Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אל על UP

Ahbarony
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את המפתחות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טוב. אחרי הפסקה בת 19 שנים טסתי שוב בטורקיש.

אחריי כל המחמאות שקיבלה כאן ובמקומות אחרים - אכזבה רבתי.

בעיה ראשונה: בצ'ק אין המוקדם אי אפשר לבחור במושבי מעבר חירום, למרות שהייתי השני או השלישי שעשה צ'ק אין. בכלל, האתר בעייתי, לטיסה חזרה הצלחתי לעשות צ'ק אין לקטע הראשון, אבל הקטע השני פשוט נעלם באמצע התהליך. ולא רק אצלי, גם לעוד אנשים שטסו אתי.

ההלוך (A321 מת"א לאיסטנבול, B738 דנדש מאיסטנבול לאדינבורו) - טיסה סטנדרטית, אפילו אוכל קצת יותר טוב מהסטנדרד. ולזכות פקידת בצ'ק אין בנתב"ג קיבלתי מושבי מעבר חירום. והיה AVOD.

החזור יזכר מאד לרעה. הקטע הראשון (מדאבלין לאיסטנבול) ב-B739 בן כשנה. במטוס יש מספק מושבים קטן יחסית, אבל זה בגלל מחלקת ביזנס "אמיתית" די גדולה. ה-coach צפוף מאוד כמקובל. מערכת הבידור שלי, וגם של עוד מישהו בשורה בה ישבתי, לא תקינה. המטוס חומם לטמפרטורה שגרמה לי להזיע גם בחולצת ה-T הקצרה שלבשתי. השלב הבא היה קונקשן באיסטנבול, שמהווה לבדו סיבה להמנע משירותי TK. הטרמינל היה צפוף עד כדי כך שאנשים ישבו על הרצפה, ה-WiFi מושבת (אולי תודה לארדואן?), והדובדבן שבקצפת - ה-boarding החל באיחור של 40 דקות, ואז עשו בדיקה גופנית ופתיחת תיקים לכל הנוסעים בגייט (אחרי שתי בדיקות - ראשונה בדאבלין ושניה בתהליך ה-transfer, במעבר משער ההגעה לשער היציאה). כמובן שהטיסה יצאה באחור של שעה וחצי. וזה ב-A320 עתיק יומין - לא היו כלל מסכים והדיילות הציגו את הצגת הבטיחות עם הקיט המוכר ותנועות השחיה. כמובן שהטמפרטורה היתה גבוהה מאד (אם כי פחות מאשר בקטע הראשון), הארוחה בלתי אכילה - אבל התנחמתי בכך שהקטע היה קצר ושבקשה קטנה בצ'ק אין השיגה לי מושב במעבר החירום.

בקיצור - אכזבה רבתי גם מהחברה הנחשבת מאד הזו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

"וזה ב-A320 עתיק יומין - לא היו כלל מסכים והדיילות הציגו את הצגת הבטיחות עם הקיט המוכר ותנועות השחיה."

זה ממש לא קשור לגיל המטוס, טסתי בA321 של לופהטנזה, ככלל, כל המטוסים בצי של הA320 שלהם ובחברות אירופאיות רבות, לא מצוידים כלל במסכים, כך גם מטוסי בואינג המקבילים (737) בחברות רבות.

גם אם הייתי עולה על A321 של LH משנת 1993 וגם אם הייתי עולה על אחד משנת 2015, באף אחד מהם אין מסכים מרכזיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

העניין הוא שהמטוס נראה מרופט. למשל שטיחים קרועים.

גם לא אהבתי את ריפוד המושבים - דמוי עור שמחמיר את ההזעה אבל זה עניין של טעם אישי.

בקו התחתון היו לי די הרבה תלונות לטיסות אתמול והלילה, אבל הדברים העקריים שהפריעו לי היו:

1. אתר אינטרנט בעייתי שמקשה על הליך צ'ק אין תקין, ואף הופך אותו לבלתי אפשרי. ד"א, זו הפעם הראשונה שבה אני נתקל בהליך צ'ק אין מוקדם שלא מאפשר שינוי מושבים אחרי הנפקת כרטיסי העליה למטוס - בכל חברה שבה טסתי בעבר ואפשרה צ'ק אין מוקדם היתה אופציה להחלת מושבים. בטורקיש לא. ועוד דבר קטן - מערכת הקצאת המושבים האוטומטית פיזרה זוגות בכל רחבי המטוס. לא נעים, דיילות הקרקע סידרו את העניין רק באופן חלקי.

