Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי "מציאה" עד 55 אלש"ח (PURETECH 1.2)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו זוג + תינוק ומחפשים רכב משפחתי לנסיעה משולבת (65% בין-עירוני) של 20-25 אלף ק"מ שנתי.

הרכב צריך להיות אוטומטי אבל לא משנה לי אם הרכב בצורת ג'יפון, סדאן, מנהלים או SW וכן הלאה.

הדגשים העיקריים הם:

בטיחות, אמינות וגודל סביר של תא מטען.
בטיחות אקטיבית תהיה בונוס אבל יותר חשוב בטיחות לא אקטיבית (כריות אוויר, מבחני ריסוק וכן הלאה).

אני מחפש מציאה במובן של VFM בשוק היד השנייה. כלומר, מותג או דגם שסובל מתדמית בעייתית ולכן מחירו נמוך מאד בשוק יד שנייה, אך לאמיתו של דבר מדובר בדגם אמין (עד כמה שאפשר).
עשיתי דבר דומה כשרכשתי את הפיאט פנדה הנאמנה שברשותי...

אחרי שיטוט בפורום האפשרות שעלתה היא מנוע פיורטק 1.2 של PSA (טורבו-בנזין 110-130 כ"ס) עם הגיר של אייסין:

- סיטרואן קקטוס: הרכב היחיד שהייתה לי התרשמות קצרצרה ממנו. עיצוב חמוד ותא מטען סביר+. היא הומלצה פה על ידי אחד ממומחי הפורום (YULIANX). אשמח לדעת באופן כללי איך הרכב סוחב וכמה הוא באמת חסכוני בדלק. בנוסף, שמעתי מישהו שאמר שהרכב "עדין" (אני חושב שהתכוון לפלסטיקה), יש בזה משהו?
מודע גם למחסור בפתח מיזוג ולחלונות מאחור שלא יורדים.

- סיטרואן C4: אי אפשר למצוא עליה באינטרנט כמעט כלום. דגם מיושן יותר ביחס לאחותה הפיג'ו 308 אבל היא נסחרת במחיר נמוך משמעותית ויש כפתורים פיזיים למזגן.

- פיג'ו 308 (לא בהכרח SW): תא מטען הגדול מבין השלושה, אבל לא נראה לי קריטי, מודרנית ואיכותית יותר ביחס לאחרות בעיקר בנסיעה בינעירונית.

באופן כללי על הדגמים האלה - איזה מהם מגיע עם מפרט בטיחות מרשים יותר (שטח מת/התראת שמירה על נתיב/מובילאיי וכו') אם בכלל.

באופן כללי על מנוע הזה הבנתי שהמחלה היחידה הידועה שלה היא רצועת התזמון שטבולה בשמן והיה על זה ריקול, השאלה היא - איך ניתן לוודא לפני הרכישה שלא נעשה כבר נזק למנוע כפי שתואר בפורום כמה פעמים?

בנוסף, מה עלויות התחזוקה השוטפות של המנוע הזה? ראיתי שYULIANX כתב שטיפול בינוני לקקטוס עלה לו כ800 ש"ח, נשמע סביר בהחלט אבל זה אומר שהטיפולים לC4 ול308 הם גם באיזור הזה? יש שחיקה נוספת לדגמים הללו חוץ מטיפולים תקופתיים? יש איזושהי מורכבות במבנה המנוע שמצריכה ידע כלשהו של בעל הרכב?

אשמח לכל הערה/הארה בנוגע למנוע או לדגמים הללו.

בנוסף אשמח לכל הצעה נוספת לרכב שעומד בדרישות המפורטות, אני לא נעול על שום דבר.

בנוסף, כדאי לרכוש מלובינסקי טרייד, מישהו יודע איזה אחריות הם מציעים בד"כ?

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטיפולים ל308 ולc4 צריכים להיות די דומים.

אין מורכבות מסוימת, אבל יש שמן בתקן מסוים, לא בטוח שמורשה רגיל מודע לזה.

לגבי הסחיבה, הביצועים טובים, הקקטוס די קל, אבל אתה

צריך להתרשם לבד.

הקקטוס עם 130 כ״ס הגיע בתור אופציה רק אחרי מתיחת פנים, אבל הפזה מחוץ לתקציב.

