Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תולדות השכרת הרכב בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד רציתם לדעת מי הייתה חברת ההשכרה הראשונה בישראל? יודעים מה המכוניות הכי מוזרות שאפשר היה להזמין? ומהו הסימון המיוחד שרכבי השכרה נדרשו "לענוד"?

כל התשובות בסקירה של חן פרחי.

השכרת-רכב-2.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

כרגיל - סקירה עניינית של חן.

התמונות מזכירות נשכחות - הפיג'ו 104 הקטנה, ה-404 האלמותית וכמובן האסקורט שעל שכמותו למדתי לנהוג.

תודה!

שתי הערות:

1. חברות השכרה קטנות היו גם מחוץ לתל אביב, היה לי שכן שהתפרנס מחברה כזו בחיפה.

2. כרגיל נכתב "פליימוט" - וזו שגיאה שאני מכיר מתחילת שנוטת ה-60, כארשר הורי למדו נהיגה על רכב כזה. ההיגוי הנכון הוא פלימות'.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סקירה יפה מאוד חן, תודה!

זוכר היטב את מסגרת הלוחית הלבנה-ירוקה.

היום עדיין קל לזהות פה רכבי השכרה בגלל המדבקות של החברות השכרה, כאשר בחו״ל הדרך היחידה לזהות אותם זו מדבקת בר קוד קטנה על השמשה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

מעלה נשכחות כמעט,

הפז'ו 404 1975 של אבי, נרכשה מאוויס. אפילו על הצמיגים הייתה הטבעה עם השם אוויס :)

גינדי השכרת רכב עבדו עם הצבא והשכירו כלי רכב לבנים. הייתה לי אוטוביאנקי A112 לבנה ששכרתי באילת לנסיעות באיזור.

ואיך אפשר בלי שלמה. ב1987 קיבלתי פיאט אונו 60 בצבע בורדו עם 65 אלף קילומטר, בעודי ממתין לקבל רכב מהחברה בה עבדתי בזמנו. הגעתי לקבל את הרכב בפתח תקווה במוסך ויקטור (עוד קיים היום) ושלמה עצמו מסר לי את הרכב והזהיר אותי לשמור עליו.

לא אהבתי את המדבקה הענקית שהייתה על הדלת ובמקומה הודבקה מדבקת הלוגו של החברה . כשהבאתי את הרכב לטיפול, שלמה ממש כעס עלי כי הוא רצה חשיפה של החברה שלו בכל מקום אליו הגעתי (באותן שנים נהגתי כ 40 אלף קילומטר בשנה) .

האונו הוחלפה בסוזוקי סוויפט ירוקה "חדשה" רק 5000 קילומטר , שממש אהבתי . הייתה זריזה מאד. חזרה לשלמה אחרי מספר חודשים עם 20 אלף קילומטרים. היו ימים שבהם בחברות ההשכרה הקטנות קיבלת יחס אישי :)

אפרופו מוסך ויקטור בפתח תקווה. באותו הרחוב (בר כוכבא) היו מספר מוסכים חביבים ומשפחתיים. אצל ויקטור עשיתי טיפולים שוטפים , כל 5000 קילומטר החלפת שמנים פילטרים וגריז במחברים ומיסבים. במוסך אקספרס (עדיין קיים) אצל איציק הלוי , תיקוני מכונאות (היום הבנים שם אמיר ומתניה) אצל פסח הלר - חשמל רכב (אין דור המשך במוסך) , אצל ליבמן , אגזוזים , ואצל אחים שהרבני - מערכות אזעקה ושמע.

היו זמנים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...