Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לך בעיה עם מוצרים בלי ברקים שנמכרים בתפזורת או לפי משקל שצריך לשקול על המשקל של הקופה?

שזה אומר בחירת סוג מוצר מדוייק מתוך תפריט עם המון פריטים.

לגבי בירקוד מוצרים מרחוק בלי להוציא אותם מהעגל - עובדים על הפתרון הזה. עדיין לא מוכן.

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש כבר מזמן בכמה רשתות מזון קופות שרות עצמי בקו הקופות. זאת אומרת מתוך 15 קופות יש 3 -4 קופות שרות עצמי.

לקוחות לא כ"כ אוהבים את הקופות האלו. לא נדיר לראות ליד כל קופת שרות עצמי עומדת דיילת ועוזרת ללקוחות. למשל כשאתה בא עם שקית תפוחים, אתה צריך לבחור במסך מתוך 4-5 סוגים של תפוחים את הסוג שבחרת ועם זה הרבה אנשים מסתבכים. כנ"ל עם כל מוצר אחר שנמכר בתפזורת או לפי משקל. לא לכל דבר יש ברקוד.

אצלנו בסופר השכונתי המצב הפוך...

6 עמדות שירות עצמי ו 3 רגילות.

רוב הלקוחות דווקא מעדיפים את השירות העצמי.

פשוט נפלא השירות העצמי הזה, הבעיה היחידה שלא ניתן לשלם במזומן.

לגבי התפוחים זה לא בעיה. יש תמונה על המסך:-P

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מוצרים שנמצאים בתפזורת, או שיש עובד עם משקל ליד העמדה שלהם ששוקל ומדביק ברקוד, או שאתה שוקל בעצמך בקופה. לוחץ על סוג המוצר, מניח על המשקל וזהו. אין יותר קל מזה.

תשלום במזומן זה עוד משהו שיעלם בעתיד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב, אני תמיד מביא עוד עגלה ריקה בנוסף לעגלה המלאה, ככה פורק מעביר בקופה ושם בעגלה הריקה, מקצר לי בהרבה את זמן ה"קופה".

לגבי מיסים ומישלוח- עד עכשיו המערכת הייתה הבעיה שלא היה ניתן ליקנות בצורה שבה משלמים את המיסים מראש ומקבלים מעבר חלק בארץ, כעת אחרי שנחשפתי לשירות של אקסלוט עם GEARBEST זה פשוט בידיוק מה שצריך!- החנות מדווחת לאקסלוט בידיוק כמה עלה המוצר, אקסלוט מחשבים את המיסים ואם צריך שולחים SMS עם הודעת תשלום ופירוט וכל זה שהחבילה עוד בסין, בארץ הם משחררים מהמכס ומקבלים את החבילה עם שליח עד הבית! כל זה בשביל 10 שקל עמלה שלהם לחבילות מעל 75$, חבילות זולות מזה שהזמנתי בתוספת של כחצי דולר למישלוח אקסלוט- גם הם הגיעו עם שליח ושם לא משלמים את העמלה של 10 שקל. אם ככה היה לכל ההזמנות היה מדהים.

לגבי הדרישה לתקינה וכו'- כמו שציינו מעלי בהודעה- חובה יעול של המכון הזה שיהפוך למביא תועלת מאשר לגורם מתעלל ביבואן הקטן.

תקנים שמקבלים לתקנים הישראליים- טיפשי, לבטל ולחסוך את הכאב ראש והכסף ליבואן,

תקנים שבאמת דורשים בדיקה שלהם- אז שיעשו לפי גודל היבואן- יבואנים גדולים שישלמו עמלה מלאה- גם ככה לא מורגש בכמויות גדולות, ויבואנים קטנים שישלמו עמלה מסובסדת בשביל לעזור להם להיתחרות- משלמים מספיק מיסים במדינה הזו אז שיחזירו חלק בתור שירות לאזרח !.

לפחות בתור התחלה השינויים העלה יעזרו ומישם ניראה מה ההשפעה בסוף שהלקוח בחנות.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
מכסי מגן והתייעלות שמבוססת על היד הנעלמה הם שני דברים הפוכים.

לא מדובר במכסי מגן אלא באפלייה מבחינת אכיפה של החוק.

משלוח של יבואן יעצר ב-100% במכס.

בנוגע לחבילה של צרכן ביתי אין לי סטטיסטיקה, אבל הייתי אומר 30% תלוי בגודל החבילה, משלוח EMS או משלוח רגיל והאם המוכר רשם את המחיר האמיתי על הצהרת מכס.

