Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצב זחילה גיר ידני הילוך I / II

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נוהג בגיר ידני רגיל. הרכב לנצ'יה איפסילון מנוע 1242 סמ"ק.

שמתי לב לאופן פעולה מעניין ושימושי בתפעול הגיר, שאינו מוכר לי מגירים ידניים במכוניות אחרות בהן נהגתי בעברי.

אם אני נוהג, למשל, בהילוך שני ועוזב גז (בלי לגעת כמובן במצמד) הרי לפי ההגיון וההרגל שלי מרכבים ידניים הרכב אמור להאיט בהדרגה, בשלב מסויים עם ההאטה והגעה למהירות נמוכה מאוד לרעוד ובסוף להכבות.

מה שקורה בפועל במצב זה - הרכב מאיט עד למהירות 11-12 קמ"ש , הסל"ד יורד לסרק - כ- 800 והרכב ממשיך להתקדם ביציבות במהירות זאת.

מה שמעניין הינו שגם אם התהליך שתיארתי קורה בעלייה, תלולה ככל שתהייה, הרכב ממשיך בסל"ד סרק להתקדם במהירות זו בלי שום רעידה או בעיית סחיבה. (וזה ממש מוזר שבהילוך שני, עלייה תלולה, מהירות נמוכה של 11 קמ"ש וסל"ד סרק הרכב סוחב ממש יפה...)

מצב זחילה זה קיים גם בהילוך ראשון. ההבדל ששם מהירות הזחילה הינה 4 קמ"ש. שוב, גם בעלייה מאוד תלולה הרכב נוסע חלק, סל"ד סרק ומהירות אחידה.

אני משתמש כמובן במצבים אלו רבות בזחילה בפקקים , תוך שימוש מינימלי במצמד. בעצם השימוש במצמד נצרך רק לקראת עצירה מוחלטת שמתחייבת בהתאם לתנאים.

התנהגות מעניינת זו זה אינו זכורה לי ברכבים ידניים אחרים מעברי.

מה אומרים גולשי הפורום שנוהגים בגיר ידני? האם בכל ידני מודרני יש התנהגות כזו?

20180102_094627.jpgIMG_20161230_111214.jpgIMG_20161230_114740.jpgIMG_20161230_114750.jpg

פורסם

לפי דעתי הרכב מתוכנן כך שמחשב ניהול מנוע מוסיף מעט דלק באלגנטיות על מנת ליצב את הסל"ד ובגלל זה יש לך את התחושה הזו.

פורסם

כפי שאמרו לפני, עד עומס מסויים, המחשב דואג שהסל״ד לא ירד תחת לסרק ונותן פיצוי בדמות פתיחת מצערת ותוספת דלק

יום טוב גם לך

פורסם

זה קיים פחות או יותר בכל רכב עם הזרקת דלק ממוחשבת.

יש מערכת לייצוב סיבובי סרק. פעם זה היה "מנוע צעדים" שפותח או סוגר מעבר אוויר עוקף מצערת במטרה לשמור על סיבובי סרק מוגדרים. היום יש מצערת אלקטרונית וזה מתבצע על ידי פתיחה או סגירה של המצערת עצמה.

למנוע "אסור" לרדת מ 700-800 סל"ד ולכן כשהמחשב מזהה ירידה בסל"ד הוא מפצה על זה, פותח מעבר של מנוע צעדים או במצערת אלקטרונית "נותן גז". האוטו נוסע. לא צריך הרבה כוח בשביל להזיז אוטו קטן וקל במישור בהילוך שני. רק בעליה, כשתחום הפיצוי של מערכת ייצוב סיבובי סרק לא מספיק המנוע ירעד והסל"ד יירד.

אגב יש מכוניות שעושות את זה אפילו בהילוך שלישי.

פורסם

אני נוהג בפיקנטו ידנית ואני די בטוח שגם אצלי זה ככה, בדרך כלל בפקק שהוא לא עמידה כמעט מוחלטת, משלב לשני והרכב "זוחל" ומה שנשאר זה רק לשחק עם הברקס ולא עם הגז.

אני רק שאלה - המצב הזה לא מעמיס קצת על הגיר? כי במצב שתיארתי יש קצת רעידות פה ושם, ואם אני מסתכל על מחשב צריכת הדלק, יש צריכה גם כשאני לא לוחץ על הגז.

**אני לא בטוח לגבי עליה תלולה.

אז הכוח בעצם בא מהמנוע וכן צורך דלק, ולא מהקלאץ'?

פורסם

הכוח תמיד בא מהמנוע :-)

אין עוד מקור כוח באוטו.

כל זמן שהמנוע עובד הוא צורך דלק חוץ מבזמן האטה בהילוך.

על מנת שלא ירעד צריך לרדת להילוך לראשון מתחת למהירות מסויימת.

אין מה לעשות, זה לא אוטומטי...

אבל אנחנו מתעצלים, נשארים בשני ואז יש רעידה קלה. בלאי לגיר זה לא גורם.

