Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני כבר 3 שבועות מנסה לחפש רכב עבור אשתי ומרגיש שאני מבולבל מרוב חיפוש.

הנתונים הם כאלה: אשתי נוסעת כל יום לירושלים לעבודה, נסיעה של כ- 100 ק"מ (50 ק"מ לכיוון), ההנחה שהיא תעשה קצת יותר מ- 25,000 ק"מ בשנה.

הרכב צריך להיות משפחתי מאחר ויש לנו 2 ילדים וחשוב לי שהוא יהיה אמין ובעיקר חסכוני (לאור הנסיעות הארוכות).

התקציב שהגדרנו הוא 40,000 ש"ח אבל אני מודה שאני מתקשה למצוא רכב בתקציב הזה שגם יענה על הדרישות.

ההתלבטות היא לבחור באחת מהאפשרויות:

1. למצוא רכב יפני או קוריאני בתקציב שיש לנו, אך ההנחה היא שנשלם לא מעט על דלק (אי אפשר למצוא כמעט רכב דיזל בתקציב הזה שהוא גם אמין). כמעט קניתי קיה סיד סטיישן ב- 42,000 ש"ח אבל אני מבין שנשלם לא מעט על דלק. לחילופין, חשבתי על סקודה ראפיד מנוע 1.4 טורבו שגם הוא חסכוני (מצאתי אחת ב- 41000 ש"ח), אבל אני חושש מאוד מהנושא של הגיר.

2. להגדיל את הסכום לסביבות ה- 55,000 ולקנות רכב דיזל כדוגמת רנו פלואנס או קיה פורטה דיזל.

3. להגדיל את הסכום לסביבות 60,000 ולקנות טיוטה אוריס היברידית.

הרעיון לקנות רכבים יקרים יותר (דיזל או היברידית) הוא כמובן ההתקזזות עם הוצאות הדלק. מאוד הייתי רוצה את ההיברידי אבל אני מבין שבגלל שעיקר הנסיעה שלה היא בינעירונית, החיסכון פחות יבוא לידי ביטוי.

אשמח לדעתכם או הצעות אחרות..

תודה

פורסם

3 שבועות זה לא הרבה זמן חיפושים לצרכים ולדרישות שרשמת.

אפשר בסבלנות לחפש טויוטה פריוס במצב נורמלי ועם קילומטראז' לא אסטרונומי. רכב היברידי חסכוני גם בנסיעות ביעירוניות. החסרון של טויוטה היברידית, לדעתי, שהיא מרגישה קצת חלשה בעליות לירושלים.

עכשיו, לשני ילדים לא חייבים רכב גדול. הונדה ג'אז, למשל, מספיקה בגודל ( גם עגלת תינוק נכנסת לבגאז' ). היא אמינה מאוד וחסכונית. ראיתי בלוח יד 2 כמה אופציות נורמליות, למשל:

https://www.yad2.co.il/s/c/2tl7ok

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם אתה יכול להתפשר קצת בנושא הגודל (והספרטניות), אתה יכול לחפש טויוטה ספייס וורסו או הונדה ג'אז. יחסית לרכבי בנזין הן חסכוניות ואמינות, אבל שתיהן די חלשות.

אם לא, אתה יכול לחפש פיג'ו 308 סטיישן מ-2014 והלאה (הדגם הנוכחי) במקום הראפיד, רק קח בחשבון את נושא רצועת הטיימינג המתפוררת. בנהיגה רגועה צריכת הדלק אמורה להיות סבירה (בוודאי עדיפה על סיד בנזין), והוא כמובן יהיה נח, מרווח, חזק ובטוח יותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

מקומו של השרשור בייעוץ לרכישת רכב ולא כאן.

לגופו של ענין בנסיעות לירושלים נראה שעדיף דיזל.

בשנים האלה יחידת ההנעה ההיברידית של טויוטה הייתה רועשת ולא נעימה בעליות למרות שהרכבים מאד אמינים.

האם קיה סיד סטיישן דיזל לא נכנסת בתקציב?

תבדוק גם פורד פוקוס סטיישן דיזל (תוך לקיחה בחשבון שהגיר בעייתי אבל יש אחריות ארוכה ומחיר הרכישה בריצפה).

ג'אז וספייס וורסו חלשות ויהיו לא נעימות בתוואי הזה עקב הגיר הרציף ושילוב מנוע חלש.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

הסיכוי למצוא פוקוס דיזל למכירה הוא, ביום טוב, אפס. יש בודדות כאלו. גם אם נניח שמוצאים, צריך לחשוב על המכירה (או יותר נכון, על ירידת הערך), והיא עלולה להיות עוד יותר גרועה מזו של ה-308. וכל זה לפני שדיברנו על הגיר, שיקזז לא מעט מהחיסכון בדלק, ועלול גם להשאיר את הרכב מדי פעם מחכה לגרר, מבויש בפינה.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הי, אני מתחיל יותר להתפקס. מבין שאין סיבה אמיתית לחרוג מהתקציב שלי באופן משמעותי ולחפש דיזל בתקציב של סביבות 40,000. עדיין חשוב לי מנוע יחסית חזק כי בכל זאת מדובר בנסיעות ארוכות ועליות על בסיס יומי.

חשבתי על כמה אופציות (כולן דיזל):

1. פלואנס

2. פורטה (כנראה שתהיה יקרה יותר).

3. קליאו

4. סיד סטיישן (ראיתי בסביבות 45,000 ₪).