הצרכן הביתי נהנה מההפקר. תוסיף לזה שר אוצר פופוליסט ותקבל חגיגת קניות ברשת. נחמד לקנות מוצרי צריכה יותר בזול, אבל אי אפשר להכחיש שזה פוגע בכלכלה המקומית. לרוב האנשים לא אכפת כי מה לעשות רובם המוחלט לא רואה מילימטר מעבר לקצה האף שלהם, אבל הם נפגעים מזה באופן עקיף.

העולם משתנה ולא כולם מבינים את זה או מתמודדים בהתאם.

מוכר מחסנאי ונהג, כולם מקצועות שבדרך להכחדה טוטאלית, זה ייקח זמן, אבל זה יקרה, כל חברות הטכנולוגיה עובדות על זה במרץ רב.

גם עורכי דין, יש תוכנות שממפות פסקי דין ויכולות לשלוף מילה מפסק דין תוך דקה מה שייקח למתמחים יום או יומיים של עבודה, אני עם אור בעניין הזה, גם קופאי זו משרה שתיעלם. בני האדם יאלצו להסתגל אבל אנחנו עדיין לא שם

מניסיוני במתן שירותים לענף ההייטק הגעתי למסקנה שחלק גדול מהעובדים בענף נמצאים על הספקטרום. הם מסתכלים על מקצועות ובני אדם כאילו מדובר במכונות שמבצעות פונקציה מוגדרת ואין להם יכולת להבין את המורכבות של דינמיקה בין אישית והפנים ארגונית.

כל פעם שאני שומע איזה "טכנולוג" מתאר כיצד תוכנת מחשב תחליף רופא/עורך דין/מנהלת חשבונות/רואה חשבון/ווטאבר אני נרגע כי אני מבין שאין לו מושג על מה הוא מקשקש.

מה שכן יעלם זה מקצועות שאכן מבצעים פונקציה מוגדרת לדוגמא קופאית, אבל זה יקח עוד הרבה מאוד זמן. תמיד יהיו אנשים שיהיה להם יותר נוח לזרוק את המוצרים בקופה ולתת למישהו אחר לעשות את העבודה.

מגמה שאני כן רואה לפחות במישור האמריקאי זה שיותר חברות ענק משתמשות ב-Networking הגלובלי שלהן בשביל לייצא משרות משרדיות מארה"ב למדינות עולם שלישי. לדוגמא אחד המשרדים הגדולים EY מוציא עבודת ביקורת ומס להודו.

עד כמה שאני רואה התחרות העיקרית היא מול אמאזון ולא מול דינג דונג למיניהם.

לדעתי איפה שיש רצון יש יכולת. ראה לדוגמא את ענף הסלולר שהסתגל יפה מאוד, את חברת ח.י. שמוכרת טלוויזיות לרוב בתמחור סביר ביחס למחיר חול וגודל השוק וכדומה.

ענף הסלולר הסתגל, אבל אתה לא יודע מה הלך מאחורי הקלעים. משכורות נחתכו. אנשים הלכו הביתה. השקעה בתשתיות ירדה בצורה ניכרת. ל-20 שקל בחודש קשקשת ללא הגבלה יש מחיר.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אין לך בעיה עם מוצרים בלי ברקים שנמכרים בתפזורת או לפי משקל שצריך לשקול על המשקל של הקופה?

שזה אומר בחירת סוג מוצר מדוייק מתוך תפריט עם המון פריטים.

מתקשקשים פעם-פעמיים עם המערכת, בקנייה השלישית אתה כבר מזפזפ בתפריטים כמו גדול.

גם לרכוב על אופניים דרש תקופת הסתגלות.

לגבי בירקוד מוצרים מרחוק בלי להוציא אותם מהעגל - עובדים על הפתרון הזה. עדיין לא מוכן.

מוכן ועובד -החנות האלחוטית של אמזון.

עדיין יקר מדי ודורש לפחות בארץ ניעור משמעותי של התשתית, ברמה שעדיין איננה כדאית כלכלית.

תשובות בכחול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

התכוונתי שהמוצר (קריאת תג של מוצר שנמצא בעגלת קניות) לא מוכן ליישום ברשתות המזון בארץ.

ולגבי זה שאפשר להתרגל לקופת שרות עצמי - כמובן.

