Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יותר טוב לישראל, טראמפ או טראמפ?

סאמי

פוסטים מומלצים

לפני 5 שעות, AK21 כתב:

שוב אני לא מבין למה לטרנספר אספסוף נשמע כל כך דמיוני אבל לנסות לחיות לצידו ולקבל פוגרום כל כמה שנים וטילים על בסיס קבוע על הראש נשמע סבבה. השאלה צריכה להיות לא "האם תואילו בטובכם לעבור לסודן/ חור אחר"?. השאלה צריכה להיות מה אתם מעדיפים מוות או הזדמנות במקום אחר? אם התשובה היא מוות וחורבן let it be. זה אוייב ומול אוייב כזה נלחמים בלי רחמים. אנחנו צריכים ליצור מצב שטרנספר יראה כמו מעשה כל כך הומאני(והוא באמת הרבה יותר הומני מלהוריד עליהם טונות של פלדה כל כמה שנים) שיתנו ליוזם פרס נובל לשלום.

התבלבלת בתקופה ובמדינה. במאה הקודם טורקים, נאצים וסטלין היו יכולים לעשות את זה. היו גם טרנספרים אחרי WWII. היום אולי סין יכולה לעשות משהו בסגנון. אבל לא מדינה שמשייכת את עצמה למדינות המערב ולא במאה ה-21. בטח לא ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני שעה, gadik6 כתב:

ארה"ב + מדינות הסכמי אברהם למשל

מה זה יתן למדינות הסכמי אברהם?

לא עדיף להם לזרוק קצת "סיוע" לכיוון עזה ולצאת ידי חובה?

טראמפ בעצמו אומר, זאת לא המלחמה שלנו (האמריקאים) אז למה שיצא מגדרו ויבזבז טריליוני דולרים ברילוקיישן לחבורת פראים ברבריים שכנראה רק תעביר את הבעיה למקום אחר? הרבה יותר זול ומשתלם להעביר לנו תחמושת ולהגיד בעיה שלכם תפתרו אותה בעצמכם, וגם הרבה יותר נכון לדעתי. האמריקאים לא חייבים לנו כלום מעבר להסכמי ההגנה.

הייתי ממש שמח לראות את תושבי עזה עולים על מטוסים ונעלמים מפה לקיבינימט ואם טראמפ יצליח לעשות את זה אני תולה תמונה שלו בסלון ליד התמונות של הילדים שלי ומרים לכבודו כוסית וויסקי בכל ארוחה משפחתית. אבל זאת פנטזיה, ואם עושה לך טוב להאמין בזה אז תהנה, רק חבל שתתאכזב. טראמפ מחוייב לפעול לטובת ארצות הברית, לא לישראל.

לפני שעה, gadik6 כתב:

אשכרה. צינורות מתכת שעפים מעל הראש כל שנה-שנתיים זה לא פנטזיות, אבל להעיף מפה אוכלוסיה קטנה שתחומה בתא שטח קטן, ושלא תורמת לעולם בכלום, פרט לשגשוג התעשיות הבטחוניות וסחיטת דמעות, זה פנטזיה

בהחלט מעשי לטפל בבעיה של צינורות ברזל, פשוט בחרו במקום זה להתמגן ולהגיד זין על מי שגר קרוב מדי לזה.

אבל להעיף מפה אותם? נו באמת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אומנם ביידן זה חדשות ישנות, אבל שווה לזכור את ה"מורשת" שלו - מטילים סנקציות על "מתנחלים אלימים", רק שבדיעבד מתגלה שלפחות שניים מהם הם בכלל אזרחים אמריקאיים, עם אזרחות כפולה, ולמעשה "פטורים" מהסנקציות.

מה שמעלה תהיות איך ממשל ביידן בדק את אמיתות ההאשמות לגבי אלימות אותם מתנחלים, אם אפילו את העבודה ששניהם אזרחים אמריקאיים הם פספסו.

https://www.timesofisrael.com/biden-aides-admit-they-mistakenly-targeted-2-us-citizens-immune-from-settler-sanctions/

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

טראמפ בעצמו אומר, זאת לא המלחמה שלנו (האמריקאים) אז למה שיצא מגדרו ויבזבז טריליוני דולרים ברילוקיישן לחבורת פראים ברבריים שכנראה רק תעביר את הבעיה למקום אחר? הרבה יותר זול ומשתלם להעביר לנו תחמושת ולהגיד בעיה שלכם תפתרו אותה בעצמכם, וגם הרבה יותר נכון לדעתי. האמריקאים לא חייבים לנו כלום מעבר להסכמי ההגנה.

