Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי "מציאה" עד 55 אלש"ח (PURETECH 1.2)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בא להכניס קצת רוח צוננת לסוגיה.

אני עם 308 1.2 2015 מזה 3 שנים וכמעט סגרתי איתו 100.000 קמ.

לאורך כל התקופה הרכב טופל באדיקות כל 10 אלף במוסך גבע תמיד בחלפים איכותיים וידם המקצועית של רונן ויוסי.

כיום הרכב עומד על 191.000 קמ,לפני 4 חודשיפ הוחלפה רצועה והרכב עבר ריקול ומאז הוא התחיל לצרוך שמן בכמות משמעותית.

חשוב לציין שלפני זה מעולם לא היו לי שום בעיות/בלתמים עם הרכב.

על כן  על אף שהרכב טופל בצורה יסודית בלתי מתפשרת לאורך הדרך, הנוסחה של לטפל טוב ובזמן לא הוכיחה את עצמה עם המנוע הזה והוא לא הוכיח את אמינותו.

על כן הייתי ממליץ לחפש רכב אחר

אומר את זה כאחד שמאוד אהב PSA, החזיק בעבר 208,קליאו ומגאן

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

צריכת שמן זה פיצ'ר נורמלי למנוע טורבו מודרני סביב 200 אלף קמ'. זו לא נחשבת אפילו תקלה.

יש כאלה שצורכים פחות או יותר, אבל עקרונית עם הזמן הרינגים נשחקים וזה מה שקורה. 

אם היית אומר שיש צריכת שמן משמעותית ב100 אלף קמ אז זה היה יותר חשוד.

בקיצור, מנועים מודרניים זה לא מה שהיה פעם מבחינת אמינות אבל בהחלט חוסכים כסף מבחינת צריכת דלק. סך הכל זה עלות-תועלת.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם

לא מבין איך אחרי השרשורפלצת על המנוע הזה ימ"ש אנשים עוד מעזים לכתוב עליו שהוא אמין.

כן, הרכבים טובים, מעולים...אבל מה זה עוזר כשלבנאדם אין שקט מהמרכיב הכי קריטי ברכב?

הייתי מחפש משהו שנותן יותר שקט

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

בגלל שנזנח נושא הרצועה כל כך הרבה זמן זה דיי רולטה רוסית כמו גם הקושי לממש החלפת מנוע ביבואן : והתוצאה היא מנוע לא אמין תדמיתית.

היבואן לא שחרר מספרים אז קשה לדעת בפועל  .כמובן שצריכת שמן כזו היא תקלה בכל מנוע מוגדש (לא כולל רכב מסלול)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 53 דקות, ronrcz כתב:

התלונות שאתה קורא עליהן הן המיעוט מתוך אלפי רכבים עם המנועים האלה, מפה ועד להכליל שהמנוע דפוק הדרך עוד ארוכה מאד..

לא מיעוט ולא נעליים,

המנוע הזה לא אמין גם בטיפול הכי מוקפד שיש(מדבר על המנועים עד שנת 2018) ויש לזה המון הוכחות גם בארץ וגם באירופה.

לא סתם הוגשה תביעה יצוגית בנושא.

• אהבתי 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

עושים פלאש (Flush, לא Flash) למנוע ומנקים את השמן המזוהם בפירורים, מחליפים לרצועה שלא מתפוררת, ושלום על ישראל.

אין פה מצב של גרימת נזק "מתמשך" למנוע, אלא סתימה הולכת וגוברת של מעברי השמן במנוע. אם הסתימה מגיעה למצב שמעברי השמן סתומים ברמה שהמנוע לא מקבל מספיק שמן - תידלק נורת מנוע. אני מכיר כמה אנשים שנסעו (אמנם לא הרבה אבל עדיין) עם הנורה, והכל בסדר. 

מבחינת עלויות טיפולים, אני לא יודע בדיוק, אבל אפשר להמר שהם לא יהיו גבוהים או מסובכים מדי. זה המנוע הכי נפוץ של הקונצרן בפער עצום והוא רץ כבר 7 שנים. 

מבחינת דגמים נוספים, אפשר לבדוק את הפוקוס 1.5 (2016-17), אופל אסטרה (מ-2016), פיאט טיפו.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

יש הרבה ספקולציות ואי וודאות בנושא כרגע לכן אני נמנע מלהגיב. 