רק שיש לי תחושה שהציבור (או לפחות חלק לא קטן ממנו) במקום להתרגל מעדיף לעמוד בתור ולתת לקופאית לעשות את העבודה הזאת.

בדיוק מאותה סיבה שיש הרבה אנשים שמעדיפים לתת למוסך להחליף מגבים או נורות באוטו למרות שאין שום בעיה לעשות את זה עצמאית עם מאמץ מינימלי וזה חוסך הרבה זמן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרבה אנשים אוהבים שמשרתים אותם, אבל מתחילים להבין שלשירות הזה אין ערך אמיתי. זה לא חוסך זמן, זה לא חוסך מאמץ וזה לא משפר את חווית הקניה.

לדעתי, אם יתנו 5 אחוז הנחה על כל קניה דרך הקופה האוטומטית תוך חצי שנה כמעט אף אחד לא ישתמש בקופות הרגילות. אולי רק זקנים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב בכלל לא ברור למה צריך ללכת לסופר לקניות כאשר אפשר להזמין הכל עם משלוח עד הבית. כשקונים באתר של רשת המזון יש המון הנחות שאין בחנות. מחיר המשלוח יוצא הרבה יותר נמוך ממה שמרוויחים על הנחות אם עושים קניה של 400-500 ש"ח ומעלה.

פורסם

כמו בכתבה ש-BarryG העלה - המשק חייב לעבור רק למגזרים בהם יש לנו יתרון יחסי.

חייבים להסיר מגבלות ומכסים מעל כמה שיותר מוצרים, ומוצרי מזון וחקלאות בראש.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אתם שוכחים עוד סוגייה אחת מעניינת.

בארץ, המיסים מחושבים על העלות הכוללת, דהיינו כולל המשלוח.

אם קניתם ב-100$, והמשלוח 10$, המס יהיה על 110$.

מאחר ומשלוחי מכולה יקרים קצת יותר מ-10$, המס הזה נהיה משמעותי במחיר הרבה יותר, אפילו שהוא מגולם על פני כמות גדולה של מוצרים.

ענף הסלולר הסתגל, אבל אתה לא יודע מה הלך מאחורי הקלעים. משכורות נחתכו. אנשים הלכו הביתה. השקעה בתשתיות ירדה בצורה ניכרת. ל-20 שקל בחודש קשקשת ללא הגבלה יש מחיר.

אוקי, נו? ו? באופן מפתיע הרשתות הוותיקות עדיין קיימות, יש רשתות חדשות, והכל מתפקד. כולן ממשיכות להשחיל את הלקוחות בצורות חדשות ויצירתיות, כמו תמיד. מה עוד חדש?

אה, ואלו שהלכו הבייתה? תהיה בטוח שהם לא נשארו מובטלים עד היום. הולכת עבודה אחת, באה אחרת. דלת מסתובבת.

את המחיר שילמו חברות גדולות ומסואבות שרק מנסות כל הזמן למצוץ את הלשד של העצמות של הלקוחות שלהן. אני מאחל את זה לכל חברה גדולה ומסואבת, שיקרה להן מהפך שכזה.

חזרה לנושא.

אם הטענה של "זה דופק את הכלכלה" נכונה, הרי שהכלכלה הקיימת איננה נכונה! ויש לעשות בה רוויזיה רצינית.

אם היבואנים לא יכולים למכור במחיר תחרותי מול חו"ל, יש פה שורה של בעיות. אם המפיצים לא יכולים למכור במחיר תחרותי מול חו"ל ואחד מול השני, יש פה שורה אחרת של בעיות.

בעבודתי אני נתקל כל הזמן במוצרים שעלותם בארץ דומה לזו של חו"ל (לדוגמא, מוצרי דרמל למשל), וגם במצבים ומוצרים שמהם אני יכול לראות את "כוחות השוק" שדואגים שהמחירים יהיו גבוהים, כגון תשלומים שונים על הדרך. הם מביאים חברים כל הזמן...

קחו למשל את המע"מ על הבלו שחל על הדלק. הגיוני? אתם משלמים 17% על משהו שכבר מחירו עלה בעקבות מס אחר- על המחיר הגבוה, כמובן.

קחו למשל את מגדלי הירקות, שמקבלים אגורות שחוקות בודדות לכל קילו תוצרת. מאיפה הגענו ל-8 ש"ח לקילו? קופונים שזה, זה, זה, ההוא והם צריכים לגזור, פלוס מיסים בכל שלב בתהליך. אז מייבאים... יותר זול, מסתבר. עגבניות מטורקייה, מלפפונים מעזה ...

