Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הורים היום סובלים מגוננות יתר על הילדים שלהם. חלילה שיזיעו. העיקר שילכו בעדר של האקדמאים.

ירוויחו 7 נטו כי יש אלפים כמוהם, אבל העיקר התעודה. יוצא לי לשמוע לא מעט מירמור אצל אקדמאים, בעיקר צעירים.

לא רואים קדימה, רבים על משרות עם עוד מיליון איש, מחליפים עבודות בקצב.

אותו דבר הלחץ על רכישת דירה. דברים שנעשים כי "כולם עושים ככה", בלי שום מחשבה או התאמה לאופי הספציפי של הבנאדם.

הילדים שלי בפירוש יעשו מה שטוב להם.

אני לא חושב שמדובר בגוננות. אני חושב שמדובר מרדף של הורים אחרי סמלי סטטוס בתחפושת של "דאגה" לילדים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה עם שכונות השינה האלה היא שמביאים המון אוכוסיה למקום אחד אבל חוץ ממוסדות חינוך וסופרמרקט לא שמים להם שום דבר, וכולם צריכים להציף את הכבישים בבקרים ובערבים כדי להביא פרנסה הביתה (חוץ מכמה מורות, גננות והקופאיות מהסופרמרקט).

זה אותם "מחסנים" בדיוק כמו השיכונים משנות ה50, רק עם מפרט מודרני שכולל חניה מיזוג ומעלית.

הכוונה כמובן לבנייני דירות המשוכפלים שמרימים בכל מקום, כמו המגדלים שמסתירים את הארובות של חדרה מכביש 2 צפון או כל השכונות החדשות בפתח-תקווה, לא לבניה צמודת קרקע.

זה נובע מראייה קצרת טווח של המדינה על בעית הדיור. אין הבנה שאנשים לא רק צריכים לגור איפשהו, אלא שיש להם גם חיים לנהל במקביל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• אחראי פורום
פורסם
אני לא חושב שמדובר בגוננות. אני חושב שמדובר מרדף של הורים אחרי סמלי סטטוס בתחפושת של "דאגה" לילדים.

למה "דאגה"? הם באמת דואגים אבל הם לא עוצרים

לחשוב אם השיקולים שלהם תואמים ליכולות והרצונות של ילדיהם.

וכן, העיקר סמלי הסטטוס והפינוק.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

אני חושב שהם דואגים איך להסביר לחברים שלהם ומשפחה שהילד הפך לאינסטלטור ופחות דואגים מכך שהוא יהפוך לעוד עורך דין שבקושי מסוגל להתפרנס.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

ChemGuy85,

אני מרגיש לאחרונה את מה שרשמת על תחושת "הגנון" בבית כשהאחיינים מגיעים.

לעתים זה נחמד, אבל אין לך באמת שליטה על הסיטואציה ועל החיים שלך.

בסופי שבוע אני מעדיף את השקט שלי, זה עוד גורם מדרבן לעזוב את הבית...

היה תקוע לי איזה ג'וק בראש שפחות מ8-10 נטו, אין מה לצאת מהבית אבל יכול להיות שזו סתם אמונה חסרת בסיס.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
אף אחד לא המליץ לעבוד בעבודות האלה, כמו שאף אחד לא צריך להמליץ על עבודות בתחומים אחרים שאולי יותר קל לבלוע.

כן המליצו לראות מעבר לסטיגמה, של שכר נמוך, טינופת קבועה, רמה אנושית נמוכה.

כי באמת לא כולם ככה. האדם עושה את המקצוע ולא להיפך. אם שרברב ייתייחס לעצמו ולמקצוע שלו בכבוד, הוא יקבל כבוד בחזרה.

יש הרבה שמתנהלים גרוע ומוציאים שם רע לכולם, לא משיגים עבודות, מרמים, מרוויחים מעט ואז ככה זה משתקף החוצה.

בניתי בית לפני כמה שנים. עד היום השרברב, החשמלאי, הנגר והרצף (שעשו עבודות טיפה יותר מורכבות משחרור סתימה או תליית מנורה),

זכורים לי לטובה ובענק שכל אחד מהם מקבל המלצה חמה אם מישהו מחפש.

והם מרוויחים מעולה והעובדים שלהם לא מקופחים. הם עובדים קשה, גם פיזי, גם מלוכלך. אבל עם תמורה.

הורים היום סובלים מגוננות יתר על הילדים שלהם. חלילה שיזיעו. העיקר שילכו בעדר של האקדמאים.

ירוויחו 7 נטו כי יש אלפים כמוהם, אבל העיקר התעודה. יוצא לי לשמוע לא מעט מירמור אצל אקדמאים, בעיקר צעירים.

לא רואים קדימה, רבים על משרות עם עוד מיליון איש, מחליפים עבודות בקצב.

אותו דבר הלחץ על רכישת דירה. דברים שנעשים כי "כולם עושים ככה", בלי שום מחשבה או התאמה לאופי הספציפי של הבנאדם.

הילדים שלי בפירוש יעשו מה שטוב להם.

אותם הורים שמגוננים על הילדים ללמוד באקדמיה, עם כנראה תוצאה של פחד שממה שהורים עברו.

האם אותם סטודנטים צעירים שהלכו ללמוד מדעי הדשא עושים את זה מרצונם? אני לא בטוח.

אני בטוח כשאמרתי לאנשים מבוגרים שאני הולך ללמוד, ישר אמרו לי "תלמד, אבל בתואר שתוכל להשתמש בו לעבודה". ואז אמרתי להם שאני מעונין בהנדסה. ואמרו "אה".

