Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמנות (ועלות) אחזקת ה-M2

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, RK כתב:

אתה בטוח? M נגישה לכל הדיוט? האידיאליזציה שלנו את חו"ל מוגזמת לדעתי. זה רכב יקר לאחזקה, ולרכישה, בכל מקום בעולם.

אנחנו רגילים לשלם על מכוניות בארץ סכומים מטורפים וקצת מסנוורים מזה.
אנחנו חושבים שאם נחיה במדינה אחרת עם מיסי רכב סבילים כולם יסעו על BMW ומרצדס כי כולם יקנו רכבים מפנקים ב-200K.
בפועל כמו פה, האנשים הפשוטים יבחרו באופציות סולידיות, הם לא יקנו BMW כי גם שם זה הרבה יותר זול מBMW. גם אם BMW עולה רק 200K שקלים שם זה עדיין סכום גבוה להוציא על רכב ביחס לאלטרנטיבות.
מי שהוא מעל הממוצע יוכל להרשות לעצמו להתפנק, רק ששם זה יעלה לו חצי מפה, זה ההבדל העיקרי.

• אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 18 דקות, טל172 כתב:

גם אני משלם סכום מאד דומה עבור ברז חדשה. עשיתי את הביטוח במרץ 2024. עבר נקי בן 40.

גם לי יצא מעט יותר זול בשומרה אבל לדעתי הפוליסה של AIG יותר "נדיבה" (כבר לא זוכר את כל הפרטים הקטנים).

אתה זוכר נכון, אבל ה"נדיבה" אותי שיעשע, זה כאילו אתה הופך את התאונה/גניבה להשקעה - תקבל מחירון + 1.5% ושטויות כאלו.

אני לא רואה בפוליסת ביטוח השקעה ולכן זה היה מיותר מבחינתי.

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, chrono כתב:

אבל הרי יש מכוניות אמריקאיות בארץ שהן ללא תקינה אירופאית - איך מזמינים חלפים בשבילן?

ישראל היא מהמדינות הבודדות בעולם - למיטב ידיעתי - שמקבלות הן תקינה אירופאית והן תקינה אמריקאית, כך שאין בעיה להביא חלקים עם תקינה כזו, לא חייבים אירופאית.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Doron_Z כתב:

30,000 שקל עלות אחזקה בשנה (לא כולל ירידת ערך, ימי מסלול וכו׳) זה סכום מפגר לרכב שהוא אומנם מדהים אבל עם כל הכבוד לא בדיוק פרארי ובחו״ל בשנתונים האלה נגיש לכל הדיוט. רק מחזק את זה שהמקסימום שאפשר לשאוף אליו בישראל עבור חובב הרכב הממוצע זה ברז/מיאטה. 

לייחוס, העלויות השוטפות שלי לברז החדשה הן כ 27000 ש"ח בשנה. מדובר על ביטוח, אגרה, טיפולים, בלמים, צמיגים וקצת יתרה לבלת"מים. לא כולל דלק וירידת ערך. אחוז נכבד מזה תלוי שימוש, בעיקר ימי מסלול כל חודש-חודשיים שמגדילים משמעותית את תחלופת הבלמים והצמיגים.

בברז מהדור הקודם העלות הייתה כ 20000 ש"ח בשנה עבור שימוש דומה.

@BobbyMiata מגיע למסלול בתדירות נמוכה יותר ומזמין את רוב החלפים בעצמו אז העלות הכוללת דווקא יוצאת דומה. פריט לפריט, נדמה לי שהעלויות ב M2 גבוהות בכ 30%-50% מבברז. אבל גם הביצועים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
פורסם

הכי טוב זה להנות מ-2 העולמות ולהחזיק בבית גם וגם :)

גם אני למדתי המון מבובי על הM2 אותו אני מכיר עוד ממועדון הרודסטרים.
אפשר להגיד שהוא הקנה לי ביטחון ובעזרתו הכרתי טוב יותר את המכונה עוד לפני שבכלל נהגתי באחת.

DSC02148.jpg

DSC02160.jpg

• אהבתי 9
  • מצחיק 2
פורסם

אין יותר מדי מה לתרום, רק לומר שהאקזמפלר נראה מדהים ובכלליות הפורם פקטור של הm2 מהשנתון הזה הוא על גבול המושלם. אחד הרכבים שפספסתי מהסיבה שאף פעם לא היה טיימינג נכון, אבל יש לו מקום חם (מאוד) בלב. 

• רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 9 שעות, mcshmupi כתב:

קצת מפתיע אותי שאתה אומר את זה.

תמיד חשבתי\ שמעתי שאולי במחיר ברז חדשה אפשר לחפש פורשה משומשת אבל  "העלויות אחזקה \ביטוח הרבה יותר יקרות, וזה עוד מבלי שמשהו התקלקל ובמקרה כזה חבל לך על הזמן..."

זה עניין של שנתון וק״מ. אבל מידיעה, פורשה קאיימן/בוקסטר מדור קודם (2012-2016) זולות יותר לאחזקה מ-M2. הביטוח זול יותר בכ-2,000 ש״ח ומכיוון שבפורשה הבלמים קטנים יותר (וטובים יותר, לא יודע איך הם עושים את זה 🤷‍♂️) הצלחות זולות משמעותית. בשאר הדברים, כל עוד מביאים חלקים לבד ומשלמים למוסך טוב על עבודה, זה יוצא קצת יותר זול. תיקונים/תקלות ושאר קטסטרופות - כמובן שהסיכון ברכבים האלו גדול יותר. 