פורסם

אם אני לא טועה אפילו ב- פיג'ו 306 שנת 97' שהייתה לי הייתי נעזר בזה בפקקים, בפיג'ו 307 2002 בטוח היה

לא מאמין שברכבים חדשים יותר הורידו את היכולת הזו

פורסם

לא הבנתי למה העלת בוק של הרכב

ובכל אופן כפי שציינו, המנוע לא רוצה להכבות לכן מכניס אויר ובהתאמה מזריק דלק כדי לשמור על סלד יציב.

זה לא משהו חדש, קיים גם ברכבים יותר ישנים.

פורסם

נשמע מועיל ונח.

באופןמוזר, אצלי אין אפשרות לזחול בהילוך שני בכלל, למרות מנוע גדול יותר (1.6) אטמוספרי.

עם מזגן דולק גם בראשון יתקשה במישור, וזה לאחר ניקוי מצערת ונסיעת מבחן של מוסך לוידוא תקינות.

מזל שלא נמצא כל הזמן בפקקים..

פורסם

בדיוק אותו כנ"ל בסיטיגו ידנית 75 כ"ס.

קוריוז מעניין:

כחלק מהשתלמות לנהיגה על סופה דור 1 (אי שם בשנת 2007) עושים את התרגיל הבא:

1. טיפוס בשיפוע של כ-50-60 מעלות. זחילה בעליה כמו שאתה מתאר עם הילוך ראשון ללא נגיעה בקלאץ'.

2. עצירה מלאה במרכז השיפוע. משיכת בלם יד ורכב משולב לניוטרל.

3. דומם מנוע.

4. שלב להילוך ראשון. הורד בלם יד (הרכב נשען על הגיר).

5. תן סטרטר. באופן מפתיע הסטרטר מספיק חזק בשביל להניע את המנוע תו"כ זינוק בעלייה. זה אחד הרגעים שאני לא אשכח. הסתכלתי על הנגד/מסמיך שישב לידי ואמרתי לו שאין מצב בעולם שהסטרטר מספיק חזק להניע את הרכב משולב בעליה. הוא אמר לי "אם לא תנסה, לא תדע"...

פורסם
נשמע מועיל ונח.

באופןמוזר, אצלי אין אפשרות לזחול בהילוך שני בכלל, למרות מנוע גדול יותר (1.6) אטמוספרי.

עם מזגן דולק גם בראשון יתקשה במישור, וזה לאחר ניקוי מצערת ונסיעת מבחן של מוסך לוידוא תקינות.

מזל שלא נמצא כל הזמן בפקקים..

גם אצלך קיים, פשוט התחום שבו המחשב מסוגל לפצות על עומס קטן יותר.

לרוב מערכות עם מצערת מכאנית ומנוע צעדים הן בעלות תחום פיצוי נמוך יחסית שמסוגל לפצות על עומס של מזגן, גיר אוטומט משולב בהילוך ואולי עוד קצת.

ברכבים בהם מותקנת מצערת אלקטרונית התחום רחב יותר ותיאורטית המחשב יכול גם לפתוח מצערת לרווחה.

אגב, בוקי, לא כלכך ברור לי למה אתה מייחס את זה להילוך כזה או אחר, מהנסיון שלי בכל ההילוכים המחשב נוהג באותה צורה בהקשר הזה.

יום טוב גם לך

פורסם

אגב, בוקי, לא כלכך ברור לי למה אתה מייחס את זה להילוך כזה או אחר, מהנסיון שלי בכל ההילוכים המחשב נוהג באותה צורה בהקשר הזה.

לגמרי המחשב נוהג באותה צורה בכל ההילוכים.

אבל...בהילכים ראשון ושני האוטו נוסע בסדר גמור בסל"ד סרק במהירות שמתאימה לאותו הילוך. בשלישי, פחות.

בהילוך חמישי ב 800 סל"ד מהירות צריכה להיות סביב 40 קמ"ש. אני לא רואה מצב בו רכב כלשהו נוסע במישור בהילוך חמישי ב 40 קמ"ש בלי נגיעה בגז. תחום הפיצוי של המערכת לא כזה גדול, הרכב יאט את המהירות עד שהמנוע יכבה. לא יהיה מספיק מומנט לשמור על אותה מהירות.

תיאורטית הוא יכול לפתוח את המצערת לרווחה אבל מעשית, בלי נגיעה בגז זה לא יקרה. אני די בטוח שזה מוגבל לאחוז פתיחה מסויים.

לזה התכוונתי.

פורסם
גם אצלך קיים, פשוט התחום שבו המחשב מסוגל לפצות על עומס קטן יותר.

לרוב מערכות עם מצערת מכאנית ומנוע צעדים הן בעלות תחום פיצוי נמוך יחסית שמסוגל לפצות על עומס של מזגן, גיר אוטומט משולב בהילוך ואולי עוד קצת.

ברכבים בהם מותקנת מצערת אלקטרונית התחום רחב יותר ותיאורטית המחשב יכול גם לפתוח מצערת לרווחה.

זהו שמדובר על מנוע עם מצערת אלקטרונית ומערכת הזרקה מודרנית. לכן לא ברור למה לא נתנו טווח רחב יותר.

את הפיצוי של המחשב כמובן מרגישים היטב, הוא פשוט לא מספק.

גם נושא השפעת המזגן (שאומנם לא מוריד סלד, אבל כן גורם לרעידות בזחילה) לא ברור ממש.

• תוכן חדש...