Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמנות (ועלות) אחזקת ה-M2

פוסטים מומלצים

פורסם

העוצמה של האימפקט זה כדי שאפשר יהיה לפתוח את האומים (זה החלק המעצבן), לא בשביל לסגור. סגירה אני עושה עד הידוק קל ומשם עם מפתח מומנט "לפי הספר" שזה 140nm במקרה שלי.

אתמול בוצע כיוון זוויות ההיגוי ("פרונט") על שני הצירים, אז עכשיו הכל פיקס. 😁

לעניין העלות, אכן עלה קצת יותר מ-800 ש"ח... אז אני על 25,000 השנה. 

• אהבתי 2
  • חודשיים מאוחר יותר...
  • תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מחיר הביטוח עלה בכ-10%.
מחיר הרכב לדבריך במחירון עלה בכ-10% בשנה האחרונה (רוב העליות הם בשנה האחרונה).
כביכול נשמע הגיוני, רק שמחיר הביטוח מראש יקר פחד...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

רכב מדהים ומאד אמין והוצאות יתמתנו אחרי שנתיים-שלוש כאשר כבר תשקיע בו את הדברים שרצית. אמנם אין לי m2 אבל גם במוו ואצלי דווקא טסט עלה ב 50 שקל לעומת שנה שעבר , באמת מוזר. שלב הבא pure turbo ואז לא תרצה למכור אותו לעולם.

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

מברוק (מאוחר) על הרכב

עם כל הכבוד - עדיין מתגעגע לWRX שהייתה לך שקנית מעידן :)

פשוט נראתה וואוו,אי אפשר שלא לבהות..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 14 שעות, BobbyMiata כתב:

טיפול - הייתי צריך רק טיפול קטן, שמן מנוע, פילטר שמן ופילטר אוויר, כ-700 ש״ח לעבודה + חלקים. .

יותר זול מסיויק 2012 :)

אחרי שנתיים, יש איזו תובנה לגבי חיסרון או משהו שמציק לך ככה ששמת לב אליו? משהו שהיית רוצה שיהיה אחרת או חסר לך?

כמובן שלא במחירים אלא ברכב עצמו. 

רכב חלומי בהחלט. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 4.4.2022 בשעה 21:31, BobbyMiata כתב:

הזמנתי גם סטאבים

יכול להסביר את זה להדיוטות?

בבימר ברגי הגלגל במקור הם הזכרים והנאבה היא הנקבה, והדברים האלו בעצם הופכים את העניין, כך שכשאתה מחליף גלגל אתה מלביש את הגלגל על ההברגות?

לגבי ההגה - הוא נראה מדהים, אבל איכשהו כל ההגאים של BMW שיצא לי לאחוז בהם היו עם חישוק מאוד עבה ולי אישית זה היה פחות נוח, כנראה שזה מתאים לכפות ידיים גדולות.

פורסם
לפני 5 שעות, Fazer כתב:

יכול להסביר את זה להדיוטות?

בבימר ברגי הגלגל במקור הם הזכרים והנאבה היא הנקבה, והדברים האלו בעצם הופכים את העניין, כך שכשאתה מחליף גלגל אתה מלביש את הגלגל על ההברגות?

לא יכולתי להסביר את זה טוב יותר. האמת שמסתבר שהסטאבים האלו קצת משתחררים 😳, והצלחתי לשבור ראש של אלן כשחיזקתי אחד מהם. צריך להקפיד לוודא סגירה עם מפתח מומנט כל כמה פתיחות וסגירות של גלגלים. היתרון הוא שיותר נוח להחליף גלגל (ואני מחליף בין סטים של דיילי למסלול/טיול) - לא בטוח שזה ״שיפור״ כזה קריטי, אני לא מחליף המון, משהו כמו אחת לחודשיים שלושה. 

לפני 5 שעות, Fazer כתב:

לגבי ההגה - הוא נראה מדהים, אבל איכשהו כל ההגאים של BMW שיצא לי לאחוז בהם היו עם חישוק מאוד עבה ולי אישית זה היה פחות נוח, כנראה שזה מתאים לכפות ידיים גדולות.

מתרגלים. ספציפית זה קצת פחות עבה מאחרים, אבל כלל אני מסכים איתך.

לפני 5 שעות, ניקו פ. כתב:

אחרי שנתיים, יש איזו תובנה לגבי חיסרון או משהו שמציק לך ככה ששמת לב אליו? משהו שהיית רוצה שיהיה אחרת או חסר לך?

וואוו, שאלה מצויינת. 

אין איזה חסרון בולט שאני יכול לחשוב עליו בחבילה הזו (מבלי להכנס להשוואות לרכבים אחרים או אפילו שנתונים מאוחרים יותר, כי זה אינסופי). אני יכול לחשוב על דברים קטנים.

