Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
חברות שילוח (לרוב דואר השליחים של דואר ישראל, לפחות אצלי) עם שליח עד הבית.לעולם לא תתבקש לאסוף ממקום כלשהו.בנוגע למוצרים שאפשר לשלוח ישירות - כל מקרה לגופו,פשוט תכניס לעגלת הקניות ותבדוק אם ניתן לשלוח, לפעמים המגבלה מופיעה רק בשלב האחרון לפני התשלום.אין שום בעיה להזמין רטבים, ממרחים ושאר נוזלים לא דליקים בעיקרון.(סתם מתוך סקרנות, באיזה ממרח/רוטב מדובר?)
מדובר על הממרחים האלו,אני אוהב לנסות דברים חדשים בבישול במיוחד דברים שלא הגיעו לארץ

https://www.amazon.co.uk/Pataks-Rogan-Josh-Curry-Paste/dp/B006MW10U4?

ref_=fsclp_pl_dp_1

https://www.amazon.co.uk/HP-Sauce-Original-Brown-Squeezy/dp/B0012UG1OQ/ref=pd_rhf_gw_s_cp_0_3?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B0012UG1OQ&pd_rd_r=b52ac0f8-7a73-4791-84ae-8f36c2f8dc9a&pd_rd_w=gAJsh&pd_rd_wg=vLbn0&pf_rd_i=desktop-rhf&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_p=20d194cc-44c8-4fa5-b5ba-5d3c23decd29&pf_rd_r=R196BB3AGR0J2CWNE84E&pf_rd_s=desktop-rhf&pf_rd_t=40701&psc=1&refRID=R196BB3AGR0J2CWNE84E

עריכה אחרונה על ידי renault5

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש ותיהנה :-) מניסיוני המוגבל, אמזון בריטניה הוא אחד מהאתרים היותר מוגבלים

בכל הקשור לשליחה לארץ, אבל כל היופי בעניין הוא שאפשר לחפש את אותו מוצר באמזון גרמניה/צרפת/יפן/ארה״ב ומה לא...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
תתחדש ותיהנה :-) מניסיוני המוגבל, אמזון בריטניה הוא אחד מהאתרים היותר מוגבליםבכל הקשור לשליחה לארץ, אבל כל היופי בעניין הוא שאפשר לחפש את אותו מוצר באמזון גרמניה/צרפת/יפן/ארה״ב ומה לא...
אכן כן.נדמה לי שהם שולחים את המוצר הזה לישראל מאמזון בריטניה :)יש דברים של מזון ממש מיוחדים בחו"ל שלא מגיעים ארצה (טוב שיש אמזון)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

כשאני צריך לצאת מהבית כדי לקנות משהו זה כבר מרגיש מעיק. מעדיף להזמין כל מה שאפשר מהאינטרנט.

בגלל הגישה הזאת אני נשאר עם 2 אופציות.

1. להזמין מאמזון, לדעת מתי בדיוק יגיע המוצר ללא התעסקות עם מכס והכי חשוב (!!) ללא התערבות של דואר ישראל.

2. להזמין את המוצר מהארץ, להשתמש בשירות של דואר ישראל ולקבל את החבילה בטמבוריה שעובדת עד שעה 4 בצהריים ולחפש חניה.

לאמזון שלל יתרונות לעומת החנויות בארץ שלא הצבעתי עליהם פה.

יקח לי שעה רק לסכום אותם.

כשהחנויות בארץ יתקרבו לרמה שאמזון נותנת, אעדיף לקנות מהם. אבל עד שזה יקרה אני עם אמזון.

פורסם

אכן זו אחת הסיבות החשובות לריבוי הזמנות מחו"ל, בידיוק היום הייתי צריך ליקנות SSD מKSP בסניף שליד UMI בראשון, ביזבזתי יותר מחצי שעה רק לחפש חנייה כי מיתברר שבימי שלישי יש שם שוק ליד, בסוף חניתי ליד סינמה סיטי והלכתי את כל הדרך לחנות ועמדתי עוד חצי שעה בתור ועוד רבע שעה הליכה לאוטו, הרבה קניות בארץ נהפכו ליהיות סיוט עקב מחסור בחנייה והפקקים ליד מרכזי קניות- כל זה ניחסך בהזמנות מחו"ל + כל החיסכון הכספי.

