Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נכון.

ראה עריכה מעל.

עריכה נוספת:

זה לא עניין של לתרום למדינה. על פי הגדרה יש חובת גיוס ושירות. אני מפספס פה משהו?

ניסיתי לתת טיעון/הסבר רגשי נוסף למה שניתן בהודעות עד כה.

ואני מאמין כי יש עוד מה לטעון בפן "ההגיוני".

אני לא יודע אם הוא חייל ממושמע או לא, אבל חייל שלא מבצע את תפקידו כהלה עלול, בצורה מכוונת או שלא, לגרום לפציעה/מוות מיותר של חייל אחר. לדוגמא: כישלון במתן קשר ליחידות שדה תוך פעילות עויינת בשטח אויב (לא מדבר סתם).

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 358
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בתוך מסגרת החוק יש המון אפור. לא כל מי שמשרת בצבא עושה את זה כי הוא מאמין בכל הערכים והאידאולוגיה שמאחורי זה, בסך הכל אדם נורמטיבי יעדיף לא להסתבך עם החוק. לחללים אין שום קשר לזה. אנחנו זוכרים אותם כי אמנם הם נהרגו בשמירה על המדינה אבל אני בטוח שכל אחד מהם (או לפחות רובם המכריע) היה מעדיף להמשיך לחיות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מקווה לטוב ולצאת מצה"ל - אותו צבא שתמכתי בו ותמיד אתמוך, אבל אתמוך בדרכים אחרות, הדרכים שאני רואה לנכון, ולא הדרכים שהמדינה או הנורמה החברתית רואה לנכון.

צבא הוא חלק מהפולקלור של המדינה שאתה חי בא. הוא אחד הסממנים להמשך קיומה של המדינה בכל רגע ורגע.

גם אני לא מת על הצבא אבל את ה-3 שנים (ועוד שנה אחת קבע) נתתי.

כל עוד מדובר בחלק בלתי נפרד מהמדינה (חלק כל כך חשוב שבלא מעט מקומות עבודה יש לזה ערך !!) - אני מציע שתתעשת, ויפה שעה אחת קודם.

בקש העברה לתפקיד אחר ותרשם ללימודי ערב - וכך לפחות תוכל גם לתרום את חלקך למדינה ולצבא וגם תרוויח זמן לימודים תוך כדי.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

צבא הוא גוף פונקציונלי. הוא נועד להגן על האזרחים נטו. מי שמסתכל על חצי הכוס הריקה יגיד שהוא נועד להרוג.

המקום שלו בזהות הישראלית לא מחויב המציאות, ויש לו לא מעט השפעות שליליות כשלעצמו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא יודע אם הוא חייל ממושמע או לא, אבל חייל שלא מבצע את תפקידו כהלה עלול, בצורה מכוונת או שלא, לגרום לפציעה/מוות מיותר של חייל אחר. לדוגמא: כישלון במתן קשר ליחידות שדה תוך פעילות עויינת בשטח אויב (לא מדבר סתם).

לא כל חייל הולך לשרת בנקודות חמות. יש גם ג'ובניקים והרבה (יש המון תפקידים בצבא, כולל תפקידי שלישות, אחזקה, טכנאים וכד'). לכן יש פרופיל, מבחנים ולכל חייל מתאימים תפקיד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא, זה חושף את חולשתו של הטיעון כי הוא לא ממחיש ולא נועד להמחיש את הצורך הפרקטי בשירות הצבאי. מניין ההרוגים לא הובא בטיעון שלך כדי להמחיש את האיום שהצבא נועד להגן עלינו מפניו, כי אם לשמש בתור פניה כלשהי לרגש.

הם נהרגו כי אין איום

ככה במשחקים.

כן יש בין אלה שנהרגו ממשחקים אבל 99% מהם נהרגו בגלל איום קיומי על המדינה שצה"ל הוא זה שמגן עליה.