1. אין אפשרות ל-sync בבקרת האקלים שזה ממש מוזר. כלומר אם אני צריך תמיד לשנות טמפרטורה זה תמיד פעמיים (לנהג ולנוסע ואני לרוב לבד) - קטע לא ברור, לא ראיתי שום אופציה לבטל את זה, אפילו לא בתוכנה, אם למישהו יש פטנט - אשמח!

2. עוד דבר מוזר זו ההפרדה בין פיתחי המיזור העליון לשאר בקרת האקלים - יש חוגה שנעה בין חם לקר למעלה והיא נפרדת מבקרת האקלים, אז אפשר להזרים אוויר חם למטה וקר למעלה או ההפך - זה ״קטע״ קצת מוזר של במוו והייתי צריך קצת לחפור כדי להבין למה צריך לכוון הכל פעמיים.

3. עוד נקודה קצת מרגיזה זה החיישן הגשם - צריך כל הזמן לכוון את הרגישות כדי לקבל את המצב ביניים הנכון, דווקא הפתרון הידני שיש ברוב המכוניות עדיף (הכוונה להשהייה בין ניגובים).

4. הוינקרים חוזרים תמיד למרכז, אז תמיד כשמבלטים וינקר, יוצא שמאותתים לצד השני ואז צריך להפסיק את זה - עוד ״קטע״ של במוו - לא ברור בכלל. 

5. מדיד שמן (!!!) - אין מדיד שמן ברכב וזה אומר שצריך לבדוק דרך המחשב (וחשוב לבדוק כי הרכב אוכל כליטר עד ליטר וחצי שמן בין טיפולים, במיוחד בימי מסלול וטיולים) והבדיקה מעצבנת כי חייבים לבדוק על מנוע חם ולעיתים קרובות נכשלת וצריך לנסות כמה פעמים. 

ברמת הגימור, חסר לי כיוון הגב התחתון (היה בתוספת תשלום), התאורה האדפטיבית (כנ״ל) וחיישני חניה קידמיים (לא הייתה אפילו אופציה, התווסף בקומפטישן). היו לי את כל אלו ב-235 הקודמת וזה בהחלט שווה את ההשקעה בקניה. 

• אהבתי 1
פורסם

אפשר התייחסות נקודתית להבדלים המרכזיים שאתה חש בין ה235 והאמ2? 

זה רכב עם פרופורציות מושלמות, כל פעם שאני רואה אותה בכביש אני מרייר קצת. לראש״צ הקודם שלי היתה קומפטישן בכחול אמ, רכב מטריף.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה!

אלו בדיוק הדברים הקטנים שמכירים אחרי קצת זמן עם רכב ולא בהתחלה.

חלק מהם היו מפריעים גם לי, וזה נורא סקרן אותי מה יכול להיות פחות טוב ברכבים כאלו שבאמת תוכננו בקפידה על כל פרט.

מסכים שהרכב מטריף ובמיוחד בצבע הזה. מקווה שתהנה ממנו עוד הרבה שנים.

אגב, פורשה בהחלט נשמע כמו מעבר לגיטימי. ראיתי לא מזמן כתבה על ה-GT3 החדשה ופשוט הדהימה אותי החשיבה על הנהג (והמסלול) שהוכנסה לרכב הזה. כאילו שישבו יורגן ופריץ על כל פרט ברכב ואמרו "בוא נראה איך מי שאוהב נהיגה ירצה את זה". הבחור קרא לביקורת בסופה שהמכונית קשורה בדנא לנהג ונראה שה-M2 גם יכולה להיכנס בקטגוריה הזו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 3 שעות, BobbyMiata כתב:

1. אין אפשרות ל-sync בבקרת האקלים שזה ממש מוזר. כלומר אם אני צריך תמיד לשנות טמפרטורה זה תמיד פעמיים (לנהג ולנוסע ואני לרוב לבד) - קטע לא ברור, לא ראיתי שום אופציה לבטל את זה, אפילו לא בתוכנה, אם למישהו יש פטנט - אשמח!

2. עוד דבר מוזר זו ההפרדה בין פיתחי המיזור העליון לשאר בקרת האקלים - יש חוגה שנעה בין חם לקר למעלה והיא נפרדת מבקרת האקלים, אז אפשר להזרים אוויר חם למטה וקר למעלה או ההפך - זה ״קטע״ קצת מוזר של במוו והייתי צריך קצת לחפור כדי להבין למה צריך לכוון הכל פעמיים.

