו יספר לפיאט שאנחנו כבר לא בשנות ה50.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

תתחדש

לבת שלי יש 500 בנזין 

רכב שמיועד לדעתי רק לנשים קטנות\ ממוצעות

אני בקושי נכנס לשם

קלסטרופוביה אמיתית

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
בתאריך 6.7.2022 בשעה 16:03, discoTD5 כתב:

אין חניה פרטית. יש עמדת טעינה פרטית בבית

תתחדש,
לא הבנתי את המשפט הזה. אתה מושך כבל מהבית?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 7.7.2022 בשעה 11:20, ldti כתב:

Zoe 50, Peugeot e208 אני מניח..

עד כמה שאני יודע, ה- ZE50 מעולם לא נמכרה כאן (אלא אם כן מישהו הביא בייבוא אישי/מקביל).
הייצור של ה-ZE40 בכלל הופסק לפני שנתיים וחצי, אבל היבואן ניצל הקלה של תקופת הקורונה ומכר רכבים בני שנתיים כחדשים, ואח״כ את הבודדים שנשארו כ-״0 ק״מ יד ראשונה״.
אגב, הזואי הזו קיבלה ציון ממש רע ב-Euro NCAP שנה שעברה -- אפס כוכבים. גם בגלל מיעוט מע׳ ADAS, אבל גם בגלל הגנה בסיסית גרועה על הנוסעים.
https://www.euroncap.com/en/results/renault/zoe/44206

מאד מפתיע שרנו לא שיפרו את העניין; בכלל, זה דגם שנותן באירופה תמורה לא טובה עבור הכסף מול ה- e-208 / Corsa-e; יותר יקר ב-15%, טווח כמעט זהה, ויעילות אנרגטית פחותה. היתרון היחיד שלו הוא היכולת לטעון ב- 22kW תלת-פאזי, דבר שרוב עמדות הטעינה הציבוריות הרגילות תומכות בו (גם בארץ).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 6.7.2022 בשעה 07:06, discoTD5 כתב:

על סאגת הרכישה, הקבלה ומה שאח"כ - יהיה פוסט נפרד.

הי יואב

כבר יש את זה?

לא מצאתי בחיפוש

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 10 שעות, avargel כתב:

הי יואב

כבר יש את זה?

לא מצאתי בחיפוש

אין

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

בתאריך 8.9.2022 בשעה 11:15, avargel כתב:

הי יואב

כבר יש את זה?

לא מצאתי בחיפוש

אני רואה שלא עדכנתי את אירועי קבלת ה 500, אז אחרי שלוש שנים הגיע הזמן.

שבוע לאחר קבלת הרכב, אני בחו"ל בדיוק עולה לטיסה לארץ, מקבל טלפון מהאישה, הרכב לא מגיב. האוטו פתוח, הסוויץ' דולק, אבל הרכב לא מונע. אי אפשר לשלב להילוך או לעשות משהו, וגם לא לכבות אותו. השעה היתה סביבות 19:30 שעון ישראל, אישתי סיימה יום עבודה, והרכב תקוע. 

סמלת שלחו לה מונית לנסוע הביתה להביא את המפתח השני. גם הוא לא עזר. 

מפה לשם, אני נוחת לפנות בוקר ונוסע ישר לרכב, כשברור לי שאני מניע אותו בשניה, וחוזר הביתה. אולם לא כך התפתחו הדברים. הרכב התמיד בסירוב לנסוע. רכב חדש עם כ 100 ק"מ על השעון. 

הרכב נגרר למוסך המרכזי, כשבדרך אני רב עם הגרריסט שהגרירה בהנפה מלאה. 

הרכב הגיע למרכזי של סמלת בפתח תקווה ביום שלישי בבוקר ונשאר שם עד יום שישי. לא יודע מה עשו, וגם לא הצליחו להסביר לי.

אספנו אותו בשישי בבוקר והרכב נוסע תקין.

