Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 340
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היא לא באותה ליגה - היא מרווחת יותר משמעותית - והרבה יותר איכותית.

להבנתי לא היתה ואין כוונה להתחרות בזירת המחיר, אלא בזירת האיכות ( למי שיכול ומסוגל לשלם )

משעשע אותי חוסר האוביקטיביות.

כאשר רוצים משווים לסורנטו כי הם בדיוק באותה הקטגוריה ורמת המחיר, אבל מצד שני האקס טרייל בכלל לא באותה ליגה כי הוא קטן משמעותית והמחיר זול יותר ב-15k₪, נו באמת..

לשניהם יש אותם מספר מושבים.

לגבי איכות כבר אפשר להתווכח, נראה אם הניקלים בקודיאק יתקלפו אחרי שנה וחצי כמו שקרה לי באוקטביה (הדגם האחרון לפני מתיחת הפנים).

מבחינת גודל, האקס-טרייל אכן צר מאוד (131ס״מ מדלת לדלת, בדיוק כמו אאוטלנדר).

עדיין לא מדדתי את הקודיאק אך אפילו אם הוא ברוחב של הטיגואן (כאשר ישבתי בו הוא הרגיש לי צר משמעותית) אז זה 135ס״מ בין הדלתות.

הסורנטו כאמור 140ס״מ בין הדלתות, כך שאני לא מבין איך הוא באותה הקטגוריה של הסורנטו אבל לא בזו של האקס-טרייל ואאטלנדר..

אולי תסביר לי (רציני לגמרי).

לגבי האיכות, נראה לי שאנשים כאן קצת הגזימו, הוא אולי עם חומרים נעימים למגע, אבל על פי התאורים כאן אפשר לחשוב שהוא מתחרה מינימום בקבוצת הפרימיום.

לצורך העיניין, גם עיצוב הפנים וגם התחושה היא פחות ״פרימיום״ מה-3008 לדוגמה.

בקיצור, רכב סבבה אבל לא ביג שיט כמו שעשו ממנו.

פורסם
בקיצור, זו השיטה החדשה בסקודה. כך גורמים לאנשים להזמין עכשיו כי "מחר כבר לא יישאר" ואם ה"ביקוש כל כך גבוה" אז אין לך טעם להתווכח על המחיר כי "יש עוד המון כמוך בתור".

+1,000,000

וזה לא רק בסקודה, זה גם בפיז׳ו 3008 וגם בטיגואן (אני מניח שיש עוד דגמים).

הייתי היום בסוכנות סקודה, יש פעילות ערה של לקוחות לגבי הקודיאק (ולמעשה אפס פעילות לגבי שאר הדגמים).

מבצעים נסיעת מבחן אחת אחרי השניה ויש תחושה של אטרף וכמה כבר הזמינו, אנשים קונים כאילו מדובר בגרעינים (איש המכירות אמר שהזמינו כבר 490 רכבים, כנראה התכוון לכל הסוכנויות ביחד).

הקודיאק עצמו מרשים מאד חיצונית לדעתי (בצבע השחור מרשים מאד), העיצוב סולידי אבל הגודל עושה את שלו.

מבפנים התחושה איכותית אבל אין הרגשת פרימיום, בעיקר העיצוב משעמם.

מרווח מאד, אבל לא ניתן להגיע לתנוחת נהיגה טובה וצריך לשבת רחוק מדי מההגה כדי לא להיות קרובים מדי עם הרגליים לחלקים בדשבורד מאחורי ההגה. לי זה מאד מפריע ולמעשה אולי פוסל את הרכב, רוב האנשים לא יודעים אפילו מה זאת תנוחת ישיבה נכונה ולכן לא ישימו לב.

עקב כך גם נגזל מקום לרגליים של יושבי השורה השניה, אבל עדיין המרווח ענק (בטיגואן למשל הקצר יותר משמעותית הנהג יכול לשבת קרוב יותר להגה ובתנוחת נהיגה נכונה ועקב כך המרווח ליושבי המושב האחורי אפילו גדול יותר לדעתי ולמעשה אדיר בכל קנה מידה).