דווקא ה308 סטיישן אופציה טובה, זריזה, תא מטען מעולה לעגלה ומנוע חזק יותר.

החל מ2018 נוספו מערכוך בטיחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני עם ידנית מקבל בערך 1/17 בבין עירוני הררי. אוטומט יצרוך מעט יותר.

בסיטרואן c3  קיבלתי בין עירוני 1/14.5 אבל זה לפי מחשב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה בעייתי, אולי להיסתכל בהיסטורית טיפולים אם הרכב נכנס כאשר הנורית דלקה.

פורסם

מתי היה הריקול? אם חלף מספיק זמן ואין תקלות לא מוסברות מאז החלפת הרצועה, יכול להוות אינדיקציה?

פורסם

הריקול התחיל לקראת סוף שנה שעברה.

בפועל, לא כולם יגידו לך שנדלקה נורית, ולא כולם יגידו שהמנוע צורך שמן, חלק גם לא בודקים.

פורסם

החל מאיזה תאריך החליפו את רצועת הטיימינג הבעייתית? איך אפשר לבדוק מתי המנוע יוצר ולא מתי עלה לכביש?

פורסם

החל ממרץ 2017 היצרן שינה את הרצועה.

בפועל רכב מתחילת 2018 יכול להיות עדיין עם הרצועה הישנה.

אתה יכול לבדוק ריקול לפי מספר הרכב, כעיקרון לדגמי 2018 אין ריקול.

ריקול פיגו

פורסם

תודה! בדיוק הייתי באמצע עריכת ההודעה...

בהנחה שאני לוקח את הסיכון, מה התקלה הזו יכולה לגרום? זלילת השמן הזו, איזה טיפול היא מצריכה ובאיזו עלות?

אני ממש לא מבין בזה חוץ ממה שקראתי בפורום...

פורסם

אולי אפתח בזה שגם אני עברתי מפנדה ששירתה אותי בנאמנות ואמינות מוחלטת במשך 4 שנים לקקטוס שמשרתת אותי באותה נאמנות כבר 3 שנים.

הקקטוס סוחבת מצוין, היא קלה יותר משותפותיה למנוע וזה מורגש, הרכב מרווח יחסית ונוח מאד, עלות הטיפולים סבירה בהחלט כפי שגם עלה קודם לכן.

כרכב משפחתי צריך לקחת בחשבון שאין פתחי מזגן מאחור (ובכנות, בהרבה מכוניות להן יש פתחים כאלו, יעילותם לא משהו בלשון המעטה אבל אם הדבר חשוב לקונה אז צריך להיות מודע לכך).

וצריכת הדלק, אני מעולם באף רכב לא הצלחתי להוציא צריכה כמו זו שמדווח עליה לעיתים אבל אני נוסע 95% בתוך העיר, רוב הזמן עם מזגן, העיר היא חיפה עם עליות נון סטופ והרגל שלי על "הגז" כבדה נורא, הממוצע העירוני שלי הוא כ-12 ק"מ לליטר.... (זהה אגב לפנדה שם הגעתי ל-12-13 ק"מ לליטר).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
לפני 17 שעות, ברז כתב:

בהנחה שאני לוקח את הסיכון, מה התקלה הזו יכולה לגרום? זלילת השמן הזו, איזה טיפול היא מצריכה ובאיזו עלות?

יכול לההרס המנוע לרמה שתידרש החלפה, וזה יכול לקרות גם אחרי שביצעו את הריקול והחליפו רצועה, אם היא התפוררה כבר. יש פה סיכון.

אפשר לחפש כזו שהוחלף בה המנוע לחדש מהחברה.

לפני 17 שעות, ברז כתב:

אני ממש לא מבין בזה חוץ ממה שקראתי בפורום...

אתה כבר מבין הרבה יותר ממר ישראלי הממוצע... וזה חשוב כי רוב האנשים קונים בלי להבין, להתעמק ולחכות בסבלנות לאקזמפלר שמור וטוב.

פורסם

בהחלט אופציה אבל היא סופר מיני.

מנוע דומה לקקטוס עם 110 כ״ס ואותה תיבה.

יש מערכות בטיחות, נוחות נסיעה טובה, ברמת אבזור shine pk הבכירה יש אופציה לשילוב עור חום (קולורדו) כל שהסלון נעים.

מאחור מרווח בינוני.

• תוכן חדש...