עוברים כמה ימים, שוב יום שני בערב, שוב בשעה 19:30 האוטו עושה לעצמו כיבוי ולא מוכן לתפקד. הפעם זה היה לא רחוק מהבית. הגעתי לרכב, ניתקתי מצבר 12V, חיכיתי כמה דקות, וחיברתי. כל הרכב צרח התראות, אבל הניע ונסע הביתה. שוב גרירה. 

שיחה עם אנשי לדיקו בארץ, ואנחנו מגיעים למסקנה שמשהו עושה לרכב כיבוי מדי יום שני בערב. עם המידע אני חוזר לאנשי סמלת, ואומר שאני לא אוסף את הרכב עד יום שלישי בשבוע שאחרי. לא התווכחו איתי, וגם שכרו עבורנו רכב לתקופה. (יונדאי אקסנט. אישתי הבינה מה זה יונדאי אקסנט)

שיחות עם איטליה, והרבה מודולים הוגדרו מחדש. 

הרכב הוחזר לנו בשבוע שאחרי, ומאז כבר למעלה משלוש שנים, אפס תקלות. האיפוס וההגדרה מחדש פתרו את הבעיה.

עכשיו אני נזכר למה לא רציתי לכתוב על זה, חשש למנחוס לרכב. מקווה שמחר הוא יניע.

מפה לשם, הרכב כבר עם 40,040 ק"מ, צריכת חשמל ממוצעת של 13 קוט"ש ל 100 ק"מ, ושלושה 'טיפולים' בעלות כוללת של 1490 ש"ח. ה'טיפולים' הם בדיקה ולא יותר מזה. בטיפול השני רשמו ששמו חצי ליטר של נוזל בלמים + פילטר מזגן. בחייאת, לא עשיתם דבר. 

אבל למרות זאת, שביעות הרצון מהננס החשמלי היא גבוהה מאוד. 

לזכות סמלת אני חייב לציין שירותיות גבוהה, וכל הזמן נתנו לי תחושה שאני בידיים טובות. לא ניסו לחרטט הסברים, היו כנים וישירים, ופתרו את הבעיה.

לחובת סמלת עלויות טיפולים מונפצות. 

מאמר מורחב ומפורט העליתי היום בביזפורטל. לינק. 

• אהבתי 4

לשעבר:

פורסם

מעניין...

מקווה שאשתך זכתה גם להעריך את היונדאי אקסנט (למרות החוויה הקצרה איתה).

זה שציינת שאתה פוחד ממנחוסים, אומר שבתת מודע שלך, לפחות לדעתי, אתה מעורער בקשר לאמינות של הרכב (אולי זו גם הוראה של האישה ? 😉).

alfa 156 2.5.

פורסם

לאבד 36k נומינליים מערכו של אוטו שעלה מלכתחילה 100k בשלוש שנים נשמע מטריד כשלעצמו. אבל האם זה מחיר השוק בו נסחר כיום הדגם, או מחירון לוי יצחק, כאשר בפועל הוא נמכר הרבה יותר בזול (או ביוקר)?

מעניין גם מה מצב בריאות הסוללה לאחר שלוש שנים, ובאיזה שלב תידרש להחליפה. עד כמה שזכור לי מהדגמים ששווקו בספרד, הקיבולת של הסוללות האלה לא הייתה גדולה במיוחד מלכתחילה - במיוחד בדגם הזול וה'עירוני' יותר.

פורסם

אני חושב שה 500 חדשה עשתה הומאז ל 500 המחודשת ולא למקורית
פנים הרכב מזכיר רכב חדיש ולא רטרו כמו בדור הראשון והשני של ה 500
תוסיפו לזה סוללה קטנה ומחיר גבוה ואלו הסיבות שהיא לא נמכרה בכמויות ומחירי השוק שלהן צונחים (יחד עם המותג פיאט שלא יודע להחזיק שוק באופן כללי בארץ)
זה לא שה 500E רכב רע, או לא נפלא לתנועה עירונית, הוא פשוט מפספס את רוח ה 500.

