Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמנות (ועלות) אחזקת ה-M2

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, BobbyMiata כתב:

ה-2 גרוש שלי לגבי ה-BRZ/בוקסטר - אני לא יודע כמה מהמגיבים לגבי הבוקסטר/קאימן באמת נהגו ברכב. יש לי הרבה מאוד קילומטרים של נהיגה חזקה על בוקסטר בסיסית בכבישים מאוד נכונים (הנה,  קישור פה). הבוקסטר הבסיסית, בלי LSD, בלי מנוע אטמוספרי ועם 4 צילינדרים ו-300 כ״ס היא אוטו מ ע ו ל ה. אין לי הרבה ניסיון על BRZ, על המקורית נהגתי כמה דקות ממש בכביש (הרגישה מאוד דומה למיאטה NC שהייתה לי בזמנו) ועשיתי סיבוב קצר על חדשה משופרת בנס הרים - רכב מצויין, אבל עם כל הכבוד, הפורשה הבסיסית טובה יותר (לא ב-Value for money), אבל אבסולוטית, דינאמית ומבחינת ההנדסה - עדיפה בעיני בכל פרמטר, זה אפילו לא כוחות, אבל מצד שני, זה גם רכב שעולה פי שלושה (!) 

לגבי מחשבות על הרכב הבא, תמיד יש...

אף אחד לא אמר שהטורבו זה לא רכב טוב, אבל זה כמו לרכוש סדרה 2 רגילה עם מנוע חזק (לא מתמצא בהצע) לעומת רכישה של m2, זה לא שהרכב יהיה רע, אבל יש הבדל מהותי, כמעט כל review על גרסאות הטורבו מדבר על כך, אין ספק שה 2.5 שונה מה 2 ליטר הרגילה,  ואין ספק שבכל הגרסאות יש מספיק כח, אבל זה לקנות פשרה. פשרה לא רעה אבל פשרה.

נהגתי על ה gt4 במסלול, כח יש, התנהגות יש, אבל התחושה בהגה דיי אנמית (יאמר לזכותם שהם עשו כנראה את המקסימום שאפשר להוציא מהגה חשמלי)

ואם כבר הרסנו לך את השרשור, אז אותו דבר לגבי brz, יש שם הכל, אבל ההגה החשמלי הורס המון מהחוויה, אחת מהמעלות של ה NC זה ההגה ההידראולי, רחוק מאוד מהחדות והיכולות של הפורש והברז, אבל התחושות בהגה קיימות וזה חלק (מהותי, לפחות לי) מהחוויה.

Miata ND2

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מצטער, אבל אתה כותב דברים שהם פשוט לא נכונים. 

ה-M2 מאוד מאוד שונה מסדרה 2 רגילה חזקה (והיו לי את שתיהן). בלי להכנס ליותר מדי פרטים, השלדה שונה משמעותית. בפורשה ההבדלים בין ה-2.0 וה-2.5 הרבה יותר צנועים והשלדה בשני המקרים מצויינת.

פורסם
לפני 21 דקות, Or05230 כתב:

אף אחד לא אמר שהטורבו זה לא רכב טוב, אבל זה כמו לרכוש סדרה 2 רגילה עם מנוע חזק (לא מתמצא בהצע) לעומת רכישה של m2, זה לא שהרכב יהיה רע, אבל יש הבדל מהותי, כמעט כל review על גרסאות הטורבו מדבר על כך, אין ספק שה 2.5 שונה מה 2 ליטר הרגילה,  ואין ספק שבכל הגרסאות יש מספיק כח, אבל זה לקנות פשרה. פשרה לא רעה אבל פשרה.

נהגתי על ה gt4 במסלול, כח יש, התנהגות יש, אבל התחושה בהגה דיי אנמית (יאמר לזכותם שהם עשו כנראה את המקסימום שאפשר להוציא מהגה חשמלי)

ואם כבר הרסנו לך את השרשור, אז אותו דבר לגבי brz, יש שם הכל, אבל ההגה החשמלי הורס המון מהחוויה, אחת מהמעלות של ה NC זה ההגה ההידראולי, רחוק מאוד מהחדות והיכולות של הפורש והברז, אבל התחושות בהגה קיימות וזה חלק (מהותי, לפחות לי) מהחוויה.

מבחינת היגוי כשאתה מדבר על הברז, איזה דור ניסית? כי יש הבדל בהיגוי בין הדורות

פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

מבחינת היגוי כשאתה מדבר על הברז, איזה דור ניסית? כי יש הבדל בהיגוי בין הדורות

דור קודם.

שמעתי ששיפרו בדור החדש. מצויין.

לי באופן אישח,  אם ב gt4 ההיגוי הפריע, מניח שגם בברז החדשה לא אופתע מהשינוי.

