Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגואיזם זה להביא ילד לעולם ולא לספור אותו.

אין שום דבר אגואיסטי בלא לרצות ילדים.

צ'מגיא וואדים, אתם חברים ב-no ma'am?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 5.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עמדה מרתקת.

היות ומוסר זה דבר סובייקטיבי, להערכתי אין כאן מסקנה שאפשר להגיע אליה.

רק להבהיר, זו לא העמדה שלי, זה סתם רעיון.

אני לא חושב שמוסר הוא סובייקטיבי, מבחינת זה שכל אחד יכול לבחור את המוסר שלו. אני חושב שעקרונות מוסריים משתנים, בהתאם לשינוי של הקיום והצרכים של החברה. האם יש עקרונות אבסולוטיים?!

אני חושב שכן.

אבל כל המושג הזה של "אני חי את החיים בשביל עצמי" זה עניין די חדש, והוא תוצאה של השפע, אני חושב.

אם מחר לא יהיה שפע, אלא נחזור למלחמה קיומית יומיומית, כל אנשי "האני ואפסי" לא יישרדו דקה.

המוסר שלי על רגל אחת הוא 'מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך', או אם להיות ספציפי יותר 'אל תהיה צבוע'.

זה לא מספיק טוב כדי להצליח לקיים חברה שעומדת מול אתגרים קיומיים, היכן שצריך גם סולידריות. שוב, נדמה לי.

ככל שחקר ההתנהגות מתקדם מדעית ומתחבר עם חקר המוח, אנחנו לומדים יותר ויותר על המנגנונים הנפשיים ומיפויים. הלימוד הזה נותן הזדמנות להבין מהו קיום "נכון" לאדם, מתוך נקודת מבט פיסיולוגית/אבולוציונית, כשהיא קושרת אותה לפסיכולוגיה ומדעי החברה.

וככל שמתקדמים לומדים יותר ויותר שהחלק הרציונאלי, החושב, של המוח וההתנהגות שלנו, זה שאנחנו אוהבים לייחס לו את מהות קיומנו (בייחוד האינטלקטואלים ביננו)... הוא חלק קטן מאוד ממי שאנחנו. ומי שחושב שמהותו טמונה שם, בעצם עסוק יותר ברציונליזציה בדיעבד של רגשות, מחשבות והתנהגויות, שהן הרבה יותר קדומות והרבה פחות מודעות, ובטח לא הגיוניות.

אז אפשר להגיד "אישה בחיים זה בונוס", ואפשר להאמין בזה, אבל יכול להיות שמבחינת איך שהמוח שלך עובד, עם ובלי אישה בחייך, אתה צריך אישה, כדי לחיות חיים יותר טובים ומספקים. אם זה מוצא חן בעיניך רעיונית ואם לאו (ויכול להיות שזה נכון גם לגבי ילדים).

מאן דהוא אולי לא מסוגל להשיג אישה, כמו ששימפנזה מדרג נמוך בלהקה לא מצליח להזדווג, אבל זה לא אומר שקיומו טוב. הקיום של השימפנזה השולט, זה שכן מצליח להזדווג עם הנקבות (או לפחות מצליח יותר) כנראה יותר טוב (עם יותר דופמין במוח).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתם מדברים כאילו הרצון להביא ילדים תלוי בכם. ברגע שהאישה תרצה ילד היא תקבל ילד.

ךםך, לא. תרצה ילד, שתחפש פרטנר אחר.

Sent from my OnePlus 3T

פורסם
האגואיזם של סמירו נשפך מהטקסט. רק מה שמעניין אותו,ואוי ואבוי אם מישהו יפריע לו. כך לא מחזיקים קשר (מסביר את הפרדות מבנות הזוג), קל וחומר מתחייבים לדור הבא.

אבל אני מבין שהוא צעיר. בגילו גם אני לא חשבתי על ילדים, והדור הנוכחי עושה זאת כמה שנים מאוחר מהדור שלי.

סלואורייד, יש ילדים שיוצרים קשר עם הוריהם רק כשהם זקוקים למשהו, יש שמתנתקים לחלוטין

אבל אם אתה מוותר על ילדים אתה מאפס את הסיכוי שמישהו יתייחס אליך. כשיהיו לך הורים זקנים תבין.