2. החימום הבלתי נסבל של המטוסים.

3. הקישור באתאטורק, שאינו עומד בעומס הנוסעים והטיסות. אולי יהיה שיפור עם המעבר לשדה (ארדואן?) ההולך ונבנה.

אני רוצה להדגיש - הקיטורים שלי הם על כך שגם חברה שנחשבת בעלת שירות טוב מאד (מקום 7 ב-Skytrax שהתפרסם ממש לאחרונה, עם כל ההסתייגויות מדירוג זה) יכולה לתת שירות ירוד מאד.

פורסם

ספריאל

זה המצב הבטחוני הרעוע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אבל נשמע שעשית חתיכת טיול! מאדינבורו לדאבלין? תשתף חוויות

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

ספריאל, מה שאתה מתאר הוא טוב לאין שיעור בהשוואה לאל על, לופטהנזה או klm.

נפלת על מטוס ישן וחימום מוגזם אבל לפחות לא טפטף עליך המזגן (אל על)' הכיסא היה שבור (טיסה אחרת של אל על), הדלת של יציאת החירום לא דלפה והקפיאה אותך (klm) ואספו את כלי האוכל (מה שלא עשו באל על ונוסעים בסוף פשוט קמו ושמו את המגשים במטבחון).

המחירים יורדים עם התחרות ואיתם גם איכות השירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הקטע של הטיסה של ישראל טורקיה / טורקיה ישראל - הוא בקביעות נורא - בגלל האוכלוסיה , הדיילים שעייפים מהחיים והמטוסים.

אחרי שעברת את הזוועה הזו - הכל מתחיל להסתדר.

כן השדה תעופה עמוס מאוד - אבל יש לאונג׳ מדהים.

כן הטיסות יוצאות משם באיחור בצורה דיי קבועה - זה אכן דיי מרגיז (השדה היחיד שפספסתי בו טיסה בחיי).

לגבי הצ׳ק אין - אני מהמר שהיית על כרטיס תיירים ובאחת מהקטגוריות הזולות של תיירים.

תתרגל - זה ככה הופך להיות בכל העולם.

או שאתה קונה כרטיס יקר יותר בתיירים , או שאתה משלם על economy plus (שמעולה בטורקיש ובלופטהאנזה) או שאתה נוסע מתמיד ברמה נורמאלית ואז אתה מקבל את כל השידרוגים והשינויים בחינם.

ומבחינת המקומות - כשהצ׳ק אין נפתח זה אחרי שכל אלו שכתבתי קודם - כבר עשו צ׳ק אין / קיבלו מקומות מהמערכת שבועות או אפילו חודשים לפני זה עם בחירה של כל המושבים במטוס.

הסדר שאתה עומד בו בתור פשוט לא רלוונטי.

(לדוגמא - עכשיו הזמנתי טיסה לינואר - וכבר בחרתי בה מושבים ושדרוגים חינם , גולד, סטאר אליאנס)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מושבי חירום אגב ספציפית כמעט תמיד סגורים לצ׳ק אין מוקדם / מתומחרים יותר מראש.

אני לא נתקלתי שאתה סתם יכול להעביר כטיס תיירים למושב כזה בשנים האחרונות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ספריאל, מה שאתה מתאר הוא טוב לאין שיעור בהשוואה לאל על, לופטהנזה או klm.

נפלת על מטוס ישן וחימום מוגזם אבל לפחות לא טפטף עליך המזגן (אל על)' הכיסא היה שבור (טיסה אחרת של אל על), הדלת של יציאת החירום לא דלפה והקפיאה אותך (klm) ואספו את כלי האוכל (מה שלא עשו באל על ונוסעים בסוף פשוט קמו ושמו את המגשים במטבחון).

המחירים יורדים עם התחרות ואיתם גם איכות השירות.

רשמת תקלות של אלעל וקלמ, אבל מה היה לך בLH?

