Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם (נערך)
מחסן של 40 אלף בני אדם גדל למחסן של 100 אלף בני אדם. זה ההבדל. מרכז ביג זה לא "פעילות מסחרית". הפקקים גדלו כי צריך לנייד יותר אנשים מהמחסן למקומות העבודה וחזרה.

כרגיל, מתייחס רק למה שנוח לך.

תמשיך עם הראייה החד מימדית, היא בטוח תעזור לך להצליח בחיים.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בגדול צ'מגיא צודק בכמה דברים. יש לא מעט ביקורת על תכנון השכונות החדשות בישראל, שהן מנותקות ונבנות לפי אותה השבלונה בדיוק - 6 קומות במעגל + גינה באמצע.

זה גם ויכוח על כמה רבדים שונים.

יש בהחלט הרבה אנשים שרוצים לא לחיות בעיר הגדולה, ומעדיפים את הפרברים או מושבים. זה לא פורמט שמתאים לכל אחד. בטח שלחיות לבד במושב מרוחק, זה כנראה משהו שיתאים פחות לרווק הצעיר, או בכלל, אדם יותר בודד. בזמנו קראתי גם על מחקרים בהם נטען שבניגוד למצופה, גם רבים מבעלי המשפחות בישובים כאלו פחות מאושרים מאנשים בערים גדולות, מכיוון שהם נאלצים לשרוף הרבה זמן על נסיעות.

עכשיו אפשר גם להתווכח מה זה עיר גדולה. ולא רק זה, אלא מה מקבלים בעיר גדולה. ואז אני חוזר וכותב שבתל אביב מקבלים דירות ישנות וחלקן גם די קטנות, ומצוקת חניה ועוד. מצד שני, כמעט הכל נמצא במרחק הליכה, את הפקקים של ישראל אתה כמעט ולא מרגיש כשאתה בתוך העיר, וכשאתה הולך ברחוב - אתה רואה אנשים. בכמויות. שגם זה, לפחות לפי חלק ממה שיצא לי לקרוא, משפיע לטובה עלינו (במפתיע, אפילו על שונא אדם כמוני).

ומה לעשות, צ'מגיא, לא כולם יכולים לחיות על בזל פינת סוקולוב. ואתה נורא נורא מקצין, באופן שבו אתה מתאר את החיים מחוץ לעיר. לא כולם סובלים ומרגישים שהם חיים במחסן. והאמת שגם אין לזה סוף, כי אני נורא אוהב את תל אביב, אבל את טוקיו אהבתי פי 50 יותר. בהשוואה אליה, גם תל אביב היא מחסן (מלוכלך, פרובינציאלי בהרבה דברים ועוד בלי תחבצ מתפקדת יום וחצי בשבוע). אז מה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • אחראי פורום
פורסם

יבגני, מה רע בבניה של היום? בזה שהיא דומה ושבלונית? ופעם היו בנייני רכבת עם גינה בצד, זה כ"כ שונה?

אתם ניזונים הרבה מתקשורת מוטה, יש פה אנשים שמספרים לכם חוויות מגורים וחיים מיד ראשונה ואתם מתעקשים, מה האינטרס שלי?

דווקא הייתי מעדיף שיפסיקו לבוא לפה אנשים חדשים.

אני גר בתפזורת של ישובים קטנים סביב עיר גדולה. לי לוקח פחות זמן להגיע למרכז שלה מאשר לוקח לתושב אותה עיר להגיע למרכז שלה.

אני מכיר מעט מאוד (באחוזים בודדים ממש) של אנשים שאו שמעדיפים את מרכז הארץ או ממש עזבו.

לעומתם, הרבה הרבה יותר אנשים עשו את המהלך ההפוך ומאושרים לאללה. כן, חלק מהם צריכים לנסוע כשעה לכל כיוון.

רובם המוחץ לא. והם עובדים בדיוק באותן עבודות, כלומר מרוויחים אותו דבר (ונשאר להם בצד יותר מאשר קודם למרות

שבנו מחסן יותר גדול מאשר הקיוביקל שהיה להם לפני זה) רק מגיעים אליהן מהכיוון השני.

פורסם
כרגיל, מתייחס רק למה שנוח לך.

תמשיך עם הראייה החד מימדית, היא בטוח תעזור לך להצליח בחיים.

מניסיוני לאנשים קשה לקבל את העובדה שאני יודע לזהות את החורים והכשלים מהר מאוד ומציג להם את זה בפנים.

