Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אל על UP

Ahbarony
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספיראל אתה יכול לקרוא לי אקא, או אכא או המפקדת אקא (לצעירים מבינינו).

אני אבהיר (תקלה שלי), החלפת מטוס זה בסדר, החלפת חברה וצוות לא של אל על זה לא בסדר. זה תרחיש שהוא מאוד נדיר בחברות הגדולות בחו"ל, גם הבינונית.

אני על פחות מזה התלוננתי וקיבלתי פיצוי בדרך זו או אחרת.

טרי מהשבוע, לבן משפחה היה צריך להיות טיסה עם UP, שבוע לפני קיבלנו הודעה שמשנים מטוס וחברה, לא נעים ואפילו מרגיז אבל ניחא. הבעיה היא שאותו בן משפחה רצה UP בגלל הצוות ועכשיו יש רק איש צוות אחד של UP. בנוסף הזמין כרטיס יקר יותר שמזכה אותו בבחירת מקום ומזוודה. נחש מה? אחרי בדיקה באינטרנט המקומות שלו לא נשמרו, צלצול לאל על (והמתנה של מעל 50 דקות על הקו!), קיבל מה שרצה ואפילו פיצוי של שדרוג בטיסה.

הצוות של אל על רגיל לזה ואחד הדברים שמלמדים בקורסים שלהם זה איך להוריד לקוחות מתלונות. זה לא צריך להיות וצריך להתעקש איתם. יש גם תביעה ייצוגית על זה.

טסת עם TK מהארץ ? אם כן חוויה נוראית. עם זה מיעד אחר ליעד אחר מדובר בחוויה לא רעה בכלל.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
מה היה רע לך עם TK? אני טסתי איתם השבוע על 4 מטוסים (קונקשן הלוך וחזור) והיה טוב מאוד, המטוסים יצאו על הדקה והגיעו על הדקה, האוכל היה אחד מהטובים שאכלתי על מטוס (בלג הארוך יותר, מהארץ לטורקיה הייתה ארוחה קלה) והמקום היה די מרווח (נראה לי שבטיסות הקצרות היה טיפה פחות מקום לרגלים אבל עדיין סביר)

מה היה רע? נדמה לי שכבר כתבתי אבל אחזור.

ההלוך היה לאדינבורו, חזרה מדאבלין. קונקשנים באטאטורק.

גם טיסת קונקשן. בדרך הלוך סבירה, A321 די חד, B738 בן חודש, המטוסים היו סבירים, האוכל לא רע, הקונקשן באיסטנבול די מבורדק בגלל שדה עמוס.

הדרך חזרה: קטע ראשון ב-B739 בן שנה. ה-IFE לא תקין (דור, לתשומת ליבך. זה כנראה לא רק באל-על), המטוס מחומם לטמפרטורה שגרמה לכולם להזיע קשות, אוכל סביר. קונקשן באיסטנבול צפוף (במקוםף לא בזמן) - לא היה מקום לשבת באולם - אזור שערי 300 שמהם יוצאים באוטובוסים, ומשם יצאו כמה כלים גדולים כך שהצפיפות היתה איומה. הקטע השני ב-A320 לא נורא ישן, שכנראה אפילו שופץ כאשר עבר לידי TK לפני 3 שנים, אבל עדיין נראה מרופט.

בכל המטוסים מושבים עם ריפוד דמוי עור, גם לא בדיוק מקל על ההזעה.

דרך אגב - ב-3 קטעים ישבתי במושבי יציאת חרום כך שהיה קצת פחות צפוף. קטע אחד (ב-739) היה במושב רגיל, וצפוף בהחלט. הסיפור הוא שלמטוסי TK פחות מושבים מהרגיל, אבל כל השטח מנוצל לטובת J מרווח מאוד, ה-Y צפוף כמו בכל חברה אחרת אם לא יותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נגמר לי זמן העריכה, אבל לחובת TK גם בעיות בצ'ק אין באינטרנט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טסתי בתחילת אוגוסט עם Pegasus לנורבגיה, עם קונקשיין באיסטנבול. היה סביר ביותר.

בחזור, מאוסלו לאיסטנבול היו 30-35 נוסעים במטוס. מאיסטנבול לארץ יצאנו באיחור של כ-35 דקות. נחתנו בזמן המתוכנן.

פורסם (נערך)

פגאסוס טסים דרך SAW זה השדה המרוחק והפחות עמוס. רוב הטיסות של טורקיש מהארץ הם דרך IST.