חבל שלא הזמנתי בשבוע שעבר... הייתי חוסך לעצמי את כל הכאב ראש.

אין מה לעשות- הדברים משתנים ואנחנו מתקדמים- מי שלא יכול לעמוד בקצב וליהיות גמיש לשינויים- יהיה לו הרבה יותר קשה לישרוד.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

זה שוק, מי שמשתלם יותר אני קונה.

לצערי משתדל שלא לקנות תוצרת הארץ. רוב המפעלים שמייצרים בארץ עדיף שיסגרו את המפעלים וילכו הביתה

השבוע הזמנתי ארון של כתר פלסטיק באתר רשום מידות פנימיות 121 סנטימטר, משמע 2 מכונות כביסה של 60 סנטים נכנסות.

הזמנו, הביאו, הרכבנו. לא נכנסון 2 מכונות חסר עוד עשרה סנטימטר.

התקשרנו לשירות לקוחות ובשיא חוצפתם הציעו לנו להוסיף עוד 200 שקל בשביל לקבל את הארון הגדול יותר.

לצערי חברה שלי דיברה איתם והוסיפה להם עוד 200 שקל.

אני לא הייתי ומסיף להם כלום, ומחכה לארון במידות שהזמנתי.

חברה ישראלית, מיותר בארץ. מחיר 600 שקל.

אבל מה. בארצות הברית אותו ארון עולה 113$:) מחסני פלסטיק שמוכרים כאן ב 4500 שקל, עולים בארהב 850-900 דולר.

אז שהחנויות לא יספרו לי פה שהמחירים גבוהים כי מעמ כי מיסי יבוא.. כי מכון התקנים... שמעתי, ראיתי, שיחפשו פראיירים אחרים.

בנוסף לזה לפני 3 חודשים הזמנתי מזנון חדש אצל נגר ( במקום לקנות מאיקאה!!!!!) קיבלתי מוצר עקום, מגעיל, באיכות ירודה מאוד! המדפים לא מתאימים, קאנטים נופלים. ומה לא.

בקיצור. כל פיפס שאני יכול לקנות באייבאי, מזמין משם. גם אם זה עולה כמו בארץ.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

וכשההכנסות לאוצר יירדו (הן כבר ירדו אבל ברור שאי אפשר להאשים את היבוא מחול בלבד) ויעלו את נטל המיסים תגיד "ממשלה חרא".

נשגב מבינתי איך בני אדם חושבים לא מצליחים להבין שלמעשים האלה יש השלכות הרסניות.

חושבים שהם בועה קיומית ושום דבר לא ישפיע עליהם.

מה שאתה אומר זה לא רחוק מ"פחחחחח, שימותו מצידי כל האפסים שלא הצליחו עד היום לרכוש דירה. לי יש 3 דירות משלי ומבחינתי הלוואי ורק יעלו מחירי הדירות, ככה גם הנכסים שלי מעלים ערך וגם אוכל לקחת מהלא יוצלחים הכלכליים ששוכרים ממני, יותר כסף".

עם זה בטח אתה לא מסכים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
(1)נשגב מבינתי איך בני אדם חושבים לא מצליחים להבין שלמעשים האלה יש השלכות הרסניות.

חושבים שהם בועה קיומית ושום דבר לא ישפיע עליהם.

(2)מה שאתה אומר זה לא רחוק מ"פחחחחח, שימותו מצידי כל האפסים שלא הצליחו עד היום לרכוש דירה. לי יש 3 דירות משלי ומבחינתי הלוואי ורק יעלו מחירי הדירות, ככה גם הנכסים שלי מעלים ערך וגם אוכל לקחת מהפראיירים ששוכרים יותר כסף".

עם זה בטח אתה לא מסכים.

1. כלכלנים רבים טוענים שהעדפת ייצור מקומי פוגע בכלכלה, כי אתה לאו דווקא מנצל את היתרונות המקומיים שלך אלא מכפיף את השוק. צירפו ממש בתחילת השרשור לינק למאמר שמסביר את הרציונל בגישה הזו. אם *באמת* מעניין אותך ״איך בני אדם חושבים״ לא מסכימים איתך, אתה יכול לקרוא.