נכון, לא כולם רואים בפריפריה מחסן לבני אדם. אין ספק שיש הרבה מאוד אנשים שיש להם אחלה עבודה באזור והם נהנים מהחיים. אבל אני לא אשם שהפרברים בנויים כמו מחסן לבני אדם כי אין כמעט עבודה בתוך העיר והמשרות המעטות שיש בדרך כלל משלמות משכורות יותר נמוכות בתפקיד פחות איכותי ומאתגר. הפרברים בנויים בצורה שאדם בלי רכב הוא כמו אדם בלי רגליים. שום דבר לא נגיש דווקא לאוכלוסיה שצריכה הכי הרבה נגישות - קשישים וצעירים.

בתור נער מאוד אהבתי את אשדוד - ים, פארקים, אוויר נקי, דירה מודרנית, אין פקקים ובעיות חנייה. כאשר סיימתי את לימודי והתחלתי לחפש עבודה הבנתי מהר מאוד שרוב המשרות בענף שלי נמצאות באזור תל אביב/רמת גן/גבעתיים. התחלתי לנסוע שעה וחצי לכל כיון במשך 7 שנים ועם הזמן נמאס לחזור הביתה ב-7-8 בערב אחרי שעה וחצי של התרוצצות.

בהדרגה התחלתי להבין מה אני באמת צריך בחיים. פתאום 35 מ"ר במרחק 10 דקות הליכה מהמשרד לא נראה כל כך רע ואפילו עדיף על רכב חדש + דירה של 120 מ"ר. בסופו של דבר כל אדם צריך ללמוד להכיר את עצמו ולעשות מה שמתאים לו ולא מה "שנכון" מנקודת מבט של החברה.

• אחראי פורום
פורסם

לא, לאנשים קשה לקבל החלטיות בנושאים שבבירור אין לך ניסיון מעשי איתו.

גם ההתייחסות לבתים ושכונות מסודרות כמחסנים ולאנשים שמתפרנסים בכבוד כעבדים מסכנים של אוטו ובית ואישה רעה,

לא יוצרת יותר מדי סבלנות אצל מי שמקשיב לך.

עם ההמשך אני לגמרי מסכים. תעשה מה שטוב לך. מי ששופט אותך הוא דביל.

פורסם (נערך)

אני לא תל-אביבי מלידה שלא הוציא את האף שלו מתל אביב למעט שירות צבאי וגיחה לנתב"ג. במהלך השנים צברתי לא מעט ניסיון עם יוממות. התחושה שלי זהה לתחושה של קולגות שלי. חלקם השלימות עם הנסיעות בתמורה לבעלות על דירה וחלקם התקרבו למרכז.

לדעתי בחור צעיר ורווק שנמצא בתחילת הקריירה שלו כנראה ירוויח הרבה יותר מבחינה חברתית ומבחינה מקצועית בצנטרום מאחר ורוב בני גילו נמצאים שם וגם רוב המשרות נמצאות במרחק הליכה מהבית.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • אחראי פורום
פורסם

לדעתי בחור צעיר ורווק שנמצא בתחילת הקריירה שלו כנראה ירוויח הרבה יותר מבחינה חברתית ומבחינה מקצועית בצנטרום מאחר ורוב בני גילו נמצאים שם וגם רוב המשרות נמצאות במרחק הליכה מהבית.

מאחר ואני צפוני מילדות, גם אני וגם הרבה מחבריי עשינו את הגיחה למרכז כדי להתבסס מקצועית.

חלק קטן נשאר וכנראה שטוב לו עם זה. חלק (ובינהם אני) סיימו את הכמה שנים האלה וחזרו. ממש לא היה לי רע שם, אבל משמעותית יותר טוב לי בצפון.

ואת שני המעברים עשיתי בלי ילדים, אלא לגמרי מתוך ראיה של מה מתאים לנו כזוג - את בניית התא המשפחתי נעשה כבר בהתאם לזה.

פורסם

איתי, מה שרע בבנייה הזו (זה לא רק של היום), זה שהיא לא טובה לבני אדם עבורם היא מיועדת.

זה לא שאני מתמחה בתכנון עירוני, אבל יש הרבה ביקורת על השכונות האלו, שהן מנותקות ממרכז העיר, שדורשות ממך לנסוע ברכב לכל מקום ועוד. גם לא רק בארץ. בפרברים שהמשפחה שלי גרה בהם בארה"ב זה גם ככה. אין כזה דבר שאתה הולך ברגל. פשוט אין.