תא המטען של הקודיאק בגירסת ה- 7 מקומות ארוך אבל נמוך, נראה לי שבגירסת ה- 5 מקומות מדובר בדיוק באותו תא מטען ורק היכן שישנם הכסאות האחוריים בגירסת ה- 7 מקומות, דהיינו בחלק הקדמי של תא המטען יש כנראה תא נפתח שמכיל עוד נפח שכן בחלק האחורי יש גלגל רזרבי שלא מאפשר ליצור עומק נוסף (לא הייתה גירסת 5 מקומות בתצוגה) ואם זה כך זה קצת מאכזב. הייתי מעדיף תא מטען עמוק יותר.

בסך הכל רכב מרשים.

בדיוק ההתרשמות שלי.

חייב לציין שאם המחיר היה זול ב-10k ש״ח מאוד יכול להיות שהייתי קונה, אבל במחיר הזה אין סיכוי.

הוא פשוט מתומחר יקר מידי לטעמי (אני מניח שבעוד שנה, במסגרת מבצע חבר, הוא ימכר בהנחה של 10-15k₪ בדיוק כמו הסופרב).

ראיתי היום רכבי סופרב והם נראים די נחמד מבפנים, יכול להיות שעיצוב הפנים של הסופרב יותר יפה מהקודיאק?

בהחלט כן.

אבל גם הסופרב ברמת הכניסה נראית (ומרגישה) דיי פשוטה ורחוקה מאוד מתחושת ״פרימיום״.

בשביל להרגיש קצת יותר נחמד בסופרב אתה צריך לעלות לרמות מחירים גבוהות.

פורסם

אני חושב שרבים ימצאו את עיצוב הפנים של ה-3008 אוונגרדי מדי, בדיוק כמו שיש כאלה שימצאו את הסקודה קודרת מדי, אחרת - היינו רוכשים כולנו את אותו דגם.

ואם מעניין אותך לדעת לאיזו קטגוריה הוא באמת שייך - אז לדעתי הוא ממלא את המשבצת של הS-Max בתור מוביל נוסעים משודרג. וכן, בהחלט יכול להיות שתוך שנה שנתיים ירד מחירו בכמה אלפי שקלים והוא יעשה לאאוטלנדר מה שהאאוטלנדר עשה למאזדה 5.

אני בכלל לא בטוח שבעלים סנטה פה או סורנטו, בכלל חושבים על הקודיאק, אבל מי שנוסע ב-SMax ורוצים לרכוש מביל נוסעים אירופי גדול - בהחלט ישקול את הסקודה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בדיוק כמו שרוב הרוכשים של גירסאות הכניסה של האאוטלנדר וה-X-Trial והסורנטו קונים אותם בגלל שיש להם 7 מקומות ולאו דווקא בשל היותם "ג'יפים" אלה העובדות.

קצת סטטסיקות:

מתחילת 2013 עד תחילת חודש זה, נמכרו כ-26500 יחידות של מיצובישי אאוטלנדר.

מתוכן 18200 בגירסת 4X2 עם שבעה מקומות

5300 בגירסת 4X2 עם חמישה מקומות

ורק כ-2840 בגירסת 4X4 מכל הגירסאות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
אאוטלנדר, במקום לשאול ולתהות למה אתה לא קופץ לראות את הרכב?

אני צריך לפנות זמן עבור זה, הסוכנות הכי קרובה במרחק 40 דקות מהבית.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אחרי שהזמנתי אחד (יש לי מספיק זמן לחקור ולהתחרט), הגעתי בשעה מאוחרת כשהסוכנות היתה ריקה מלקוחות ועשיתי עם הרכב הכל חוץ מלנהוג בו (זה מתוכנן לקרות כשיהיה להם את ה-2 דיזל פנויה לנסיעת מבחן רצינית וארוכה). אין כפתור שלא הזזתי, סמ״ר שלא נגעתי וחקרתי כולל המערכת ותנוחת הישיבה בכל אחד מהמושבים.

קודם כל חשוב לומר - רכב פרימיום זה לא. חלק ניכר מהדברים מרגישים כל-כך זולים שאין שום סיבה לחשוב שהם אפילו מתיימרים להיות רכב פרימיום.

צריך לזכור שסקודה ממותגת נמוך עוד יותר מפולקסווגן, לא בדיוק חברת פרימיום בפני עצמה, וגם באירופה זה נחשב רכב value for money לפני הכל.

עיצוב הפנים משעמם למדי, לא מרשים במיוחד, לא יפה במיוחד, אבל נראה שמורכב היטב.