2. ממש לא (ראה 1), אבל אם נזרום עם ההמחשה שלך, אז ניתן לטעון שמה שאתה אומר זה ״פחחחחח, שילכו קיבינימט כל האפסים שלא יכולים להרשות לעצמם לרכוש ייצור מקומי במחיר יקר יותר, לי יש עסק ומבחינתי שיחסמו את כל הייבוא ויעלו את יוקר המחיה לכולם, כך אוכל להרוויח עוד יותר על הגב של האזרח הקטן״

למען הסר ספק: אני לא טוען שאתה באמת חושב ככה, או מעוניין ״לדפוק״ את האזרח הקטן - אבל זה כי טרחתי לקרוא את הדברים שרשמת ואני לא מנסה להגחיך אותם (מה גם שאני מסכים עם חלקם, ורשמתי זאת). אני חושב שהמטרה שצריכה להיות לנגד עיני הרגולטור היא שיפור המצב עבור כלל האוכלוסיה, ולא עבור קבוצת לחץ כזו או אחרת. ממה שקראתי, התרשמתי שחסמי ייבוא ועודף רגולציה לא מסייעים למטרה הזו, להיפך.

אתה מוזמן להוכיח אחרת, או להמשיך בטיעונים הפרסונליים, איך שמתחשק.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הערת אגב: אני יודע שעומר מואב הוא כלכלן מכובד מאוד, אבל חלק מהטורים שלו מדגישים בכל פעם מחדש כמה הפרקטיקה יכולה להרגיש רחוקה מהתאוריה.

במקרה הספציפי הזה, ההסבר שלו (ולא רק שלו) מאוד משכנע, ואני לגמרי השתכנעתי, אחרי שקראתי את דבריו בעבר, למה ישראל לא צריכה להקים תעשיית טקסטיל.

אבל השאלה היא יותר כללית. האם "האזרח הקטן" מרוויח מהכלכלה הגלובלית ומחברות כמו אמאזון או איביי. והתשובה היא שלא בהכרח. או לפחות כך טוענים חלק מהכלכלנים. עכשיו, זה לא אומר שאנחנו לא צריכים להזמין מהאינטרנט. גם אני מעדיף לקנות בזול. אבל גם לזה יש השפעה. ולהגיד "אנשים ימציאו את עצמם מחדש" זה אומנם נורא אופטימי ויפה, אבל לפעמים דור שלם או יותר יכולים לשלם את המחיר של זה, בכל מיני דרכים..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • אחראי פורום
פורסם
. רוב המפעלים שמייצרים בארץ עדיף שיסגרו את המפעלים וילכו הביתה

.

כשרוב החברים והמשפחה שלך יהיו מובטלים, נדבר.

תגובה צרה וגועלית.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אתה מעדיף לקנות מוצרים באיכות ירודה ומחיר מופקע, כי הממשלה דאגה לחנוק את הייבוא? או לשלם מכיסך משכורות לעובדי מפעל שלא רוצה לייצר מוצר תחרותי כי טוב לו גם ככה?

אני משתדל תמיד לקנות מוצרים תוצרת הארץ. ואם יש שני מוצרים באיכות זהה, תמיד אעדיף מוצר ישראלי על תוצרת חוץ, אבל זה לא יהיה על חשבון איכות/מחיר/שניהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• אחראי פורום
פורסם

א. לא כולם מייצרים פה באיכות ירודה ולא כולם נחים על זרי הדפנה ונהנים מזה שהם מוכרים מעט. ההיפך הוא הנכון, אבל חלילה לבלבל אתכם עם עובדות.

ב. בהפרש סביר, אני קונה בארץ.

ג. אם ההפרש גבוה, אני עושה חושבים.

ד. ובשום מקרה לא מייחל לסגירת מפעלים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
אבל השאלה היא יותר כללית. האם "האזרח הקטן" מרוויח מהכלכלה הגלובלית ומחברות כמו אמאזון או איביי.

תראה, אני לא יודע לומר מהן ההשלכות הרוחביות של אמזון, והאם סכימת סך התועלת הישירה שלה עולה על סך הנזק העקיף במישור המאקרו.

