Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

תודה על ההסבר.

אולי זו לא הונאה, אבל בעיני זה לא אתי ולא מוסרי לבצע השקה כזו, מצד נשיא נכנס או מכהן. אבל כמו שאמרתי, הכל כבר לא נורמלי.

אני מסכים איתך במידה מסוימת, אבל אתה יכול להגיד את זה על כל דבר שנעשה אי פעם על ידי מישהו שנמצא בעמדת השפעה. מספיק שתשיג צילום של נשיא כלשהו שותה קוקה קולה ולא פפסי...

אני לא מספיק מבין בזה אבל אני לא חושב שיש איזו הגבלה בארצות הברית על גיוס תרומות/מימון למפלגה גם כשאתה נשיא מכהן, למשל. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

תודה על ההסבר.

אולי זו לא הונאה, אבל בעיני זה לא אתי ולא מוסרי לבצע השקה כזו, מצד נשיא נכנס או מכהן. אבל כמו שאמרתי, הכל כבר לא נורמלי.

גם לסחור במניות בתור חבר קונגרס, בטח כשיש לך השפעה ישירה או עקיפה על חלק מאותן חברות, זה לא בהכרח "אתי".

כנ"ל לגבי להעניק חנינה לבן שלך, רגע לפני שאתה מסיים את כהונתך, ולאחר שהצהרת בעבר שלא תעשה זאת.

טראמפ הוא לא צדיק, או הדוגמה למוסר או אתיקה, אבל הוא לא כל כך שונה בנוף של הפוליטיקה האמריקאית.

הוא כנראה לא הראשון ש"מרוויח" מכהונתו כנשיא או כחבר קונגרס למשל.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

אני כמובן שמח.

אבל מה דעתך על זה שבניגוד למה שנטען, תחת ביידן והפרוגרס הקיצוני, הממשלה שלנו עשתה מה שהיא רוצה ודווקא טראמפ עצר אותנו וכפה על נתניהו לחתום?

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

כל הכבוד לו על קידום העיסקה. באותה נשימה, מעניין לראות את כל תומכי הקואליציה או הניצחון המוחלט מאשימים עכשיו את מי שבישראל תמך בעיסקה בזה שהיא יוצאת לפועל. משום מה רובם לא מסוגלים להודות שהיא באה מנשיא אמריקאי, שציפו ממנו שיתמוך במחיקה מוחלטת של עזה.

אני לא יודע למה אתם יוצאים מנקודת הנחה שטראמפ "קיפל" את ביבי, או כפה עלינו משהו.

אולי דווקא חמאס הוא זה שהתקפל או התגמש, אולי זה קטאר וטורקיה שלקחו יותר יוזמה בגלל או בזכות טראמפ, ואפשרו עסקה?

אולי הממשלה בישראל קיבלה ערבויות או הבטחות מטראמפ, שלא היו בעבר, ואנו לא יודעים עליהן?

הרי כבר היו כתבות/שמועות/עדויות לכך שביבי מטרפד או לא רוצה להגיע לעסקה משלל סיבות, לכאורה, ולבסוף התברר שדווקא חמאס הוא זה שנקט בלחימה פסיכולוגית וסירב או התחמק.

בנוסף, אולי טראמפ הבין את מה שממשל ביידן לא הבין או התעלם ממנו - הלחץ המוגזם שהוא הפעיל על ישראל, גרם לחמאס רק להקשיח עמדות ולעלות על עץ גבוה יותר.

להבנתי גם, הבשורה העיקרית בהסכם הנוכחי היא היכולת לחזור ללחימה, בהנחה וההסכם יופר (מה שאולי ביבי וטראמפ בונים עליו), וזאת בניגוד ליוזמות ממשל ביידן, שדיברו על הפסקת אש "מוחלטת".

בנוסף, בעוד שבלינקין למשל ממשיך לקשקש על מדינה פלשתינית, טראמפ מדבר על מה שבאמת חשוב - הסכם עם סעודיה למשל.

וכמובן אי אפשר להמעיט בחשיבות ה"מעטפת" שאנו צפויים לקבל מממשל טראמפ - סנקציות על ה-ICC, תמיכה בלתי מתפשרת בישראל, ולמעשה יישור קו אל מול מדינות מערביות קצת פחות "תומכות" (צרפת, קנדה), ועוד ועוד.

בכל מקרה, רק ימים (או חודשים) יגידו לאן זה הולך, והאם טראמפ טוב יותר לישראל מהממשל היוצא. לדעתי הצנועה, בהחלט, וזה עוד לפני שהוא אפילו נכנס למשרד בתור נשיא.