מאחורה (שורה שנייה) מרווח מאוד. אולי טיפה פחות מסורנטו, אבל משמעותית יותר מאאוטלנדר.

השורה השלישית לעומת זאת לא שווה הרבה יותר מזו שבאאוטלנדר. זה לילדים קטנים או לנערי גומי בלבד.

המושבים הקדמיים מאוד נוחים ותנוחת הישיבה מוצלחת לטעמי.

הכי מרשים זה האבזור. יש בה בערך כל מה שאפשר לבקש ואז עוד קצת, במיוחד בכל הקשור לצעצועי בטיחות. אין רכב במחיר הזה, בגודל הזה שמציע משהו כזה. זה מה שאותי משך לרכב. ממש לא מזמן פתחתי שרשור פה בו חיפשתי SUV גדול עם כל האבזור הנ״ל במחיר של עד 300K, ולא נמצא אפילו אחד כזה.

ולבסוף זה שאר הדברים הקטנים - הגומי שיוצא בפתיחת הדלת ומגן על הדלתות, המטריות בדלתות, מקומות האחסון וכו׳. זה רכב מאוד מאוד פרקטי.

אז מפואר הוא לא, השירות הוא כמעט הגרוע ביותר שיש בתחום בארצנו והתמחור לא כל כך אטרקטיבי בהשוואה לחו״ל אבל למרות זאת החבילה הכוללת היא כנראה הטובה ביותר שניתן לקבל לכסף הזה בקטגוריה הזו.

פורסם
בדיוק כמו שרוב הרוכשים של גירסאות הכניסה של האאוטלנדר וה-X-Trial והסורנטו קונים אותם בגלל שיש להם 7 מקומות ולאו דווקא בשל היותם "ג'יפים" אלה העובדות.

קצת סטטסיקות:

מתחילת 2013 עד תחילת חודש זה, נמכרו כ-26500 יחידות של מיצובישי אאוטלנדר.

מתוכן 18200 בגירסת 4X2 עם שבעה מקומות

5300 בגירסת 4X2 עם חמישה מקומות

ורק כ-2840 בגירסת 4X4 מכל הגירסאות.

יש משהו רציני שפספסת בכל הסטטיסטיקה שלך.

האאוטלנדר גם בגירסת 4X4 לא נותן פייט לסקודה (לפי הדיבורים כאן... רק לפי הדיבורים) והוא בכלל מגיע עם מנוע דיזל שאני אישית לא הייתי קונה רק בגלל הרעש. אומרים שבשנים האחרונות הדיזל לא רועש אבל יצא לי לשמוע אקסטרייל דיזל וזה היה נורא. ומי צריך בכלל 4X4? זה יותר מכלולים שצריך לתקן אם מתקלקלים, עוד משהו לטיפולים, ולא דבר שמשתמשים ביום יום.

בגירסת הכניסה של האאוטלנדר, שהיא זולה מאוד (170,000) ואפשר להוזיל אותה בסכומים מאוד משמעותיים אם קונים דרך חבר או אפס ק"מ בליסינג (הבנתי שבסקודה אין כזה דבר), מקבלים כמעט הכל. למעט מושבי עור, חימום, חישוקים קצת פחות יפים, אתה מקבל את כל שפע האיבזור כולל סאנרוף.

גירסת הפרימיום עולה רק 10,000 יותר ולכן קניתי פרימיום.

הסקודה בגירסת הכניסה, שהיא כבר יקרה מאוד וספק אם תהיה עליה הנחה (רק טמבל יעשה הנחה כשיש ביקוש מטורף והיצע נמוך מאוד) מגיעה עם מנוע 1.4 ולא עם "הדבר האמיתי" שזה 2 ליטר (ה4X4 לא משנה כל כך) שנותן כח רציני, שזה בעצם הסיבה לקנות סקודה, חווית נהיגה (לפי הדיבורים כאן...).

חסר הרבה איבזור שהוא יותר משמעותי מגירסת הפרימיום באאוטלנדר, כמו: פנסי לד, מטען אלחוטי, מצלמה אחורית (!), פס אוירה לד, תאורה במראות צד... ועוד.

בשביל לקבל את גירסת הסטייל, הבינונית, ולקבל סאנרוף, אתה כבר מגיע למחיר של 203,500.