ולגבי מחירי המוסכים והחלקים של סמל"ת.... פעם כשהם היו סוכנות מכוניות לים התיכון ויבאו את ה 127, אנשים קנו אותן בגלל עלויות חלפים ואחזקה נמוכות. מפתיע עד כמה עלות החלקים והטיפולים של ה 500 הרגילה לא זולים! לא ברמה של ימי ה 127 והפנדה שהיו לי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 21 שעות, חולגי כתב:

זה שציינת שאתה פוחד ממנחוסים, אומר שבתת מודע שלך, לפחות לדעתי, אתה מעורער בקשר לאמינות של הרכב

בוא, אחרי פתיחה כזו עם הרכב, אתה מפחד כשחתול ג'ינג'י עובר ליד הרכב, למקרה שהיה איתו בשגר חתול שחור. 

לפני 21 שעות, Derish כתב:

מעניין גם מה מצב בריאות הסוללה לאחר שלוש שנים, ובאיזה שלב תידרש להחליפה.

נכון להיום ה SOH של הסוללה נראה כאילו הוא ביומו הראשון. הטווח בפועל של הרכב לא נראה שירד בצורה שניתן להרגיש. נתון הטווח אחרי טעינה מלאה, עומד היום על אותו נתון שהיה לפני שלוש שנים, תחת אותו נהג בדיוק. 

אירוע 'החלפת סוללה' כרגע בישראל, אני לא מכיר אירוע כזה שנובע מדעיכה של הסוללה לרמה שנדרש להפעיל אחריות. 

אני מכיר מקרי קצה שאינם רלוונטיים לכלל הציבור. 

כמו שזה נראה עכשיו, הרכב יהיה איתנו עוד שנים רבות, לא פוסל שיעבור לשימוש הילדים. 

מחיר המחירון של הרכב הפתיע אותי לרעה, מצד שני, הדגם הזה כבר לא משווק אבל כשהיה משווק המחיר שלו הגיע עד 130.0 אש"ח, ואז הנחה של 10.0 אש"ח ב'מבצע'.

• רעיון טוב! 2

לשעבר:

פורסם (נערך)

קודם כל, הרכב נראה מ-ד-ה-י-ם לטעמי. עיצוב מהמם ברמה הכי גבוה למכונית קטנה. ממתק מקסים.

שנית, הרכב חשמלי, ולמרות שהתלוננת על עלויות הטיפולים, בשורה התחתונה - כלום כסף במצטבר עבור 3 שנות שימוש לפי המספרים שקראתי בכתבה. פשוט כלום כסף.

שלישית, ירידת הערך... עם מכוניות חשמליות בשוק היד 2 הישראלי החשדן שבטוח שהוא יודע הכל, זו נבואה שמגשימה את עצמה... לדעתי האישית, זה כבר לא כזה משנה אם מחזיקים את הרכב 10 שנים והלאה וזהו (לי אישית יש נטיה לרכוש רכבים צרפתיים ידניים משומשים במחירים סבירים ולהחזיק אותם עד שלא שווה למכור אותם בכלל).

רביעית, רכב חדש (ועוד חשמלי) מחברה מכובדת ולא סיני דרעק שנקנה ב- 100,000~ ש"ח לפני כ- 3 שנים (2022) זה כמעט חלום בימינו... חלפו ועפו הימים שאנשים הביאו פה מכוניות קומפקטיות בסיסיות מאוד אך שעושות את העבודה ב- 60,000-70,000 ש"ח (סוזוקי אלטו/סלריו, שלישיית הצרפתיות-יפניות, שלישיית הגרמניות-ספרדיות וכו'). לדעתי 100,000~ ש"ח זה כן מחיר קצת גבוה מדי בשביל רכב קומפקטי עירוני וגם בין עירוני בקטנה חשמלי, אבל זה המחיר שהוא נקנה בו והוא שווה את הכסף שלו אני מניח כל עוד הוא נותן שקט נפשי (אין טיפולים בעצם) ופטור מדלק.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...