Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמנות (ועלות) אחזקת ה-M2

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 36 דקות, Doron_Z כתב:

אני חושב שהביטוח לבד של 12,500 לנהג מעל 40 עם עבר ביטוחי נקי זה לבד מוריד 90 אחוז מהאנשים הממוצעים שכן יכולים לתת פוש על התקציב של הברז ואולי ללכת על אחת משומשת כזאת. זה עוד לפני עלות טיפולים, דלק וחלפים כבר מוריד את החשק. 

ומה שעצוב זה שבסוף עד שיש נזק שאתה אומר לעצמך יופי לפחות חלק מכספי הביטוח יחזרו אלי - אתה כבר מעדיף לתקן עצמאית ולספוג עוד אלפי שקלים כדי לא להסתכן בתביעה של הביטוח הקדוש שקיבל ממך 12,500 וישב בייסיקלי רגל על רגל למשך כל השנה. 

לא חושב שהביטוח יהיה שונה בברז - אולי אני טועה. אני משלם על ה-M235 כ-11 אש״ח, ואני בן 27 ללא תביעות עם עבר ביטוחי. המחיר לא סופר נוראי כי ברכב הקודם (גולף MK7 שהמחירון שלה היה 60 אש״ח) שילמתי כ-7 אש״ח.

לגבי הקטע עם לספוג את הנזק בעצמך, אני מסכים. הביטוח מבחינתי זה נטו ליום שחור של תאונה מאסיבית או גניבה. דברים קטנים אני מעדיף לסדר לבד כי לרוב זה יצא זול יותר מאשר העלייה בפרמיה.

לפני 23 דקות, BobbyMiata כתב:

דווקא כשעושים את החשבון ככה, מגלים שהשד לא מאוד נורא. (אני גם לא סופר את הדלק, כ-7 ק"מ לליטר בממוצע)

לעולם לא אבין מה אני עושה נכון כשאני בקושי מגרד את ה-1 ל-6 (נסיעה מפוקקת בין עירונית - אבל גם בימים רגילים כשאני לא נוסע לעבודה).

2016 BMW M235i.

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, BobbyMiata כתב:

טיפולים - אני לרוב מביא את החלקים לבד ומשלם רק על עבודה, כך שהטיפולים הם סביב 1,000-2,000

רפידות - אני מביא מחול לבד, סט של רפידות משופרות קדימה/אחורה לקיט המוגדל עלה לי כ-2,000 ש"ח

צלחות בלימה - סרט, יכול לעלות כ-10,000 ש"ח, אבל האחוריות מחזיקות 100,000 ק"מ (לא טעות) והקידמיות בין שנתיים לשלוש שזה בין 20,000 ל-30,000 ק"מ באופי הנהיגה שלי (3-4 טיולים גדולים, 2-3 ימי מסלול, גיחות לנס הרים אני לא סופר)

צמיגים - בין 3,000 ש"ח ל-6,000 ש"ח לסט

דווקא פה ההבדל מול מיאטה בולט לרעה. חלפים לטיפול במיאטה עולים 200 ש"ח (וגם זה, אם אתה  מחליט להתפרע עם השמן), ושעת עבודה בכל מסוך שאתה סומך עליו תספיק כדי להחליף שם שמן (או להחליף לבד :) ).

צלחות - אתה מתייחס ל-100,000 ק"מ בתור הרבה, במיאטה שלי אני עם צלחות מקוריות מקדימה ומאחורה, ובינתיים אחרי 125,000 ק"מ אין עדיין שום סיבה להחליף אותן. גם הצמיגים בעלות סבירה יותר. כמובן שכל זה מושפע מהביצועים של הרכב, אבל זה דווקא מדגים שכן יש הבדל מורגש בעלויות תחזוקה של רכב ספורט יקר ומהיר לרכב ספורט זול ואיטי. לעומת זאת, ההבדל בין מיאטה למאזדה3/6 בתחזוקה הוא אפסי.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, BobbyMiata כתב:

נכון ואני תמיד מופתע כשאני עושה את החשבון (זו אחת הסיבות שאני מתחזק את השרשור הזה), אבל כמו שכתבו לפני, רוב הסכום היה שידרוגים ונזק ואת זה לא נכון "לספור" כי גם בברז/מיאטה יכולה להיות אותה ההוצאה. נזכרתי ששכחתי לספור טיפול במוסך מורשה - 1,500 ש"ח. אאאאבל אם אתה רוצה לעשות חשבון נכון יותר, קח בחשבון רק את העלויות הללו:

