Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המכונית שלנו מזדקנת ובינתיים המשפחה גדלה וצריך רכב גדול יותר וחדש יותר שיכול לשנע 2 מבוגרים + שלושה ילדים מגודלים (שניים עדיין בכסא בטיחות/בוסטר, אבל שלושתם רחבים).

הדרישות לפי סדר חשיבות הן:

בטיחות, אמינות, עלות תחזוקה, נוחות וסחירות בעתיד.

אציין שהצפי שהרכב ישאר איתנו מספר שנים, לא סביר שנחליף בקרוב. הרכב הנוכחי בבעלותנו 7 שנים.

עוד אציין שהאמינות היא קריטית. הרכב מבחינתנו פונקציונלי בלבד. אין לנו שום צורך לעשות רושם אבל אנחנו לא טולרנטים לתקלות - גם אם הן "קטנות ורק מעצבנות" וגם אם אפשר ככה להוזיל את עלות הקניה הראשונית.

הנטיה היא לקנות רכב יד שניה בן 3-4 שנים פשוט כדי לחסוך את אובדן הערך של השנים הראשונות.

הרכבים שנראים רלונטיים (למרות שאינם מאותה קטגוריה) הם:

1. סיטרואן גרנד פיקסו בנזין שנת 2014 או 2015

2. קיה סורנטו בנזין Urban 2x4 שנת 2013 או 2014

3. סקודה קודיאק (יש רק חדש...)

נוסעים כ- 20K קילומטר בשנה.

אני דלוק על הסיטרואן מזה זמן והלב מושך לשם. היא גם זולה יותר מכל האחרות (לפי לוי יצחק 2014 ב 79K, ו 2015 ב 99K). אבל הראש אומר שתהיינה תקלות מעצבנות. חברים לעבודה החזיקו ברכב בליסינג ודיווחו על שלל תקלות. ועוד הרכב אמור "להזדקן" איתנו לאורך לפחות 5 שנים...

סורנטו זו האפשרות הבאה. אין לנו צורך בגיפון, (וזה גם לא גיפ) אבל יש לנו צורך בתא מטען ומרווח לנוסעים. לפי לוי יצחק הוא יקר משמעותית מהפיקסו (110K ל 2014 ו- 117K ל 2015). האם סביר להניח שתוספת המחיר המשמעותית תספק את האמינות המוחלטת המיוחלת?

וקודיאק - נראה מגניב והכל אבל לא באמת מתחשק לי להוציא 180-190 א. שח על אוטו.

אשמח לחוות דעתכם

פורסם

ענית לעצמך, הגרנד באמת אוטו טוב, אבל הוא לא מגלה אמינות טובה, הוא גם יקר לתחזוקה, הסורנטו יגלה אמינות טובה, אבל לדעתי, יקר מידי, זה דגם ישן שלא מיוצר כבר הרבה זמן, אם אתה יכול לרכוש את הסקודה, תקבל רכב טוב בהרבה, יש עליו 3 שנים אחריות, ככה שיש ראש שקט.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם (נערך)

אם אמינות כל כך קריטית, למה לא טויוטה וורסו?

לקודיאק יש לך ראש שקט לתקופת האחריות, וגם זה לא ממש שקט, כי אם יהיו תקלות אתה אמנם לא תשלם עליהן, אבל תבזבז עליהן לא מעט זמן. והאחריות גם נגמרת בסופו של דבר, הרבה לפני שתחליף רכב במקרה הזה.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם מחפשים אמינות בלי יומרות מעבר אז מיצובישי אאוטלנדר יכול להיות אפשרות טובה.

גם אם המושב האחורי לא יספיק לסידור המושבים שלכם ניתן להשתמש רק באחד ממושבי השורה השלישית ובכך להשאיר גם מקום למטען.

הרכב מראה אמינות טובה ואני לא שמעתי על תקלות מיוחדות, יש היצע רחב מאוד של רכבים ואפשר לאתר רכב משומש שמור ומטופל.

כדאי לנסות ולרכוש רכבים משנתונים מאוחרים יותר וברמת אבזור שכוללת מערכות בטיחות מקוריות.

בתקציב גבוה יותר גם ניסאן אקסטרייל הוא אפשרות טובה. הוא מגיע ברמת אבזור טובה ועם מערכות בטיחות מקוריות בכל הדגמים וכבונוס יהיה גם חסכוני יותר בזכות מנוע טורבו דיזל.

פורסם (נערך)

הייתי בוחר ברכב ללא טורבו וללא גיר רובוטי ההמלצה על הוורסו בנתיים הכי טובה או קאיה carens . פחות תחכום אבל סיכוי טוב לאמינות. האוטלנדר בחשד שיהיה צפוף לשלושה בשורה אבל לך עם הכסאות לבדוק, אולי יפתיע.