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם

יצא לי לטוס כמה פעמים עם טורקיש למזרח - חברה מצויינת, אחת הטובות לדעתי.

אטאטורק זה כמו התחנה המרכזית הישנה :-)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אטאטורק עומד להיות מוחלף בעתיד הלא רחוק על ידי שדה חדש (ארדואן?) שהולך ונבנה.

אחרי כל ההלל שאני קורא על החברה ציפיתי ליותר. התאכזבתי מאד.

ד"א - הנסיעה הבאה שלי היא בחברה שאני מכיר כנותנת שירות ירודה, אבל לפחות המחירים בהתאם.

פורסם

אני טס המון בטורקיש ודי מרוצה מהם. מחירים טובים, זמנים נוחים, שירות טוב ומטוסים סבירים.

מאל על משתדל להימנע בגלל השיבושים בזמנים והשירות הגרוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני גם עם ניסיון טוב עם טורקיש ומצד שני נסיון רע ומר עם אל על (איחור של יותר מ12 שעות),

ספריאל נראה לי שמראש אתה נותן איזה הנחה לאל על וBIAS שלילי נגד טורקיש, התיאור שלך של הסיוט שעברת נשמע כמו הטיסה הכי מוצלחת שהייתה לי באל על :-P

פורסם (נערך)

תראה, אני מחליף חברות גמו גרבים, אין לי נאמנות לאף חברת תעופה, קונה כרטיסים לפי היעד, הזמן והמחיר המתאימים.

בכל חברה שבה טסתי יותר מ-leg אחד הרגשתי חוסר אחידות. זה נכון לאל על שהיתה לי אתם כמה מהטיסות הטובות ביותר שהיו לי מעולם, וגם כמה טיסות שבהן הרגשתי כמו בקרון בקר, אם כי אלה היו כולן בטיסות זכר או טיסות סאנדור שהן טיסות מוזלות במטוסים מצופפים במיוחד. זה נכון ל-AF שאתם היו כמה מקרים של טיסה מצויינת בכיוון אחד וחוסר יחס מוחלק בכיוון האחר. או פינאייר שהשירות שלהם היה מוזר בטיסה אחת וכמעט לא קיים בטיסה נוספת כעבור שנה.

שים לב שהחויה עם טורקיש, כפי שתארתי, היתה סבירה בהחלט בכיוון אחד, אבל גרועה מאד בחזרה. אולי גם אכזבה כיון שציפיתי ליותר, והמטוס המחומם ביתר גרם לי לסבול, ולאשתי עוד יותר. בכל מקרה, הדבר הגרוע ביותר היה הקישור באטאטורק, שמקלקל כל דבר חיובי אחר בטיסה. אולי עם השדה החדש שיפתח באיסנטבול המצב ישתפר.

היחס הגרוע ביותר שקיבלתי מעולם היה אצל קונטיננטל (היום יונייטד). איחור בטיסה, תחושה שהצוות משקר ולועג לנוסעים - פשוט מגעיל.

.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

ב-3 שנים האחרונות אני טס עם טורקיש קבוע ואני לא מחליף אותם בעד שום הון שבעולם. חוויה מס'1 BY FAR. החיסרון היחידי הוא השדה תעופה בטורקיה, זהו. אין שם אפילו מקום לשבת.

אל על אצלי מחוקים לנצח נצחים ואני לא נותן לאף מכר שלי להזמין כרטיס דרכם גם אם המחיר זול ביותר.

לפני כמה שנים הייתי צריך לצרוך תרופה באופן קבוע שבלעדיה יגידו עליי קדיש. התרופה 'דורשת' להיות בקירור, ובזמן שאני טס אני מתכנן את המסלול טוב טוב על מנת לא להיתקע יותר מזמן מסויים בין היציאה מהבית למטוס.

טסתי עם עשרות חברות, ביניהם טיסות לאו קוסט ומטוסים מתפרקים, הייתה אפילו טיסה אחת שלא היה מקרר נורמלי ועדיין בכל טיסה הדיילים יצאו מגדרם על מנת לשמור את התרופה שלי בטמפ' הראויה. כמובן, במקרר בלי שום בעיה.

