Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי "מציאה" עד 55 אלש"ח (PURETECH 1.2)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@davemustaine87

יכול להיות שבגלל שרשתית השמן הייתה סתומה לא הגיע שמן בלחץ מספק למקומות מסויימים.

ברגע שפותחים ומנקים הלחץ עולה ואז שמן נכנס במרווחים שנוצרו ויש איבוד שמן.

זה יכול להסביר את הנושא.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הזוי בעיניי שעדיין כול הדברים האלה הם בגדר ספקולציות ולא יודעים בוודאות מה הסיבה לזה. 

כולי תקווה שאצלי מותקנת הרצועה החדשה(רכב מ 3/18), כי הרכב ממש סבבה ולא רוצה להתחיל למכור אותו לאחר תום האחריות.

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

הזוי בעיניי שעדיין כול הדברים האלה הם בגדר ספקולציות ולא יודעים בוודאות מה הסיבה לזה. 

כולי תקווה שאצלי מותקנת הרצועה החדשה(רכב מ 3/18), כי הרכב ממש סבבה ולא רוצה להתחיל למכור אותו לאחר תום האחריות.

למה להמר?

תבדוק אם זאת הרצועה הישנה ואם כן תחליף.

זה מה שאני עשיתי ואני בראש שקט.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 דקות, חכם חנוכה כתב:

האם C3 משנתון 2019 נקי מהבעיות של הרצועה והמנוע בוודאות או שהבעיה היא תכנונית?

אצלך אמורה להיות רצועה חדשה כבר.

אבל צריך יותר ק״מ/זמן לראות שהיא פתרה את העניין.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבל למה לקחת סיכון כזה בשביל 1500 ש"ח ,זה בדיוק ההבדל בין שביעות רצון גדולה מהרכב לבין "רכב על הפנים , צרפתיות מסריחות".

פורסם (נערך)

כי זה 1500 שקל ,לא שקל וחצי , וגם בשביל זה צריך להשבית את הרכב במוסך ליום שלם. 

יצרן לא רוצה שיקראו לרכב שלו "אשפה צרפתית"? שלא יכנס לבעיות האלה מלכתחילה, ובטח שלא יגרום ללקוח לשלם על זה מעצמו(ועל הבעיות שנגרמות גם אם אתה מחליף) 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

אצלי 2 מכוניות עם פיורטק 1.2 (כן אני יודע. חי על הקצה. כזה אני)

קקטוס אטמוספרי 2016 עם 90k ק"מ. האוטו אצלי מ0 ק"מ. לא הוחלפה רצועה ואין אכילת שמן.

c4 טורבו 2015 עם 115,000 ק"מ 

הרכב אצלי כשנה ו17,000 ק"מ.

הוחלפה רצועה אצל היד הראשונה סביב 75,000 ק"מ, באחריות בגלל נורת תקלה דולקת.  כמובן הוחלף כל הקיט כולל משאבה וכו'.

הרכב בהחלט צורך שמן, ואני לא אוהב את זה בכלל.

לא מקבל את הטענה הזאת ש"זה תקין ברכב טורבו מודרני". סורי. החזקתי לא מעט מכוניות, חלקן עד 350,000 ק"מ. הצריכה של המנועים הללו אחרי החלפת טיימינג חריגה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

קנית רכב אחרי שהוחלפה בו רצועה בגלל הרעבת שמן. אתה לא "חי על הקצה" אתה פשוט במודע רכשת רכב תקול.

בשביל למזער סיכונים עם המנוע הזה צריך לקנות רכב עם היסטורית טיפולים טובה, רצועת טיימינג שלא מתפוררת יותר מדי, ללא היסטוריה של נורות לחץ שמן ועדיף את החלפת הרצועה שלא לעשות במסגרת הריקול, אלא פרטי אצל גבע או אורן.

פורסם

אני החלפתי את הרצועה ברופן יזום הרבה לפני הריקול, הריקול היה חלקי וכלל עדכון תוכנה בלבד.

כל זאת ואחרי היסטוריית טיפולים פדנטית אצל גבע והמנוע צורך שמן בצורה משמעותית.

לכן בעיני זה דיל ברייקר, ואני אומר את שה כאחד שהחזיק צרפתיות ותמיד הייתי משוכנע שעם אחזקה נכונה הם ישרתו לאורך זמן.

