Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסט פריקה - ילדים איכס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע איך להגיד את זה בלי להעליב, אבל אולי כדאי שמי שחסר ידע תאורטי ומעשי בתחום מסויים פחות יתבטא בצורה כל כך נחרצת בנושא.

מעבר לזה, כי זה באמת לא מצחיק, להורים יש את הסמכות שהם בונים לעצמם, ומכה בטוסיק לא באמת מחזקת את הסמכות הזו. יש המון מקומות ללמוד על הורות, ולדעתי זה לא ממש נושא שמתאים לבי"ס.

ילד לא נולד ישר בן 12, להורים יש די הרבה זמן כדי לחנך את הילד עד אז. נכון שאתה כהורה לא באמת יכול להבטיח מה יהיה, וגם הילדים הכי מחונכים בעולם יכולים להפוך למפלצות באופן זמני או קבוע, אבל בהסתברות די סבירה ילד שחונך בצורה סבירה לא יהפוך לרוצח המונים רק כי הוא הלך לחטיבת ביניים, גם אם הוא מרד קצת בהורים שלו בדרך (שזה חלק טבעי לגמרי מתהליך ההתבגרות האנושי). הורה שהוא לא אידיוט מוחלט מבין שהתינוק המתוק שלו לא ישאר תינוק מתוק לנצח ומגדל אותו כדי שידע להתמודד עם גיל ההתבגרות ואפילו, רחמנא ליצלן, עם החיים שמצפים לו אח"כ כמבוגר אחראי.

ילדים זה הרבה דברים, ויש בזה גם לא מעט (אפילו די הרבה) דרעק, אבל יש גם הרבה דברים אחרים. כמו כל דבר בחיים, אין טוב בלי רע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ילדים זה דרעק.

המשפט הכי מגעיל שקראתי ב-8 שנותי בפורום.

המשפט הכי מטומטם שקראתי ב-8 שותי בפורום.

המשפט שמכיל הכי הרבה רוע שקראתי ב-8 השנים האחרונות.

גידול וטיפוח ילדים מצריכים מאמץ עצום - נפשי, פיזי, כלכלי ועוד שורה ארכה של צרכים ודרישות.

אבל כשיצור הקטן הזה קורא לך "אבא" אתה נמס.

ואחרי 25 שנה הוא זה שאתה יכול לסמוך עליו הכי הרבה (כמובן, יחד עם האחים\אחיות שלו ואמא שלהם). ואתה יכול לדבר אתו על כל נושא שבעולם, והוא סומך על העצה שלך ואתה על העצה שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
ואחרי 25 שנה הוא זה שאתה יכול לסמוך עליו הכי הרבה (כמובן, יחד עם האחים\אחיות שלו ואמא שלהם). ואתה יכול לדבר אתו על כל נושא שבעולם, והוא סומך על העצה שלך ואתה על העצה שלו.

באיזה יקום זה קורה בדיוק?

כי אני רואה את היחסים שלי עם ההורים שלי, רואה את היחסים של אחרים עם ההורים והילדים שלהם, וזה רחוק שנות אור מהמצב שסומכים אחד על השני ב200 אחוז, ויכולים לדבר על כל נושא בעולם (הרבה נושאים אני מעדיף לשתף עם אנשים זרים לגמרי, ולא איתם).

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שוב אתה חושב שהמציאות מתנהגת לפי העולם הקטן שלך, ומסרב לקלוט שיש הרבה סוגי אנשים, ורובם די שונים ממך

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בשפה הפסיכולוגית זה נקרא עונש שלילי.

לעומת עונש חיובי?

מה זה עונש חיובי? חוץ -BDSM כמובן :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עונש-רצון להכחדת התנהגות

חיזוק-רצון להמשך התנהגות

חיובי-הוספת גירוי

שלילי-הסרת גירוי

זה על רגל אחת עקרון של התניה אופרנטית.

דוגמא:

עונש חיובי - מכה על הטוסיק

עונש שלילי - אין דמי כיס

חיזוק חיובי - קח סוכריה

חיזוק שלילי - להחליף חיתול

פורסם

גידול וטיפוח ילדים מצריכים מאמץ עצום - נפשי, פיזי, כלכלי ועוד שורה ארכה של צרכים ודרישות.

לקחת את זה ממש קשה.

עדיין לא שוכנעתי למה אני צריך ילד/ה.

כי כשהם יקראו לי "אבא" זה ימיס אותי?

אני לא צריך ילד בשביל להרגיש שלם.

לא חושב שיש חשיבות מסויימת להמשכיות.

אני לא חושב שיש תועלת בכל הסיפור הזה, אני לא באמת רוצה שיהיה מי שידאג לי כשאזדקן, משמעו, לא רוצה להיות נטל על אף אחד.

אני גם יודע שאין כאב נוראי כמו לאבד ילד, אז אם אין ילד....

בדיוק כמו שאני נמנע מגירושין על ידי זה שאני לא מתחתן.

