Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי שהמשפחה שלי עלתה לארץ (גם באוקראינה זה לא היה שונה, היה יותר גרוע) גדלתי במצב כמו שהסולידית מתארת. רק שכיף זה לא היה, כשאין לך את הדברים שיש לילדים אחרים, ואתה יודע שזה בגלל שאין להורים כסף למרות שהם עובדים קשה.

במיוחד על רקע של מריבות תמידיות בין ההורים על זה שאין כסף.

להגיד שיצאתי בסדר? לא, ואני לא מתגאה בזה. צריך טון כסף בשביל לגדל ילד ולספק לו רמת חיים נאותה (כולל רישיון נהיגה ולימודים באוניברסיטה)? כן, צריך, כדי שלא יגדל להיות לוזר כמו אבא שלו.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 5.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק חלק, שיספיק רק לשנה אחת של שכר לימוד, ויש גם את כל ההוצאות מסביב.

ואם זה תואר שדורש השקעה, ורוצים ציונים טובים, אז אי אפשר ללמוד ולעבוד ביחד (כמו כלכלה/הנדסה או משהו).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

המענק הצבאי עם הפיקדון הצבאי יכול להגיע ל-30 אלף ש"ח בשמחה.

זה לא מספיק כסף ל-3 שנים? אחרי שלוש שנים אתה כבר תמצא עבודה שתוכל לשלב את הלימודים.

נכון שבשביל מחיה אתה צריך כסף, בשביל זה יש מענקים או עבודות לסטודנטים.

פורסם

יותר כמו 300 אלף לשלוש שנות לימודים, כולל הוצאות מחיה.

פורסם

vadim כל פוסט שלך נשמע יותר מתפנק מהשני.

אמא שלי מימנה לי את התואר, ומה אתה יודע? עדיין עבדתי החל מהסמסטר הראשון (מדעי המחשב באונ', מספיק קשה אני מקווה).

לא יודע איך הגעת ל 300K.... סכום הזוי שלא קרוב בשום צורה למציאות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא מתכוון שהוצאות המחייה במהלך התואר מגיעות ל300k. יכול להיות, אבל אלה הוצאות שבין כה וכה יש לך. (כל עוד אתה לא מת)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ואדים הפוסטים שלך ממש לא בכיוון..

ההורים שלי יכולים לממן לי בקלות גם 10 תארים אבל אני שונא לקחת מהם כסף.

את התואר הראשון עשיתי עם מימון צבאי של 90%, בכל חופשת סמסטר עבדתי משמרות לילה במפעל והצלחתי גם להחזיק רכב כל תקופת הלימודים.

את התאר השני עשיתי בקלות על חשבון הפיקדון.

אני מכיר אנשים שעובדו תוך כדי לימודים, גם תוך כדי לימודי הנדסה, ומימנו את עצמם.

בקיצור, כשרוצים, יש דרך.

יום טוב גם לך

פורסם
הוא מתכוון שהוצאות המחייה במהלך התואר מגיעות ל300k. יכול להיות, אבל אלה הוצאות שבין כה וכה יש לך. (כל עוד אתה לא מת)

אין סיכוי, אולי אם אתה לומד בבין תחומי, לא מקבל שקל אחד של מלגה ומשכיר דירה בהרצליה פיתוח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

^

בחישוב גס זה יוצא בערך שני שליש מהסכום הזה, אם אתה מוציא כל חודש על מחייה 3K והשכ"ל לשנה הוא 10K.

אני למשל לא קיבלתי מלגות בכלל והסכום של הפיקדון מהצבא הספיק לי יפה מאד ל3.5 שנ"ל. את השנה וחצי האחרונה ההורים מימנו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כן, צריך, כדי שלא יגדל להיות לוזר כמו אבא שלו.

משפט עצוב. אם אבא עבד קשה אך לא מתוגמל במיוחד (כספית, כמו רבים אחרים שלא התמזל מזלם להשתלב בשוק ההייטק/נדל"ן/כנסת-ישראל), האם זה אוטומטית הופך אותו ללוזר?

לוזר מבחינתי זה בטלן שנשען על קצבאות ובאופן כללי כסף של אחרים כשהוא יכול לצאת לעבוד.