לפני שעתיים, BobbyMiata כתב:

אני מצטער, אבל אתה כותב דברים שהם פשוט לא נכונים. 

ה-M2 מאוד מאוד שונה מסדרה 2 רגילה חזקה (והיו לי את שתיהן). בלי להכנס ליותר מדי פרטים, השלדה שונה משמעותית. בפורשה ההבדלים בין ה-2.0 וה-2.5 הרבה יותר צנועים והשלדה בשני המקרים מצויינת.

יכול להיות שקצת הגזמתי עם ההשוואה, אבל ההשוואה לא הייתה בין 2 ל 2.5, ההשוואה הייתה בין פורש גודשת לאטמוספרית.

השלדה מצויינת מסכים. 

אבל לרכב מסלול, לא רואה איך אפשר לקנות קיימן base מול M2.

בכל מקרה זה אולי אינדיבידואלי. לא מתכוון להתווכח ובטח לא להרוס לך את השרשור 😅

Miata ND2

פורסם
לפני 12 שעות, Or05230 כתב:

דור קודם.

שמעתי ששיפרו בדור החדש. מצויין.

לי באופן אישח,  אם ב gt4 ההיגוי הפריע, מניח שגם בברז החדשה לא אופתע מהשינוי.

כשאתה מדבר על היגוי אתה מתכוון לתחושות ופידבק אני מניח אז לא, לא שיפרו מהדור הקודם, להפך בדור 2 הוא דווקא פחות טוב בעיקר במהירויות נמוכות. 

אני מצאתי את ההיגוי בדור ראשון ממש אחלה (מה שכן אין לי ניסיון בכלל עם היגוי הידראולי אז אין לי רפרנס) אז אם זה מה שאתה אומר אין לך מה לנסות את דור 2 בקטע הזה (למרות שבסכ״ה כחבילה כוללת ברור שזה רכב טוב יותר, גם בכוח גם בהתנהגות גם בליטוש וגם ברמת הגימור. מינוס בהיגוי, מינוס באמינות ומינוס בהנדסת אנוש) 

• אהבתי 1
  • 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אני חייב לכם כמה עידכונים לגבי ה-M2 שעברה עוד טיפול (רגיל) ועידכון תעריפי ביטוח לשנה החדשה. אבל נשאלה פה השאלה מי המחליפה. 

אז, מחליפה אין, אבל יש תוספת... תוכלו לקרוא על החברה שהצטרפה לגארג׳ הביתי ממש פה

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, יש עוד כמה עדכונים קטנים ל-M2 - בטיול האחרון לארה״ב (באוקטובר, לקחתי את הזמן עם העדכונים) הבאתי תושבות מנוע וגיר מחוזקות (מעט, OEM+ לא קשיחים לגמרי), וגם החלפתי איזה צינור קירור עליון שהחזיר את נשמתו ומדחס מזגן. 

עוד מעט ארשום הכל כולל עלויות בצורה מסודרת, אבל...

יש מחליפה והיא כבר בחניה.

ניחושים? 

🤭

בנתיים סוגר פה כמה פינות:

הבאתי תושבות מחוזקות למנוע ותיבת הילוכים כדי לחדד עוד קצת את השלדה מבלי להשתולל, וגם כי אחרי 100,000 ק״מ לא יודע מה היה המצב של התושבות. 

אלו התושבות:
https://www.034motorsport.com/motor-mount-street-density-bmw-f2x-f3x-f87-m2.html

הן זהות למקוריות אבל בלי הנוזל ההידראולי ועם גומי קשיח ב-20%. 

עלות כולל תושבות גיר - כ-1000 ש״ח. 

במקביל התקלקל גם המדחס של המזגן, התיקון + ההתקנה עלו 2,300 ש״ח.

אחרי כמה שבועות גם הלך צינור קירור עליון ונפרדתי מעוד 500 ש״ח.

אז העלות עד כה: 3,800 ש״ח. השנה הכי זולה לי עד כה :)

והאמת היא שחשבתי שאסחוב עוד איזו שנה/שנה וחצי ואז אחליף, היו לי כמה כיוונים, אבל אז הגיע רכב שהתאים לי בול מבחינת גיוון. 

לא אתן יותר רמזים... :)

פורסם

מצד אחד מי שהיה לו פעם מיאטה הוא "נרקומן" וירצה מתישהו לחזור לרכב הזה

מצד שני, אני נוטה לחשוב שאם מדובר בעליה ברמה אז פורשה

עומר :-)

פורסם

אולי משהו אמריקאי?
C8 קורבט, או מוסטנג?
הוא רשם גיוון...

אגב, 
גם רוביקון הוא סוג של גיוון

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...