• אהבתי 3

פורסם

ממה שאני מבין עד שטראמפ לא מושבע, אין לו כוח לחתום על שום הסכם מחייב מצידה של ארהב. הוא יכול לחלק הבטחות באוויר, אבל איך אומרים? עד שהכסף לא ביד שום דבר לא בטוח.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

כל הכבוד לו על קידום העיסקה. באותה נשימה, מעניין לראות את כל תומכי הקואליציה או הניצחון המוחלט מאשימים עכשיו את מי שבישראל תמך בעיסקה בזה שהיא יוצאת לפועל. משום מה רובם לא מסוגלים להודות שהיא באה מנשיא אמריקאי, שציפו ממנו שיתמוך במחיקה מוחלטת של עזה.

הם חיים בדיסוננס מוחלט, שתי הצדדים.

אבל מעניין לראות איך ״הדביל״ דופק על השולחן, וכולם מתיישרים.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

אולי זו לא הונאה, אבל בעיני זה לא אתי ולא מוסרי

הערת כאן או באיזה מקום על המוסריות של ביידן באופן בו הוא כיסה על העבריינות של הבן שלו ולבסוף חנן אותו?!

זה לא ווטאבטיזם... ובכן, כן... אבל בו... זה תמיד מסקרן אותי איך המסננת עובדת רק לצד אחד. וזה בלי להכנס להאשמות לא מוכחות, כמו הפעילות של ביידן ג׳וניור בסין ואוקראינה.

הסיבה שאת רב הציבור הפעילות הזו של טראמפ לא מפריעה זה שהם חושבים, כנראה בצדק, שלפחות את הפעילות הזו הם רואים בגלוי, בלי שיימכרו להם איצטלה של קדושה. מצד שני, כל קונספירציות של השיתוף בין פוטין לטראמפ הוכחו ככאלו.

ככה שאפשר להמשיך לחפור בשטויות האלו או שאפשר לראות את מבחן התוצאה, ושם, בינתיים, טראמפ נשיא טוב מביידן באופן כ״כ מובהק, שאי אפשר להתכחש אליו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

אני לא יודע למה אתם יוצאים מנקודת הנחה שטראמפ "קיפל" את ביבי, או כפה עלינו משהו.

לא חשבתי שהאמריקאים שיקרו כשאמרו שחמאס חיבל בעסקאות הקודמות (אם כי אני מניח שגם בן גביר לא משקר כשאומר את אותו הדבר).

לא חושב שהם משקרים עכשיו כשהם מספרים על נציג של טראמפ שצלצל לקלל את ביבי.

אני מניח שהיה לחץ גם על העזתים, חד משמעית. ומכל הכיוונים זה דחף להפסקת האש.

לפני 19 דקות, gadik6 כתב:

בנוסף, בעוד שבלינקין למשל ממשיך לקשקש על מדינה פלשתינית, טראמפ מדבר על מה שבאמת חשוב - הסכם עם סעודיה למשל.

אף הסכם עם אף מדינה ערבית לא יפתור את הבעיה הפלסטינאית, והשנה האחרונה היא גם הוכחה עצובה, ברורה וחד משמעית למגבלות כל פתרונות ה"ימין על מלא". 

אם אתה קורא מספיק אנשי ימין ברשת, אני מניח שאתה יכול לשים לב שאנחנו כבר מזמן בשלב האשמת השמאלנים במצב, כמובן - התנתקות, אוסלו, אלטלנה, רמטכל שלא רוצה לנצח ועוד כל מיני שהם לא ימין אמיתי, מסתבר.

הסכם עם סעודיה זה נהדר, באמת. אבל בלי אסטרטגיה ברורה למה שקורה כאן, זה מרגיש כמו פשוט המשך ישיר של הקונספציה של לפני ה7.10.

לפני 29 דקות, gadik6 כתב:

וכמובן אי אפשר להמעיט בחשיבות ה"מעטפת" שאנו צפויים לקבל מממשל טראמפ - סנקציות על ה-ICC, תמיכה בלתי מתפשרת בישראל, ולמעשה יישור קו אל מול מדינות מערביות קצת פחות "תומכות" (צרפת, קנדה), ועוד ועוד.

בכל מקרה, רק ימים (או חודשים) יגידו לאן זה הולך, והאם טראמפ טוב יותר לישראל מהממשל היוצא. לדעתי הצנועה, בהחלט, וזה עוד לפני שהוא אפילו נכנס למשרד בתור נשיא

מקווה שכן ואתה צודק. בתור מי שחושב שהמלחמה בעזה צריכה להסתיים, כי אין לה מטרה די מזמן, אני כמובן שמח על הפסקת האש ולא הולך להגיד משהו אחר רק כי היא הגיעה מטראמפ.