מכל מקום, הבאת ילדים היא עניין של רצון. הבעיה היא שהרבה פעמים הרצון מגיע בשלב שבו היכולת נפגמת, ולא קל להיות הורים מבוגרים. השעון דופק גם לגברים, לא מקנא בבן 50 שרודף אחרי זאטוט, ולא קל לילד שלא יכול לשחק כדורגל עם אבא.

אני ממש לא מעוניין להתחבר לדור הבא.

אין דבר פסול בלהיות אגואיסט כל עוד אתה מודע לכך ואתה שלם עם זה. בטח כאשר זה נוגע לילדים.

הפרידות מבנות הזוג היו ללא קשר כלל לאגואיזם שלי (שאגב לא התבטא כלל כלפי שום בת זוג או דייט או וואט אבר). הפרידה היחידה שאני באמת סופר אותה ומתייחס, הייתה מארוסתי (אז לא היינו מאורסים) והפרידה לא קרתה בגללי. חזרנו ומאז אנחנו מאושרים. אני ממש לא אגואיסט כלפיה.

אני אגואיסט, אבל במידה מסוימת. זה לא מתבטא כלפיי הוריי (שלהם עזרתי כל חיי מגיל 16, והעברתי להם כספים שאני מאחל לכל הורה לקבל מהילד שלו, ואני הכי שמח להעניק להם כל דבר שאוכל. יותר זה - 80% מהשמחה שיש לי מכל הישג זה שהוריי יכולים לחוות דברים שלא יכלו אילולא אני, קוריוז - אבא שלי מתנייד ברכב שלי יותר ממני. רק ה-20 האחרים נחשבים בשבילי), לא כלפי זוגתי וגם לא כלפי אחרים שזה כולל חברים ונזקקים כאלה ואחרים (ומי שרוצה מוזמן לבקר אצלי בפייסבוק לראות על קצה המזלג).

האגואיזם מתבטא כלפי העמדת צאצאים בעיקר.

פורסם

צ'מגיא וואדים, אתם חברים ב-no ma'am?

לא חבר בשום אירגון. זה נגד הדת שלי.

אבל כל המושג הזה של "אני חי את החיים בשביל עצמי" זה עניין די חדש, והוא תוצאה של השפע, אני חושב.

אם מחר לא יהיה שפע, אלא נחזור למלחמה קיומית יומיומית, כל אנשי "האני ואפסי" לא יישרדו דקה.

אז אם אגיע למצב כזה, אחשב את המסלול מחדש. כרגע אין לי רצון או צורך קיומי לפזר את הגנים שלי.

יש בוסים כאלה, שמוכנים לקחת רק נשואים לעבודה, כי עליהם אפשר לאיים, והם ישתקו ויעבדו, כי יש להם פיות להאכיל וחשבונות לשלם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז אפשר להגיד "אישה בחיים זה בונוס", ואפשר להאמין בזה, אבל יכול להיות שמבחינת איך שהמוח שלך עובד, עם ובלי אישה בחייך, אתה צריך אישה, כדי לחיות חיים יותר טובים ומספקים. אם זה מוצא חן בעיניך רעיונית ואם לאו (ויכול להיות שזה נכון גם לגבי ילדים).

.

למען האמת, עד שאני לא אהיה במערכת יחסים כזו אני לא באמת יכול לדעת.

יכול להיות שאני אתבדה ואתה תהיה צודק מאד.

כל עוד אין לי - האמונה הזו יותר נוחה לי ומיישבת אצלי דברים בראש, ואני פחות מתוסכל מכך (מהחוסר).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה יכול להיות הורה המאה, זו עדיין לא ערובה לכך שהילד ייצא כפי שאתה מצפה ; מדובר בהימור לכל דבר ועניין.

הימור עם סיכויים מאד נמוכים להיכשל. אמנם הילד לא יהיה 100% מה שאתה רוצה כי זה בלתי אפשרי, מדובר באדם עם רצונות משלו. אבל החינוך מההורים זה מה שמעצב את האישיות שלנו. להורה טוב שעוסק בחינוך הילדים שלו (לשלוח אותם למוסדות יוקרתיים זה לא חינוך) לא יצא ילד חרא כל עוד אין לו איזשהי מחלת נפש או משהו חריג.

אבל אם אתה מוותר על ילדים אתה מאפס את הסיכוי שמישהו יתייחס אליך. כשיהיו לך הורים זקנים תבין.

