Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אור, אני לא יודע אם יש טענות על זה שמעבר לאונליין פגע או הטיב עם הכלכלה.

התייחסתי יותר לפן הגלובלי של הנושא, כי זה בעייני יותר מתקשר לא רק לחווית קניה, אלא גם לנושא של תעשייה ויצור.

ובנושא הזה, אני אומנם לא כלכלן, אבל יודע שיש כלכלנים בכירים כמו שטיגליץ שהם די ביקורתיים וטוענים שגלובליזציה לא באמת מטיבה עם כל העולם ואישתו, כמו שאולי היינו רוצים להאמין.

ואני חוזר גם לתמה אחרת שאני די תמיד מעלה בדיונים כאלו:

זה שיש אנשים שלא בהכרח מצליחים להמציא את עצמם מחדש, זו לא סיבה למנוע קדמה טכנולוגית או לסגור את הגישה לאמאזון.

אבל תמיד צריך לזכור שאם יהיו יותר מדי אנשים שלא יצליחו להמציא את עצמם, או יפגעו מהשינויים - זה יכול להתפוצץ.

לא מומחה גדול גם לזה, אבל ישנם כלכלנים והיסטוריונים רציניים מספיק של הכלכלה, שמסבירים בדיוק בזה את מלחמת העולם הראשונה, למשל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא קונה כלום בארץ.אפילו לא משווה מחירים.הרבה יותר נוח ונגיש לגהץ את האשראי ב23.00 בלילה בתחתונים מול הסמארטפון מאשר להידחס בפקקים ,לחפש חניה ,לצעוק,להתווכח ואם המוצר תקול להתחנן לשירות.רק מוצרים גדולים אני רוכש בארץ ואם גם לאלו יירד מחיר המשלוח אזמין גם אותם מחו"ל. ולא,אני ממש מצטער, ממש לא מעניין אותי מהחנויות בארץ.תתחילו לתת ערך מוסף לקניה אצלכם ולא ,תעלמו.דרכה של אבולוציה.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
סלואורייד, המיסוי הגבוה על רכב אינו נובע כלל מניסיונות ההרכבה בארץ, אלא משורשים יותר עמוקים, הימים בהם המדינה, כמדינה, היתה חסרת כל, והיה מחסור במטבע זר לצרכי יבוא, גם של מוצרים הרבה יות חיוניים (חיטה אמרנו?).

גם איכות הייצור הישראלית כיום ממש לא ירודה, אבל רובנו מודעים לארץ הייצור של הרבה מוצרים.

Big White - מעניין שהניסיון שלי שונה לחלוטין מזה שלך. מרבית הרהיטים בביתי מתוצרת הארץ, חזקים ויציבים, וזה כולל מתוצרת בתי חרושת ומתוצרת נגריות עצמאיות. למעשה כנראה יותר עמידים ממוצרים מיובאים שהיו לי. וגם מוצרי כתר עמדו בכבוד בפגעי מזג האויר. אבל, האמת, לא ניסיתי להכניס 2 מכונות כביסה לארון (והאם טרחת למדוד את המכונות? האם הבאת בחשבון בליטות שלהן?).

וגם לגבי שירות, יש מקומות בהק יבלתי שירות מביש. יש גם מקומות שנתנו שירות מעולה. יש לי נטיה חזקה לא להכליל אלא להתיחס לכל נותן שירות לגופו.

בקו התחתון - אני בוחר את מקור הרכישה בהתאם לצרכים ולעלויות. ומבחינתי התוית "תורצת ישראל" בהחלט אינה סימן למוצר ירוד, אלא אם נכויתי או גיבלתי דיווחים על תוצרת ירודה.

מדדתי את הארון מבפנים. 111 סנטימטר, כל מכונה 60 סנטימטר.

אין שום קשר בין הבליטות למידות הלא נכונות שניתנו.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
הדבר הכי קרוב לכך היא הטענה של בגירה בנוגע למה שקרה לדטרויט, אבל כשמסתכלים במאקרו נדמה שהמעבר למיקור חוץ עשה טוב לשוק הרכב האמריקאי בכלל, גם אם פגע קשות בבירת הרכב בפרט.

אני לא מתלונן על מה שזה עשה ספציפית לדטרויט (גם) אלא לעשרות עיירות שהיו סמוכות למפעלי הרכב בכל רחבי ארה"ב ועם המעבר של המפעלים לחו"ל, ננטשו הפכו לערי רפאים.

בגדול, הדיון בין שני הצדדים מאוד מזכיר את הדיון על התחממות גלובלית כאשר אתם בצד שמתוך אינטרס של חסכון בתקציב, שופך חומצה לים ופולט מזהמים לאויר תוך כדי טענות "תוכיח לי שהחימום זה כתוצאה ממעשיי".

זהה גם לאותו דיון בזמנו על נזקי העישון ועל נזקי העופרת בדלק.