זאת אחריות מפגרת, אני מרוויח מספיק כסף בשביל לפרנס עשרה אנשים בכבוד אבל אני מסתכל על זה בצורה מאוד בוגרת, למה אני צריך ילד? למה אני צריך לקום באמצע הלילה? למה אני צריך לדאוג לעוד ייצור ועוד אחד חסר אונים שיגדל להיות יותר אחריות, זה לא רק אחריות כלכלית.

למה צריך ילדים? ברצינות? יש מספיק ילדים בעולם, יש מספיק ילדים סביבי, אני נהנה מחברתם, כייף להיות דוד בן. וזהו. שם זה נגמר בשבילי.

אולי בגיל 45 אחרי שהחתולה תמות והמחליפה שלה תמות ויהיה לי משעמם, אולי אז אני ארצה ילד, אבל כרגע זה נראה לי כמו דבר כל כך מיותר.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

haters will hate

פורסם

וכשהייצור הקטן הזה גדל, והייצור הקטן שלו קורא לך "סבא", זה אחד הדברים, אם לא "הדבר".

וכן, ילדים וחינוכם זה דבר מורכב. את הפירות או את הביאושים, קוטפים או חוטפים, ככל שחולפות השנים.

ולגבי מי שייעץ לפותח השרשור לעבור עיר, זה לא עוזר, יש מכל הסוגים, בכל מקום.

פורסם

נכון, יש בכל עיר, זה רק עניין של מינון.

הורה תורן בעייתי יש בכל מקום, גם בניכר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

^ כן, כי זו הפואנטה של מה שהוא כתב. הילול עצמי, ולא הסבר למה לדעתו ילדים זה דבר חיובי.

אתה משפריץ את המרמור שלך ברמה כזו שאם היה אפשר לייצר מזה חשמל, היינו יכולים לסגור את אורות רבין.

אין שום דבר בעולם שיכול לגרום לך לעצור לחלקיק שניה במהלך היום ולא להרגיש שהכל חרא, ושיש משהו טוב לפעמים גם אצל אוכלי השניצלים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

פשוט עזוב ספריאל, זה אבוד.

להסביר מה זה לגדל ילדים לבן אדם שמתבטא בצורה כזו מגוכחת, זה כמו להסביר למישהו מה הוא טעם של סטייק למישהו שלא אכל בשר אי פעם.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
מן הסתם, ילד בן 4 זה לא ילד בן 14, אבל זה מתחיל מגיל צעיר.

אם תיכנע לקריזות של ילד בגיל 4, בגיל 14 תאכל קש, מה זה קש...

אם תגרום לילד בן 4 להבין שמילה של אמאבא זו מילה, הוא ילמד לכבד את ההורים, ואם תתמיד, זה ימשיך איתו הלאה.

ילדים קקה בני 4, שלהורים שלהם "אין כוח להתמודד עם הקריזות שלהם" הופכים להיות טינאייג'רים קקה, בד"כ.

ילדים בני 4 ששמים להם גבולות, לומדים שלא מקבלים תמיד מה שרוצים, ובגיל 14 הם לא יחשבו שמגיע להם הכל, בדיוק כמו שהוריהם לא חושבים ככה.

אני מסכים עם חלק גדול ממה שכתבת אבל חייב להוסיף משהו למען הדיוק:

תחת הכותרת "גיל ההתבגרות" (נקבת בגיל 14 - אז רק שתדע שהיום זה כבר מתחיל בגיל 9-10) יש עולם ומלואו. ילדים עוברים שינויים הורמונאליים ובמהלך תהליך הגדילה (במקביל להתהליך ההורמונאלי) נוצרות הרבה מאוד תהפוכות פנימיות (ריגשיות\נפשיות\חברתיות) - וזה, על קצה המזלג, חלק מגיל ההתבגרות.

זה שילדים בגיל ההתבגרות מתנהגים כמו קקה, לא בהכרח שייך ב 100% לחינוך, ואצל כל ילד זה יכול להתבטא אחרת. אחר כך זה עובר, הם נחשפים לחיים האמיתיים (וגם שם "חוטפים" עוד כמה "כאפות") ומשם והלאה הם עדיין ממשיכים להיבנות ואפילו להשתנות (מבינים את החיים אחרת).

אולי אתה לא זוכר, אבל גם אנחנו היינו ככה (ילדים טובים שבגיל ההתבגרות התחצפו, התסגרו בחדר, לא ממש רצו להתקלח [היו כאלה שבדיוק להפך] ועוד כהנה וכהנה תופעות התנהגות מוזרות).

בקיצור - מי שיש לו ילדים יודע שהחלק הכי קל בגידול ילדים זו דווקא ההתחלה. לקום בלילה ? קקי פה קקי שם ? זה שטויות לעומת אחר כך...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

.

לא צריך להגזים, היו פה משפטים גרועים יותר, למשל ההוא שחושב שהילוך M בגיר רובוטי זה בשביל עליות קשות (mountain), או זה שאמר שסיאט הרגו את המסורת של הfr והפכו את זה לעוד רמת גימור. והיו גרועים יותר.

קצת פרופורציות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...