מצד שני ראית בעצמך : ההפרש במחיר הקנייה לפיקאסו . לא מעט בשביל כדור נגד כאב ראש, זה מחיר שיכול בשקט לממן החלפת גיר או מנוע+ צימר בגליל.

מסכים שיש אנשים שלא בנויים לבלות במוסך.

גילוי נאות : מחזיק פיקאסו כמה שנים . בגלל האיתוראן ששבק הייתי צריך לחזור איזה שלוש פעמים למשווק. היו גם שלוש קריאות שירות שלא הרגשתי .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
הייתי בוחר ברכב ללא טורבו

תתקדם, אנחנו ב2017, או בוא תוכיח לנו שמנוע טורבו זה לא אמין.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

אין לי בעיה עם טורבו. אני חובב טורבו אבל לתקופה של 7 שנים זו עוד מערכת . עוד משהו עם בלאי עוד כמה חיישנים וכו .

כמו מערכת SCR לסינון גזים.זו עוד מערכת.

אולי זה ישרוד יופי את מבחן הזמן אבל הבחור רוצה אמינות מופתית.

כבר פגשתי פיקאסו דיזל (לא שלי ) עם לא מעט בעיות . אז זו תשובתי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אמינות מופתית יש בגט טקסי, מגדש טורבו ברכבים מודרניים, לא עושה בעיות מיוחדות. עברו ימי רנו 5 טורבו

פורסם
הסורנטו יגלה אמינות טובה, אבל לדעתי, יקר מידי, זה דגם ישן שלא מיוצר כבר הרבה זמן

2014 זה בדיוק אותו מנוע וגיר כמו היום ונמכר עד 2016. מה מיושן בו הרבה זמן?

פורסם

הסורנטו משנת 2014 זה רכב עם העיצוב הקודם, מכוניות לא מחליפות מנוע וגיר לפעמים גם 15 שנה, אבל העיצוב והפלטפורמה משתנים. לזה התכוונתי, זה דגם קודם, אני לא הייתי רוצה לשלם 110-120 אלף שקלים, ולקבל דגם קודם, לדעתי, העלו פה מיצובישי, אפשר לקנות אותה ב 0 ק"מ, במחירים טובים, ולשימוש שלו, הוא יהנה ממנה יותר, רק שיבדקו שיקבלו את כל מערכות בטיחות האקטיבי.

פורסם

תודה על ההתיחסות.

טויטה ורסו עלתה כאפשרות והיא זולה משמעותית מהסורנטו, אבל אני חושש שלא תהיה מספיק מרווחת ושלושה לא יוכלו לשבת במושב השני, ואז אני לא רואה הבדל גדול בינה לבין סדאן גדולה (אוקטביה נלודגמא).

אאוטלנדר בעיני צרה ולא מספיק מרווחת ולכן דומה לורסו - צריך לפתוח שורה שלישית ואז אין תא מטען. בנוסף נראית לי לא זולה בכלל - לפי לוי יצחק המחיר שלה לשנת 2014 זהה לשל הסורנטו.

ומבחינת אחיזת כביש אני מניח שהורסו עדיפה.

זה נראה שכולם מנסים להניא אותי מהסורנטו. למה בעצם? פספסתי משהו? עוד לא נסעתי בו אבל מקריאה ברשת נראה שהוא מרווח כהוגן. אשמח אם תתמקדו בהמלצות או אי-המלצות לגבי אמינות ובטיחות שלו, אם אפשר על סמך נסיון.

תודה רבה!

פורסם

וורסו מתאימה ל 3 נוסעים בשורה השניה הרבה יותר טוב מאשר אוקטביה או כל רכב משפחתי אחר - יש לה 3 מושבים מלאים ונפרדים בשורה השניה.

היא גם קצת יותר רחבה מאשר אאוטלנדר ( במיצובישי השורה השניה מחולקת ל 2 מושבים ועוד מושב צפוף ביניהם ). שווה לבדוק את טויוטה וורסו ולא לפסול מראש - היא הרבה יותר מרווחת ממה שנדמה מבחוץ. יש גם הרבה מקום לרגליים כאשר נוסעים רק 5 ולא משתמשים בשורה השלישית. בנוסף, אין את הבליטה ברגליים שיש באוקטביה ובעוד רכבים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני יודע שזו לא היתה אחת מהאפשרויות שלך - אבל בסיטואציה דומה אני קניתי רנו סניק דיזל: שורה שניה שמסוגלת לאכלס 3 נוסעים (אצלי 2 כיסאות גדולים + מבוגר באמצע), מנוע דיזל שנחשב לאמין + גיר רובוטי שגם מפגין אמינות סבירה, ובתקציב שלך בגלל ירידת הערך הראשונית ניתן לרכוש מודל חדש למדי.

• תוכן חדש...