זה בדיוק העניין - אתה יוצא מנק' הנחה שכולם רוצים יחס. זה לא ככה.

מי שבוחר לחיות לבד ומבסוט מהבחירה הזו במשך החיים שלו, כנראה גם יעדיף למות לבד.

לאנשים יש קושי לתפוס שההגדרה שלהם לאושר ונחת לא נכונה לגבי כולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתם מדברים כאילו הרצון להביא ילדים תלוי בכם. ברגע שהאישה תרצה ילד היא תקבל ילד.

להביא ילדים זו החלטה משותפת של הזוג.

נכון שיש תחושה בזוגיות שמי שמחליטה ואומרת את המילה האחרונה זו האישה, אבל בסופו של דבר על החלטות כאלה מחליטים ביחד.

פורסם
הבעיה שמתייחסים לנשים כאל פרס... הן לא פרס .

מי שמתייחס לרעיון של בת זוג בתור "פרס" שיתכונן לעבוד קשה להרוויח אותו .

החיים שלך, שלי, ושאר החברים הם פרס. יכולת באותה הזדמנות להיות ג'וק/חיית מחמד או צמח. אבל אתה בן אדם שחי כאן בישראל ועם כל הדברים השלילים בארץ שלנו, יש גם דברים חיובים.

לכן כל בחירה טובה שלך הוא סוג של פרס, אחרת לא היית מעריך את זה.

פורסם
החיים שלך, שלי, ושאר החברים הם פרס. יכולת באותה הזדמנות להיות ג'וק/חיית מחמד או צמח. אבל אתה בן אדם שחי כאן בישראל ועם כל הדברים השלילים בארץ שלנו, יש גם דברים חיובים.

40f3e81a5b9e9264bc81f2dc8736121a.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא ידידי,

נשים זה לא פרס , זו בת זוג בשבילי בדיוק כמו שאני בן זוג בשבילה .

וברגע שתתן לבת זוג את התחושה שהיא "פרס" - אז יבוא החלק שתצטרך להרוויח כל דבר .

חיוך, חיבוק, נשיקה, סקס וכן הלאה .

אם תתייחס לבת הזוג בתור בת זוג - משמע אדם שאתה רוצה לחיות איתו בשותפות , הכל יהיה בסדר .

אפשר להעריך אדם, עבודה, רכב , מוצר, בעל חיים בלי להתייחס אליו כפרס .

תתפלא כמה החיים יראו לך פשוטים יותר .

פורסם
הימור עם סיכויים מאד נמוכים להיכשל. אמנם הילד לא יהיה 100% מה שאתה רוצה כי זה בלתי אפשרי, מדובר באדם עם רצונות משלו. אבל החינוך מההורים זה מה שמעצב את האישיות שלנו. להורה טוב שעוסק בחינוך הילדים שלו (לשלוח אותם למוסדות יוקרתיים זה לא חינוך) לא יצא ילד חרא כל עוד אין לו איזשהי מחלת נפש או משהו חריג.

הלוואי והיית צודק, אבל מניסיוני (ולצערי) ממש לא צריך מחלת נפש או משהו חריג כדי שיצא ילד חרא. לעיתים לא משנה מה ההורים עושים, יוצא בנאדם מנ**ק. זה מן הסתם תלוי בגנטיקה, אבל גם בסביבה שמעבר להורים. למשל במהלך גיל ההתבגרות, לסביבה החברתית של הילד יש השפעה מאוד רצינית על התעצבות אופיו, חזקה יותר אפילו מזו של הוריו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לחנך ילד זה גם לדאוג שיהיה בסביבה טובה, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
פשוט מצחיק אותי שהגברים כאן חושבים שהם מחלטים אם ומתי יהיו ילדים. מי שמחליטה זו האישה וברגע שהיא תרצה ילד היא תקבל ילד בין אם הבעל בעניינים ובין אם לא.

גם אני הייתי אומר את מה שאמרת, בתור בדיחה. אבל זה שגוי. ההחלטה היא הדדית כי שני הצדדים יודעים שהם צריכים אחד את השני. אף אשה לא רוצה ילדים מבעל שלא רוצה ילדים, אלא רק אם היא כבר החליטה שהיא מעדיפה להיות לבד מאשר להיות איתו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...