ראיתי גם מודעה ביד 2 מסוכנות מונדיאו 2013 דיזל עם 105000 ק"מ. מוכרים אותה ב 33,000 ₪. זה הגיוני או לא לבדוק אפילו?

פורסם

לטעמי,ככל שיש לך אפשרות למתוח את התקציב היא הטובה ביותר ולבחור בטויוטה.

יש פה כמה שרשורים על תקלות בגיר הרובוטי של הפלואנס ובהמשך בקליאו המצב לא היה טוב בהרבה (תלונות על מחשבי גיר שהתפגרו בק"מ נמוך).

אל תחשוב בטעות לקנות רכב ממגרש עלום שם,עדיף לקנות מיד פרטית /מקסימוןם טרייד אין של היבואן- במקרה שלך הייתי בודק במלאי של טויוטה סלקט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לטעמי,ככל שיש לך אפשרות למתוח את התקציב היא הטובה ביותר ולבחור בטויוטה.

יש פה כמה שרשורים על תקלות בגיר הרובוטי של הפלואנס ובהמשך בקליאו המצב לא היה טוב בהרבה (תלונות על מחשבי גיר שהתפגרו בק"מ נמוך).

אל תחשוב בטעות לקנות רכב ממגרש עלום שם,עדיף לקנות מיד פרטית /מקסימוןם טרייד אין של היבואן- במקרה שלך הייתי בודק במלאי של טויוטה סלקט.

תודה. אחרי מחשבות נוספות אני מעדיך שלא למתוח את התקציב ולהכניס את עצמי להרפתקה כלכלית ולכן הטיוטה לצערי לא רלוונטית במקרה הזה. אתמקד במה שאני יכול במסגרת האפשרויות..

פורסם

בתקציב הזה אתה תמצא רק היברידית שחוטה ששברו לה את הצורה בקילומטרים.

דיזל? אולי תצליח למצוא קקטוסולר ידני או 208 ידנית דיזל.

גם ב 60K קשה למצוא רכב היברידי שמור.

ב 60K ועם 2 ילדים וק"מ שנתי קצת יותר משלך בחרתי בהונדה ג'אז צורה חדשה.

פורסם

לפי הנסיון שיש לי ולסובביי (לא דרך הפורום אלא במציאות) מה שיהיה נכון עבורך זה כנראה פלואנס או מגאן סטיישן. השוק די מלא ברכבים מהסוג הזה, ב-60K תשיג 2016 עם קילומטראז' סביר לדיזל.

ב-40K תוכל לרכוש אחת מ-2014 או אפילו 2015.

בעיות בגיר קיימות בעיקר בכלים שנסעו בנסיעות מרובות, יש כבר לא מעט נסיון עם הגיר הזה, ומחירי התיקון בירידה. אני לא הייתי פוסל את הרכב בגלל הגיר, התקלות בו לא מאד שכיחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שווה לשקול את ה-C3 picasso דיזל או C4.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תקציב של 40K מכניס אותך לטווח של מכוניות משומשות ולא בטווח החיים הראשוני שלהן (ז"א לא בטווח של שנה-שנתיים-שלוש על הכביש אלא הרבה יותר) וככל שתסתכל על רכב יותר צעיר, תצטרך להתפשר חזק על הקילומטראז' כי ככל שהק"מ גבוה ביחס לשנתון, ככה המחיר צונח מהר.

הייתי מנסה לחפש C4\308 1.2T פרטית יד 1-2 עם ק"מ נמוך (מאוד) - ויש כאלה מידי פעם בלוחות. לדעתי זה האוטו שיתן לך הכי הרבה "צעיר על הכביש" ביחס לכסף ואם תצליח לדוג אחת פרטית עם ק"מ נמוך, תרוויח גם שקט לטווח רחוק.

מאחר והרכב צפוי לעבור לא מעט ק"מ, מכונית פרטית עם ק"מ של 100K ומעלה תגיע אצלך תוך 3-4 שנים לטווח ה 200K ק"מ ויותר - ועד כמה אמינות תחווה בטווח הזה אני לא יודע... בטח לא עם ראפיד\פלואנס דיזל\סיד וכד'.

אם אתה רוצה לחפש מציאות ויש לך מזל וגם סבלנות -

בטווח המציאות הנדירות (ליד פרטית עם ק"מ נמוך) לא הייתי שולל גם C3 פיקאסו דיזל רובוטית. הגיר דיי אמין והאוטו מאוד חסכוני. תפור לנסיעות האלו.

גם C4 דיזל יכולה להתאים אבל הבעיה היא שאין למצוא כאלה עם ק"מ נמוך על הכביש - ואם תמצא, תקנה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפי הנסיון שיש לי ולסובביי (לא דרך הפורום אלא במציאות) מה שיהיה נכון עבורך זה כנראה פלואנס או מגאן סטיישן. השוק די מלא ברכבים מהסוג הזה, ב-60K תשיג 2016 עם קילומטראז' סביר לדיזל.

ב-40K תוכל לרכוש אחת מ-2014 או אפילו 2015.

בעיות בגיר קיימות בעיקר בכלים שנסעו בנסיעות מרובות, יש כבר לא מעט נסיון עם הגיר הזה, ומחירי התיקון בירידה. אני לא הייתי פוסל את הרכב בגלל הגיר, התקלות בו לא מאד שכיחות.

מה לגבי רנו פלואנס בנזין? מצאתי רכב שנת 2014 עם 83,000 ק"מ פרטי. המחיר הוא אפילו מתחת לתקציב שלי..

• תוכן חדש...