ביטוח - 9,200 (כולל הכל) - זה יקר בכ-3000 ש"ח מברז חדשה

טיפולים - אני לרוב מביא את החלקים לבד ומשלם רק על עבודה, כך שהטיפולים הם סביב 1,000-2,000

רפידות - אני מביא מחול לבד, סט של רפידות משופרות קדימה/אחורה לקיט המוגדל עלה לי כ-2,000 ש"ח

צלחות בלימה - סרט, יכול לעלות כ-10,000 ש"ח, אבל האחוריות מחזיקות 100,000 ק"מ (לא טעות) והקידמיות בין שנתיים לשלוש שזה בין 20,000 ל-30,000 ק"מ באופי הנהיגה שלי (3-4 טיולים גדולים, 2-3 ימי מסלול, גיחות לנס הרים אני לא סופר)

צמיגים - בין 3,000 ש"ח ל-6,000 ש"ח לסט

דווקא כשעושים את החשבון ככה, מגלים שהשד לא מאוד נורא. (אני גם לא סופר את הדלק, כ-7 ק"מ לליטר בממוצע)

אין ספק שזו לא ברז ולא מיאטה, ואכן, גם לא פרארי... (דווקא פורשה מהשנתונים האלו זול יותר להחזיק, אגב)

ביטוח - אני משלם על ברז חדשה סכום זהה, לא יודע אולי דפקו רק אותי. אין לי תביעות, ואני "רק" בן 36.
טיפולים - עוד לא יודע.
רפידות - רפידות של ברז חדשה עולות סדר גודל של 2000 שקלים לסט קדמי+אחורי בחנות החלפים. לא רפידות משופרות/מוגדלות. רפידות רגילות. במוסך לפי מה שכתבו תשלם הרבה יותר.
צלחות - לא יודע כמה.
צמיגים - גם בברז החדשה על צמיגים טובים תשלם 3500-4000.

כמובן כשהולך משהו בBMW עלויות התיקון/החלפה הן כנראה גבוהים משמעותית (לא בדקתי כמה עולה החלפת מכסה שסתומים ואטם בברז אבל אני מקווה שזה פחות).
אני מאמין שהברז תהיה גם אמינה יותר, יש שם פחות חלקים שיכולים להתקלקל בסופו של יום.
אבל העלויות השוטפות? ברז בארץ ישראל זה לא עולם אחר מBMW מסתבר.

לפני 3 שעות, Doron_Z כתב:

מה שעצוב זה שבסוף עד שיש נזק שאתה אומר לעצמך יופי לפחות חלק מכספי הביטוח יחזרו אלי - אתה כבר מעדיף לתקן עצמאית ולספוג עוד אלפי שקלים כדי לא להסתכן בתביעה של הביטוח הקדוש שקיבל ממך 12,500 וישב בייסיקלי רגל על רגל למשך כל השנה. 

אני חושב שזו בעיה שכל מי שמחזיק רכב ספורטיבי מתמודד איתה.
כמו שכתבת "ביטוח קדוש" - בסופו של יום מספר החברות שמוכנות לבטח את הרכבים האלו הוא זעום (בברז חוץ מAIG אתה לא תקבל אף הצעה הגיונית משום חברה אחרת).
תביעה אחת תוביל בוודאות לעליה בפרמייה, שתי תביעות כבר לא יבטחו אותך לעיתים כפי שהם הסבירו לי כששאלתי.
הרכבים הללו מועדים לתביעות, הם מאוד נמוכים, חניה פשוטה יכולה להסתיים כמו שקרה לבחור, והם נוסעים לא פעם בצורה ספורטיבית ותמיד יכול לקרות משהו לא צפוי, לכן לנסוע עם רכב כזה כשיש לך כבר פסילה אחת זה לנסוע על ביצים, וזה מוציא את כל הפואנטה מהרכב.
מכאן אני מבין לחלוטין למה מי שמחזיק רכב כזה מפעיל ביטוח רק כשאין ברירה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

לא בדקתי כמה עולה החלפת מכסה שסתומים ואטם בברז אבל אני מקווה שזה פחות

מכסה השסתומים - אולי אפילו פחות מבמיאטה ישנה :) אני צריך להחליף את שלי, כי דפקתי בו את ההברגה (אפשר לתקן, אבל בא לי להחליף, שיהיה חדש-דנדש). רק מה - לא מייצרים אותו יותר, ואין אותו במלאי בשום מקום. עד שמצאתי אותו בחנות בארה"ב, זה גם יקר (מעל $300), גם משלוח UPS, וגם מסים. מפה לשם, 2000 על מכסה שסתומים מסכן, כשבמאזדה 6 עם אותו מנוע הייתי יכול למצוא אותו מפירוק במחיר סמלי. רק שיש בו צינור שיוצא במקום אחר, ולכן זה לא מתאים 😔. אטם, לעומת זאת, זה כמה עשרות שקלים - וקשה לי להאמין שעבור במוו זה משמעותית יקר יותר - בכל זאת עדיין מדובר בחתיכת גומי, רק קצת יותר גדולה.

לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

רפידות - רפידות של ברז חדשה עולות סדר גודל של 2000 שקלים לסט קדמי+אחורי בחנות החלפים. לא רפידות משופרות/מוגדלות. רפידות רגילות. במוסך לפי מה שכתבו תשלם הרבה יותר.

וואו... על מה? כולה רפידות... תבדוק ב-RockAuto, אני די בטוח שייצא לך 1/5 מהמחיר.

פורסם
לפני שעתיים, BobbyMiata כתב:

אין ספק שזו לא ברז ולא מיאטה, ואכן, גם לא פרארי... (דווקא פורשה מהשנתונים האלו זול יותר להחזיק, אגב)

קצת מפתיע אותי שאתה אומר את זה.

תמיד חשבתי\ שמעתי שאולי במחיר ברז חדשה אפשר לחפש פורשה משומשת אבל  "העלויות אחזקה \ביטוח הרבה יותר יקרות, וזה עוד מבלי שמשהו התקלקל ובמקרה כזה חבל לך על הזמן..."

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

@farkash7 כולם מספרים שהם מוצאים ביטוחים של BRZ בזול וכשאתה מבקש מהם באופן אישי מספרים אתה מגלה שזה הישראלי הטיפוסי וכולם מבלבלים תמוח (כנראה חוץ מהבחור בשרשור מקביל שחילץ מAIG מחיר מעולה).

מה שאתה משלם זה תואם את הרוב המוחלט של מי שעשה ביטוח בחודשים האחרונים, ואגב לי בשומרה יצא זול יותר מאשר AIG.

מעבר לזה ובתייחס לשרשור, יש הבדל גדול בעלויות בין להחזיק רכב ספורט כסטוק לבין להתחיל לשפר, ועוד יותר אם אתה נוהג אגרסיבי על המסלול או רגוע. אין סתירה בין צלחות במיאטה שמחזיקות 100,000 ק"מ או סט שצריך להחליף אחרי 20,000 - הכל תלוי באופי הנהיגה.

מה שכן, לפחות אצלי למדתי שרכיבי האפטרמרקט אמנם עולים יותר אבל מחזיקים הרבה יותר.

פורסם (נערך)

אני יודע שלא דפקו רק אותי, הייתי ציני.
שמעתי על לפחות עוד 2 שמשלמים משהו באזור שלי.
כן, יש מצב שיש כאלה שמשלמים פחות, אבל לדעתי הם גם ביטחו את הרכב הרבה לפני, המחירים אז היו מעט שונים, וגם בחידוש פחות יכולים להקפיץ להם מחיר, אולי גם לקוחות חוזרים של AIG וזה משנה.
טוב לדעת שיש עוד חברה שנכנס לתחרות, אבל גם איתה, מספר החברות שמוכנות לבטח את הרכבים הללו עדיין זעום. בסופו של יום עם תביעה אחת רשומה אתה מסתכן מאוד, כי כפי שאמרתי, שתי תביעות ירחיקו ממך לא מעט חברות אם לא את כולן, זה כמו פסילה בסופר מריו, רק שיש לך שתי נסיונות בלבד לא 3 ואין פרחים לאסוף בדרך.

לפני 49 דקות, chrono כתב:

וואו... על מה? כולה רפידות... תבדוק ב-RockAuto, אני די בטוח שייצא לך 1/5 מהמחיר

אין לי מושג למה הן עולות ככה, אבל זה המחיר לרפידות מקוריות לרכב הזה.
רפידות אפטרמקט עולות אותו דבר ואמורות להיות טובות יותר.
אולי יש תחליפים זולים יותר, לא בדקתי, עוד נשאר בשר על הרפידה אז לא השקעתי בזה זמן.

פורסם
לפני 17 שעות, BobbyMiata כתב:

נאחס נוסף גיליתי אחרי חודש בערך. מישהו נכנס לי בפנס האחורי ושבר לי את הבקליט. אחרי כמה טלפונים, הצלחתי להשיג פנס משומש מפירוק ונפרדתי מעוד 1,000 ש״ח.

בפעם הבאה שהפנס השמאלי שלך נדפק שלח לי הודעה :-) שוכבים אצלי במחסן כבר 5 שנים. אני אז ניצלתי את ההזדמנות הזו להחליף את הפנסים ל- LCI שלטעמי יפים יותר. 