צה"ל לא חף מטעויות, צה"ל יכול להתנהל בצורה הרבה יותר יעילה מכל הבחינות, עדיין אין פתרון אחר לשמירה על גבולות המדינה .

וכל המרצים על צבא מקצועי בתשלום חיים בסרט, סרט רע.

האם המשטרה מתפקדת?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ישה, לא זה מה שטענתי. רק המחשתי כיצד מספר חללי ישראל לא הובא כדי להמחיש כמה צריך צבא (זו סוגיה שכמעט ולא נגעתי בה בשרשור הזה) אלא בתור פניה (ריקה) לרגש.

אבל עדיין, רוב החללים של מערכות ישראל הם מתקופות קרובות יותר למועד הקמתה של המדינה, שבהן מדינות הלאום הערביות עמדו עלינו לכלותינו. אז לא רק שהנלחמנו צבא בצבא אלא כנגד מספר צבאות.

היום, המדינות הללו הן בעלות בריתה של ישראל. אתה יכול להסתכל על הצבא בתור תעודת ביטוח למצב של הרעת היחסים בינינו לבינן, אך לא זה ההגיון שמכתיב את בניית הכוח של הצבא.

האויב של צה״ל היום הוא חזבאללה. סה טו.

פורסם (נערך)

טוב, כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון. ידעתי שאנשים לא יקבלו את הדברים שאני אומר בטוב.

אני עד לפני חודש וחצי(אני 5 חודשים בצבא) חשבתי בדיוק כמוכם, וגם רשמתי בתחילת השרשור.

גם אני אמרתי את אותם הדברים ב-ד-י-ו-ק כמו הרבה אחרים כאן, כמו: "אם כולם עושים גם אתה תעשה", "מה אני שונה ממך", "אנשים נהרגו בשבילך ואתה זורק זין כדי לחיות את החיים שלך בנחת".

ידעתי שיהיו דברים כאלה רשומים כאן בתגובות, כי זאת אותה הדעה שאני הייתי בה 19 וחצי שנים.

לפני חודש וחצי נכנסתי ל"דאון"(לא דיכאון אבל המצב רוח היה בתחת תקופה ארוכה, כמה שבועות). הבנתי שהמערכת הצהלית לא מתאימה לי. אני ממש לא כפוי טובה, תאמינו לי שלא. נלחמתי בכוחות שעוד נשארו לי להיות חימושניק בגדוד, והמפקדים הביאו לי תירוצים כאלה ואחרים.

אני בחרתי להיות חימושניק בגלל שתחום המכונאות מתחברת אליי. לפחות חשבתי ככה.

אני לא חייב לאף אחד דין וחשבון על הדעות שלי בנוגע לשירות שלי ולחיים שלי. אבל אני לא אחד שזורק זין על המערכת. התגייסתי בתחושה הכי חיובית לגבי הצבא, ואמרתי "אני אעבור את זה כמו כלום".

בגלל זה אני רוצה להתחיל את החיים שלי מעכשיו! לא כי אני שם פס על מה שהמדינה עברה ועל הצבא, אני פשוט לא מתאים מבחינת אופי וכן גם מבחינה נפשית לצבא.

ד"א, יש לי פטור זקן. הבאתי דוגמאות פשוט להתנהלות של הצבא. לא זה שהם אוכפים את חוקים, אלא הבאתי דוגמה לחוקים עצמם - שבזה צהל מתעסק אצל רוב החיילים.

חיילים לא מרגישים כמו בני אדם, לא מרגישים שלמים עם עצמם, במקום שצהל יביא להם את התחושה הכי טובה ושתהיה להפ מוטיבציה לשרת.

חייל שמרגיש עם עצמו טוב - יעשה שירות טוב.

עריכה אחרונה על ידי SG159
פורסם (נערך)
לצה"ל אין אויבים, למדינה יש והם ממש לא רק חיזבאללה.