כאילו אני צריך להביא גרפים בשביל להוכיח טיעון כ"כ רציונלי.

קנה בחול, תוציא מטבע מהארץ ואל תשלם מכס ומיסים ואתה מייבש את השוק המקומי ואת האוצר.

כל ילד רואה את זה ב 2 עיניו.

ורק הערה אחרונה לסיכום, ההערה הלא פחות ממגוחכת של "זה השתנות הזמנים, מי שצריך שיתמודד" זה רק כמרחק פסע מ"אם אין לחם שיאכלו עוגות". איך שם זה הסתיים כולנו יודעים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז שהחנויות לא יספרו לי פה שהמחירים גבוהים כי מעמ כי מיסי יבוא.. כי מכון התקנים... שמעתי, ראיתי, שיחפשו פראיירים אחרים.

בהמשך לדבריך, אני רק אניח את זה כאן.

למי שאין פרופיל בפייסוש, צר לי- לא הצלחתי למצוא את הסרטון ביומדרוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הנה , גם בלי יבוא אישי ,רק היום הודיעו שהמפעל של סטארקיסט לאריזה של טונה בארץ נסגר ומעבירים את הכל לחו"ל. כי לא ניתן להתחרות במחירים. האם צריך מכסי מגן בכדי לשמור על המפעל ו 80 העובדים ? או לחלופין לאפשר שוק חופשי. כאן מדובר על יבואן מסחרי ולא יבוא אישי. היבוא האישי הוא רק הרחבה של המשוואה. https://www.calcalist.co.il/marketing/articles/0,7340,L-3751139,00.html

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

איך אני בדיוק יורה לעצמי ברגל אם אני רוכש מוצר זול יותר עם שירות יוצא דופן ורמת אחריות מוגזמת לטובה?

בעלי עסקים ישראלים יורים לעצמם בראש ולא ברגל, אחוז הקניות באינטרנט עולה בקצב אגרסיבי משנה לשנה, לדעתי זה רק עניין של זמן עד שבעלי החנויות יקרסו. המגבלה הטכנולוגית כבר כמעט ולא קיימת עבור מרבית האוכלוסייה, גיליתי את זה אחרי שאימא שלי פתחה חשבון באיביי.

פורסם
אני לא מתלונן על מה שזה עשה ספציפית לדטרויט (גם) אלא לעשרות עיירות שהיו סמוכות למפעלי הרכב בכל רחבי ארה"ב ועם המעבר של המפעלים לחו"ל, ננטשו הפכו לערי רפאים.

בגדול, הדיון בין שני הצדדים מאוד מזכיר את הדיון על התחממות גלובלית כאשר אתם בצד שמתוך אינטרס של חסכון בתקציב, שופך חומצה לים ופולט מזהמים לאויר תוך כדי טענות "תוכיח לי שהחימום זה כתוצאה ממעשיי".

זהה גם לאותו דיון בזמנו על נזקי העישון ועל נזקי העופרת בדלק.

כאילו אני צריך להביא גרפים בשביל להוכיח טיעון כ"כ רציונלי.

קנה בחול, תוציא מטבע מהארץ ואל תשלם מכס ומיסים ואתה מייבש את השוק המקומי ואת האוצר.

כל ילד רואה את זה ב 2 עיניו.

ורק הערה אחרונה לסיכום, ההערה הלא פחות ממגוחכת של "זה השתנות הזמנים, מי שצריך שיתמודד" זה רק כמרחק פסע מ"אם אין לחם שיאכלו עוגות". איך שם זה הסתיים כולנו יודעים.

הבעיה בארץ היא לא רק בגזרת המחיר.אם הייתי מקבל שירות מצויין ,אז מילא,שיעלה עוד כמה גרושים.אבל שזה לא זה ולא זה ,ברור איפה אעדיף לרכוש.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רמת השירות בארץ בהרבה מקומות פשוט בושה, ואין שום תירוץ של כסף כי גם במדינות גדולות אחרות בחברות ידועות שאפילו משלמים לנציג שירות שכר מינימום עדיין יש רמת מקצועיות ושירות שמדברים איתם- להבדיל מהארץ שיש מקומות שעושים לך טובה שעונים לך ואשכרה נותן השירות נישמע כאילו הערת אותו בלילה, אין תרבות בארץ מבחינת מתן שירות- ממש שוק.

לצערי אני בתהליך מימוש אחריות למוצר זול מתחום המחשבים, עברו יותר משבועיים ולמרות שלפני שבוע אושר החלפה אני עדיין מחכה שיחליפו/יתנו מוצר חליפי, מאמאזון בטח כבר לפני שבוע+ היה לי מוצר חדש ביד.