קחו למשל את מכון התיקנים. רוצה לייבא משהו חדש? ייקח חצי שנה, והאתנן יהיה עשרות אלפי ש"ח. רוצה לייבא משהו שמישהו כבר מייבא? יש לזה אישור מיוחד, ייקח עד חצי שנה, והאתנן יהיה רק כמה אלפים, למרות שההוא שמייבא את זה רשמית שילם כמה עשרות אלפים כבר. הכל טוב.

כל ההתנהלות בארץ נראית בהתאם.

אם מספיק אנשים יעבירו את הקניות שלהם לחו"ל, נראה פה תגובת שרשרת שבה החזירים ייפלו, יישארו פחות עסקים פעילים- אבל אלו שכן יישארו, יהיו טובים עבור הצרכן המקומי, ואז נראה חזרה לרכש מקומי איפה שזמן האספקה סביר ואפשר למשש את המוצר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יכול להגיד כלקוח, שאני חוסך אלפי שקלים בשנה בזכות הזמנות מהאינטרנט.

וגם כמקורב לבעלת עסק-לסבתא שלי (וסבא עליו השלום) יש חנות כלבו כבר עשרות שנים בתל אביב, ועכשיו היא תקועה עם סחורה בשווי חצי מליון שקל, כי אף אחד כבר לא קונה פיזית. מה שכן - המחירים שלה כמו המחירים באיביי.

פורסם
שאלה- מה הסיבה שבארץ יש תשלום מס מחדש על מוצר שנישלח לחו"ל למימוש אחריות ומוחלף בחדש?

זה גם הזוי- הרי על המוצר שולם כבר מס בהתחלה, התקלקל ונישלח לחו"ל למימוש אחריות, היצרן ממלא את ההתחייבות ומחליף בחדש, למה הצרכן צריך להידפק מזה?

האם זה קיים גם במדינות אחרות?(ארה"ב/גרמניה/בריטניה וכו'?).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

אוקי, נו? ו? באופן מפתיע הרשתות הוותיקות עדיין קיימות, יש רשתות חדשות, והכל מתפקד. כולן ממשיכות להשחיל את הלקוחות בצורות חדשות ויצירתיות, כמו תמיד. מה עוד חדש?

אה, ואלו שהלכו הבייתה? תהיה בטוח שהם לא נשארו מובטלים עד היום. הולכת עבודה אחת, באה אחרת. דלת מסתובבת.

את המחיר שילמו חברות גדולות ומסואבות שרק מנסות כל הזמן למצוץ את הלשד של העצמות של הלקוחות שלהן. אני מאחל את זה לכל חברה גדולה ומסואבת, שיקרה להן מהפך שכזה.

אם מספיק אנשים יעבירו את הקניות שלהם לחו"ל, נראה פה תגובת שרשרת שבה החזירים ייפלו, יישארו פחות עסקים פעילים- אבל אלו שכן יישארו, יהיו טובים עבור הצרכן המקומי, ואז נראה חזרה לרכש מקומי איפה שזמן האספקה סביר ואפשר למשש את המוצר.

גולן טלקום נמצאים בחובות של מיליארדים. פרטנר שלחו הביתה מעל 7,000 עובדים. האינטרנט הסלולרי שאנחנו מקבל בארץ בין הגרועים בעולם המערבי.

אני מניח שצעירים מצאו עבודה אחרת. מבוגרים אי אפשר לדעת. אולי כן אולי לא. גם אם כן לא בטוח בתנאים שהיו להם קודם.

"הולכת עבודה אחת, באה אחרת. דלת מסתובבת." זו אשלייה של שכיר צעיר שחי בבועה. בגיל מבוגר תגלה שעבודה אחת הולכת ועבודה אחרת לא באה וגם אם באה אז ממש לא במשכורת שהייתה לך במשרה הקודמת.

בנוגע לנפילת החזירים - כן, יש לא מעט כאלה, אבל התפיסה שכל עצמאי הוא אוטומטי חזיר מראה מה הסטטוס התעסוקתי שלך.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

עבודות כמו של נציג מכירות/שירות בפרטנר אפשר למצוא כמו ביטים בהארד דיסקים של שרתי אחסון הקלטות שיחה שלהם.

וזה רוב מי שפוטר, את מי שקל לפטר ולגייס עוד אם צריך אחר כך. ועבודה כזאת אפשר למצוא בקלות בין אם אתה בן 18 או 65.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...