ברור שזה גם לא משהו אבסולוטי. אני ממש לא מתווכח על זה שיש אנשים שמאושרים גם בשכונות האלו וגם מחוץ לערים בכלל. לא מעט מחבריי בחרו לעבור לערי לוויון בדיוק עם השכונות שאני מתאר, וכמה גם בחרו לעבור לגור במושבים מרוחקים בצפון ומקומות אחרים. ואני חושב שצ'מגיא מקצין בניתוחים הציניים שלו, כאילו כולם מסכנים, ורק מעטים רואים את האור.

עדיין, בבוטום ליין, גם מבחינת רבים מהעוסקים בתחום, תכנון שכונות בהן יש תלות ברכב פרטי, בהן אתה לא רואה אנשים ברחוב וכו', זה לא משהו שטוב לבני אדם. וזה מתחיל בזה שמי שגר במושב, אז הילדים שלו בהכרח צריכים הסעות לבתי הספר, חוגים וכו', וזה ממשיך בהזדמנויות תעסוקה (וזה לא אומר שאים עבודה מחוץ לת"א. זה רק אומר שפה יש יותר אפשרויות), וזה גם מגיע לדברים קטנים, כמו זה שבמרכז תל אביב יש 4-5 סניפי דואר, עשרות סניפי בנקים, קופות חולים ומה לא.

פורסם
אני לא תל-אביבי מלידה שלא הוציא את האף שלו מתל אביב למעט שירות צבאי וגיחה לנתב"ג. במהלך השנים צברתי לא מעט ניסיון עם יוממות. התחושה שלי זהה לתחושה של קולגות שלי. חלקם השלימות עם הנסיעות בתמורה לבעלות על דירה וחלקם התקרבו למרכז.

בדיוק.

פורסם
אתה יודע, יש גם משרות עבודה שלא נמצאות כל הזמן בתוך 4 קירות.

אז שם אתה נמצא חלק ניכר מהזמן בתוך כלוב ברזל על ארבע גלגלים (אתה יודע, כזה שהפורום הזה קם כדי לסגוד לו, וחב לו את קיומו).

או יותר גרוע, עובד בסביבה חמה/קרה/רועשת/מסוכנת/מזיקה/בגובה. או שניהם יחד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
מאחר ואני צפוני מילדות, גם אני וגם הרבה מחבריי עשינו את הגיחה למרכז כדי להתבסס מקצועית.

חלק קטן נשאר וכנראה שטוב לו עם זה. חלק (ובינהם אני) סיימו את הכמה שנים האלה וחזרו. ממש לא היה לי רע שם, אבל משמעותית יותר טוב לי בצפון.

ואת שני המעברים עשיתי בלי ילדים, אלא לגמרי מתוך ראיה של מה מתאים לנו כזוג - את בניית התא המשפחתי נעשה כבר בהתאם לזה.

עובדה שעשיתם גיחה למרכז להתבסס מקצועית ולא בצפון. אני גם עשיתי את זה כי כאשר חיפשתי משרה ללא ניסיון באזור אשדוד ההיצע היה אפסי ובתל אביב הצלחתי למצוא יחסית בקלות. אני מצאתי את הלקוחות שלי בתל אביב ולא באזור אשדוד. אני הכרתי אנשים שהביאו לי לקוחות בתל אביב ולא באשדוד.

חיפוש ב-okcupid וטינדר יניב הרבה יותר תוצאות באזור תל אביב מאשר בכל אזור אחר בארץ. חיפוש משרות ב-alljobs יניב הרבה יותר תוצאות באזור תל אביב מאשר בכל אזור בארץ.

אין פלא שהערים הגדולות שואבות את הצעירים בכל העולם.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • אחראי פורום
פורסם
סתם לכול מי שממליץ על לעבוד בתור אינסטלטור, מוסכניק, רתך ושאר דברים, האם אתם מכירים מישהו שעובד בעבודות כאלה(שכיר) ומרוויח סכומים יפים? אם כן, האם הוא עובד 8-17? האם הוא לא עובד לילות? האם העבודה שלו לא מסוכנת?(לטווח קצר או ארוך?) האם הוא לא צריך לעבוד בשישי ושבת?

כבר עניתי את זה בעבר, ה"הילת השכר" שיש למקצועות האלה, זה בסך בהכול שקר לבן שמוריד את כול הפרטים הלא נעימים, ומשאיר רק את הטובים. למה? כי אנשים אוהבים להרשים אחרים.