פורסם

בנאור

מה אתה מתערב בשרשור

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ChemGuy85,

אני מרגיש לאחרונה את מה שרשמת על תחושת "הגנון" בבית כשהאחיינים מגיעים.

לעתים זה נחמד, אבל אין לך באמת שליטה על הסיטואציה ועל החיים שלך.

היה תקוע לי איזה ג'וק בראש שפחות מ8-10 נטו, אין מה לצאת מהבית אבל יכול להיות שזו סתם אמונה חסרת בסיס.

יום בהיר אחד תתעורר ותבין שצריך להתחיל לארוז. מומלץ לא בטריקת דלת אלא בהדרגה. אם ההורים יקבלו את זה ויעזרו מצויין. אם לא (כמו שקרה אצלי) בעיה שלהם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בטוח שכשתגור לבד יהיה לך שקט לעצמך בכל סוף שבוע במידה ותגור עם שותפים.

אין רף שכר מסויים שמאפשר לגור לבד (אבל ברור שצריך הכנסה חודשית) כי זה תלוי איפה אתה גר ומה השכ"ד.

פורסם

לא שכ"ד אלא כלל עלויות. שכ"ד נמוך יכול להתקזז עם עלויות תחבורה יותר גבוהות, וכמובן שיש עוד הרבה הוצאות שצריך ללמוד לנהל. אפילו ענייני אוכל - מי שילמד לבשל יחסוך הרבה בהשואה למי שיקנה מזון מוכן או ישאיר הרבה כסף במסעדות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא בטוח שכשתגור לבד יהיה לך שקט לעצמך בכל סוף שבוע במידה ותגור עם שותפים.

אין רף שכר מסויים שמאפשר לגור לבד (אבל ברור שצריך הכנסה חודשית) כי זה תלוי איפה אתה גר ומה השכ"ד.

רעש של הורים זה לא אותו רעש כמו שותפים. יש אנשים שיכולים לסבול רעש של ארבעה שותפים, אבל לא מסוגלים לסבול 10 דקות אצל הורים שלהם ויש הפוך. שיצא, ילמד, יתנסה. במקרה הכי גרוע יחזור להורים שלו לעוד חצי שנה - שנה עד שיצא משם סופית.

פורסם (נערך)
ChemGuy85,

לתחושתי אתה יודע שזה חסר ביסוס ולכן ציינת את זה.

יש סטודנטים שחיים ברמת אביב, מרחק הליכה מהאונ' בדירה עם עוד שותפה או שתיים.

יוצאים לבלות לפחות פעם - פעמיים בשבוע (בלי קשר לישיבות בבית שהן זולות מסיבות מובנות). גרים מרחק הליכה מהלימודים וקו אוטובוס אחד מהעבודה (שיכול לקחת הרבה זמן).

כל העלות הזו יכולה להצטמק לכדי 50000 ש"ח בשנה ואפילו פחות אם מתעלקים על ההורים קצת (קופסאות אוכל, כביסה מדי פעם), אז זה יכול להיות גם 40000 ש"ח בשנה, שזה כבר מצריך שכר של 3300 שקלים בחודש, לסטודנט. כל שקל מעבר בשכר מאפשר עוד בזבוז או חסכון. ריאלי. לא פשוט, אבל ריאלי.

גם אם נכפיל את עלויות הדירה (אותה הדירה בלי השותפה) זה יוצא כ-6600 שקלים בחודש (אבל למשרה מלאה, לא כמו הסטודנט).

כעת, לא חייבים דירה ברמת אביב, לא חייבים רכב פרטי, לא חייבים הרבה דברים. הכל שאלה של פשרות בחיים.

הדוגמה של הסטודנטים למעלה רק ממחישה איך אפשר.

אפשר ללמד את עצמך לבשל.

אפשר גם לישון 6 שעות בלילה וללמוד יותר או לעבוד יותר או לעסוק בתחביבים פחות.

אפשר לשחק פחות במשחקי מחשב.

אפשר לקחת אוכל מההורים.

אפשר הרבה דברים.

אפשר גם אפשר לחיות בכבוד ובהנאה עם פחות מ-8000 שקלים בחודש בטח כאשר אתה ללא ילדים. מניח שילדים משנים את התמונה, אבל אני לא יכול לדעת. my pull out game is strong.

הנקודה היא שבסוף, בתקופות מסוימות, צריך להתפשר בחיים. כל עוד יש לך תכנון סביר ואתה חותר אליו - כל מה שאתה עושה בשיתוף עם האנשים הקרובים אליך הוא בסדר.

ויש כאלו שלא מתפשרים הרבה, כי להורים יש הרבה כסף והם שמחים לעזור לילדיהם. בעיניי זה ממש בסדר והילדים ממש לא פרזיטים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
רעש של הורים זה לא אותו רעש כמו שותפים. יש אנשים שיכולים לסבול רעש של ארבעה שותפים, אבל לא מסוגלים לסבול 10 דקות אצל הורים שלהם ויש הפוך. שיצא, ילמד, יתנסה. במקרה הכי גרוע יחזור להורים שלו לעוד חצי שנה - שנה עד שיצא משם סופית.

זה לא רעש, זה שקט נפשי.

אם השותפים שלך אחראיים כמוך ואכפת להם מהדירה הכל בסדר. אם לא, אתה יכול למצוא את עצמך מנקה ומסדר אחריהם בזמן הפנוי שלך.

פורסם

יכולים להיות גם הורים כאלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יכולים גם להיות הורים שאבא מסרסר באמא בסלון בשביל הרואין.

מה מתרחש ברוב המקרים זה המפתח. בגלל זה אין תשובות חד משמעיות בנושא.

• תוכן חדש...