אכילת השמן שמופיעה אחרי החלפת הרצועה לא ברורה. במנועים רגילים/אחרים אכילת שמן לרוב מופיעה באופן הדרגתי ונגרמת משחיקה ומרווחים בעיקר ברינגים ובצילינדרים - מנוע כזה תלוי בצריכת השמן אפשר להגדיר כגמור או יגמר בקרוב.

בנוסף אפשר לראות תופעות לוואי שונות במנועים שצורכים שמן כמו אגזוז מעשן, פלאגים מלוכלכים, אגזוז עם שאריות שמן וכו...

פו במקרים בהם הופיעה צריכת שמן חריגה זה קורה בפתאומיות ולא בהדרגתיות, ולמיטב זכרוני רק מישהו אחד / שתיים דיווח על אגזוז מעשן ורכב ש"שורף" חצי ליטר שמן לכל אלף קילומטר חייב לעשן.

אז לא ברור לי מה המקור של אכילת השמן יש הרבה ספקולציות שאפשר לזרוק באוויר, למשל בעת החלפת הרצועה יש מחזיר שמן שמוציאים ואם משהו לא בסדר אחרי ההרכבה לא כ"כ רואים את זה כי הוא נמצא מאחורי הגלג"ש של הרצועה ולא רואים אותו, או עדכון התוכנה יכול להיות גורם למשאבת השמן להעלות לחץ שמן ולזרוק שמן... יכול להיות מיליון ואחת סיבות שונות.

בגדול מה שהייתי ממליץ לכל מי ששוקל רכב עם מנוע כזה זה לחפש רכב שהחליף רצועה יחסית מזמן (שנה למשל אן טיפול אחד או שניים) ולא הופיעה אצלו אכילת שמן עד עכשיו.

כי עד עכשיו כל המנועים שנפגעו הראו את זה לפני החלפת הרצועה או זמן קצר לאחר החלפת הרצועה.

פורסם
לפני 15 שעות, Renaultrap כתב:

ה-C3 הוזכרה כאן בין השורות, אבל לא ע״י פות״ש. היא גם אופציה (?)

איך היא מבחינת גודל תא מטען? היא לא קטנה יותר באופן משמעותי מהקקטוס?

חוץ מזה שמסקירה קצרה ראיתי שיש פער מחירים די משמעותי לטובת הקקטוס...

לפני 3 שעות, פבל כתב:

עושים פלאש (Flush, לא Flash) למנוע ומנקים את השמן המזוהם בפירורים, מחליפים לרצועה שלא מתפוררת, ושלום על ישראל.

אין פה מצב של גרימת נזק "מתמשך" למנוע, אלא סתימה הולכת וגוברת של מעברי השמן במנוע. אם הסתימה מגיעה למצב שמעברי השמן סתומים ברמה שהמנוע לא מקבל מספיק שמן - תידלק נורת מנוע. אני מכיר כמה אנשים שנסעו (אמנם לא הרבה אבל עדיין) עם הנורה, והכל בסדר. 

מבחינת עלויות טיפולים, אני לא יודע בדיוק, אבל אפשר להמר שהם לא יהיו גבוהים או מסובכים מדי. זה המנוע הכי נפוץ של הקונצרן בפער עצום והוא רץ כבר 7 שנים. 

מבחינת דגמים נוספים, אפשר לבדוק את הפוקוס 1.5 (2016-17), אופל אסטרה (מ-2016), פיאט טיפו.

זה הכל? ממה שאני מבין בעצם המנועים שנדפקו מהרצועת טיימינג זה מנועים שלא עשו את התהליך שאתה מתאר. איך דבר כזה קורה אם זה כזה פשוט?

לגבי הפוקוס, זו הייתה המחשבה הראשונית שלי אבל קראתי כאן בפורום על איזו בעיה סדרתית שאיזה חלק במנוע נסדק (אל תתפוס אותי במילה, כבר לא זוכר...). נהגתי כמה וכמה פעמים על השנתון הזה ומאד אהבתי את תחושת הנהיגה, אבל למעשה זה רכב פחות פרקטי, יותר יקר ועם צריכת דלק גבוהה יותר.
תתקן אותי אם אני טועה

לגבי האסטרה, תוכל להרחיב איזה דגם ואיזה מנוע? הבנתי שיש הבדל משמעותי בין המנועים וחלק אמינים ממש וחלק כלל לא, אבל כמעט ולא ניתן למצוא מידע מסודר לגבי אופל בשנים האחרונות.