עם זאת, פורשה מהשנתונים האלו תהיה יקרה יותר לרכישה מ-BRZ חדשה.

כמובן שלא ממש נכון להשוות רכב בין 8 שנים לרכב חדש, מי שיש לו BRZ חדשה ישן טוב יותר בלילה (אחריות), נהנה מרכב ״טרי״ יותר ובסופו של יום, גם עלויות האחזקה נמוכות יותר (ואפשר להוזיל עוד יותר עם חלקים מחו״ל). לצערי לא נהגתי, אבל אני שומע רק דברים טובים מאוד על ה-BRZ החדשה. 

לפני שעתיים, GTI33 כתב:

הכי טוב זה להנות מ-2 העולמות ולהחזיק בבית גם וגם :)

גם אני למדתי המון מבובי על הM2 אותו אני מכיר עוד ממועדון הרודסטרים.
אפשר להגיד שהוא הקנה לי ביטחון ובעזרתו הכרתי טוב יותר את המכונה עוד לפני שבכלל נהגתי באחת.

מוכרת לי ה-M2 שלך, מאוד דומה לזו מהתמונה בסוף הפוסט שלי 😜

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, BobbyMiata כתב:

זה עניין של שנתון וק״מ. אבל מידיעה, פורשה קאיימן/בוקסטר מדור קודם (2012-2016) זולות יותר לאחזקה מ-M2. הביטוח זול יותר בכ-2,000 ש״ח ומכיוון שבפורשה הבלמים קטנים יותר (וטובים יותר, לא יודע איך הם עושים את זה 🤷‍♂️) הצלחות זולות משמעותית. בשאר הדברים, כל עוד מביאים חלקים לבד ומשלמים למוסך טוב על עבודה, זה יוצא קצת יותר זול. תיקונים/תקלות ושאר קטסטרופות - כמובן שהסיכון ברכבים האלו גדול יותר. 

עם זאת, פורשה מהשנתונים האלו תהיה יקרה יותר לרכישה מ-BRZ חדשה.

כמובן שלא ממש נכון להשוות רכב בין 8 שנים לרכב חדש, מי שיש לו BRZ חדשה ישן טוב יותר בלילה (אחריות), נהנה מרכב ״טרי״ יותר ובסופו של יום, גם עלויות האחזקה נמוכות יותר (ואפשר להוזיל עוד יותר עם חלקים מחו״ל). לצערי לא נהגתי, אבל אני שומע רק דברים טובים מאוד על ה-BRZ החדשה. 

מוכרת לי ה-M2 שלך, מאוד דומה לזו מהתמונה בסוף הפוסט שלי 😜

לא חושב שנכון להשוות ברז חדשה לקיימן\בוקסטר 981. האחרונה חזקה יותר, נשמעת טוב יותר, איכותית יותר (ובפער לא קטן) והרבה הרבה יותר חזקה. גם הירידת ערך כנראה תהיה קטנה בהרבה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, כוכב השחר כתב:

לא חושב שנכון להשוות ברז חדשה לקיימן\בוקסטר 981.

הייתי מחליף את ״לא נכון״ ב״אבסורד״.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

2016 BMW M235i.

פורסם

הברז לא משפחתית קומפקטית בשום קונסטלציה, אבל להשוות בין רכבים שההבדל במחיר ביניהם הוא לכל הפחות פי 2 זה באמת אבסורד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בגלל שאתה מנהל פורום אתן לך קרדיט שזו הבהרה בשביל הדיוטות, שחס וחלילה לא יחשבו שזו משפחתית קומפקטית.
אחרת הייתי אומר שאתה סתם מבאס ולא מבין בדיחות.

• מצחיק 5

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
בתאריך 19.12.2020 בשעה 19:36, BobbyMiata כתב:

לא מעט, אם לומר את האמת. המכה העיקרית זה הביטוח. קצת יותר מ-10,000 ש"ח למקיף ועוד כ-1000 לחובה פותחים את חווית הבעלות וצריך לזכור שהמבחן השנתי (ביוני) יעלה עוד איזה 3200 ש"ח. טיפול קטן (בוצע) עלה כ-800 ש"ח לחלקים ועבודה (שמן ופילטר שמן). מה שמעמיד את ה"בוקר טוב, יש לך M2" על כ-15,000 ש"ח.

האמת שמחיר הביטוח ממש מפתיע לטובה, שמעתי שזה עולה סביב ה30K לM2 אז "רק" 10K זה ממש סביר

לצורך ההשואה אצלי החובה עולה כפול מעל 2000, והמקיף סביב ה7 וחצי, ועוד נחשב לרכב ספורטיבי עם עלויות ביטוח לא בשמיים מה שיש אצלי(לעומת וואגיות למשל)

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 7 שעות, ik3 כתב:

האמת שמחיר הביטוח ממש מפתיע לטובה, שמעתי שזה עולה סביב ה30K לM2 אז "רק" 10K זה ממש סביר

לצורך ההשואה אצלי החובה עולה כפול מעל 2000, והמקיף סביב ה7 וחצי, ועוד נחשב לרכב ספורטיבי עם עלויות ביטוח לא בשמיים מה שיש אצלי(לעומת וואגיות למשל)

כפי שראית, השנה זה סביב ה-9200 ש״ח. איזה רכב יש לך ומה הגיל?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...