שים לב מה קורה פה: הפרש כפול מהפער בין הגירסאות באאוטלנדר, והאיבזור החסר הוא משמעותי.

ועדיין אתה תקוע עם מנוע 1.4 חלש יחסית, כדי לקנות את הדבר האמיתי אתה כבר צריך להיפרד לפחות מ-235,000.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אתה טועה - ובגדול.

מתוך ה2840 4X4 שנמכרו 2300 נמכרו עם מנוע הבנזין שיש אצלך.

מנוע ה1.4 הבסיסי של הקודיאק משאיר אבק לאאוטלנדר. ההספק זהה אך המומנט גבוה ב-25% ושיא ההספק הוא בסל"ד נמוך מאד.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ישבתי היום בקודיאק סטייל.

מה אגיד לכם - לא נפלתי בכלל.

ממש לא מובן לי הבאזז הגדול שיצרו כאן סביב הרכב הזה.

מילא אם כמו בעבר של המותג, היה פה תמחור אטרקטיבי במיוחד, אבל למעשה התמחור פה הוא די אקוויוולנטי לזה של הטיגואן (בהתחשב בזה שכאן יש 7 מקומות) וגם באבזור הם לא רחוקים.

זה רכב נחמד, מרווח ודי מאובזר, ממש אבל ממש לא פרימיום ולא נעליים.

לא רואה פה שום בשורה.

גם האבזור העודף על רוב המתחרות הוא כנראה יתרון זמני - עד שכולן תיישרנה קו בנושא אביזרי הבטיחות (עניין של תקופה קצרה לדעתי).

פורסם (נערך)

גרסת הבסיס של הקודיאק מתעלה על האאוטלנדר בכל אספקט.

ניהוג, בטיחות, אבזור, נוחות, גודל, תא מטען, מנוע, גיר, גימור, בידוד ואחיסת כביש.

כן. נכון. אין לו לדים.

נכון.

גם אין סאן רוף.

אוי. אסון.

(מצלמה אחורית גם אין באאוטלנדר. זאת התקנה מקומית. תתקין גם בסקודה. יעלה לך 500 שקל)

אתה מדבר באויר בלי שאפילו נסעת מטר עם הקודיאק.

אז אני שמח לבשר לך שנסעתי כמה מטרים.

600 אלף מטרים למען הדיוק.

בקרוב תעלה הכתבה.

אבל אם אני אתן טיזר קטן אז אפשר לומר שהמילים עשן ובעיטה די ישקפו את מה שאני חושב על ההבדל.

וכן. יש לי אאוטלנדר.

20170615_192003-01.jpeg20170615_183812-01.jpeg

http://cloud.tapatalk.com/s/59440119ac160/20170615_160719.jpg?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם

ועדיין אתה תקוע עם מנוע 1.4 חלש יחסית, כדי לקנות את הדבר האמיתי אתה כבר צריך להיפרד לפחות מ-235,000.

חלש יחסית למה? לא נהגת בה, אז לפי מה קבעת שהיא חלשה ולא ״הדבר האמיתי״?

פורסם
גרסת הבסיס של הקודיאק מתעלה על האאוטלנדר בכל אספקט.

ניהוג, בטיחות, אבזור, נוחות, גודל, תא מטען, מנוע, גיר, גימור, בידוד ואחיסת כביש.

נהגתי בה בחו״ל (לא הרבה, אבל חצי יום שזה מספיק לרושם ראשוני) ואני מסכים. ההתרשמות הראשונית שלי ממנה כשהוצגה בג׳נבה היתה טובה מאוד ובנהיגה היא לא איכזבה. הביקורות עליה בעולם מעולות, ובינתיים עוד לא קראתי מבחן השוואה בה היא לא זכתה.

פורסם

ביקרתי היום באולם תצוגה של סקודה, המון באזז מסביב לרכב.

נראה שחשבו על הכל ברכב הזה. כל מה שמשפחה תצטרך ומעבר. הכל מרגיש איכותי ובנוי היטב.

סוכן מכירות טען שנמכרו 1400 יחידות בשלושה ימים, יש כרגע המתנה של כחצי שנה ואנשים עדיין פותחים הזמנות.

נראה שצמפיון עשו בחירה נבונה על הקונפיגורציה שיבאה וגם על התמחור.

• תוכן חדש...