Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחליף את הסובארו שלי באחת ממכוניות המיני.

הייתי בטרייד מוביל, והתעניינתי שם בקיה פיקנטו.

לפי הסוכן, ישנו רכב יד ראשונה פרטית עם 50,000 ק"מ.

מה שיצא בסופו של דבר, שקיזזו לי 5000 ש"ח ממחירון הרכב שלי, ומתמחרים במחיר אסטרונומי את הקאיה פיקנטו.

האם הקיזוז הזה נורמלי לטרייד אין או שכדאי לנסות למכור את הרכב בעצמי?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

חברת הטרייד-אין צריכה לחיות ממשהו - כלכלית תמיד כדאי למכור לבד. בפרקטיקה יש אנשים שמוכנים לשלם לא מעט כדי לחסוך את בלבול המוח של המכירה לבד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אותו דבר עשו לי עכשיו כשניסיתי לרכוש פיקנטו חדשה מהסוכנות - המחירון היה 38K, אמרו לי שמזכים אותי ב-20K עליה ואני משלם מחיר מלא על הפיקנטו.

דה פקטו, זה זיכוי של 10K על רכב ששווה 38K.

שמתי מודעה, עם המחיר הנמוך ביותר ביד 2 - הטלפון לא הפסיק לצלצל ואחרי 24 שעות הגיע בנאדם ורכש את המכונית שלי - לנצ'יה אפסילון שהסחירות שלה שווה לספחת ואף אחד בכלל לא מחפש אותה ביד 2.

אם זה מה שהיה עם רכב שאף אחד לא מכיר, אז אני מניח שאת הסובארו שלך אפשר למכור בשיטה הזו תוך שעתיים. הקונה הזריז שעושה REFRESH ומחפש את הרכב הזה, יגיע אליך.

ככה או ככה - סביר להניח שיישארו אצלך אלפים רבים נוספים לעומת שיטת הטרייד אין. אני לא מאשים אותם, הם צריכים למכור ולהחזיק אולמות ואתה מכניס אליהם רכב שהם צריכים להתעסק איתו, במקום רק למכור לך רכב ולנוח. על הנוחות של מפתח תמורת מפתח צריך לשלם - ובלי עין הרע התשלום יקר.

פורסם

לגבי חברות הטרייד אין, אני מסכים שהן צריכות להרוויח. אבל יש להרוויח ויש חזירות.

הרכב שלי הוא יד שנייה פרטי, ועם קילומטראז' נמוך.

כמובן שאם הייתי מביא גרוטאה, לא הייתי מצפה לקבל עלייה מחירון.

פורסם

זה ביזנס. יש לו הוצאות קבועות שהוא צריך להחזיר.

אם אתה לא רוצה, יש שוק פרטי מאוד מפותח וכמו שהראיתי לך, הוא רותח. הטלפון לא הפסיק לצלצל!

כל מה שאתה צריך לעשות, זה לתת מחיר טוב. אם אתה תהייה ריאלי ותבין שאתה לא מציע שום יתרון לאף רוכש למעט מחיר, אתה תמכור מהר. אם תחשוב שיש לך רכב מיוחד ששווה משהו, אז אתה תשב ותחכה לטלפונים ותהייה מתוסכל.

בסוף מרוב תסכול ומחשבה שאף אחד לא רוצה את הרכב, אתה תמכור לטרייד אין...על זה הם בונים.

פשוט תוריד מראש למחיר נמוך, תמכור ותמשיך הלאה בחייך.

טרייד מוביל יורידו לך 10% מהמחיר של הקיה, לא יותר - אז ככה אתה יודע בעצם מה המחיר שהציעו לך עבור הסובארו -

מחירון של הסובארו מינוס 5K מינוס 10% מהמחיר של הקיה שזה מרווח שלהם. תראה לבד מה המספר המדויק, תמכור בקצת יותר מזה וכבר הרווחת.

אם תיקח את הכסף שלך לשוק הפרטי ותציע לאנשים מחירון מינוס 15%, בכלל תרוויח סכום גדול - אבל תהייה לך כאן יותר עבודה.

פורסם
שאלה נוספת:

האם חברות העושות עסקת מימון, יקחו כסכום ראשוני את הרכב שלי?

ברוב המקרים לא, ואם כן אז בצורה שתשתלם להם ולא לך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כל טרייד אין מכל סוג לא ישתלם לי...

אבל אולי בשביל רכב חדש בליסיניג מימוני, שווה להפסיד, מאשר לקיה פיקנטו 2011 ב-50,000 ש"ח.

האם המחשבה נכונה?

פורסם

הפונקציה של "שווה להפסיד" היא על בסיס כמה כסף אתה מרוויח בשעה.

אם שעה שלך שווה 3000 ש"ח או אולי יותר ואתה לא יכול להרשות לעצמך שעתיים שלוש עם רוכש הרכב - אז עדיף לך להסכים לטרייד אין, כי זה מפתח תמורת מפתח ואתה תקבל יותר כסף בזמן העבודה שלך.

אם אתה לא מרוויח את הסכום הזה, עדיף לך למכור לבד לאדם פרטי, לבזבז כמה שעות ולהשאיר אצלך בכיס יותר מזומנים, אני מניח שסביבות 5-10K יותר משיישארו לך בעסקת הטרייד.

• תוכן חדש...