Sent from my OnePlus 3T

פורסם
יותר כמו 300 אלף לשלוש שנות לימודים, כולל הוצאות מחיה.

הולך בראש שלך.. (משקיע 300 אלף)

עשה חישוב מחדש - קח 200 אלף בהלוואות וקנה רכב מפנטז.(יד-שניה)

ב 100 אלף, השכר דירה בהרצליה.. רמת השרון.

התחל לעבוד כברמן באיזה מלון בהרצליה או דיסק בר מומלץ 2-3 פעמים בשבוע.

ובשאר הזמן התאמן במועדון כושר / בריכה.

* השאר בפורום ודווח, ואנו נעזור ונייעץ מרחוק.

ותפוס משועממות טחונות, או צעירות ממשפחה כבדה..

והנה אתה מסודר - בטח גם כאן אתה תמצא איך לשלול..:wink:. בהצלחה.

א - פשוטי העם שהתחתנו עם סלבס

ב - כאחד האדם: ג'סטין ביבר התחיל עם בחורה באינסטגרם

ג - הזוג החם של בריטניה: יורשת המיליארדים והדוגמן העבריין - Xnet

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני משער שאתה מעל גיל 20. אל תשווה. גם אני גדלתי במשפחה עם משכורת נמוכה יחסית כמו שצוין פה, אבל הזמנים היו אחרים. פעם רכב חדש עלה 60 אלף, פעם הדירות היו עולות 130-140 אלף דולר כאשר הדולר היה 2 ומשהו, פעם הדלק היה זול יותר, פעם הכול היה זול יותר. היום לחיות כרווק אפילו, עם משכורת של 15 אלף נטו (שזה כמה? 20-21-22 ברוטו?) זה לחיות בסדר. לא יותר מזה. אם להורים אין בסיס של כסף להביא לך לרכישת דירה חדשה, המקסימום שאתה יכול זה לגור אצלם ולחסוך כל גרוש בשביל לרכוש בית. וגם אז, זו תהיה במקרה הטוב דירת 3 חד' מעפנה. ואם יש בת-זוג? נו אז מה, ההוצאות גדלות בכמה, מגורים אצל ההורים כבר לא אופציה והחיסכון לדירה ירד. הזמנים נהיו קשים הרבה יותר.

מאיפה הבאת את זה?

קודם כל, ההשוואה שלך ל"פעם" לא נכונה בגלל האינפלציה, אבל בנוגע למשפט המודגש - אם אתה לא יכול לחיות טוב מ-15 אלף שקל בחודש, כנראה שיש לך בעיה קשה מאוד של סדרי עדיפויות. אני לא יודע כמה אלפים אתה מוציא על הרכב, או על מסעדות, או על סמים, או על מה שבא לך (הסמים היה סתם דוגמא - לא לקחת ברצינות בבקשה) - אבל גם אם אתה חי בתור רווק בדירה קטנה בת"א אתה יכול לחיות יפה מאוד מ-10K בחודש ולחסוך סכום מכובד. אם תעבור לגור במקום קצת יותר זול תוכל לחסוך עוד כמה אלפים בחודש, כל עוד לא תחיה כאילו מחר תמות.

אגב, אם יש בת זוג אז בתקווה גם היא עובדת ואפשר לחלק הוצאות. ועוד אגב - מה רע בדירת 3 חדרים מעפנה? חדר שינה, חדר עבודה וסלון, ואם יבוא ילד מחליפים את חדר העבודה בחדר שינה עבורו. אחרי כמה שנים, בעת הצורך, משתדרגים לדירת 4 חדרים או יותר.

אגב, כל זה בלי להכחיש שעלויות המחייה עלו ושהרבה יותר קשה לקנות דירה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טלוויזיה:

דמות א: זה נכון שכשאמרו לך שאשתך נפטרה, ענית "איזה באסה עכשיו אני צריך יד רביעית לברידג' "?

דמות ב: כן

מציאות:

אני: מאמי מה תגידי אם יבשרו לך שמתתי?

אשתי: כמה כסף קיבלתי??? [emoji38][emoji111]

__

קיצר אל תתחתנו

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...