אפשר לכתוב פה מגילות על למה כן או למה לא. 

בארה"ב לפחות יש לובי חזק לישראל, גם בקרב תומכי טראמפ, ולא רק יהודים, אלא גם "נוצרים פשוטים" שיוצאים מגדרם בתמיכתם בישראל (אם זה היה תלוי בהם, כנראה שהם היו בעצמם שולחים מפציצים אמריקאים להחריב את עזה), אז ממש קשה להאמין שממשל טראמפ יתייחס למלחמה בישראל בתור "המלחמה שלהם". יש עוד המון סיבות גיאו-פוליטיות, כלכליות ועוד.

כרגע, לפחות, נראה שהאופציות שעומדות בפני טראמפ זה או המשך הלחימה, המשך ניהול הסכסוך על אש קטנה, ללא פתרון, או איזה שפן שהוא מתכנן להוציא מהכובע.

הסיבה היחידה אולי שזה לא יקרה, זה כי הפלשתינים לא באמת מעניינים אף אחד (בניגוד לסעודיה, איחוד האמירויות, סוריה ועוד). אין מהם שום תועלת, אין שם נפט, וכדומה.

אני גם לא יודע איך הגעת לטריליוני דולרים. אפילו אוקראינה קיבלה "בסך הכל" עשרות מיליארדי דולרים כמדומני. כסף קטן בשביל הדוד סם.

בהחלט מעשי לטפל בבעיה של צינורות ברזל, פשוט בחרו במקום זה להתמגן ולהגיד זין על מי שגר קרוב מדי לזה.

אבל להעיף מפה אותם? נו באמת.

הדרך היחידה לטפל בבעיה זה אחיזה צבאית בשטח, בדיוק כמו ביהודה ושומרון. אתה רוצה להישאר בעזה?

מיהודה ושומרון לא משגרים עלינו צינורות ברזל (את מספר המקרים שניסו ב-20 שנה האחרונות אפשר לספור על יד אחת), לא כי לא רוצים אלא כי לא יכולים.

מעזה שיגרו עלינו רקטות ממש עד לא מזמן, גם אחרי שצה"ל חרש חלק גדול מהשטח. ברגע שתצא, ולא יהיה פיקוח, כל הסיפור יחזור על עצמו.

אז תחליט, אתה רוצה מלחמה גדולה כל כמה שנים, להישאר בעזה, או אולי משהו אחר?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי ממש שמח לראות את תושבי עזה עולים על מטוסים ונעלמים מפה לקיבינימט ואם טראמפ יצליח לעשות את זה אני תולה תמונה שלו בסלון ליד התמונות של הילדים שלי ומרים לכבודו כוסית וויסקי בכל ארוחה משפחתית. אבל זאת פנטזיה, ואם עושה לך טוב להאמין בזה אז תהנה, רק חבל שתתאכזב. טראמפ מחוייב לפעול לטובת ארצות הברית, לא לישראל.

אם יש משהו אחד שלמדתי בשנה וחצי האחרונות זה שעיתונאים שואלים שאלות מטומטמות ומקבלים תשובות מטומטמות.

מה מצפים שטראמפ יגיד ביום הראשון?

"נזרוק את ישראל לכלבים"? "נפיל אטום על עזה"? "מחר אני פותח מלחמה מול צפון קוריאה"?

בסוף, המעשים קובעים, ואף אחד לא יודע מה יהיה, וטראמפ לא יגלה לכתבים דרג ז' את התוכנית שלו.

ואם מסתכלים על העבר, כלומר לא בקדנציה השנייה שלו בה הוא חופשי לעשות מה שבא לו, הוא היה מאוד טוב אלינו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אם יש משהו שלמדתי בשנה וחצי האחרונות זה שפוליטיקאים הם לא חברים שלנו ולא טוב לפתח ציפיות גבוהות מהם כדי לא להתאכזב סתם.

אין ספק שאמריקה בחרה נכון מבין האפשרויות שהיו לה, אבל צריך להישאר במציאות ולא לחיות בפנטזיות. 

לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

הדרך היחידה לטפל בבעיה זה אחיזה צבאית בשטח, בדיוק כמו ביהודה ושומרון. אתה רוצה להישאר בעזה?