ורק באל על המנוולים, התעקשו איתי בצורה בלתי נורמלית שהם לא מוכנים לשים את התרופה במקרר. לא משנה כמה וויכוחים וכו' הם לא הסכימו. הפיתרון היחידי היה לתת לי שקית קרח שהייתי צריך לבקש כל שעה כי הוא נמס. נמס על כל המטוס, כל ה'שביל' היה מים.

כנראה שכל אחד רואה את חברות התעופה מהזווית שלו.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

היחס הגרוע ביותר שקיבלתי מעולם היה אצל קונטיננטל (היום יונייטד). איחור בטיסה, תחושה שהצוות משקר ולועג לנוסעים - פשוט מגעיל.

.

אייש, אל תגיד לי את זה, בשבת יש לי את הטיסה הכי ארוכה בחיים שלי ואז עוד 2 טיסות פנים וחזרה מסן פרנסיסקו, נקווה שתהיה לי חוויה יותר טובה ממה שאתה עברת :shock:

פורסם

+1 קונקשן באיסטנבול יכול להיות לא נעים.

היה לי קונקשן של 65 דקות, הטיסה נחתה בזמן אבל ניגשתי למישהו בשדה ואמרתי לו שאני גבולי ואולי יכול להעביר אותי מהר, הייתי גם עם 2 ילדים. במקום לעזור למ הוא אומר לי שאני לא אספיק (טיסה לסן פרנסיסקו).

בכל זאת מיהרתי לבדיקה הבטחונית שצריך שם כדי לעלות לקומה למעלה של הטיסות היוצאות , רצנו את כל הטרמינל מקצה לקצה אולי 500 מטר והגענו לשער בדיוק בשעה של ההמראה, חיכה לנו מישהו בשער.

מסתבר שיותר מסובך להם להוריד מזוודות של מישהו שמאחר (חייבים מסיבה בטחונית) מאשר לחכות לו קצת. המזוודות היו על המטוס.

פורסם

לגבי טורקיש, יש סיבה טובה מאוד שיש קבוצה קטנה של אנשים שמשבחים אותם רציף וקבוצה גדולה עם דעות חלוקות-

הצי של טורקיש פשוט ענק.

בטיסות קצרות הטווח (בתוך אירופה בעיקר) יש המון דגמים בטווח גילאים די גדול, ומצב תחזוקה משתנה בהתאם לעומס הטיסות על אותו מטוס. גם מישראל לטורקיה, הם משתמשים באיירבאס 319-320-321, חלקם בני 10+, חלקים חדשים מהניילונים.

בטיסות ארוכות הטווח העניין פשוט יותר- הם משתמשים כמעט בלעדית ב A330-300 וב 777-300ER חדשים מאוד (בשני המקרים המטוס הכי ישן בן כ 6, גיל ממוצע של הדגם בצי 2.3 שנים, מספר מטוסים בני פחות משנה בכל דגם) במצב מלוקק, ומסיבה טובה-

טורקיש מפעילים המון טיסות ישירות להמון יעדים שכמעט רק הם טסים אליהם מהאיזור, זה מכניס המון כסף לחברה, אז משקיעים בצי לטווח ארוך.

אני בקרוב עומד גם כן לטוס למזרח, שהזמנתי טיסה הבחירה להגיע ליעד הייתה בין אל על+חברה אסייתית (העצירה בבנגקוק) או טורקיש. גרוטאה בת 20 או מטוס נוצץ בן שנתיים... הממ.... אתן לכם לנחש איפה הפור נפל בסוף.

-האמת, אני לא נהנה ללכלך ככה על אל על. זה חלק מהפרצוף שלנו בעולם. אבל גם ההתנהלות שלהם מול לקוחות מזוויעה, וגם ההשקעה בצי מינימלית מדי, בלי שום הצדקה. למעט ה 737-900 שעושים טיסות לאירופה, המצב על הפנים. הגיל הממוצע של מטוס לטיסות ארוכות אצל אל על (777, 747) הוא איפושהו בסביבות ה 17~, זה נחמד שעומדים להוציא את הדברים האלו משימוש לטובת 787, אבל ההחלפה הייתה צריכה להתרחש בימים אלו- לא בין 2018 ל 2020. חלק מהמטוסים בצי עוד רגע חוגגים 25, זה לא סתם עניין של הרגשה שחוסכים עליך, זה כבר עניין של בטיחות, אני מוכן להתערב שהגוף של חלק מהמטוסים כבר עכשיו מעבר לזמן השירות המותר שלהם.

• תוכן חדש...