אתקן: המדינה מגדירה לצה״ל אויב שהוא אמור להתכונן למלחמה כנגדו - ״איום ייחוס״ בצה״לית. במשך עשרות שנים זו היתה סוריה ז״ל (כן, זו עם הציוד הסובייטי שלא עובד). היום זה חזבאללה.

יש למדינה עוד יריבים אבל או שהם קטנים יחסית (חמאס, תומכי ירושלים) או שהם מרוחקים מכדי לנקוט נגדם בפעולה ממשית (איראן).

פורסם

קשה לי להסכים עם נחרצות כזאת. מנסיוני הצבא מתרגל הרבה יותר תרחישים ממה שנדמה לך גם עם מי שאתה לא מחשיב לאויב או אויב פוטנציאלי. אולי זה כדי גם בין היתר להצדיק את התקציבים וכו' אבל בטוח לא רק.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

חן, אתה צודק.

לגבי ההרוגים - אני מזכיר בפעם ה-20 בפורום את הרוגי הנגמש באחד ממבצעי הראווה האחרונים בעזה. ילדים בני 18 שנשלחו בכלי ישן ולא ממוגן, כשכל בר דעת יכול היה לנחש איך זה יגמר, בשביל שאחר כך יהיה אפשר לעשות כתבה סוחטת דמעות על למה צהל צריך עוד כסף. וזה עוד לפני שמתחילים לדבר על תעשיות הנשק שלנו, שלהן יש אינטרס מובהק משלהן שיהיו מלחמות, ללא שום קשר למצב הבטחוני.

ועם כל זה, אני רחוק מאוד מלטעון שלא צריך צבא. רק צריך ללמוד לתת לו את המקום הראוי בלאומיות הישראלית, ולא לסובב את כל החיינו שלנו סביבו. "עם בונה צבא בונה עם" הפך כבר די מזמן כאן ל"צבא בונה עם בונה צבא", ואין לזה הצדק ממשית.

ישה, למה אתה חושב שצבא מקצועי יהיה פחות טוב מצהל של ימינו? אתה חושב שצהל של עופרת יצוקה \ לבנון 2 \ צוק איתן הוא צבא מוצלח? אני לא, ואני כותב את זה גם מנקודת מבט של מי שהיה בסדיר \ קבע \ מילואים בערך בכל אחד מהם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
קשה לי להסכים עם נחרצות כזאת. מנסיוני הצבא מתרגל הרבה יותר תרחישים ממה שנדמה לך גם עם מי שאתה לא מחשיב לאויב או אויב פוטנציאלי. אולי זה כדי גם בין היתר להצדיק את התקציבים וכו' אבל בטוח לא רק.

מה שעדיין יש (או לפחות היה לפני שנה-שנתיים) הוא שרוב הקצונה הבכירה בצבא עדיין כל כך רגילה לתרגל תרחישי לחימה בצבא הסורי שהם עדיין מקיימים תרגילים נגד דיביזיות שלא קיימות יותר....

מוכנות כלשהי ללחימה מול צבא בגודל שבאמת מצדיק את גודלו של צה״ל - אין כבר הרבה מאוד שנים. אף אחד לא אומר להיפטר מצה״ל, אבל לצמצם אותו - בהחלט אפשר, והרבה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגלל זה אני רוצה להתחיל את החיים שלי מעכשיו! לא כי אני שם פס על מה שהמדינה עברה ועל הצבא, אני פשוט לא מתאים מבחינת אופי וכן גם מבחינה נפשית לצבא.

המערכת הצבאית לא באמת מתאימה לאף אחד וכל אחד צריך לעשות הרבה פשרות וויתורים כדי להיות בה ולא לעבור על החוק.

תעזוב את הקישקושים של האידיאולוגיה והתרומה למולדת, תברר תכלס מה תרוויח ומה תפסיד אם תצא מהצבא על סעיף נפשי.

יכול להיות שזה יועיל לך, יכול להיות שיהיה יותר נזק מתועלת. אבל אל תחליט על משהו לפני שבדקת כמו שצריך את ההשלכות שלו לעתיד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...