פורסם
לפני 14 דקות, Supertigre כתב:

אני אז ניצלתי את ההזדמנות הזו להחליף את הפנסים ל- LCI שלטעמי יפים יותר. 

מתעלק: איפה הכי כדאי להזמין פנסי LCI אחוריים? אני גם רוצה לעשות את ה-retrofit הזה - לא יכול לסבול את הפנסים הרגילים.

יש לי כבר את הקונקטורים ואת הפינים - קניתי מזמן כי ידעתי שאגיע לזה מתישהו.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

רפידות אפטרמקט עולות אותו דבר ואמורות להיות טובות יותר.
אולי יש תחליפים זולים יותר, לא בדקתי, עוד נשאר בשר על הרפידה אז לא השקעתי בזה זמן.

סיקרנת אותי (במיוחד עם האמירה שאפטרמרקט עולות אותו דבר). אז הנה התוצאות מ-RockAuto (בחרתי שרירותית בברז 2023, כי רשמת שיש לך אחת חדשה - אם יש לך דור קודם, תבחר שנתון קודם, המחירים יהיו דומים):

https://www.rockauto.com/en/catalog/subaru,2023,brz,2.4l+h4,3451283,brake+&+wheel+hub,brake+pad,1684

סט קדימה+אחורה של בוש עולים פחות מ-$70, אז אין מסים - תוסיף משלוח UPS, ותוך שבוע הם אצלך בבית, ובעלות של פחות מ-400 ש"ח. בפורום מיאטות הרבה אוהבים את הרפידות Z23 של PowerStop, שקצת יותר יקרות - אותן צריך יהיה להזמין בנפרד (קדימה/אחורה) כדי לחסוך במסים, אז זה ייצא באזור ה-600 ש"ח. עדיין מאוד, מאוד רחוק מה-2,000 ש"ח שהזכרת...

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Fraysa כתב:

מתעלק: איפה הכי כדאי להזמין פנסי LCI אחוריים? אני גם רוצה לעשות את ה-retrofit הזה - לא יכול לסבול את הפנסים הרגילים.

יש לי כבר את הקונקטורים ואת הפינים - קניתי מזמן כי ידעתי שאגיע לזה מתישהו.

אני רכשתי אז ב- ebay מאיזה מוכר גרמני (בדקתי וכבר אין לו). בתכלס מוכרים באיביי מלטביה הם הכי זולים ועם תשלום ב-paypal לא הייתי דואג. המוכר הזה לדוגמה מוכר סט במחיר טוב.

את ההתקנה והקידוד ביצעתי לפי המדריך שכאן, עבר ללא בעיות.  את הקונקטור הישן הצמדתי באמצעות אזיקון לכבל כדי שלא יהיה חופשי. אצלי גם הוספתי השחרה קלילה מאוד שלטעמי מוסיפה, מהסוג שלא ממש מבחינים בזה אלא הפנס נראה כמו אדום עמוק/כהה יותר, או שאתה יכול כמו בתמונת פרופיל שלך להוסיף פס השחרה קטן לאור הרוורס. 

לפני 46 דקות, chrono כתב:

בפורום מיאטות הרבה אוהבים את הרפידות Z23 של PowerStop

איך אפשר להזמין לישראל מוצר שאין לו תקן אירופאי? 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם (נערך)
לפני כשעה, chrono כתב:

סט קדימה+אחורה של בוש עולים פחות מ-$70

לא יודע מה הבוש האלו שוות...
למצוא פתרון יותר זול אפשר גם בארץ, מבחינה פיזית הרפידות זהות לשל הדור הקודם (התרכובת לא זהה), כלומר אפשר לקנות רפידות דור קודם, אבל אין לי מושג מה תחסוך.
מבחינה פיזית הרפידה זהה לרפידות בדגמים אחרים של סובארו, לא סגור אם B4 או דגם אחר, אז יש עוד אופציות לרפידה זולה.
צריך אבל לזכור שזה רכב ספורטיבי ומבחינת בלמים גם ככה לא מדובר בעילוי, צריך פתרון טוב, ואין לי מספיק ידע מהו פתרון טוב וזול מהרשימה שציינת ואין לי מושג איזה עיזים תכניס חברת השילוח. 

מה שטוב למיאטה אולי יהיה טוב לBRZ, שווה לבדוק את זה כשבאים להחליף רפידה, מה שכן הייתי מוסף עזים של חברות שילוח, 600 שקלים הופכים ל1000 מהר מאוד, אם בכלל תצליח לקבל אותה.
זה עדיין זול לרפידה ספורטיבית טובה, זול מדי כדי להיות אמיתי בארץ הקודש אם לאמר את האמת.
אם מישהו בודק את זה על בשרו יהיה נחמד אם יעדכן.