לכן אחרי 3 שנים וכמעט 100 אלף קמ,ההמלצה שלי היא חד משמעית והיא להמנע מהרכב הזה

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Shay_u כתב:

קנית רכב אחרי שהוחלפה בו רצועה בגלל הרעבת שמן. אתה לא "חי על הקצה" אתה פשוט במודע רכשת רכב תקול.

בשביל למזער סיכונים עם המנוע הזה צריך לקנות רכב עם היסטורית טיפולים טובה, רצועת טיימינג שלא מתפוררת יותר מדי, ללא היסטוריה של נורות לחץ שמן ועדיף את החלפת הרצועה שלא לעשות במסגרת הריקול, אלא פרטי אצל גבע או אורן.

אני לא רכשתי רכב תקול במודע

רכשתי רכב עם היסטוריה מתועדת של טיפול כל 15k על השעון, במוסך מורשה בלבד, וכמובן חלקים מקוריים ושמן תקני בלבד.

מבחינתי כצרכן, ברגע שנדלקה נורה והיצרן לקח אחריות והחליף כל מה שהיה צריך להחליף- לא אמורה להופיע אכילת שמן כלל.

כמובן שכשרכשתי את הרכב לא היו לי יותר מדי אפשרויות לבדוק בעצמי האם האוטו אוכל שמן וסמכתי על דברי המוכר (גם הוא חבר פורום) שהאוטו לא צורך שמן. אין איך לגלות כזה דבר בבדיקה.

אבל זה לא האישיו

האישיו הוא שאני לא מכיר מנוע אחד מוגדש ללא אכילת שמן, שעבר 150k ק"מ 

ואני מכיר כמה עשרות מנועים כאלה (חבר בשלל הקבוצות הרלוונטיות)

כולם טופלו עפ"י התקן

בקיצור 

בעיה 

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, avargel כתב:

מבחינתי כצרכן, ברגע שנדלקה נורה והיצרן לקח אחריות והחליף כל מה שהיה צריך להחליף- לא אמורה להופיע אכילת שמן כלל.

אתה צודק, זו הציפיה שלך כצרכן. ציפיה לגיטימית, אבל לצערנו היא לא עומדת במבחן המציאות כי כן מדובר במנוע רגיש ובעייתי. 

אני פשוט אומר שעם התנהלות נכונה ואולי קצת מזל אפשר גם להנות מרכב עם המנוע הנ"ל בלי בעיות.

התנהלות נכונה = לא לקנות רכב עם מנוע PURETECH שנדלקה לו נורת מצוקה (בין השאר).

לגבי 150 אלף ק"מ כן או לא - כשאגיע ל150 אלף ק"מ בעוד שבע שנים בערך, אעדכן..

ועד אז אני כבר אחיה בשלום עם רכב בן 12 ששורף שמן 🙂 (בהנחה שהטענה שלך נכונה). לדעתי הסיכון משתקף טוב במחיר המאד נמוך לרכב הזה ביחס למה שהוא מציע.

אם יש מישהו שבונה על קילומטראז מאד גבוה ללא סיכונים- שיקנה כל יפנית אמינה אחרת, שתתן פחות VFM מבחינת טכנולוגיה ואבזור אבל יותר שקט נפשי בנושא האמינות והטיפולים.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם
לפני 7 שעות, davemustaine87 כתב:

כי זה 1500 שקל ,לא שקל וחצי , וגם בשביל זה צריך להשבית את הרכב במוסך ליום שלם. 

יצרן לא רוצה שיקראו לרכב שלו "אשפה צרפתית"? שלא יכנס לבעיות האלה מלכתחילה, ובטח שלא יגרום ללקוח לשלם על זה מעצמו(ועל הבעיות שנגרמות גם אם אתה מחליף) 

אתה מחזיק רכב לא אופניים , תהיה מוכן להשקיע מה שצריך כדי שהרכב יתפקד כראוי, אם אתה לא מוכן אולי באמת כדאי שתעבור לאופניים.

פורסם

אני מוכן להשקיע לפי הוראות היצרן. ואם זה יהיה רכב שידרוש יותר מזה, אני לא אחזיק אותו. 

הרכב אמור לשרת אותי, ולא אני אותו

וזה אולי מה שהרבה בעלי רכבים "בעייתיים" שוכחים. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...