אגב, באלעל קיבלתי גם מטוס עם משענת ראש שבורה, תאר לעצמך מה זה להעביר את הטיסה חזרה מתאילנד במטוס הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לגבי הצ'ק אין - הבעיה העקרית היא שהאתר של טורקיש, איך להגיד בעברית שפוטה, דפוק. אם אני רואה שהפרידו ביני לבין אשתי ומנסה לעבור לדף החלפת מושבים - ואז כל הקטע נעלם - מדובר בבעיה טכנית, וזה גם עקבי כי זה קרה לעוד אנשים. חייב לומר שגם בהלוך עניין הקטע השני היה בעייתי אם כי בסופו של דבר הצלחתי לסדר אותו.

לגבי מושבי מעבר חירום - אני יודע שאל-על גובים תמורתו מחיר ואפילו לא קטן. מצד שני בשנתיים האחרונות הסתדרתי יפה מאד בAF, AY, A3 ועוד כמה חברות, פשוט על ידי כניסה מוקדמת לצ'ק אין, והצהרה על כך שאני בריא ויודע אנגלית. מובן שיש חברות בהן הכל מוקצה מראש. התלונה העקרית שלי היא לגבי חוסר הידידותיות של האתר. אני לא מצפה לקבל יותר מאשר מה ששילמתי עליו, ואכן קרוב לודאי שהקלאס שלהכרטיס שלי היה נמוך, ובודאי שאיני חבר באיזה מועדון פלטינה. זה אני רואה את המקום שקיבלתי מהדיילת בנמה"ת כבונוס על כך שביקשתי יפה, לא הייתי נעלב כהוא זה גם אם היתה שולחת אותי לשורה האחרונה - בתנאי שלא היו מפרידים אותי מאשתי.

ד"א גם ב-B738 בן החודשיים היתה "דלפה" מדלת החירום. קרוב לודאי שמדובר בעיבוי ולא בדליפה - הרי אם היתה דליפה סביר שהיתה גם בעיית דיחוס.

נהג לילה - כתבתי בגלגול הראשון של שרשור זה מה שקראתי באיזה מקום: ירידת המחירים היא דרישה של הקהל. פעם טיסה היתה ארןע של פעם בחיים, היית משלם הרבה ומקבל תמורה גבוהה. היום הקהל דורש טיסות זולות ולא אכפת לו או לרובו) מה איכות המוצר, העקר להגיע ליעד תמורת 20 דולאר. שאל את מייקל או'לירי

לגבי דו"ח על הטיול - יופיע בימים הקרובים, אחרי שאתאושש קצת. רק תביאו בחשבון שאת ה-2000-3000 ק"מ נהג ג'ון, אני הייתי נוסע באוטובוס.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חזרת אתמול דרך איסטנבול ואתה מתלונן על צפיפות? אתה אמיתי?

אני מכיר אנשים שעדיין תקועים יומיים אקסטרה בקנדה כי הבלגן של ה"הפיכה" עדיין לא התייצב...

פורסם (נערך)

ה-FAA עצר את כל הטיסות בין ארה"ב לטורקיה. סיבה מספקת. גם אם הטיסות מתחדשות נוצרת המתנה.

הצפיפות בנמל היתה גם לפני שבועיים אתמול בערב התרשמתי כי היתה יותר קיצונית, אבל אולי זו התרשמות שנבעה מהמתנה יותר ארוכה. כיון שהרבה חברות עדיין לא חידשו את הטיסות לאיסטנבול הייתי מצפה שהשדה יהיה פחות עמוס מאשר בימים רגילים, לא יותר עמוס.

ובהערת אגב - השהיה באתאטורק מאפשרת תצפיות אנתרופולוגיות. טורקיש טסים ליעדים אקזוטיים כמו נואקשוט, ומסתובבים הרבה טיפוסים מעניינים.

פורסם

דור, לופטהנזה סתם כיסא מאוד לא נוח, אוכל לא אכיל ומטוס מוזנח ומלוכלך.

ספריאל, לא עיבוי אלא דליפה (הסססססס שהיא עשתה שיגע אותי כל הטיסה אבל הייתי הרוג ואמרתי לעצמי שאם הדלת לא עפה עד עכשיו והרעש לא מתגבר אז כנראה שהיא תחזיק עוד שלוש שעות). הדלת פשוט קופאת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...