אם המקצועות האלה היו כול כך רווחים וטובים, כניראה שכול אותם הורים של בני הגיל שלי כן היו דוחפים אותם למקצועות האלה, ולא אומרים להם ללכת ללמוד תואר.

אבא שלי עובד כבר 30 שנה בתחום ה-CNC מרוויח משכורת טובה, שמתקזזת מאוד אם מורידים את השעות נוספות, ימי שישי, ולילות שהוא עושה. ובואו גם לא נתעלם מההשלכות הבריאותיות של עבודה בלילה באופן קבוע,ועבודה פיזית. ואולי דברים אחרים שהוא נחשף אליהם בעבודה.

אם זה היה כול כך נהדר וטוב, כניראה שהוא היה ממליץ לי בחום ללכת ללמוד את זה, למרות שקרה בדיוק ההפך.

אף אחד לא המליץ לעבוד בעבודות האלה, כמו שאף אחד לא צריך להמליץ על עבודות בתחומים אחרים שאולי יותר קל לבלוע.

כן המליצו לראות מעבר לסטיגמה, של שכר נמוך, טינופת קבועה, רמה אנושית נמוכה.

כי באמת לא כולם ככה. האדם עושה את המקצוע ולא להיפך. אם שרברב ייתייחס לעצמו ולמקצוע שלו בכבוד, הוא יקבל כבוד בחזרה.

יש הרבה שמתנהלים גרוע ומוציאים שם רע לכולם, לא משיגים עבודות, מרמים, מרוויחים מעט ואז ככה זה משתקף החוצה.

בניתי בית לפני כמה שנים. עד היום השרברב, החשמלאי, הנגר והרצף (שעשו עבודות טיפה יותר מורכבות משחרור סתימה או תליית מנורה),

זכורים לי לטובה ובענק שכל אחד מהם מקבל המלצה חמה אם מישהו מחפש.

והם מרוויחים מעולה והעובדים שלהם לא מקופחים. הם עובדים קשה, גם פיזי, גם מלוכלך. אבל עם תמורה.

הורים היום סובלים מגוננות יתר על הילדים שלהם. חלילה שיזיעו. העיקר שילכו בעדר של האקדמאים.

ירוויחו 7 נטו כי יש אלפים כמוהם, אבל העיקר התעודה. יוצא לי לשמוע לא מעט מירמור אצל אקדמאים, בעיקר צעירים.

לא רואים קדימה, רבים על משרות עם עוד מיליון איש, מחליפים עבודות בקצב.

אותו דבר הלחץ על רכישת דירה. דברים שנעשים כי "כולם עושים ככה", בלי שום מחשבה או התאמה לאופי הספציפי של הבנאדם.

הילדים שלי בפירוש יעשו מה שטוב להם.

• אחראי פורום
פורסם
עובדה שעשיתם גיחה למרכז להתבסס מקצועית ולא בצפון. אני גם עשיתי את זה כי כאשר חיפשתי משרה ללא ניסיון באזור אשדוד ההיצע היה אפסי ובתל אביב הצלחתי למצוא יחסית בקלות. אני מצאתי את הלקוחות שלי בתל אביב ולא באזור אשדוד. אני הכרתי אנשים שהביאו לי לקוחות בתל אביב ולא באשדוד. אי אפשר להכחיש את היתרונות הברורים של המרכז לפחות בהיבט הפיננסי.

מעולם לא הכחשתי. כן יצאתי להגנת הצפון בזמן שאני לגמרי מכיר ביתרונות המרכז.

המעבר הזה נעשה בלי שממש רציתי לעבור (אשתי למדה באוני' ת"א וסיימה כמה שנים אח"כ ורצינו כבר לגור ביחד), אבל אני לגמרי מברך על הצעד הזה.

יכול להיות שהייתי יכול להתפתח יפה בצפון והעובדה היא שאת הבוסט האמיתי לחיים (מקצועית וכלכלית) קיבלתי כשכבר חזרנו לצפון,

אבל הבסיס הונח במרכז ואני לא שוכח ולא מתחרט על זה לשניה. כולל ההתחלה מהתחתית של התחתית, כולל הפקקים, כולל הדירות הקטנות והישנות, כולל הריחוק מהמשפחה.

אלו המרכיבים שהביאו אותי לאן שהביאו.

• תוכן חדש...