קצת סטינו מנושא הדיון... נסכם שתמונת המצב שהציג דורון היא לא בדיוק נכונה בהקשר של הברז החדשה.
נסכם גם שלהחזיק M2 זה עדיין כנראה יותר יקר.

פורסם
לפני 25 דקות, Supertigre כתב:

איך אפשר להזמין לישראל מוצר שאין לו תקן אירופאי? 

לא יצא לי להזמין PowerStop לארץ, אז לא יודע להגיד לך. אבל הרי יש מכוניות אמריקאיות בארץ שהן ללא תקינה אירופאית - איך מזמינים חלפים בשבילן? אני מאמין שלא תהיה בעיה.

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

לא יודע מה הבוש האלו שוות...
למצוא פתרון יותר זול אפשר גם בארץ, מבחינה פיזית הרפידות זהות לשל הדור הקודם, כלומר אפשר לקנות רפידות דור קודם, אבל אין לי מושג מה תחסוך.
מבחינה פיזית הרפידה זהה לרפידות בדגמים אחרים של סובארו, לא סגור אם B4 או דגם אחר, אז יש עוד אופציות לרפידה זולה.
צריך אבל לזכור שזה רכב ספורטיבי ומבחינת בלמים גם ככה לא מדובר בעילוי, צריך פתרון טוב, ואין לי מספיק ידע מהו פתרון טוב וזול מהרשימה שציינת ואין לי מושג איזה עיזים תכניס חברת השילוח. 

מה שטוב למיאטה אולי יהיה טוב לBRZ, שווה לבדוק את זה כשבאים להחליף רפידה, מה שכן הייתי מוסף עזים של חברות שילוח, 600 שקלים הופכים ל1000 מהר מאוד, אם בכלל תצליח לקבל אותה.
זה עדיין זול לרפידה ספורטיבית טובה, זול מדי כדי להיות אמיתי בארץ הקודש אם לאמר את האמת.
אם מישהו בודק את זה על בשרו יהיה נחמד אם יעדכן.

שום עזים של חברת שילוח. מתחת ל-$75 לא לוקחים שקל. רק לפני חודש הזמנתי מ-RockAuto מאייד חדש, שהמחיר שלו היה $74.49 (והמשלוח עוד $79 :) ) - הגיע תוך שבוע, בלי שום עזים ובלי שום תשלומים אקסטרה. 515 ש"ח למאייד חדש (אמנם תחליפי), כשבארץ רצו מעל 2000 ש"ח על מקורי. לגבי רפידות - עוד לא יצא לי להזמין את האלה ברשימה ששלחתי, אבל הזמנתי בעבר רפידות של ווגנר מאמאזון, גם במחיר בדיחה (באזור ה-20-30 דולר לציר), שהגיעו ללא שום בעיות. הן לא היו מי יודע מה (אל תבין לא נכון, האוטו בלם כמו שצריך, אבל לא הייתה פרוגרסיביות טובה), וגם לא שרדו הרבה (פחות מ-30,000 ק"מ). אז כשהייתי צריך להחליף, שמתי רפידות מקוריות של מאזדה - אבל רק כי המחיר שלהן היה סביר יחסית, באזור ה-300 ש"ח לציר. נראה אם הרפידות המקוריות שוב יחזיקו 80,000 ק"מ כמו הראשונות...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, Doron_Z כתב:

בחו״ל בשנתונים האלה נגיש לכל הדיוט.

אתה בטוח? M נגישה לכל הדיוט? האידיאליזציה שלנו את חו"ל מוגזמת לדעתי. זה רכב יקר לאחזקה, ולרכישה, בכל מקום בעולם.

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

ביטוח - אני משלם על ברז חדשה סכום זהה, לא יודע אולי דפקו רק אותי. אין לי תביעות, ואני "רק" בן 36.

לפני 4 שעות, GTאי כתב:

מה שאתה משלם זה תואם את הרוב המוחלט של מי שעשה ביטוח בחודשים האחרונים, ואגב לי בשומרה יצא זול יותר מאשר AIG.

גם אני משלם סכום מאד דומה עבור ברז חדשה. עשיתי את הביטוח במרץ 2024. עבר נקי בן 40.

גם לי יצא מעט יותר זול בשומרה אבל לדעתי הפוליסה של AIG יותר "נדיבה" (כבר לא זוכר את כל הפרטים הקטנים).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...