אז לדעתי מי שלא יודע לתת שירות מקצועי ומחיר סביר- יש את כל הסיבות לא ליקנות מימנו דבר, או שישתפרו או שיסגרו את הבאסטה!.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לגבי תקינה, ברוב המקרים פשוט צריך להציג או תקן בינלאומי וזה תופס.

ח. הצחקת את מכון התקנים (שהיה צריך להיסגר מזמן)

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מה זה הצחקת, הם כולם מתגלגלים מצחוק בערמות הדולרים שהם שודדים מהיבואנים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שבוע שעבר שהגעתי לקניון גדול, לחנות נעליים מוכרת לקנות נעל. נעל שראיתי באתר שלהם ורציתי למדוד וכמובן לרכוש (כי הפרשי המחיר לא גבוהים). אמרתי למוכרת שאני צריך נעל אטומה למים. היא הצביע על הסטנד של הנעליים ואמרה אילו נעליים אטומות למים, אך אחרי זה חזרה בעצמה ואמרה שאם אני צריך ממש אטום למים אז זה רק "אלה" (הצביע על תת קבוצה של נעליים על הסטנד) והוסיפה "שלא תבוא אלי אחרי זה בטענות".

התחלה מעניינת.

הסתכלתי וראיתי שהנעל שיש באתר (הישראלי!) לא נמצאת בחנות אז ניגשתי למוכרת עם הדגם של הנעל מהאתר ושאלתי אם יש לה במלאי את הנעל הזו. אחרי בדיקה במחשב היא אומרת שלא, ובזמן שאני ממשיך לשאול אותה שאלות כמו "אין בסניף אצלכם או שאין בכלל?" "היא תגיע או שלא מייביאים אותה?" תשומת הלב שלה מופנה כבר כלפי "רחלי" שפתאום נכנסה לחנות בזמן שהמוכרת נדהמת "רחלי?! אני לא מאמינה ואו! כמה שנים".

הלכתי משם.

בדרכי החוצה מהקניון, נכנסתי לחנות נעליים אחרת לנסות את מזלי שוב. באתר של החנות כתוב שיש להם את החברה שמייצרת את הנעל שאני רוצה, אך לא ראיתי בתצוגה את החברה. כל ניסיון לקבל עזרה בחנות לא צלח. הלכתי ונסעתי הביתה.

אתם יודעים מה יקרה הלאה נכון? במידה ואחליט לקנות את הנעל הנ"ל, אזמין אותה בחו"ל.

לכל זה תוסיפו את הכמות הלא נורמאלית של אנשים שיש בקניון בשעה 6 בערב ביום עבודה באמצע שבוע, מוציא ממני את החשק ללכת לחנויות בארץ.

אגב, אתמול הגיעה משלוח נוסף מאסוס של שתי חולצות מבד איכותי (כותנה + ויסקוסה) ולא פוליאסטר זול שמוכרים בארץ. שבוע שעבר קיבלתי משלוח מאמאזון של כלי מטבח שעלו לי 10 דולר ועשויים מפלדת אל חלד, כאשר בארץ סט דומה לא קיים והכי קרוב אליו זה סט מפלסטיק זול וצבעוני כאילו זה צעצוע של ילדים, עולה 50 שח.

פורסם (נערך)

אני לא מסוגל לקנות בארץ מכנסיים. מי שמחליט אילו גזרות של מכנסיים להביא ארצה יוצא מנקודת הנחה שכל הישראלים הם או רזים עם רגליים של חסידה או שמנים עם רגליים שמנות. כאילו לא ייתכן מצב שקיים בארץ אדם חטוב עם רגליים שריריות. כתוצאה מכך כל המכנסיים שלי מוזמנים מחו"ל. מהבחינה הזאת התייאשתי לחלוטין מחנויות בישראל.

בהנעלה המצב לא יותר טוב. אני הולך עם מדרסים בהתאמה אישית ויש לי כף רגל רחבה. כלומר אני צריך נעל רחבה עם בוקס גבוה. עכשיו למצוא נעל כזאת בארץ זה כמו למצוא נפט בנגב. בסופו של דבר אחרי חיפושים רבים מצאתי נעל של ECCO שמתאימה לי. המחיר בארץ 850 ש"ח. המחיר ב-AMAZON כולל משלוח ומיסים 400 ש"ח.

בנוגע חווית רכישה מסכים לחלוטין. מוכרים איומים. תודעת שירות אפסית. קניונים מגעילים, רועשים וצפופים. מלחמות על חנייה. איכס.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

ריידן, מה אתה מתפלא? גרמת לה לעבוד.

הכי קל זה להגיד את הססמא של המחסנאים - "אם תרצו, אין. זו אגדה."

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מוכרים מציקים גם כשאתה בא סתם לראות דברים. הוא מסתובב לידך ושואל אם צריך עזרה, ואחרי שאתה עונה לו שאתה סתם מסתכל הוא עושה לך פרצופים ומחכה שתלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...