אבל כשאני משווה את החוויה ברכישה באמזון מול ריטייל אופליין, מבחינת הנוחות, תודעת השירות והעלות (ובעצם כל מכלול הפעולה עבורי, כ״אזרח קטן״) - ההבדל בין חנויות ריטייל בקניון לבין אמזון דומה להבדל בין כרכרה ומכונית, בלי להגזים. Game changer במלוא מובן המילה.

אם תתבונן באינדקס GDP/Capita של ארה״ב לאורך השנים, אז נדמה שהמעבר לאונליין ריטייל לא זעזע את הכלכלה (ואם הטענה היא שהוא פגע, אבל קרה איזה משהו אחר שהצליח לכפר על כך, חובת ההוכחה על הטוען...)

אם יש הוכחה לכך שמעבר לאונליין ריטייל פוגע בכלכלה / צמיחה (וכו׳) - בהחלט אשמח אם ישתפו כאן.

אם כל הטענה מתבססת על כך שאנשים מסוימים מאבדים את מקור פרנסתם, דבר שאינו משעשע או משמח כלל וכלל(!), אז הנה כתבה ישנה שאולי תמחיש למה לא כדאי לבסס מדיניות כלכלית על אנקדוטות.

ice.jpg

עריכה: טענה שחזרה על עצמה מס׳ פעמים היא שסך תקבולי המס למדינה חוטפים מכה כשמעדיפים ייצור לא מקומי, אז מצרף גרף של סך תקבולי המס בארה״ב לאורך זמן.

מעבר לטיעוני אמפתיה, אליהם בפן הרגשי נטו אני לגמרי מתחבר (אני לא חולק את השמחה לאיד של חלק מהמגיבים, בנוגע לקשיים של עסקים / מפעלים ישראליים) - לא ראיתי סימוכין לטענות הנ״ל. הדבר הכי קרוב לכך היא הטענה של בגירה בנוגע למה שקרה לדטרויט, אבל כשמסתכלים במאקרו נדמה שהמעבר למיקור חוץ עשה טוב לשוק הרכב האמריקאי בכלל, גם אם פגע קשות בבירת הרכב בפרט.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא אם יחנקו את היבוא, זה יגרום לתוצרת הארץ לרדת באיכות כי אין מתחרים והלקוחות שבויים.

עד היום אנחנו משלמים מס מטורף על רכבים כי פעם יצרו פה עגלת פיברגלס שהיתה גרועה יותר מרוב המכוניות הקומוניסטיות באותו זמן. עם כל הכבוד לנוסטלגיה, זה היה זבל של אוטו ביחס לתוצרת חוץ.

אנחנו לא מדינה גדולה, כשאין תחרות היצרנים המקומיים יתאמו מחירים וימכרו לנו זבל במחירים גבוהים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סלואורייד, המיסוי הגבוה על רכב אינו נובע כלל מניסיונות ההרכבה בארץ, אלא משורשים יותר עמוקים, הימים בהם המדינה, כמדינה, היתה חסרת כל, והיה מחסור במטבע זר לצרכי יבוא, גם של מוצרים הרבה יות חיוניים (חיטה אמרנו?).

גם איכות הייצור הישראלית כיום ממש לא ירודה, אבל רובנו מודעים לארץ הייצור של הרבה מוצרים.

Big White - מעניין שהניסיון שלי שונה לחלוטין מזה שלך. מרבית הרהיטים בביתי מתוצרת הארץ, חזקים ויציבים, וזה כולל מתוצרת בתי חרושת ומתוצרת נגריות עצמאיות. למעשה כנראה יותר עמידים ממוצרים מיובאים שהיו לי. וגם מוצרי כתר עמדו בכבוד בפגעי מזג האויר. אבל, האמת, לא ניסיתי להכניס 2 מכונות כביסה לארון (והאם טרחת למדוד את המכונות? האם הבאת בחשבון בליטות שלהן?).

וגם לגבי שירות, יש מקומות בהק יבלתי שירות מביש. יש גם מקומות שנתנו שירות מעולה. יש לי נטיה חזקה לא להכליל אלא להתיחס לכל נותן שירות לגופו.

בקו התחתון - אני בוחר את מקור הרכישה בהתאם לצרכים ולעלויות. ומבחינתי התוית "תורצת ישראל" בהחלט אינה סימן למוצר ירוד, אלא אם נכויתי או גיבלתי דיווחים על תוצרת ירודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...