מיהודה ושומרון לא משגרים עלינו צינורות ברזל (את מספר המקרים שניסו ב-20 שנה האחרונות אפשר לספור על יד אחת), לא כי לא רוצים אלא כי לא יכולים.

מעזה שיגרו עלינו רקטות ממש עד לא מזמן, גם אחרי שצה"ל חרש חלק גדול מהשטח. ברגע שתצא, ולא יהיה פיקוח, כל הסיפור יחזור על עצמו

בטח שצריך נוכחות צבאית. צריך לשמור על הגבול, להחזיק רצועת ביטחון וליזום פעולות מנע, לא רק להתמגן ולהגיב על ירי אחרי שאנשים מתים. את כל זה יכלו לעשות הרבה לפני שהם הפכו את המקום למבצר תת קרקעי ומילאו אותו בטילים, בכסף שקיבלו מהעולם בגלל שהם "פליטים" ושהעברנו להם במו ידנו.

ד"א ממש לא חרשנו את כל השטח, מספיק לראות תמונות לווין כדי להבין שמה שמראים לנו בתקשורת זה לא מספיק. אם ההרס הקיים הביא לכך שמצליחים לשגר רקטה מסכנה פעם בשבועיים, עוד קצת לחרוש וגם זה ימות. 

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש משהו שלמדתי בשנה וחצי האחרונות זה שפוליטיקאים הם לא חברים שלנו ולא טוב לפתח ציפיות גבוהות מהם כדי לא להתאכזב סתם.

אין ספק שאמריקה בחרה נכון מבין האפשרויות שהיו לה, אבל צריך להישאר במציאות ולא לחיות בפנטזיות. 

ביום הראשון שלו בתפקיד ביטל סנקציות על מתנחלים והטיל סנקציות אישיות על בכירים בהאג.

לא יודע, יש לי פה תחושה טובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, AK21 כתב:

אנחנו צריכים ליצור מצב שטרנספר יראה כמו מעשה כל כך הומאני(והוא באמת הרבה יותר הומני מלהוריד עליהם טונות של פלדה כל כמה שנים) שיתנו ליוזם פרס נובל לשלום.

זה קרה עד לפני המלחמה - קיבלו אישורי יציאה למצרים ומשם לטורקיה שם הם קיבלו ויזה טורקית.

יצאו בערך 2000 איש בחודש. מאמין שזה מה שיקרה לאחר שהמלחמה תסתיים וטראמפ ילחץ על הטורקיה לקבל את הפלסטינים הללו.

לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

זה לא עניין של הומני, זה עניין של יכולת.

לישראל אין יכולת להעביר מפה 5 מליון איש. זה לא מעשי.

צריך לבצע התאמת ציפיות. כפי שכבר כתבתי.. 

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

אתה צריך יותר מיד אחת (;

רק ב2023 ירו ב3 פעמים נפרדות לכיוון יישוב באיו"ש

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, DareDevil כתב:

וטראמפ ילחץ על הטורקיה לקבל את הפלסטינים הללו

עם אילו מלחציים בדיוק? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, falou כתב:

עם אילו מלחציים בדיוק? 

להחזיר את הנוהל שקדם למלחמה + להגדיל את כמות האנשים שהיא מקבלת. 

יש פה אינטרסים חופפים, פשוט כנראה ארדואן יצטרך דחיפה קלה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, David32 כתב:

איזה אינטרס יש לארדואן לקבל פלסטינאים?

ליישב אותם בצפון טורקיה בשביל לדלדל אוכלוסיה שמה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בינתיים טרללת החנינות ממשיכה.

טראמפ משחרר את אלו שפשטו על הקפיטול. כולל כאלו שנשפטו ליותר מ20 שנה.

• מעניין 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

https://www.ynet.co.il/news/article/rjth00ftpkx#autoplay

המחבל שפצע כמה אנשים היום בנחלת בנימין, נכנס דרך הגרלת הגרין קארד לפי מה שאני מבין מה תמונה שהעלו בכתבה.

אזרחות אמריקאית של המחבל מאירוע הדקירה בנחלת בנימין -  קאדי עבד אל עזיז

Ready To Rock
Ready To Rumble

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומה המשמעות? שלכוחות הביטחון האמריקאיים והישראליים אין מידע שלם על 8 מיליארד האנשים בעולם?

האמת שאם הכתבה נכונה מישהו יצטרך לבחון משהו במערכת eta-il, אני לא בטוח שיהיה פשוט.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...