לפני 3 דקות, falou כתב:

אבל מעניין לראות איך ״הדביל״ דופק על השולחן, וכולם מתיישרים.

בחלט, זה די מרשים. וכנראה שלפעמים זה מה שצריך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

בחלט, זה די מרשים. וכנראה שלפעמים זה מה שצריך.

מה שמרשים, מעניין ומפחיד זה מה שקורה שבנאדם ״רגיל״, שהוא לא שחקן פוליטי צפוי, נכנס למשחק. מה עם כל המארג הצפוף של דיפלומטיה ורשתות ריגול ומרכזי כוח וכובד והאיזון ביניהם... מה המשמעות שמשנה איזון כזה נכנס למארג?

לא יודע... אבל לא יהיה משעמם.

פעם שעברה יצאו מזה הסכמי אברהם.

והפעם?

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 55 דקות, gadik6 כתב:

לא יודע למה אתם יוצאים מנקודת הנחה שטראמפ "קיפל" את ביבי, או כפה עלינו משהו.

מאוד פשוט. מסתכלים על סמוטריץ ובן גביר וזעקות השבר של הימין המתנחל.

לפני 29 דקות, falou כתב:

זה לא ווטאבטיזם.

אבל זה כן וואטאבאוטיזם.

כן, הסיפור של החנינה מסריח. אבל ביידן הוא החדשות של אתמול.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

כי הניסיון מלמד שביבי לא מקבל החלטה ללא קיפול משמעותי מהיכן שהוא.

• רעיון טוב! 1

פורסם

זה על סמך כתבות בויינט או "תחקירי" דרוקר?

אבל בוא, היה לחץ עצום על ממשלת ישראל, במשך חודשים ארוכים, בין אם זה להגיע לעסקה, לא להיכנס לרפיח, לא להתחיל פעולה בלבנון ועוד ועוד.

וזה לא לחץ של בן אדם אחד - זה ממשל ביידן, כולל קאמלה, מדינות מערביות אחרות, מצרים, לחץ ציבורי ועוד ועוד.

אז מול כל הלחץ הזה הוא עמד אבל דווקא טראמפ הוא זה ש"קיפל" אותו, ועוד לפני שנכנס בכלל לתפקיד?

לכן, לדעתי, דווקא הצד השני הוא זה שהתקפל, כנראה עקב החשש מטראמפ, או שהופיעה הצעה לביבי, שלא הונחה קודם על השולחן.

וזה לא רק לחץ על חמאס, זה יכול להיות גם איראן, קטאר, טורקיה, כשכולן מבינות שכללי המשחק עלולים להשתנות מעתה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 22 שעות, gadik6 כתב:

הוא כנראה לא הראשון ש"מרוויח" מכהונתו כנשיא או כחבר קונגרס למשל.

לא רק שהוא לא הרוויח - הוא היחידי ב30 שנה האחרונות שסיים כהונה עם הון עצמי נמוך יותר ממה שהוא נכנס.

פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

קנית את כול הלוקשים של ביבי, מדהים. 

בסדר. אז שנה וקצת ממשלת ישראל עשתה מה שבא לה, בלי שלאף אחד בעולם יהיה אכפת, ואז הגיע טראמפ.

פורסם
לפני 17 דקות, David32 כתב:

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

קנית את כול הלוקשים של ביבי, מדהים. 

אשכרה.

אפילו בערוץ 14 אין כזו אמונה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

בסדר. אז שנה וקצת ממשלת ישראל עשתה מה שבא לה, בלי שלאף אחד בעולם יהיה אכפת, ואז הגיע טראמפ.

אתה בעצמך מציע כהסבר אלטרנטיבי את זה שהצד השני היה מוכן להתקפל בגלל חחש מטראמפ. למה אתה חושב שביבי לא מפחד ממנו?

היו פה הרבה דברים בשנה האחרונה. נגיד זה שסער וחבורתו לא היו בממשלה. בן גביר וסמוטריץ' גם טוענים שהם פעלו שעיסקאות דומות לא יצאו לפועל ואני לא רואה סיבה לא להאמין להם. ובכלליות העיסקה הזו מנוגדת למה שהבייס של ביבי מאמין בו (אני לא מדבר על מצביעי ליכוד שמבחינתם טיבו של מעשה נמדד בתשובה לשאלה האם ביבי בעדו או לא). ואתה יכול למצוא די הרבה פרסומים על זה של אנשי ימין מובהקים, כמו אריה אלדד, מהימים האחרונים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...