זה ברור למה:

זה אוטו גרמני, שנוצר על ידי מהנדסים גרמנים, והם היו צריכים לשים היכנשהו מטריצה 2X2 שיהיו לך מספיק אפשרויות כדי שלא ישעמם. השיחה כנראה הלכה ככה: "גרהרד, הירקומן!" "יא מיינה בוס?" "תעשה משהו ממש ממש מוצלח כדי שהיודן האלו יבינו שזה אוטו של אינג'ינרים!".

• מצחיק 1
פורסם
לפני 6 שעות, BobbyMiata כתב:

3. עוד נקודה קצת מרגיזה זה החיישן הגשם - צריך כל הזמן לכוון את הרגישות כדי לקבל את המצב ביניים הנכון, דווקא הפתרון הידני שיש ברוב המכוניות עדיף (הכוונה להשהייה בין ניגובים).

אבל יש מצב ידני מלא, הרי אותה חוגה של רגישות החיישן שולטת על ההשהייה במצב הידני. 

פורסם
בתאריך 29.6.2022 בשעה 08:32, ezuf כתב:

מברוק (מאוחר) על הרכב

עם כל הכבוד - עדיין מתגעגע לWRX שהייתה לך שקנית מעידן :)

פשוט נראתה וואוו,אי אפשר שלא לבהות..

טוב, הייתי צריך לחפור קצת, אבל זו גם הזדמנות לדאוג שהתמונות לא יעלמו. מעולם לא תחזקתי בלוג ל-WRX כמו ל-M2, אבל זו הייתה קניה של Value for Money, רכב עם כ-40 אלף ק״מ שהיה כמו חדש, אבל לא היה הדבר האמיתי. הרבה כוח, מעט בלמים וחוסר מוטיבציה לשינוי כיוון. (כשחושבים על זה, עשיתי את אותה הטעות שנים אחרי עם ה-235...). אבל הנה כמה זכרונות:

image.jpeg.ebb77defe1aa0f0c175a09429688a50f.jpeg

image.jpeg.e4bea6f17c7e8856962b4d2e3c0f3615.jpeg

image.jpeg.f921ff2f4fa530555e22f2e9f4e128bf.jpeg

אוי, איך שחכתי?

לא עדכנתי על תקלה ברכב. אז הסיפור שהיה כך היה. היה משהו מוזר בטסט, הבוחן שאל אותי האם החלפתי את אחת הנורות מלפנים, אמרתי שלא (זו האמת...) והמשכתי לדרכי. בערב שמתי לב שהתאורה באחד הצדדים שינתה את צבעה...

image.thumb.jpeg.68bbd27716d1ef831cc91a64eb52d01a.jpeg

חיפוש קטן ברשת העלה שכך נורות קסנון נוהגות לעבור מהעולם... 😱

בהתחלה חששתי שמדובר בתיקון יקר, פוסטים ראשוניים זרקו מספרים כמו 300$ ו-400$ בחו״ל, ומומלץ להחליף את שתיהן, אוי לא...

מפה לשם, מחקר מעמיק יותר, העלה שמדובר בלא יותר מ...החלפת נורה. אמנם נורת קסנון יקרה יותר מנורת הלוגן ״רגילה״ אבל השד לא נורא כל כך. תמורת 175 ש״ח באוטוסטור קיבלתי נורה שנקראת D1S באיכות OEM של פיליפס (המקוריות הן של אורסם ולא היו במלאי) ובמחיר הזה, כבר העדפתי להחליף את שתיהן גם כדי ״לאפס״ את המונה וגם כדי לוודא שאני מקבל בדיוק אותו הגוון. ההחלפה היא עבודת DIY, אם כי לא לגמרי פשוטה כיוון שצריך לפרק את הגלגל ומחצית הבטנה (10 ברגי 8 מ״מ) כדי להגיע לבית הנורה, אבל אחרי 10 דקות של עבודה מקבלים גישה ממש נוחה. 

youtube is your friend והנה סרטון שמפרט היטב את העבודה:

(בסרטון הוא מחליף לנורות בגוון שונה מה-OEM, אני החלפתי לנורות OEM, אבל התהליך כמובן זהה)

אז תוסיפו לחשבון השנה עוד 350 ש״ח לשתי נורות קסנות חדשות.

• אהבתי 2
פורסם

@BobbyMiata מתי מישהו יודע שהוא מבזבז יותר מדי זמן בCF?

כשהוא הולך בשישי בבוקר לקניון עם הבן ששואל אותו מה זה הרכב היפה הזה, ואז הוא מסתכל ואומר לעצמו "וואלה, ברגי הגלגל האלו נראים לי כמו משהו שראיתי לא מזמן..." 😂

image.thumb.png.4efa28aa6a62ee6a995eec5c1a8625bc.png

חייב להגיד שהרכב נראה מליון דולר, והרבה הרבה יותר טוב במציאות מאשר בתמונות. ריספקט.

• מצחיק 6

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...