Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אין לנו שום איזון בארץ - בגצ הוא ערכאה ראשונה ואחרונה לגבי כל נושא כי הכל שפיט אז אין שום משמעות לכנסת או לממשלה. אם האדמו"רים של בגצ החליטו משהו זה חקוק בסלע ואין מה לעשות. מי שחושב שזה מצב "מאוזן", שיהיה לבריאות.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם
בתאריך 8.2.2023 בשעה 11:19, תחבצ כתב:

כל הנחה היא רלבנטית, 
א. שינוי תודעה- המחירים יכולים לרדת

ב.1. 100 אלף הנחה זה 200 אלף שמחזירים לבנק במשכנתא- המון כסף (833 לחודש בפריסה ל20 שנה או 555 לחודש בפריסה ל 30 שנה)

ב. הנחה של 100 אלף זה פחות 25 אלף של הון עצמי שצריך להביא... אם אנשים חוסכים 10 בחודש לדירה כזו, הרי כבר שהם חודשיים וחצי קרובים יותר להשגת היעד

(הנחות גדולות יותר - הקלות גדולות יותר בסעיפים ב.1 ב.2)

הכל יחסי 

100  אלף זה משמעותי כשאני קונה דירה ששווה 900 אלף

לא כשאני קונה דירה של 4 מליון

כמו בכל דבר בחיים

כשאני קונה גינס ב 200 שקל זה קריטי לי אם יעשו לי הנחה וימכרו אותו ב 150

כשאני קונה נעל ב 4000 זה לא באמת מעניין אותי אם יפרסמו שהמחיר ירד ל 3900 ל24 שעות.

בתאריך 8.2.2023 בשעה 08:33, stum כתב:

אתה מבין את הבעייתיות במחירים של היום ולמה זה לא יכול להמשיך להתקיים ?

אבל העובדה בשטח היא  שכנראה זה כן ימשיך להתקיים

ונדבר עוד 4 שנים והמחירים יעלו

גם אם תהיה עכשיו עצירה או ירידה קטנה

פורסם
לפני 13 דקות, Transporter כתב:

אבל העובדה בשטח היא  שכנראה זה כן ימשיך להתקיים

ונדבר עוד 4 שנים והמחירים יעלו

גם אם תהיה עכשיו עצירה או ירידה קטנה

צריך להיות שרשרת של טעויות או משהו ענקי בשביל שהמחירים אשכרה ירדו בצורה דרסטית.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ומדיניות ממשלתית של שנים של הזנחה בעולם ריבית אפסית והצתת השטח בחסות המדינה זה לא...?

הסיבה היחידה שהמחירים כמו שהם היא כי יש אינטרס שהם ישארו ככה, וסביר שיעלו מאותה סיבה שיש אינטרס שלא ירדו. כי אם אתה אומר לי שמה שאנחנו רואים כרגע ובעשור האחרון זה התנהגות של שוק נדלן תקין בעולם גלובלי מערבי (ועוד במדינה שהיא warzone תמידי...) אני קופץ מהחלון.

פורסם
לפני 6 שעות, Transporter כתב:

הכל יחסי 

100  אלף זה משמעותי כשאני קונה דירה ששווה 900 אלף

לא כשאני קונה דירה של 4 מליון

כמו בכל דבר בחיים

כשאני קונה גינס ב 200 שקל זה קריטי לי אם יעשו לי הנחה וימכרו אותו ב 150

כשאני קונה נעל ב 4000 זה לא באמת מעניין אותי אם יפרסמו שהמחיר ירד ל 3900 ל24 שעות.

דוגמה מעולה להטיה קוגנטיבית מעולם הכלכלה ההתנהגותית בשם "חשבונאות מנטלית". לכסף אין ריח, אין היגיון בלשייך לו תכלית ולשפוט את הסכום ביחס לאותה תכלית- בסוף ההשפעה על כמה כסף נשאר לך בחשבון זהה. הנחה של 100 שקל תשאיר לך 100 שקל יותר בחשבון, לא משנה אם קנית מוצר ב- 200 שקל או ב- 2000 שקל.

https://www.investopedia.com/terms/m/mentalaccounting.asp

• אהבתי 1
פורסם

נכון בטח ובטח על סכומים של 100 אלף - זה רכב! ולאנשים שקונים ב4 מיליון לא נשאר כסף לרכב, אייפון הם לוקחים ב36 תשלומים. 
-לרוב משפרי דיור קונים במחירים כאלה כי למי יש 2 מיליון נזיל.

אבל גם טרנספורטר צודק 100 אלף זה בדיחה אחרי שהמחירים עלו במיליון וחצי

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Transporter כתב:

WTF? מי קונה נעליים ב4K?
זה נעליים, דורכים איתם על קקי.

לענייננו, יש ירידה של 35% בלקיחת משכנתאות. אפשר לומר בסבירות גבוהה מאוד שהרוב המוחלט של עסקאות הנדל"ן נעשות עם משכנתא. מכאן שאני מסיק שיש ירידה של 35% בעסקאות.
אם השקל ימשיך להיחלש יש מצב אפילו לקטסטרופה לכל מי שבונה על זה...
בכל מקרה זה נתון משמעותי. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נכון. וזה 50% ירידה במשכנתאות אם מסתכלים על חודש מרץ האחרון (רגע לפני עליות הריבית).

לא רואה איך המחירים שומרים על ערכם במציאות כזאת....

אם היה ווינר על זה, כנראה שהיחס היה ממש גרוע 

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 22 דקות, yuvalganim כתב:

לא רואה איך המחירים שומרים על ערכם במציאות כזאת....

לוקח לשוק זמן להגיב.. חכה

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעה, Igalz כתב:

לוקח לשוק זמן להגיב.. חכה

לפני כשעה, yuvalganim כתב:

מסכים לגמרי, השאלה לא האם יהיה תיקון אלא כמה חזק הוא יהיה

מישהו יכול לספר את זה לאישתי לפני שאני מוצא את עצמי קונה חורבה ב2M בפריפריה של הפריפריה? 🥲

פורסם

בגלל היחלשות השקל יש דיבור שהנגיד יעלה את הריבית ב0.5% ולא ב 0.25% כמו שהיה מצופה...
זו תהיה עוד תוספת של 200-300 שקל להחזר החודשי הממוצע ויסגור לאנשים סופית את האפשרות לקחת משכנתאות של מיליון וצפונה

Just now, MZN כתב:

מישהו יכול לספר את זה לאישתי לפני שאני מוצא את עצמי קונה חורבה ב2M בפריפריה של הפריפריה? 🥲

תחכה להחלטת הריבית בעוד שבועיים, זה ידחוף עוד משפחות לקצה ויכול להיות שב2M תוכל לקנות קצת יותר בעוד חודשיים

פורסם
לפני שעה, MZN כתב:

אם אתה מוכר וקונה, זה לא כל כך משנה (בהנחה ותצליח למכור ולקנות באותה נשימה ולא תיתקע).

אם זה רק לקנות - אני הייתי מחכה לסוף 23 לקבלת החלטה.

אני כמובן לא יועץ ולא מתיימר להיות, זו דעתי האישית בלבד

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

נכון, אם יש לך הון עצמי כלשהו, שים בפקמ תעשה עוד כמה אלפים/עשרות אלפים עד סוף השנה. תגיע ב2024 עם יותר הון ובתקווה למחיר יותר נמוך

• תוכן חדש...