לפני 47 דקות, Gavrik כתב:

יש הרבה ספקולציות ואי וודאות בנושא כרגע לכן אני נמנע מלהגיב. 

אכילת השמן שמופיעה אחרי החלפת הרצועה לא ברורה. במנועים רגילים/אחרים אכילת שמן לרוב מופיעה באופן הדרגתי ונגרמת משחיקה ומרווחים בעיקר ברינגים ובצילינדרים - מנוע כזה תלוי בצריכת השמן אפשר להגדיר כגמור או יגמר בקרוב.

בנוסף אפשר לראות תופעות לוואי שונות במנועים שצורכים שמן כמו אגזוז מעשן, פלאגים מלוכלכים, אגזוז עם שאריות שמן וכו...

פו במקרים בהם הופיעה צריכת שמן חריגה זה קורה בפתאומיות ולא בהדרגתיות, ולמיטב זכרוני רק מישהו אחד / שתיים דיווח על אגזוז מעשן ורכב ש"שורף" חצי ליטר שמן לכל אלף קילומטר חייב לעשן.

אז לא ברור לי מה המקור של אכילת השמן יש הרבה ספקולציות שאפשר לזרוק באוויר, למשל בעת החלפת הרצועה יש מחזיר שמן שמוציאים ואם משהו לא בסדר אחרי ההרכבה לא כ"כ רואים את זה כי הוא נמצא מאחורי הגלג"ש של הרצועה ולא רואים אותו, או עדכון התוכנה יכול להיות גורם למשאבת השמן להעלות לחץ שמן ולזרוק שמן... יכול להיות מיליון ואחת סיבות שונות.

בגדול מה שהייתי ממליץ לכל מי ששוקל רכב עם מנוע כזה זה לחפש רכב שהחליף רצועה יחסית מזמן (שנה למשל אן טיפול אחד או שניים) ולא הופיעה אצלו אכילת שמן עד עכשיו.

כי עד עכשיו כל המנועים שנפגעו הראו את זה לפני החלפת הרצועה או זמן קצר לאחר החלפת הרצועה.

מה שאתה מתאר זה בדיוק הבלבול שיש לי רק בלי ההבנה המקצועית...

מאד לא ברור האם המנוע אמין למרות עניין רצועת הטיימינג וכמה נפוץ שהרכב טופל כראוי ונעשה ריקול בזמן ונעשה נזק בלתי הפיך.

בסופו של דבר, כהמשך לדברים של @Renaultrap, יש דרך בטוחה לוודא ברכבים הגבוליים האם נקראו לריקול (או אמורים היו)?

הלינקים ש@yulianx שלח רלוונטיים רק לגבי רכבים שנקראו לריקול ולא טופלו אבל לא לגבי השאלה האם בכלל נזקקו לריקול.

התקציב שלי מאפשר לקנות קקטוס עם הרצועה החדשה והלא בעייתית, השאלה כיצד ניתן לוודא שהיא אכן לא אותה רצועה סוררת...

פורסם

לקקטוס אכן תא מטען גדול יותר, מעט יותר מרווחת מאחור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כבר PSA הייתי מעדיף C4 פיקאסו עם מנוע 165 על פני ה-1.2 שבקקטוס, ומקבל אוטו בטוח יותר ומרווח מאד.

בסביבות אותו מחיר אגב, שנה שנתיים אחורה, אפשר ללכת על יפניות פחות מבוקשות, שיהיו אמינות יותר עם המנועים האטמוספרים והגירים הפלנטרים שלהן.

למשל מאזדה 3 סדאן שלא מבוקשות יחסית להצבק, סיוויק סטיישן וכד'

פורסם
לפני שעתיים, ברז כתב:

התקציב שלי מאפשר לקנות קקטוס עם הרצועה החדשה והלא בעייתית, השאלה כיצד ניתן לוודא שהיא אכן לא אותה רצועה סוררת...

לרצועה החדשה יש מק"ט אחר וגם הכיתוב על הרצועה הוא למיטב ידיעתי בצהוב ולא בלבן.

בנוסף גבע או אורן יכולים להגיד לך בוודאות אם זאת הרצועה החדשה או הישנה.

פורסם

לדעתי אם אתה מחפש "מציאה" יש קאטש, יש לך מציאה אבל אמינות לא מושלמת (אולי יותר מלא מושלמת).

אולי בפחות מציאה תמצא הרבה יותר שקט.

• תוכן חדש...